Evlilik için gerekli şeyler nelerdir?

Bubirdert

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2017
105
162
53
İyi aksamlar hanımlar

Şimdi size konuyu şöyle kısaca anlattıyım

Erkek arkadaşım şuan doğu görevinde tekrar izine geldiğinde temmuz Ağustos gibi babamla tanışacak. Kısmetse kız isteme olacak düğün seneye kalacak gibi ama aileler ne düşünüyor ne istiyor kestiremiyoruz yani düğünü bu sonbaharda isterlerse erkek arkadaşım sıcak bakıyor ben kararsızım çünkü evlilik için nasıl bir hazırlık yapılmalı neye ne kadar zamana ihtiyacım var hiç bilmiyorum sadece annemin yaptığı nevresim havlu paspas vs bolca böyle çeyizim var şuan iş arıyorum. Erkek arkadaşım düğünü sadece kendisi üstlenmek istiyor kesin şekilde konuşulmadı ama ailelerden de takı dışında beklentisi yok yaparlarsa ne ala yapmazlarsa ben hallederim diyor..

Benim ne yapmam gerek, nereden başlamak gerek, gelinlik falan da bakıyorum ki hemen sonbaharda olursa düğün en azından en önemli detayları tam olsun diye ama ne yapacağımı da bilmiyorum. Bana bir akıl verin düğüne nasıl hazırlanılır? Bir plan hazirlayacagım aklıma gelinlik ve davetiye dışında hiç birşey gelmiyor.
herşey belki tam anlamıyla güzel olmaz ama en azından elimden geldiğince simdiden düşünüp harekete geçiyim ilerde paniklemeyim ..

Şu anda maddi birikimin varsa eşyalarını bakabilirsin yatak odası vs önden küçük ödemeyle. Gelinlik içinde bir iki yerle görüş fiyat araştır .

Vallaha paran olsun herşey hazır olarak yapılıyor,alınıyor .Siz önce şu tanışma olaylarını halledin.Bence tanışma ile düğün arası biraz vakit geçmeli ki sen de onun
ailesi ile biraz vakit geçirip taniyabilesin

Gelinlik , kına gecesi , eşya Takım'ı , Takı bunları yavaş yavaş seçebilirsin .
Teşekkür ederim not alıyorum

Önce duzenli bir iş, sonra birikim, sonra hepsi olur sirayla..
Benim biraz birikimim var doğu görevinde olacağımız için geçici iş bakıyorum zaten iş bulmadanda birşeyler yapabilirim diye düşünmüştüm

Hiçbir şey hazır olmadan sonbahar erken olur bence. Acele etmemenizi öneririm, süreç zaten stresli. Erkek arkadaşınız her şeyi ben yaparım diyor ama işin içine aileler girince öyle olmuyor.

Önce bir işe başlayın, garantileyin biraz para kazanın

Ahh keşke imkan olsa Farklı şehirlerde ailelerimiz sevgilim de doğuda dugun oncesi en fazla 10 gün gelebiliyor ailesi ve benim olduğum sehir arasinda sürünüyor zaten

Haklısınız uzatabildiğim kadar uzatmaya çalışıyorum ben alttan alttan

Aileler şuan için pek karışmıyor gibiler ama tabi karşılıklı ciddileştiğinde hiç böyle olmayacaktır

Ahh keşke imkan olsa Farklı şehirlerde ailelerimiz sevgilim de doğuda dugun oncesi en fazla 10 gün gelebiliyor ailesi ve benim olduğum sehir arasinda sürünüyor zaten
Hakkında hayırlısı olsun ama benim bu yola çıkarken çekincelerim olurdu.Dugunun hangi şehirde yapılacağını,önden nikah olup olmayacağını ,evi nasıl tutup doseyeceginizi kabataslak konuşun erkek arkadaşınızla.Sonra aileler devreye girince sürpriz kararlar siz yokken alınır,söylemedi demeyin

Valla ben evimi 1 günde döşedim 1 günde yerleştirdim . Mutfak eşyalarını da izin günlerimde aldım . Eğer 15 günkesintisiz zamanım olsa o işide hemen hallederdim mutfak tekstil gibi . 3 gelinlik giydim 2. Giydiğimi aldım 1 bindallı giydim onu aldım . Bu işlerde önemli olan para gerisi kolay bana kalırsa

Teşekkür ederim bu uyarıyı herkes yapıyor ailelere dikkat etmem konusunda
Bunların hepsini konuştuk
İki düğün olacak nikah bizim taraftaki düğünde eve de çok lüks olmayan eşyalar alınacak çünkü 1.5 2 yıl kalacağız batı görevi için asıl olarak hazırlık yapacagız

Herkes bir sıralama yapmış ben de kendimce yapayim uyar misiniz bilmem.
1- İş bulma para biriktirm
2- Aileler tanışma söz
3- yapılacaksa nisan yeri tutma hazırlıkları yapma
4- son bahardaysa nişanla beraber düğün ve kına için salonla anlaşma
5-Nışandan sonra çeyiz almaya bak şöyle düşün ev içinde günlük veya misafir gelirken kullanılan ne varsa bundan çeyizimde var mı diye düşün.
6-Ev tutmak. Şimdiden ev eşyası taksidine gir diyenler olacaktır asla dinleme ev tutulmadan eşya olmaz odalara göre uydurursun boyutları
7-Ev in su doğalgaz işte geçirmeleri internet baglanmasi vs
8- Ev eşyaları almak. Maddi durum yoksa önce yatak odası ve oturma odası alirsin gerisini yavaş yavaş döşersin
9- Hali ve perdeler almak bunları eşyalara uydurmak önemli
10- evlenmeden 1 hafta önce buz dolabını doldur iyi oluyor
Düğün kına vs adetlerde sen ak desen onlar kara der şimdiden sorun çıkabileceğine alış ki başına gelince yıldırım çarpmışa dönme normaldir de geç.

Para 1. Sirada bizim icin O kadar kararsız bir insanım ki zaten bu ev geçici olacağı için sevgilim sen isteklerine uygun dekorasyon örnekleri göster ben hallediyim dedi çünkü bana kalınca hiç birşeye karar veremiyorum

Zor o zaman ben herşeyi hemen alırım öyle uğraşmam ruhum daralıyor

Hepsinin SS aldım plan yaparken çok işime yarayacak cok teşekkür ederim

Yeni bir ev kuruluyor.
Bir evde toplu igneye bile ihtiyac oluyor.
Ama bolluk devrindeyiz; ne lazimsa cik al yani. O yuzden eksiklerle evlenmeyi dert etmemek lazim, zaten bir seylerin eksik olmamasi mucize.

Bence siz mutfaktaki eksiklere yogunlasabilirsiniz. Ufak gorulen seyler buyuk masraf olabiliyor. Kuxuk ev aleti falan hic girismeyin, sade zorunlu seyleri alin. Beyaz esya ve mobilyayi da taksitlendirebilirseniz kisa surede toparlarsiniz.

Eğer mümkünse düğünü seneye yapın, tadını çıkara çıkara düğün hazirliginizi yaparsınız. Ayrı yerlerde olup da kisa zamanda düğüne hazırlanmak gerçekten zor oluyor. Her şey aceleye geliyor. Ki basit gibi görünüyo ama işin içine girince bir sürü teferruat oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…