Evlilik erkeği değiştirir mi?

Valla bacım bizde flörtün boku çıkmıştı, 8 sene sevgiliydik.
Evlendik kavga gürültü bitti.
Çocuk, iş, geçim derken geri başladı kavga ikimiz de delirdik vs şimdi hepsi dindi.
Ama hiçbir zaman ne kişisel alanıma karıştırırım ne de karışırım.
Karşılıklı olarak sınırlarımız var, onu zorlamayız.
‘O kıyafet açık mı biraz’ diyecek olsa lafı ağzına tıkarım ‘sen giyme o zaman’ diye.
Ben de karışmam, adam akşam 10 da spora gidiyor, umarım aletli spordur
Yaparsa bir yamuk donunu zor alır şeklinde düşündüğümüzden, güven ya da kişilik haklarıyla alakalı karışmayız karıştırmayız.

Aynen dediklerin oluyor.
Benim bir komşum vardı ikiside tarih öğretmeni üniversitede tanismislar.7 yıl konuşmuşlar sevgiliyle çok anlayışlı giyime kusama karışmayan adam herşeye çok sevimli olan adam.evlendi benim binama gelin geldi.kadin içerde söylemesi ayıp klozettwyken zili çalınca eşi geç açınca adam eve girince hemen gidip klozetin içi islakmi diye kontrol ediyormuş.bunu duyunca şok oldum.giyimine karisirdi falzaca kiskanirdi çalışırken bile binanın önünde fırsat bulunca takılırdı böyle manyak bir tipti.inqnilmaz değişiyor erkekler kısacası.
Desgimeyen varsada helal olsun sağlam adammış mesela benim eşim
Neyse oydu ne eksildi ne azaldı.sevmedigim yönü yokmu mükemmel mi asla ama en azından adam şekil degistirmedi.ne giyinmeme karıştı ne gezmeme nede bişey yapalım dersem aman boşver demedi.ayak uydurmaya çalıştı.mini etegimide giyerim.arkadaslarimla gezeceğim desende niye neden demez.bin şükür

Evlilik aşkı öldürüyor
Aşk bir heyecan .
Heyecanda bu bir gerçek evlilikte hep olmaz adamla hep bir arada yaşıyorsun.yedigin içtiğim ayrı değil aynı yatakta son gün boyu hep bir aradasin ne yaptığını biliyorsun kalirmi.bu illaki sevgiliyle tat veriyor uzaksın merak ediyorsun heyecan var.ozluyorsun.bunalr aşkı sevgiyi persinliyor

Evlilik aşkı öldürmüyor insanlar öldürüyor .

Neyi sürdürüyorlar onu da anlıyorum aslında alışkanlıklar vs degismesi zor ben yaklaşık 9 aydır bu evlilikte bağımlısı olduğum şeylerden kurtulmaya çaba gösterdim şu an başardığımi düşünüyorum çünkü ilişkide bağımlı haldeyken kendinize dönüp bakamiyor hiçbir konuda ilerleyemiyosuniz yani evlilik içindeyken evlilikten kopmaya çalıştım. Bosandigimda bı de acı çekmekle uğraşmak istemedim bı evladım var çünkü etik değil bu biliyorum ama 6 yıl boşa harcanmış bu sanki çok mu etikti diye düşünüyorum şimdi kendimi biraz kişisel ve maddi olarak bı yere taşıyacak aşamaya geldim . Şu an surdurmemin tek nedeni bu aslında yoksa boşanma 1 dakika.

Eşim sevgiliyken hafif kıskançtı, yeterli dereceydi. Evlendik, harran ovasına döndü herif. Tek değiştiği nokta bu. Bakıldığında olumlu bi değişim ama biriyle yatakta bassa aa yatağın yaylarını deniyorlardır diyecek gibi, hafiften sinir bozulmuyor değil. Yoksa kumaş neyse o

Ben de çok fevri bi insandım, orta fevriliğe döndüm.

Valla ben paket olarak aldım hiç değişmedi Bana gelişi böyleydi yani Sadece daha samimi olduk birbirimizle.
Eğer olumsuz olarak değişimi çok olsaydı kendime başka bir yol çizerdim muhtemelen

Ben burdan birçok kez şikayette bulundum. Vicdanım sızladığı için bazıları. İnsan olduğum için. Ben gerekli yerlere şikayette bulunacağım ama sonuç ne olacak ona ben karışamam vazifem değil. Ama elimden vatandaş olarak gelen birşey eğer sadece buysa yaparım. Ha siz eğer sonuç çıkmaz deyip benim şikayetimi gerekli mercilere iletmezseniz veya başka türlü göreviniz varsa boş bunlar deyip görevinizi yapmazsanız işte burda tıkanır durum. Mesuliyet sizdedir.
Ülkemin aşağı çekilmesinin sebeplerinden biri de sizin bu tutumunuz. Nasıl olsa birşey çıkmaz. SUSAYIM. Susmayın hanımefendi. Hazmetmeyin. Ses çıkarın. Işık yakın. Farkedilin. Hayır demesini bu yanlış demesini öğrenin. Bu kadın yanlış yapmış. 3 tane evlat büyütüyor. Nesil bu. Gelecek.

Bence evlilikte iki tarafta değişiyor, çiftin arasındaki ilişki değişiyor. Evlilik aşkı öldürür teorisine katılmıyorum ama evlilik ilişkinin işleyişini değiştiriyor olumlu yada olumsuz

Ben çiftlerin birbirlerine karşı olan tutumlarına bağlı, aynı evde yaşarken ki birbirlerine olan saygılarına bağlı bir durum

Değiştirmez
Ama evlenmeden önce ne kadar tanıyorsunuz ?
Bu daha da önemli
Genelde tanımadan birlikte tatile gitmeden , bir süre beraber yaşamadan , bir iki kere dışarda görüşüp evlenmeye karar veriyor insanlar
Ondan sonra da “benim eşim değişti “ diyorlar
Tanımadan evlenmeyin derim sadece
O kişiler değişmiyor , rol yapıyor

Tüm sorulara cevabım evet evet evet
Konu başlığına da cevabım evet .

Şöyle düşünüyorum bir ev sorumluluğu binince insana evden çıkmak istemiyor. Arkadaş çevresi için de bu geçerli e böyle olunca herkes evinde oturuyor .
Evlenmeden önce olan romantizmi evlendikten sonra nedense mıçmıççılık olarak görüyorlar

Kıyafete karışılması sonradan olan kıskançlık konusunda ben şöyle diyorum biz evlenmeden sen beni tanıyordun ben böyle giyiniyordum böyleydim. Değişmem . Ay çok flood yapıyorum ama

15 yaşında 1 haftada konuştuğun biri ile mi kaçtın? Yürek mi yedin yoksa aile baskı felan mı vardı yukarıda söyledikleri gibi kocan suç işlemiş. Umarım ilerde bu aceleciliğinin zararını görmezsin

Evlilikte genelde değişim olur bence olmasıda normal değilmi 2 ay önceki lilrubayla şimdiki lilruba bile farklı... İki insan duygular düşüncelerde değişir tıpkı bedenler gibi...

%100 evlenen erkek değişir. Asla değişmez diyen eşimi evlenince tanıyamıyorum. Üstelik çocukluk arkadaşımdı.

Birincisi benim ailem susmadı hiçbir zaman hatta ayırmaya bile çalıştılar. Polise şikayet ettiler davalarimiz oldu. Ki ben kendi rizamla geldim ailemin de bunda bir suçu yok. Pedofili vs. Laf kalabalığı yapıyorsunuz da ben eşimin bu zamana kadar başka kızlara da yan gözle baktığını görmedim. Derli dengesiz laf söylüyorsunuz ya madem o zaman kendi kızınıza sahip çıkın. Malum bu zamanda sapıklık çok ya.

Nikahim var 17 yaşında ilk cocugumu doğurdum ve takibe alındı zaten savcılıkta ifademiz de alındı. Davalarimiz da oldu. İkinci çocuğumu 20yasinda doğurdum. Nikahim olduğu için sorun olmadı. Ayrıca hepsini de hastanede doğurdum. Ve emin olun ki bunlar kendi rizam olması halinde yaşandı. Bu tür olaylarda da sadece erkeği suçlamak yerine kızlara da akıl verseniz iyi olur aslında. Ben kendi yaptığım doğru birseydi demiyorum. Bu durumu da normal bulmuyorum zaten. Ama şu durumda da eşime birtakım dengesiz hakaretler edilmesi karşısında da kimse kusura bakmasın ama benden sessiz olmam da beklenmesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…