Yeni üyeymişsiniz üyeliğinizin kısa sürmemesi adına uyarayım sizi.
Canınız sıkıldıkça konu açmayın özellikle de internette cevabını bulabileceğiniz şeyler için. Kimseyle tartışmaya da girmeyin ya da hakaret etmeyin çünkü banlanırsınız. Bir de son olarak burada çok akıllı kadınlar var gerçekten bir derdiniz olursa size yardımcı olurlar ama saçma konularla insanları bunaltırsanız da güzel gömerler sizi laflarıyla haberiniz olsun.
Nüfus müdürlüğünde olduğum birgün böyle bir duruma şahit oldum. Annenin söyleyeceği uydurma bir isim yazıyorlar. Nüfus memurunun tavsiyesiyle anne, babanın gerçek ismini yazdıracaktı ama kadının yanındaki adam engel oldu. Bana kalsa babası kadının yanındaki adamdı ama neyse. Gece gece dedikodu yapıp günaha girmeyeyim
Çok merak ettim kızlar size sormak istedim bilgisi olan belki vardır evlilik dışı doğan çocuğu babası nüfusuna aldırmak istemezse ve ailenin çocuktan haberi yoksa baba kısmına ne yazıyorlar ? Aşırı merak ettim bunu sormak istedim ) lütfen saçma ve yanlış düşüncelerde bulunmayın )
Eski komşumuzun kızı evlilik dışı bir hamilelik geçirmişti, cocugun babası olucak adamda evliydi otomatik olarak çocuk doğduğunda adam kendini kütüğüne geçiremeyecekti kızın babası kendi kütüğünü almıştı 6 sene önce , ama şu anda anne kendi nüfusuna alabiliyor diye biliyorum
Genelde dedenin ( annenin babasın ın)ismini yazıyorlar, ama annenin başka söylediği bir isim varsa o isimdr olur. Ama o ismin kanunen bir bağlayıcığı yok, soy bağıda sadece anne ile kurulduğundan onun soy ismini alıyor.
Çok merak ettim kızlar size sormak istedim bilgisi olan belki vardır evlilik dışı doğan çocuğu babası nüfusuna aldırmak istemezse ve ailenin çocuktan haberi yoksa baba kısmına ne yazıyorlar ? Aşırı merak ettim bunu sormak istedim ) lütfen saçma ve yanlış düşüncelerde bulunmayın )
Baba geçerli tanıma beyanında bulunmadığı sürece babanın soyadını alamaz. Evlilik dışı çocuk ancak gerçek babası onu resmi beyanla tanırsa babasının soy adını alıp onunla bağ kurulur; yoksa sadece annenin başvurusu ile yapılan nüfus işlemlerinde annenin soy ismini alıp, sadece onunla soy bağı kuruluyor, orada yazılan baba ismi ise sembolik oluyor, yasal bir bağlayıcılığı yok. Baba çocuğu kabul etmezse ancak dava açarak soy bağının kurulması istenebiliyor. Lütfen eksik ve yanlış bilgi vermeyelim.