• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

EVLİLİK GÖRÜŞMESİNDE SAĞLIK PROBLEMLERİNİN KONUŞULMASI

Zamanla sükür saglik sorunlarimi kücük pürüzler haric asabildim diyebilirim. Eskiye göre "normal" yasayabiliyorum (o zamanlar agrilarim iltihaplanmalar felan daha yogundu). Adam aslinda durumunun yanindaki insani nasil etkileyecegini gayet acik ve net ifade etmis . Aslinda her günü etkilenecek. Bence buna bu asamada kimse kolay kolay evet demez. Adam icin de üzücü tabi
Eklem romatizmasi mi var?

Merhabalar, çok vaktinizi almadan direkt konuya girmek istiyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Ben bir devlet hastanesinde doktor olarak çalışmaktayım. Şöyle ki sevgi anlamında duygusuz olduğumu hissediyorum. Daha önce hiç birlikteliğim olmadı birisiyle. Bu yönde bir talebim de olmadı açıkçası çok da asosyal büyüdüm. Ama evdekilere -artık yaş da gelip geçince (31 yaşındayım)- evlenme isteği vibe'ı vermeye başlamıştım ki Teyzem beni birisiyle tanıştırmak istedi, kuzenimin yakın arkadaşıymış bu beyefendi de.

Bu arada noldu da birden bire evlenmek istedin derseniz hayat felsefesi olarak böylesine bir yalnızlığın uygun olmayacağını kavradım ve kendimi birisine adamak istediğimi fark ettim. Psikoterapi de alıyordum bu süreçle alakalı zaten. İçimden inşallah aşk ve sevgi gibi şeyleri ben de hissederim diye dua ediyorum :anneadayı:

Velhasıl biz bu beyefendiyle 7-8 defa oturduk, görüştük. Kendisi hakim yardımcısı olarak çalışıyor ve seneye ataması olacakmış rastgele şehirlerden birisine. 29 yaşında o da. Prezantabl, ciddi bir görünüşü var. Samimi ve ayrıca bana da iyi davranıyor, içimden bu iş olacak derken son görüşmemizde garip şeyler oldu.

Bana birdenbire sağlık problemlerini anlatmaya başladı. Ben ömrümü devam ettireceğim bir kişiden sağlık sorunlarımı saklamak istemem diyerek başladı anlatmaya. Öncelikle sindirim sorunları yaşadığını, dışarıdan çok çok nadir olmakla birlikte hiçbir şekilde yemek yiyemediğini, aynı şekilde misafirliklere de gittiğinde orada verilen şeyleri de eğer midesine dokunuyorsa yiyemediğini, sadece evde kendi hazırladığı şeyleri tüketebildiğini, ayrıca yoğun bir şekilde -lütfen mazur görün- gaz ve geğirme problemleri yaşadığını, aşırı yavaş yemek yediğini vb. durumları anlattı. Bu gibi durumlar seni iğrendirir veya sorun olur mu diye önceden söylüyorum diye devam etti. Hatta doktor da olduğumdan bana baya belgelerle gelip yıllardır bu problemlerin tedavisini aradığını ancak bir türlü çözüm olmadığını denemediği şeyin kalmadığını falan her şeyi anlattı.

Sonra ikinci aşamaya geçti. cinsi problemlerden bahsetti. Daha önce hiçbir birlikteliği olmadığı için bu konularda acemi olabileceğini, ancak bunun düzelmesi yönünde her türlü şeyi yapacağını söyledi. Bu konuda zaten benim de olmadığı için birlikte aşabileceğimizi düşündüğümü söyledim ve kapattım burayı.

Sonra da psikolojik olarak kaygı ve stres seviyesinin biraz yüksek olduğunu falan bahsetti. (bu devirde kimin yok?)

Bunlar birdenbire konuşulunca ben paranoyaya girdim zaten. Acaba benden soğudu da bahane olarak mı birdenbire bunlar ortaya döküldü diye düşündüm ki ama çocuk e-nabız kayıtlarıyla belgeli-kanıtlı gelmiş her sorununu tak tak anlatıyor. :olamaz:

Şimdi evet hastalıkta-sağlıkta diyoruz tabi ki ama ben henüz evlenmeden bu kadar şeyi öğrenmiş oldum. Hiç kimse 4x4 değildir elbette hepimizin birtakım sorunları var ama özellikle sindirim sorunlarında kafam takıldı. Yani ben birlikte bir şey yiyemediğim, dışarıda gezip farklı tatlar deneyemedeğim birisiyle evlensem ne anlamı kaldı ki şimdi. ortak etkinlik olarak ne yapabiliriz mesela? her etkinliğin aralarında yeme-içme vardır nereye kadar sabredilir bu duruma bilemedim. Ayrıca sonradan bu gaz vb. problemler beni ondan tiksindirebilir mi gerçekten kafam çok bulanmış vaziyette.

Onu gerçekten çok beğenmiştim, bu yaşıma kadar ciddi anlamda konuştuğum belki de tek kişiydi ama o da birdenbire hüsran oldu. Sizce ne yapılmalı, her şeye rağmen devam mı edilmeli yoksa bu gibi durumlar bir evliliği çekilmez yapabilecek düzeye varacak şeyler midir...
Görüştüğünüz kişide ibs olduğunu düşüyorum zaten bu denli kaygılı stresli kişilerin yaşadığı bir rahatsızlıktır genelde siz daha iyi bilirsiniz. Çaresiz bir hastalık değil ama kişinin duygularını stresini yönetmesiyle düzene giriyor kendimden biliyorum. Hemen evlenmeyeceksiniz sonuçta, bence biraz zaman tanıyın. Duygular varsa her şeyin üstesinden gelinir diye düşünüyorum ben kötü niyetli görmedim beyefendiyi ama pimpirikli ve sağlık anksiyetesi var galiba. Belli bir yaştan sonra insan bunlarla yaşamayı öğreniyor-eskiye göre rahatlıyor ya da kişiliği haline geliyor

Çok seversiniz, sonradan rahatsızlıklar çıkar eyvallah. Bizim de başımıza gelebilir sonuçta.
Ama belli ki adamın çok sorunları var (hepsini anlattığını da sanmıyorum. Bazıları evlendikten sonra size sürpriz olacak bence)yazılanlar hiç çekilecek şeyler değil.

Evlilikte yemek çok büyük bir problem. Benim eşim de yemek seçer, sürekli mide problemi var ve ben gerçekten bunaldım artık. Yani evlenmeden önce bunu umursamazdım, hayatımızı bu kadar etkileyeceğini bilmezdim çünkü.
Cinsel olarak da, hiç ilişki yaşamamış olmasını bahane ediyor gibi geldi, gerçekten cinsel bir problemi olabilir.
Bir de hepimizin hastalıkları var. Bunları size bu kadar anlatması, durumunun görünenden daha kötü olduğu ya da takıntılı bir hastalık hastası olduğu izlenimi verdi.
İlişkinizde siz hep doktor olarak kalacaksınız gibi. Mesleğimi evin içinde icra etmeyi istemem ben.
Olumlu bakamadım. Daha ataması da olmamış. Zamana bırakın bence

Merhabalar, çok vaktinizi almadan direkt konuya girmek istiyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Ben bir devlet hastanesinde doktor olarak çalışmaktayım. Şöyle ki sevgi anlamında duygusuz olduğumu hissediyorum. Daha önce hiç birlikteliğim olmadı birisiyle. Bu yönde bir talebim de olmadı açıkçası çok da asosyal büyüdüm. Ama evdekilere -artık yaş da gelip geçince (31 yaşındayım)- evlenme isteği vibe'ı vermeye başlamıştım ki Teyzem beni birisiyle tanıştırmak istedi, kuzenimin yakın arkadaşıymış bu beyefendi de.

Bu arada noldu da birden bire evlenmek istedin derseniz hayat felsefesi olarak böylesine bir yalnızlığın uygun olmayacağını kavradım ve kendimi birisine adamak istediğimi fark ettim. Psikoterapi de alıyordum bu süreçle alakalı zaten. İçimden inşallah aşk ve sevgi gibi şeyleri ben de hissederim diye dua ediyorum :anneadayı:

Velhasıl biz bu beyefendiyle 7-8 defa oturduk, görüştük. Kendisi hakim yardımcısı olarak çalışıyor ve seneye ataması olacakmış rastgele şehirlerden birisine. 29 yaşında o da. Prezantabl, ciddi bir görünüşü var. Samimi ve ayrıca bana da iyi davranıyor, içimden bu iş olacak derken son görüşmemizde garip şeyler oldu.

Bana birdenbire sağlık problemlerini anlatmaya başladı. Ben ömrümü devam ettireceğim bir kişiden sağlık sorunlarımı saklamak istemem diyerek başladı anlatmaya. Öncelikle sindirim sorunları yaşadığını, dışarıdan çok çok nadir olmakla birlikte hiçbir şekilde yemek yiyemediğini, aynı şekilde misafirliklere de gittiğinde orada verilen şeyleri de eğer midesine dokunuyorsa yiyemediğini, sadece evde kendi hazırladığı şeyleri tüketebildiğini, ayrıca yoğun bir şekilde -lütfen mazur görün- gaz ve geğirme problemleri yaşadığını, aşırı yavaş yemek yediğini vb. durumları anlattı. Bu gibi durumlar seni iğrendirir veya sorun olur mu diye önceden söylüyorum diye devam etti. Hatta doktor da olduğumdan bana baya belgelerle gelip yıllardır bu problemlerin tedavisini aradığını ancak bir türlü çözüm olmadığını denemediği şeyin kalmadığını falan her şeyi anlattı.

Sonra ikinci aşamaya geçti. cinsi problemlerden bahsetti. Daha önce hiçbir birlikteliği olmadığı için bu konularda acemi olabileceğini, ancak bunun düzelmesi yönünde her türlü şeyi yapacağını söyledi. Bu konuda zaten benim de olmadığı için birlikte aşabileceğimizi düşündüğümü söyledim ve kapattım burayı.

Sonra da psikolojik olarak kaygı ve stres seviyesinin biraz yüksek olduğunu falan bahsetti. (bu devirde kimin yok?)

Bunlar birdenbire konuşulunca ben paranoyaya girdim zaten. Acaba benden soğudu da bahane olarak mı birdenbire bunlar ortaya döküldü diye düşündüm ki ama çocuk e-nabız kayıtlarıyla belgeli-kanıtlı gelmiş her sorununu tak tak anlatıyor. :olamaz:

Şimdi evet hastalıkta-sağlıkta diyoruz tabi ki ama ben henüz evlenmeden bu kadar şeyi öğrenmiş oldum. Hiç kimse 4x4 değildir elbette hepimizin birtakım sorunları var ama özellikle sindirim sorunlarında kafam takıldı. Yani ben birlikte bir şey yiyemediğim, dışarıda gezip farklı tatlar deneyemedeğim birisiyle evlensem ne anlamı kaldı ki şimdi. ortak etkinlik olarak ne yapabiliriz mesela? her etkinliğin aralarında yeme-içme vardır nereye kadar sabredilir bu duruma bilemedim. Ayrıca sonradan bu gaz vb. problemler beni ondan tiksindirebilir mi gerçekten kafam çok bulanmış vaziyette.

Onu gerçekten çok beğenmiştim, bu yaşıma kadar ciddi anlamda konuştuğum belki de tek kişiydi ama o da birdenbire hüsran oldu. Sizce ne yapılmalı, her şeye rağmen devam mı edilmeli yoksa bu gibi durumlar bir evliliği çekilmez yapabilecek düzeye varacak şeyler midir...
Gezip, eglenip, hayatinizi yasasaniz biraz. Hem sosyallesmek size iyi gelecektir. Yeni yerler gormek, farkli insanlar tanimak, farkli kulturleri kesfetmek.. yasiniz gecmis falan degil. Bende 35'im de evlendim. Cevre baskisi oluyor tabiki ama ben boyle bir anda masada oturup hadi kendin bahsetle baslayan evlilik fikirlerini sevmiyorum. Mesleginizde varmis. Onceliginiz bence biraz hayatinizi yasamak olsun. Siz sosyallestikce, yeni insanlar tanidikca zaten kendi denginizle de tanisirsiniz, asik olursunuz. Hic olmadiniz diye hemen 1 kiside karar kilmak zorunda hissetmeyin.

Bu ne ya. Daha önce sevişmedim bilemiyorum falan ne kadar saçma bir şey. Tecrübeyle çok sevişmekle mi oluyor bu işler? Duygu nerde,sevgi nerde? Çok sevişen çok mu mutlu ediyor? Biri de demiş 30 yaşına kadar olmamışsa ben kabullenemem. 😫🤮
Kadın erkek farklılığı işte..erkek sevişmemiş birini bulmak istiyor,kadınlar ise çok sevişmiş, tecrübeli biri olsun istiyor.. adam dürüst davranmış olabilir ama iletişimde sorunlu birine benziyor..doktor bulunca tüm sağlık sorunlarını dökmüş..sanki doktorda randevusu olan hasta gibi..ikinci görüşmeye fırsat vermeyecek kadar soğutmuş kendinden ..

Kimse mükemmel değil bence, mide sorunları aşılır gibi bence söylemesi iyi. Ama evrakla benim şu hastalıklarım var, benim kaygım var, benim cinsel sorunum var dese ben soğurdum.

Ya cinsellikte tecrübesizim falan diye açtığı konu şüpheli geldi bana. Ya gerçekten ereksiyon erken boşalma vs bildiği bir sorunu var ben söyledim demek için söylüyor (saklayanları da görüyoruz görece iyi bir şey yapmış aslında) ya da herkeste olabilecek bir duruma bile pimpirikli yaklaşıyor. Ki böyle bir insanın da iyi bir cinsellik yaşayabileceğini pek sanmıyorum. Ya da size sormaya çekindi daha önce kimseyle beraber olmadım diye yem attı??
Sindirim problemleri bence de problem, ibs falan var galiba tanı alamadığına göre. Ben hiç sevmem libidom uçar gider ama siz kendinizi daha iyi tanırsınız tolere edebilirseniz, böyle şeyleri problem etmeyen biriyseniz yakın çevrenizde, idare edebilirsiniz

Daha önce cinsel birliktelik yaşamadım, sorun olabilir mi demesinde bir art niyet var mı diye düşünmeden edemedim. Sizin bekaretinizi sorgulamak için olta mıydı acaba? Çünkü belirtmesinde hiçbir mantık olmayan bir bilgi bu. Geri kalan hastalıklar çok aşık değilseniz bir yerden sonra çekilmez. Bilmiyorum, ben soğurdum ve yapamam derdim sanırım.

Neden direk evlenme moduna giriyorsunuz???Mis gibi mesleğiniz var ,gezin, tatile çıkın , yolculuk yapın .Elektrik alma yok, hoşlantı yok.Evlenirseniz ay dolmadan boşanma yolları ararsınız
Elektrik alma ve hoşlanma konusunda kendimi pek aciklayamadim sanirim kusura bakmayin

Esasen duruşu, ciddiyeti, giyimi, tipi vesaire hoşuma gitti. Kisacasi cekici geldi bana yani fiziksel olarak. Zaten hemen evlenmeyi düşünmüyorum. Bu kişi de olsa en az 1 yıl flört düşünüyordum

Elinde belgelerle geldi yazmasaydınız direkt bu adam cimri şimdiden dışarıda yememenin yolunu yapıyor, cinsellik olarak bir sorunu var ve bunu tecrübesizliğe vurarak sizin şüphelenme yollarınızı kapatmaya çalışıyor.
Gül gibi mesleğiniz var. Hayatınızı kısıtlayacak birini değil, size hayatı yaşatacak birini bulun.
Böyle birinin size katacağı hiçbir şey yok.

Kadın erkek farklılığı işte..erkek sevişmemiş birini bulmak istiyor,kadınlar ise çok sevişmiş, tecrübeli biri olsun istiyor.. adam dürüst davranmış olabilir ama iletişimde sorunlu birine benziyor..doktor bulunca tüm sağlık sorunlarını dökmüş..sanki doktorda randevusu olan hasta gibi..ikinci görüşmeye fırsat vermeyecek kadar soğutmuş kendinden ..

Bilmiyorum ben bir kadın olarak çok sevişen,tecrübeli diye rekor kırmaya çalışan birini tercih etmezdim. Hatta ben bunu niye bileyim? Hatta ben kadınlarla yatıp yatıp gelmiş ilişkisini yürütememiş bilmem kaç yaşına gelmiş yataktan başka işlevi olmamış birini niye alayım? Ki ne kadar çok cinsellik yaşarsa o kadar iyi olur gibi bir şey de mantıklı değil. Nerden bilelim adamın kadından kadına koşup da neye ne kadar dayandığını? Fantazi dünyasında yaşıyorlar. Hatta tecrübeli abimizin ne hastalık barındırdığını ne bilelim? Tecrübeli erkek lafı bile o kadar iğrenç ki. Erkeği metalaştırmak.

Erkeğin daha önce cinsellik yaşamadım diye üzerine basa basa konuşması,gaz geğirme sorunum var demesi çok itici.Adamdan fersah fersah uzak dururdum.Ben olumlu bir şekilde bakamadım sizin için hayırlısı

Kakalama olsaydı bana böylesine açık davaranabilir miydi diye dusunuyorum lutfen yanlis anlamayin.. Acikcasi saklayabilirdi zira disaridan gorunen bir sey yok 😅
İlerde şikayet etseniz bile bile ilişkiye başladın ,ben senden bir şey gizlemedim nankör ve vicdansız olma beni çekmek zorundasın diyecek,neyini anlamadınız? Doktorsunuz günde onlarca insan görüyorsunuz bir sürü hikaye ,sıkıntı.Hic mi ilişkiler ve insanlar hakkında deneyiminiz yok?????

Öncelikle 31 yaş çok değil, hiçbir şey için geç kalmadınız. Yaşınız falan geçmiyor.
Adamın en başında dürüst olması iyi bir şey, evlendikten sonra tutup ben dışarıda yiyemem diyerek evde gaz çıkarıp dursaydı daha korkunç olurdu. Buraya kadar tamam ama cinsellik konusu çok şüpheli.
Muhtemelen erken boşalma ya da iktidarsızlık sorunu olabilir. Bunu da daha önce ilişki yaşamadım ama bir şey olursa tedaviye çözüme açığım demesi açıklıyor bence.

bir hekim olarak kullandığınız jargon ne kadar da ilginç. yoksa hekim değil misiniz? aa aaaa hesap da bugün açılmış. bak sen şu işe!

Biraz (Hatta biraz da olmayabilir)takıntılı bir kişilik yapısı mı var acaba? Eğer öyleyse bence sıkıntı. Kaygılı bir insan olduğu için zaten mide, bağırsak sorunları yaşayabilir. Belki sorun sadece psikolojik ama ben olsam en az bir sene evlilik falan düşünmezdim ve özellikle kaygı, stres sorunları için mutlaka tedavi almasını söylerdim. Terapi, ilaç vb. ile düzelme görürsem belki o zaman düşünürdüm ciddi bir yola girmeyi. Ve dediğim gibi belki o zaman sindirim sorunları da son bulacak ya da oldukça azalacak. Cinsellik anlamında da daha farklı sıkıntılar olabilir. Bunu şimdiden söylemesi bana biraz iş acemilikten öte bir şeymiş gibi geldi. Ki öyleyse zaten ilişki yaşayamayacağınız, ortak aktivite paylaşamayacağınız, sürekli sağlık sorunlarıyla uğraşacağınız bir evliliği neden isteyesiniz ki?

Ama tüm bunları açık açık anlatması da iyi, mert bir insan izlenimi verdi.

Back