Evlilik için gerekli şeyler nelerdir?

Koca varsa para varsa her sey bir gunde hazir oluyor. Neyi kim alacak seklinde es adayinizla konusun anlasin. Ev tutmadan esya almayin. Esya eve gore alinir. Sadece para biriktirin o sureye kadar

Para varsa çeyiz bir günlük iş,doğuya gideceksende hiç çeyiz yapma. Orada kullanacağın kadar eşya alırsın zaten mininum düzeyde.Temel ihtiyaçlar önceliğin olur.

Yakın zamanda süreci atlattığım için bende bir şeyler yazayım.
Tanışma faslı oluyor zaten ilk etap.
Tanışmada genellikle nişan tarihine ve düğün tarihine karar verilir, düğün tarihi tam netleşmese bile nişandan şu kadar ay sonra denilir.
Adetler nasıldır riayet eder misiniz, yoksa her şeyi ortak mı yaparsınız bilemem ama nişanı kız tarafı yapar normalde.
Yani nasıl bir nişan yapmak istediğine karar verirsin büyük bir organizasyon olursa dış mekan, aile içi küçük bir merasim tercih edersen evde yaparsınız.
Ben evde yapmıştım, ikramlıklar hazırlandı, nişan masamı süslemek için nişanlımla kendimin ismini yazdırdım, nişan tepsisi, çiçekle vs. masamı süsledim. Törenden sonra, ikramlar verildi. Nişan faslı bitti.

Bu arada mutfak eşyalarımı aldım. İşte tencere tava aklına ne gelirse. Bu aşamada bir liste yap. Gir mutfağa A'dan Z'ye ne lazımsa not al. Hepsini bir anda almıyorsun zaten. Zamana yayarak temin edersin.
Banyo ile ilgili kısmı ayrı bir liste oluştur, daha sonra nevresim takımları ve yatak örtüleri var.
Bunları kız tarafı yaptığı için bizde hepsini hazır ettik.

Evimizi nişanlım tutmuştu zaten.
Farklı bir şehre gideceğim için eşya seçimini de nişanlım yaptı, int. bakıp fikir verdim ona sadece.
Evimizin halısını ben aldım, perdeleri burada güvendiğim bir abimize diktirdim, hepsi mobilyaya uygun.
Kargoyla yolladık onları da.

Kısaca ev dizildi bu süreçte. (Nişanlılığım yaklaşık 8 ay sürdü bu arada. Zaman açısından fikir olsun.)

Geriye sadece düğüne odaklanmak kaldı. Gelinliğimi beğendim diktiriyorum şuan.
Dış çekim için Fotağrafçı ve düğün makjayım için kuaför ayarladım.
Düğün salonuyla çok önceden anlaştık tabi. Düğün müziklerim, ilk dansım, giriş, pasta vs. bunları ayarladım.
Slayt gösterisi için fotağraf seçimini hallettim.

3 ay kala davetiyelerimizi bastırdık.
Aslında süreç uzun yorucu gibi gözükse de hallediyorsun bir şekilde, sonuçta yeni bir ev kurmak kolay değil.
Benim düğünüme 1.5 ay kaldı işte her şey tamam, sadece gelinliğimi bayramdan önce teslim alacağım.

Şimdi arkama yaslanıp düğün gününü beklemek kaldı :)
Sana da bol şans diliyorum, umarım uzun yazmam gözünü korkutmaz. :)

Haklisiniz eksiksiz mümkün değil zaten düşündükçe binlerce küçük ama önemli görünen şey olduğunu fark ediyorum öneriler için çok teşekkür ederim mutfak listesini öne almalıyım yani

Çok haklısınız sevgilim burada değil onun Damatligina bile benim karar vermem gerekiyor düşünmekten yıprandım birde harekete geçince..

Koca varsa para varsa her sey bir gunde hazir oluyor. Neyi kim alacak seklinde es adayinizla konusun anlasin. Ev tutmadan esya almayin. Esya eve gore alinir. Sadece para biriktirin o sureye kadar

Para varsa çeyiz bir günlük iş,doğuya gideceksende hiç çeyiz yapma. Orada kullanacağın kadar eşya alırsın zaten mininum düzeyde.Temel ihtiyaçlar önceliğin olur.

Teşekkür ederim yorumlarınız için
Düğün için mecbur kredi çekeceğiz ve eşyaları tamamen sevgilim halledecek çünkü benim gidip gelmem pek mümkün değil aldığım eşyaları götürmek ayrı bir masraf

Sana da bol şans diliyorum, umarım uzun yazmam gözünü korkutmaz. :)

Korkutmak ne demek bilakis çok rahatlatıcı geldi çok çok teşekkür ederim şuan daha tanışma faslına geçmeden beni bir telaş kapladı annem de pek istiyor gibi görünmüyor yani olabildiğince ağır yaklaşıyor fikir alabilecek tam anlamıyla kimseyi bulamadım tekrar teşekkür ederim hayırlı olsun umarım herşey gönlünüzce olur

Ben yaklasik 5 ay nisanli kaldim. Nisanlanana kadar tek cop almamistim.
Sansimiz evi dugunden 3 ay kadar erken tuttuk ve esyalari topluca alip eve gonderdik. Esim benden once yerlesti zaten eve :)
Kucuk ev, az esya cocuksuz cift icin en iyisi inanin.

Rica ederim:) Tatlı telaşlar bunlar.

Rica ederim:) Tatlı telaşlar bunlar.

Bence zaman yaklaşınca alın. Ben küçük ev aletleri almaya başlamıştım ama ayrıldık. Siz paranızı biriktirin şu an düğün yaklaşsın ev tutulsun o zaman bakarsınız. Uygun tabak çanak, tencere vs bulursanız belki onları bir köşeye atarsınız, her evde kullanılacak şeyler. Beyaz eşya alsanız daha ileri modeli çıkar. Bilemedim valla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…