Evlilik için ideal süre ne kadar olmalı?

Cikolatalicheescake

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2019
293
129
103
24
7 aylık bir ilişki içindeyim maddi durumumuz evlilik için yeterli.25/26 yaslarimiz. Düzenli bir işimiz ve maddi gelirimiz var. Evlilik konusunu ben açmadan kendisi açmisti ilişkinin baslarindayken. Bir seneye kalmaz evleniriz demisti ancak 7 ay geçtikten sonra konu yine gündeme geldi ve aynı cümleyi yeniden duydum yani seneye yazın evleniriz şeklinde bir cümle kurdu. 2024 de tanışmıştık 2025 in sonuna doğru bir şeyler bekliyordum ancak 2026 yyazi gibi evleniriz gibi bir cümle geçti Ona neyi bekliyoruz demedim evlilik delisi gozukmemek için. Ama bazı şeyleri artık yaşamak istedigimden bir an önce olmasını istiyorum cinsellik gibi. Uzak mesafe ilişkisi yaşıyoruz 3 haftada 3/4 günlüğüne geliyor en son geldiğinde benim isteğim doğrultusunda bir ön sevisme yaşadık ama olaydan sonra çok pişman oldum 🥺 ve içimde kötü bir his var. Sanki bir şeylerin büyüsü bozulmuş gibi hissediyorum ya da içimdeki pişmanlık böyle mi düşündurtuyor bilemedim. Belki de abartiyorum. Ama neden beklediğimizi anlayamiyorum biraz daha birikim yapacağını söyledi ama kendine ait bir arabası, düzenli maaşı biraz birikimi ve ailesinde olmasına rağmen boş bir evleri var. Annesiyle telefonda olsa bile tanıştım. Tanistirdi. Ciddi olmasa bunu yapmazdı diye düşünüyorum.ama yine de bilemedim kendimi çok üzgün hissediyorum

7 aylık bir ilişki içindeyim maddi durumumuz evlilik için yeterli.25/26 yaslarimiz. Düzenli bir işimiz ve maddi gelirimiz var. Evlilik konusunu ben açmadan kendisi açmisti ilişkinin baslarindayken. Bir seneye kalmaz evleniriz demisti ancak 7 ay geçtikten sonra konu yine gündeme geldi ve aynı cümleyi yeniden duydum yani seneye yazın evleniriz şeklinde bir cümle kurdu. 2024 de tanışmıştık 2025 in sonuna doğru bir şeyler bekliyordum ancak 2026 yyazi gibi evleniriz gibi bir cümle geçti Ona neyi bekliyoruz demedim evlilik delisi gozukmemek için. Ama bazı şeyleri artık yaşamak istedigimden bir an önce olmasını istiyorum cinsellik gibi. Uzak mesafe ilişkisi yaşıyoruz 3 haftada 3/4 günlüğüne geliyor en son geldiğinde benim isteğim doğrultusunda bir ön sevisme yaşadık ama olaydan sonra çok pişman oldum 🥺 ve içimde kötü bir his var. Sanki bir şeylerin büyüsü bozulmuş gibi hissediyorum ya da içimdeki pişmanlık böyle mi düşündurtuyor bilemedim. Belki de abartiyorum. Ama neden beklediğimizi anlayamiyorum biraz daha birikim yapacağını söyledi ama kendine ait bir arabası, düzenli maaşı biraz birikimi ve ailesinde olmasına rağmen boş bir evleri var. Annesiyle telefonda olsa bile tanıştım. Tanistirdi. Ciddi olmasa bunu yapmazdı diye düşünüyorum.ama yine de bilemedim kendimi çok üzgün hissediyorum
Ohoo şimdi anneyle telefonda tanışmak falan normal biriyle konuşmaya benzedi . Direk söyle beklemek istiyorsan geleceksin isteyeceksin az da nişanlı duralım die hem bu arada aileler de bi tanışır sizde bi aileyle karşılaşmış olursunuz

Her ilişkinin dinamiği başka. Tam şu zamanda evlenmek doğru denemez.
Yaşlarınız da genç.
Biz eşimle 27-28de tanıştık. 2,5 sene sevgiliydik. Seks hayatımız da başından beri vardı. Hiç sevişiyoruz sıkılırsa diye düşünmedik.
29-30yaşında da evlendik. Hafta bence ay olarak 30-31de evlendik bile sayılır.
Biraz ilişkinin tadını çıkarın. Evlenip anası danası da dahil olunca aynı tatlı heyecanı kalmıyor

5 aydır devam eden güzel bir ilişkim var ciddi düşünüyoruz. Sevildigimi her daim hissettiriyor. Uzak mesafe ilişkisi içerisindeyiz. Her neyse erkek arkadaşım bana daha önce bir ilişkisi olmadığını ciddi birisiyle görüşmediğini söylemişti. Instagram da gezerken bu videoyu beğendiğini gördüm. neden bu videoyu beğendiğini sorduğumda hatırlamadığını o niyetle beğenmediğini ilki olduğumu söyledi ama halihazır bir ilişki içindeyken bu videonun beğenilmesi beni mahvetti. Regl dönemindeyim ayrıca kulak zarı ameliyatı oldum yataktan çıkamıyorum bu sebeplerden dolayı mı duygusal davrandım bilemiyorum. Kendimi çok kötü hissettim. Fikirlerinizi alabilir miyim. Ben bu videoda birisine aşık olduğunu ve unutamadığını sezdim ( daha önce de buna benzer bir video begenmisti ilk aşklar unutulmaz diye sorduğumda ilk aşkım sensin demişti )

Her ilişkinin dinamiği başka. Tam şu zamanda evlenmek doğru denemez.
Yaşlarınız da genç.
Biz eşimle 27-28de tanıştık. 2,5 sene sevgiliydik. Seks hayatımızda başından beri vardı. Hiç sevişiyoruz sıkılırsa diye düşünmedik.
29-30yaşında da evlendik. Hafta bence ay olarak 30-31de evlendik bile sayılır.
Biraz ilişkinin tadını çıkarın. Evlenip anası danası da dahil ol
Ben biraz beni acaba yanlış mı anladı diye düşünmeden edemiyorum bir anda istedim aslında hep istiyordum ama evliliğe saklim diyordum bir anda dayanamadım 🥺 iyi anlaşıyoruz hiç gulmedigim kadar gülüyorum yanında haklisniz tadını çıkarmak lazım 💞

Bu sene yetişmez acele etmeyin. Çeyiz dediğimiz şey bir dünya tutuyor. Sizin hazır mı? Ev dizmek kolay değil. Bir süre nişanlı kalıp adamı da ailesini de tanıyın.
Nisan olayi bile yok ortada o olsa yine tamam bu senenin sonunda Nisan vs olur diyordum ama o her şey seneye şeklinde düşünüyor

İlişi başında evlilikten bahseden insandan kaçarım ben ya, daha doğru düzgün tanımıyor beni amacı sırf kim olursa olsun evlenmek diye düşünürüm.
Belkide evleneceğim kadın sen olacaksın diye ileri görüşlüce konuşmuşta olabilir, ilişki başında bunu deyip sonra evlenen çiftler de var .

Anneyle telde konuşma işini de ciddiye almayın.Benim bir arkadaşım var her sevgilisini ailesiyle tanıştırdı ahahah

bence ideal süre huyunu suyunu , iyi kotu yanlarini iyice bilip sevince - gelecege dair hayallerin ortak paydada bulustugunu görünce- stresliyken nasil , seni sakinlestirmeyi basarir mi, sevgisini gosterme bicimi nasil vs
her seyini olumlu - olumsuz bildigin halde birlikte gelecek kurmaya heyecanlanmaya başladığın vakit en ideal vakittir.
yoksa gerekirse 38 yasinda 5 yillik sevgilinle ol yanlis zaman yanlis insandir

7 ayda ne anladınız ya biz 4 sene birlikte yaşadık da sonra esim evlenek evlenek diye darlayinca anca dedim tamam evlenelim🤔 ama ben konuları konuşurken çekinmeyin derim. İnsan planlama için konuşurken evlilik meraklısı görüneceğim diye korkmamalı. Bunun kararı sevgilinize ait değil ortak olmalı. Bu yetkiyi kim niye erkeklere verdi hiç anlamıyorum.

Cinsellik neden bir şeylerin büyüsünü bozsun? Tam tersi doğru insan ile ilişkiyi taçlandırır, büyüyü coşturur. İyi bir cinsellik iki insan arasında ki duygusal bağı arttırır, sevgiyi pekiştirir. Ön sevişme oldu diye hevesini alan erkek zaten sevmiyordur. Cinselliğin kutsal olduğunu düşünüyorum duygusal ilişkilerde. İki insanın birbirine en savunmasız, kendi gibi olduğu an. Zevk ve aşk birbirine giriyor, inanılmaz bir mutluluk. Böyle güzel bir şey nasıl bir büyüyü bozabilir ortada gerçek bir sevgi varsa?

Diğer bir konu ise henüz 7 ay olmuş, her ilişki farklı. 2026 yaz uygun duruyor. Kimi insanlar 10 yıl sevgili olup evleniyor, kimi insanlar 2 ayda. Siz daha erken istiyorsanız eğer güzelce konuşabilirsiniz. Beraber karar vereceğiniz konular bunlar. İstekli veya hevesli görünmek ile alakası yok. Hayatınıza şekil vereceksiniz sonuçta madem ciddi bir ilişki bu konuyu konuşmaktan daha doğal ne olabilir?

7 ayda ne anladınız ya biz 4 sene birlikte yaşadık da sonra esim evlenek evlenek diye darlayinca anca dedim tamam evlenelim🤔 ama ben konuları konuşurken çekinmeyin derim. İnsan planlama için konuşurken evlilik meraklısı görüneceğim diye korkmamalı. Bunun kararı sevgilinize ait değil ortak olmalı. Bu yetkiyi kim niye erkeklere verdi hiç anlamıyorum.
Çok haklısınız 💕

Nisan olayi bile yok ortada o olsa yine tamam bu senenin sonunda Nisan vs olur diyordum ama o her şey seneye şeklinde düşünüyor
Şuanki her şeyin tadını çıkar yaşın daha genç. Israr edersen erkekler soğuyabiliyor bu evlilik işinden. Her şey maddi güç değil evliliğe manevi olarak hazır olmak lazım. Erkek arkadaşın hazır hissetmiyor olabilir.

bence ideal süre huyunu suyunu , iyi kotu yanlarini iyice bilip sevince - gelecege dair hayallerin ortak paydada bulustugunu görünce- stresliyken nasil , seni sakinlestirmeyi basarir mi, sevgisini gosterme bicimi nasil vs
her seyini olumlu - olumsuz bildigin halde birlikte gelecek kurmaya heyecanlanmaya başladığın vakit en ideal vakittir.
yoksa gerekirse 38 yasinda 5 yillik sevgilinle ol yanlis zaman yanlis insandir
Geleceğe dair planlar yapıyorduk hep konuşuyorduk bende o konuşmaya binaen bu sene olur diyordum ama 2026 diyince biraz üzüldüm haklısınız

Cinsellik neden bir şeylerin büyüsünü bozsun? Tam tersi doğru insan ile ilişkiyi taçlandırır, büyüyü coşturur. İyi bir cinsellik iki insan arasında ki duygusal bağı arttırır, sevgiyi pekiştirir. Ön sevişme oldu diye hevesini alan erkek zaten sevmiyordur. Cinselliğin kutsal olduğunu düşünüyorum duygusal ilişkilerde. İki insanın birbirine en savunmasız, kendi gibi olduğu an. Zevk ve aşk birbirine giriyor, inanılmaz bir mutluluk. Böyle güzel bir şey nasıl bir büyüyü bozabilir ortada gerçek bir sevgi varsa?

Diğer bir konu ise henüz 7 ay olmuş, her ilişki farklı. 2026 yaz uygun duruyor. Kimi insanlar 10 yıl sevgili olup evleniyor, kimi insanlar 2 ayda. Siz daha erken istiyorsanız eğer güzelce konuşabilirsiniz. Beraber karar vereceğiniz konular bunlar. İstekli veya hevesli görünmek ile alakası yok. Hayatınıza şekil vereceksiniz sonuçta madem ciddi bir ilişki bu konuyu konuşmaktan daha doğal ne olabilir?
Çok haklısınız çok rahatlattıniz beni çok teşekkür ederim💘

Back
X