Evlilik Hakkında Her şey...

canım öyle elbette
amma lakin fegat bi diğer nedenimde böle kır düğünü yapilan bi yerde olacak olması nişanın
göl cayir cimen çam cicek böcek...
o yüzden böle daha sporumsu bişi olsun diyorum ya bakalım

la Allah nasip ederse biz ankarada yaşıcez senağlama

ankarayı var ya asla sevemedim kaydirigubbakcemile
Allahım giyinmiş süslenmiş dışarı çıkmışız
bi kum fırtınası gibi garip bi esinti
hoopp çalı süpürgesine döndü saçlarım
nasıl cildirdim nasi delirdim
çok boğuk bi şehir
ne bilem la kuru geliyo bana ankara, çöl gibi
denizi sevmem pek ama uzak da kalamıyorum sudan

bende sevmiyorum çok kasvetli geliyor:dilcikar:
gerçi izmirde doğup büyümüş biri olarak gittiğim her şehir yavan gelio o ayrı:1closedeyes:
ama napalım sevdiceğimle her yer bana paris:asigim:
çok su istersem küveti doldurur bakarım artık-tatlicadiarzu-:roflol:

küvet :1shok:
vay anasını süper fikir :roflol::roflol::roflol::roflol:

kına için nasıl bir elbise giyinmeliyim şurda 3,5 haftam kalmış ben hala kına elbisemi almadım yaaaa...

bu pronovias fiyatları ne kadar gurbik
çok pahalı demi (((

valla epey ucuz
öyle ki bi altın kesesi bile 500ytlden alıcı buluyo :roflol::roflol:

heryerin takma zaten kanka bknz:diş,kuş ....:tomato:
bari kirpiklerin orjinal olsaydı :ecrin_bebek:-tatlicadiarzu-

hadi len ordan dallama kaydirigubbakcemile

eeee hazır doldurmuşken biriki fantaaazide şettiririz artık:icecream:

işin gücün fantazi
kime çektin böle bilmem ki

Son düzenleme:
saten düz zumrut yesılı bı elbıse
ayy bende hep aynı şeyı dıom -tatlicadiarzu-

ben ıst da yasıyomda nolıyy hava okadr piskı heryer duman ıs kır pıs ınsanları bıle öle aha bak sbh 16 yasındakı genc öldu durduk yere buna hayat mı denır yaa netten fotolara baktım içim kan ağlıyoo bee

~ Bedeninize Uygun Gelinlik ~

Hepimiz, imkânımız olsa bedenimizde değişiklik yapmayı isterdik . Gelinler, istedikleri modelleri giyemedikleri zaman hiç şüphesiz çok üzülürler. Önemli olan; bedeninizin kimliğini bilmeniz , kendinize uygun gelinliği seçmeniz ve sizi olduğunuzdan çok daha güzel gösterecek bir gelinliğe karar vermenizdir.

* Narin Yapılı Gelin Adayları:

Doğru olan: Kılıf modeli veya "A" şeklindeki gelinlikler, size uygun olur. Bu modeller, sizin üzerinizde rahatsızlık vermeyecek bir şekilde duracaktır. Boyun çizgisi ile başlayan gelinlikler, narin beden yapınızla uyum sağlayacaktır.

Yanlış olan: Kabarık, hacimli gelinliklerden uzak durun. Bu modeller, sizi kaplamış gibi gözükür.

* Kemikli Vücut Yapısına Sahip Gelin Adayları:

Doğru olan: Kabarık gelinlikler, sizi bir balerin gibi gösterecektir. Bu model, tüm siluetinize uygun olacaktır. Kılıf modelleri de size uygundur.

Yanlış olan: Eğer köprücük kemiğinizin göze çarptığından şikayetçiyseniz; omuz üstü ince kumaşlardan sakının. Göğüs bölgeniz düz ve dışarı doğru ise; sert kumaşlardan sakının.

* Kilolu Gelin Adayları:

Doğru olan: Şeritsiz kabarık gelinlikler, bedeninizin kilolu alt kısımlarını saklayacaktır. Üst bedeniniz, boyun modelleri ile beraber alt bedeninizle uyum sağlayacaktır.

Yanlış olanı: "V" modelinden sakının. Bu model, sizin üzerinizde olumsuz yönde göze çarpar.

* Geniş Bedene Sahip Gelin Adayları:

Doğru olan: Omuzlarınızı gösterecek modeller, sizin için uygun. Uzun kollu gelinlikleri de tercih edebilirsiniz. Dar korseli gelinlikler, bedeninizin güçlü yapısını ortaya çıkaracaktır.

Yanlış Olan: Omuzlarınızı saklamanızı önermiyoruz. Bu ters etki yaratabilir. Eğer omuzlarınızı kapatan bir model seçerseniz; olduğunuzdan geniş gözükürsünüz.

* Büyük Göğüslü Gelin Adayları:

Doğru olan: Üst bedeni çok fazla olmayacak şekilde dar ve yukarı doğru kesime sahip gelinlik modelini tercih etmeniz, yerinde olacaktır. Kısa kesimli yine üstü dar bir gelinlik modeli , dikkatleri üzerinize çekecektir.

Yanlış olan: Dikkatli olup çok açık bir gelinlik modelini seçmeyin. ınsanların yüzünüze bakmasını istiyorsanız gelinliğinizin çok dar olmamasına dikkat edin.

* Uzun Boylu Gelin Adayları:

Doğru olan: Uzun boylu iseniz; her gelinlik modeli sizin için uygun olacaktır. "A" şeklinden, kabarık modellere kadar. Omzu açık modeller , sizin için uygundur.

Yanlış olan: Uzun kollu modellerden uzak durun. Yukarı kesime sahip gelinlikler, sizi olduğunuzdan uzun gösterebilir.

* Toplu Vücut Yapısına Sahip Gelin Adayları:

Doğru olan: Kraliyet ve kabarık modeller, size uygundur.

Yanlış olanı: Kılıf modelleri ve düşük bedenli modeller, sizi çok toplu gösterir.

* Düşük Belli Vücut Yapısına Sahip Gelin Adayları:

Doğru olan: Prenses silueti, bedeninize tam oturur. Uzun etekli modelleri de tercih edebilirsiniz.

Yanlış olan: Kılıf modelleri size olmaz. Bedeninizi saran bu model ile dikkatleri üzerinize çekmiş olacaksınız.

duygugelinlik izmirde yada yakinlarda varmi bilmiyorum
ama sanki internet sayfalarinda öyle bi kac güpürlü model
biseyler gördüm diye hatirliyorum sanki ama emin degilim.

Bi bak istersen kermit.

~ Evlilik Hazırlıkları ~

Evlenmeye karar verdiğinizde yapılacaklar listesinin aslında ne kadar uzun olduğunu tahmin edemezsiniz. Siz tatlı tatlı balayı hayalleri kurarken, düğün günü yaklaşıverir. Evleneceğiniz tarihe karar verdikten sonra yapmanız gereken isteklerinizi belirleyip, nikah gününe kadar önümüzdeki zamanı planlı kullanmak. ışte size yardımcı olabilecek bir hazırlık listesi.

Evlilik Planlamasını Kolaylaştırmak

• Yapacaklarınızın bir listesini çıkartıp iş bölümü yapın. Herşeye tek başınıza yetişmeniz çok zor olacağı için yakın arkadaşlarınızdan ve ailenizden yardım isteyin.

• Son anda sorun çıkmaması için, yapılmasını isteyip istemediklerinizi ailenizle konuşup organize edin.

• Aileniz ve eşinizle bir bütçe çıkarıp, neyi ne zaman alabileceğinizi belirleyin.

• Evlilik listesi hazırlayarak bunu yakın arkadaşlarınıza dağıtın.

Ev Hazırlığı

• Neyiniz var ve neler gelebilir diye bir liste yapın.

• Eksikleri önem sırasına koyarak alışverişe başlayın.

• Bu arada evdeki dolapları karıştırmayı ihmal etmeyin. Birçok eski ve kullanılmayan eşyayı tamir ederek yeniden kullanabilirsiniz. Örneğin eski bir bavul ya da sandık çok hoş bir sehpa olabilir.

• ılk önce çok pahalı şeyleri alıp paranızı bitirmek yerine daha ucuz ama gerekli şeylere önem verin.

Evlilik ıhtiyaçlarınız

• Gelinliğinizin seçimini düğün tarihinden birkaç ay önce yapın.

• Ayakkabılarınızın düğünden önce bir iki kere giyip alışmaya çalışın. Yüksek topuklu ve dar ayakkabılar düğün gününüzü acılar içinde geçirmenize neden olabilir.

• Saç modelinizin ve makyajınızın kararını son güne bırakmayın

• Kuaförünüzden size birkaç örnek yapmasını rica edebilirsiniz. Son dakikada uzun uzun hazırlanmış bir saçı beğenmezseniz değiştirecek vaktiniz kalmayabilir.

• Ayrıca ağır bir makyajdan da mutlaka kaçının.

• Gelin buketiniz için çiçekçi ile en az bir hafta önceden görüşün. ıstediğiniz çiçekler hemen bulunamayabilir. Düşündüğünüz modeli de önceden anlatın. Aynı çiçeklerden salonda ve nikah masasında da olursa çok hoş görünebilir.

Evlilik Hazırlıklarında Küçük Ayrıntılar

• Bahşişler nikah günü başınıza dert açabilir. Bu yüzden küçük zarflara biraz bozuk para koyup, bir arkadaşınızın bununla ilgilenmesini sağlayın. Eğer otel gibi bir mekanda evlenecekseniz, yöneticilerden biriyle görüşüp, o gece hizmet verecek personel için toplu bir bahşiş bırakabilirsiniz.

• Düğün günü yanınıza mutlaka yedek bir çorap alın. kaçmış bir çorap, kıyafetinizin tüm güzelliğini yok eder.

• O gece kullandığınız makyaj malzemelerini yanınızda bulundurun. ılerleyen saatlerde ihtiyacınız olabilir.

• Gelecek kutlama telgrafları ve çiçeklerle ilgilenecek birini organize edin. Böylece hem telgrafların kaybolmalarını önlemiş olursunuz hem de düğün sonrası teşekkür cevabı vermeniz gereken kişileri unutmazsınız.

Evlilik Hazırlıklarında Önemli Konular

* Evlilik Teklifi: Evliliğe ilk adımı atmak istiyorsunuz. Sevdiğiniz, ömür boyu bir hayatı paylaşmak istediğiniz kişiye evlenme teklifinde bulunacaksınız. Bazı istisnalar hariç genelde bu romantik teklif erkeklerden beklenir ve onlar tarafından yapılır.

* Alyans: Evlilik ve düğün/nikah hazırlıkları sürecinde alyans seçimi kuşkusuz büyük önem taşımaktadır. Sevdiğimiz kişiyle bir ömür boyu sürecek beraberliğin ve bağlılığın sembolü olan alyans, insanların hayatları boyunca en uzun kullandıkları takıdır. Evliliğin simgesi olan alyanslar zaman içerisinde değişerek çok çeşitli modeller ve renklere sahip olsa da takıldığı yer hiç değişmemiştir. Alyansın sol ele takılmasının sebebi, sol elin yüzük parmağından kalbe kadar hiç kesilmeden giden bir damar (Vena Amoris=Aşk Damarı) olduğuna dair inanıştır.

* Söz Töreni: Eş ruhunuzu buldunuz ve evlilik kararı aldınız peki bundan sonra ne yapılmalı? Öncelikle, evlilik kararınızı ailelerinize açmalı ve önce evleneceğiniz kişiyi ailenizle daha sonra da aileleri birbirleriyle tanıştırmalısınız. Daha sonra evlilik süreci boyunca; nişan, nikah ve düğün hazırlıklarına başlayabilirsiniz.

* Nişan Töreni: Evlilik hazırlıkları sürecinde, nişan töreni genellikle kız evinde olmakla birlikte tercihe göre farklı bir mekanda da yapılabilir. Nişanda, çiftlere yine söz töreninde olduğu gibi bir aile büyüğü tarafından nişan yüzükleri takılır. Nişan töreninde takı takılması da adettendir. Geline takılacak takıların seçimi oldukça çeşitli olmasına karşın damat adaylarına genellikle saat takılır.

* Kına Gecesi: Evlilik hazırlıkları sürecinde, geleneksel kına gecesi genellikle düğünden bir gün önce kız evinde yapılır. Düğünde yorgun düşmemek için kınayı düğünden iki gün önce de yapabilirsiniz. Genellikle çok yakın akrabalar ve arkadaşlar kına gecesine katılır. Kınanın yakılacağı gün kız evine bayrak asılır. Bayrağın asılması düğünün başladığı anlamına gelir.

* Fotoğraf ve Kamera Çekimi: ışte en özel ve unutulmaz günün fotoğraflarına geldi sıra. Öncelikle düğün veya nikah günü stüdyoda çekilecek fotoğraflar için yaklaşık 7 gün önceden bir düğün fotoğrafçısı ile görüşmelisiniz. Düğün fotoğrafçılarında daha önceden hazırlanmış düğün fotoğraf albümlerini inceleyebilir ve buna göre düğün fotğrafçınıza karar verebilirsiniz. Eğer tercih ettiğiniz fotoğraf stüdyosunun bahçesi varsa burada da çekim yaptırabilirsiniz. Unutmayın ki, bu düğün veya nikah fotoğrafları sizin çocuklarınıza kalacak en güzel anılarınızdan biri olacak.

* Müzik Organizasyonu: Düğün veya nikah törenlerinin en önemli ayrıntılarından biri de müzik organizasyonudur. Düğün müziği, gelin ve damat olarak sahneye ilk adım atışınızdan gecenin bitimine kadar düğün gecesi eğlencesinin vazgeçilmezidir. Önce düğün gecesi nasıl bir müzik istediğinize karar vermeli daha sonra da düğün müzik şirketinizi belirlemelisiniz.

* Düğün Dansı: Düğün töreninin en unutulmaz anlarından birisi de davetlilerin bakışları altında yaptığınız ilk danstır. Düğünüzün ilk romantik dansını yaparken eşinizin ayağına basmak, gelinliğinizin duvağına takılmak ya da bu romantik dakikalar için seçilen parçanın anlamsız sözlerinin moralinizi bozmasını istemiyorsanız düğün dansı dersleri alabilirsiniz.

* Düğün Yemeği Firmaları: Düğününüzü kusursuz bir servis ve mönüyle yapabilmeniz için tek gereken bir düğün yemeği firması ile görüşmek. Düğün mekanınıza ve düğününüzün yemekli mi yoksa kokteyl tarzı mı olacağına karar verdikten sonra bu servisi verecek olan firmalar ile görüşerek size en uygun menu alternatiflerini değerlendirebilirsiniz. Kararınızı vermeden once, düğün yemek firmanızdan seçtiğiniz menüyü denemenizi öneriyoruz.

* Balayı: Evlilik ve düğün hazırlıklarından yorgun düşmüş evli bir çift olarak sıra geldi balayı tatilinize. Karı koca olarak, evlilik ve düğün hazırlıklarının yorgunluğunu atacağınız ve tatilin tadını çıkaracağınız balayı gezinizin tadını çıkarmaya bakın. Evli bir çift olarak çıkacağınız balayı tatilinizi gönlünüzce geçirmeniz dileğiyle...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…