Bilemiyorum, kişiler arası evlat edinme bizim ulkemiz için biraz tehlikeli.
Çünkü duygusal bir milletiz, eğer devlet eliyle hakları korunmazsa biyolojik anne şartları düzelttigi zaman tekrar almak isteyebilir, ya da fakirlikten dolayı çocuğunu veren evli bir ciftse çocuğu aileden para almak için kullanabilirler. Ya da ilerleyen yıllarda diğer kardeşler çok rahat bir şekilde çocuğa ulaşabilir...
Aslında yurt dışında açık evlat edinme diye bir şey var..
şu hesap,
Bu hesap ve benzeri pek çok örneğini görmüştüm sosyal medyada. Bu tarz evlat edinmede aileler sık sık bir araya geliyor, hatta bazen bebeğin abi ablası da geçici bir süre aileyle yaşıyor vs. Ortaklaşa çocuk buyutuyorlar. Ama bizim ülkemizde malesef su asamada olabilecek bir şey değil.cok hoş,ama suistimale çok açık.
O yüzden benim size önerim koruyucu aile olmayı düşünmeniz. Kadinlar kulübünde koruyucu aile olup küçük yaşta çocuğa bakan bir üye vardı. Çocuk yine sizde kalıyor, devlet maddi yardımda bulunuyor. Sadece soyadıni degistiremiyorsunuz ve ailesi eğer durumunu düzeltip çocuğu görmek isterse bazı hakları oluyor. Çocuk 18 yaşına geldikten sonra mirastan yararlanmasi için evlat edinebilirsiniz (normalde ileri yaşta evlat edinme yok ama altsoyu olmayan kişilere tanınmış bir hak var).
Bence en zahmetsiz olarak bu yolu bir araştırın. Sonuçta verecek sevginiz varsa neden yenidoğan bebek için çileli yollardan gidesiniz ki? Devlet korumasında , iyi bir ailede büyümeyi hakeden bir sürü küçük çocuk var.