Evlilik dışı doğan çocuk ...

yyyysss

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2021
142
46
Çok merak ettim kızlar size sormak istedim bilgisi olan belki vardır evlilik dışı doğan çocuğu babası nüfusuna aldırmak istemezse ve ailenin çocuktan haberi yoksa baba kısmına ne yazıyorlar ? Aşırı merak ettim bunu sormak istedim ) lütfen saçma ve yanlış düşüncelerde bulunmayın )

Bir tanidikda dedesinin adi yaziyordu. Dede kutugundeydi. Ama artik anne uzerine alabiliyor. Da baba kismina ne yazarlar bilemem. Belki gene dedeyi yaziyordur. Acaba babanin adi yazip dedenin kutugundamiydi m oylede olabilir.

Kim kabulnederse o yazılıe farketmez

Farketmez yani kim olduğu 1. Derece anne yakını yazılamıyor onun dşnda kablmeden herkes olablr

annenin kütüğüne geçiyor baba olarakta her hangi bir isim yazdiriyorsun sonuç olarak aile bilmesede nüfus kayıt örneğinde çocuğun ismi çıkıyor

Ayrıca;

Genelde dedenin ( annenin babasın ın)ismini yazıyorlar, ama annenin başka söylediği bir isim varsa o isimdr olur. Ama o ismin kanunen bir bağlayıcığı yok, soy bağıda sadece anne ile kurulduğundan onun soy ismini alıyor.

Kesin bilgi yayalım: resmî evlilik yoksa anne hangi ismi isterse onu yazdırır. resmî evlilik varsa (çocuk kocasından olmasa bile) kocasının adı yazılır.

İşte bunlar hep işsizlikten be abla..
2.10 geçe ikimizde aynı platformdaysak ... bu saatte ne yapmamı bekliyorsun em tertemiz nohutumu pirincimi ısladım ... ee bu saatte yapacak bir İŞ bulamıyorum

amerikada doğum sertifikasında annenin söylediği ismi yazıyorlar ama mesela baba ortalıkta yoksa altında imza olmayabiliyor, baba oradaysa baba kendisi yazıp imzalıyor, eğer anne isim yazmak istemezse boş bırakılıyor. Boş zamanlarımda paternal court (ebeveyn mahkemelerini çok izliyorum da), Türkiyede nasıl bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…