• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik?... Çok zor bir karar...

Kendimden örnek vereyim çoook sevdiğim kişi sandığım birinden ayrılmıştım canım acıyordu 4-5 ay geçti hep mantığımla hareket ettim. Biri geldi beni görmeye bizim memleketliymiş beğenmiş hadi tanışalım dedim 2 saat içinde tanıştım içimden bieşyler koptu işte bu dedim şivesiyle , samimiyetiyle beni kendine bağladı benden bişeyler buldum onda ve tamam annenler gelsin dedim. Yengem vazgeçirmek için elinden geleni yaptı ailesi çocuk evlendikten sonra köyde yaşayacaktı yengem sen öle sanıyorsun aslında sende kalacaklar fakirler vs vs.. dedi durdu.ılkönce acaba olabilir mid edim vazgeçiyordum evet dedikten sonra ama nasip işte ben bu işinde üstesinden gelirim dedim ve herşeye göğüs gerdim. 8 aylık taze gelinim şimdilik keşke demedim Allah.Ailesi Köye yerleşti:)) Geldiklerinde de başımın üstünde yerleri var her zaman gelip kalabilirler milyarlarca borcumuz var elele verdik ödüyoruz. Ailesi maddi değil ama manevi olarak yardımda bulunuyor benim ailem hem maddi hem manevi olarak yardım ediyor ve kendi aileme yakın oturuyorum bundan ne eşim şikayetçi ne de ben. Sende iç sesini dinle Allah'a hergün dua et hakkında hayırlısını nsip etsin.BAzı arkadaşlar mantıklı düşün kaynana ile aynı binada oturma demişler ama kaynana çok iyiyse karışmayacaksa neden olmasın eğer içi sısındıysa neden aynı binada oturulmasın ki. araya belli mesafe koyduktan sonra bence oturabilirsin zamanında böyle bir ev yapmışlar maddi güçleri buna yetmiş demekki .Erkek ark.annesi ile tanışınca yada seni tanıştıran kişiye sorabilirsin ailesi nasıl diye o zaman karar vermen daha kolaylaşır bence.

çocuğğu tanımaya çalış iyi yönlerini kötü yönlerini ölç tart.. ne bileyim ortak yanlarınızı bulmaya çalış.. yada merak ettiklerini direk sor.. eğer sana uygun biri olduğuna inanıyorsanda aynı bina olayını dert etme derim... birde şöyle düşün hiç evi olmayabilirdi... kiraya çıkmak durumunda kalabilirdiniz.???

Arkadaşlar fikirlerinizi için herkese ayrı ayrı tşk. ederim...
Hakkımda her zaman hayırlısını istiyorum, aslında söylemeyi bile düşünmüyordum ama görüştüğüm kişinin elinden özürü var doğuştanmış kullanabiliyor ama anladığım kadarıyla bunu çok sorun yapıyor...Eminimki ailemde olmasada sülalede bu mesele olay olacak, bende onu sırf özürü için bırakmak istemiyorum, çünkü başımızza ne geleceği belli değil...

Arkadaşlar fikirlerinizi için herkese ayrı ayrı tşk. ederim...
Hakkımda her zaman hayırlısını istiyorum, aslında söylemeyi bile düşünmüyordum ama görüştüğüm kişinin elinden özürü var doğuştanmış kullanabiliyor ama anladığım kadarıyla bunu çok sorun yapıyor...Eminimki ailemde olmasada sülalede bu mesele olay olacak, bende onu sırf özürü için bırakmak istemiyorum, çünkü başımızza ne geleceği belli değil...

cimcimem ya sen nasıl insansın çok düşüncelisin..özürü var diye kestirip atabilirdin ama hala acaba olur mu diye düşünüyorsun..Şenizhakkında hayırlısı olsunn bende kelim ilacım yok süremiyorumm malesef sadece senin için dua edebilirim ve tüm evlenmek isteyenler için sende benim gibi zamana bırak herşeyi o gösterir.

Canımcım önceleri yine çok ii bir arkadaşım vardı özürlü, onunda dğuştan ayakları yoktu platinliydi, beni sevdiğini itiraf etti ve bende ondan uzaklaşmıştım...Şuan çok ii bir aile kızıyla evli ve çokta mutlu (Allah bozmasın) Belkide yardıgadığım için Allah bi ceza verdi bilmiyorum işte böyle düşünüyorum...
Acaba çokmu detaycıyım onuda bilmiyorum...

öyle bişiy düşünme canım herkesin nasibi alnına yazılmıştır o senin nasibin olsaydı uzaklaşamazdın zatn konuştuğun kişiye gelince sevmelisin yoksa olmaz bana göre anı binada oturmanın nesi kötü anlamdım belki dahada faydalı olacak ben aynı binada oturmaya karşı değilim

Ama ona soru sormayla tanıyamazsınki aslaaa...
tanımak için birşyler paylaşman lazım..
örnek aklıma ilk gelen acaba cimrimi...
nasıl anlıycan beraber biyere gitcen yiycen içecen bakacanki adamın gözlerii fal taşı gibi açılıyomu..a.s
giyeceksin kafana göre bakacaksın karışıyomu...a.s
bir tartışamak yaşıycaksın göreceksinki sinir anındane tepkileri vewriyo.. sakinmi yoksa yumruk tekma giriyomu...a.s
annesiyle konuşacaksın o anda onun seni dışlayıp yada senin arkanda olup olmadıgını göreceksin...a.s
senin bu yaptıgın oturup konuşma soru sorma işi sadece boş laf olur..:uhm:

kime sorsan sinirlenince nasıl davranırsın dermii ben dayakçıyım kadın döverim ...
yada kim derkii ben cimriyim..
ben anneciyim. karımı umursamam..
benim ağzım pistir kızar söverim.. :icecream:

bence zaman tanı..
hemen evlenmeye mecburmusun..
tanıyalım de.. bi süre arkadaşlık edin fölrt edin tanıyın birbirinizi...
hadi kolay gelsin :kahve:

tanışma süresini mümkün olduğunca uzun tutmaya ve sosyal paylaşımlarınızı arttırmaya yönelin..
mutlaka ve mutlaka çalışıp kendi ayaklarınızın üzerinde durun..
ve aynı bina da oturmayım. sizin oturacağınız evi kiraya verip yakın bir yerde de olsa farklı bir binaya taşının...

öncelikle kimseye önyargılı davranma, belkide dünya tatlısı bir insandır.
konuşmaktan çok birlikte vakit geçirseniz daha doğru olur çevresini ve arkadaşlarını tanımaya çalış
ailesiyle ilgili şeyler öğren. evlenmeyi ciddi olarak düşünüyorsan aynı binada aynı evde olmaz
her nekadar karışmıyoruz deselerde erkek anneleri oğullarına ve gelinlerine karışmaya bayılırlar :)
ha şu da var eğer ona karşı birşey hissetmiyorsan sakın evlenme ve umut verme senin şu an yaptığın heyecan olabilir sonuçta farkli biri birde arada aracılar var, sonradan kimse kimseyi sevemez ben buna inanmıyorum canım... kendini kandırma olur felan diye..

canım kendini evlenecekmişin gibi odaklama......
niyetiniz evlenmek iyi güzel.........
ama hemende verme kararını..........zaten senin nasibinse olur degilsede bir sebeb olur olmaz......
iyi tanımaya çalış.......çabuk karalar verip pişmanda olma canım......
hakkında hayırlısı neyse o olsun.......

kesinlikle evlilik şans işi dogru insanı bulan evliliği yürütüyor....tabiki bir bayanda evli olunca nerede ne yapmasını biliyorsa tamamdır....bizde böyle....eşimin istemediği şeyleri bende sevmem istemem sorun çıkmaz vallahi....baştan karar alıp vermek le olmuyor evlenınce yaşamadan bılınmıyor arkadasım...iş erkekte ve kadında bıtıyor sevgı saygı var ıse gerısı gelır.....zamanla konustukca hayata gelecege bakısını ufak ınce detaylarda yakalayabılırsın....senınle fıkırlerı aynı..bır konu acarsın ortaya onun fıkrını alırsın senın fıkrıne uyuyormu ??genelde fıkır ayrılıklarınız varsa anlarsın zamanla....

herşey konuşmakdan geçiyor aslında kafanıza takılan herşeyi sorun...mesela bize bahsettiğiniz aynı bina meselesini biraz daha zaman geçtikden sonra onun sizi biraz daha tanımasını sağladıkdan sonra
konuşun ona kafanızdaki şüpheleri ve sorunları söyleyin zaten evlilik bu değilmi herşeyi paylaşmak
şimdiden aranızdaki dialog gelişmesse konuşamassanız ilerde çok sorun çıkabilir...
eğer bunları konuşcak uygun zaman bulursanız hem onun tepkisini ve tavrını da görürsünüz iyi veya kötü
kafanızda netlik kazanır...ama bu tanıma sürecini uzatın...herşeyi zamana bırakın...
bi de bişey daha var aramayınca merak ediyorum demişsin eğer ufak da olsa bişeyler başlamasaydı bunu hiç düşünmezdin bile....elindeki özür de hiç bi sorun değil benim nacizane fikrim ama Allah beyninde anlama özrü ve kötülük özürü bulunanlardan korusun...

hakkında hayırlısı olsun...

Bi bitirmeyi düşünüyorum bide devam etmeyi çok karışık bir durum...
Nedense hiçbir netlik yok bu durumda canımı fazlasıyla sıkıyor acaba istemiyormuyum?
Yoksa tanıyamadığım içinmi böyle oluyor...

Canımm benım kendımdnn örnek vereyımm sevqılımle baslama sebebım kız arkadasımın ısrarıydıı..
Sevqılıme karsı kucucuk bı ılgım bıle yoktu...Delı cesaretı qeldı basladım bıde cocuktum.....Gel zaman gıt zamann nerdeysee 1 bucuk sene ıcındee onu sevdımı anladım..Şuanda vazgecılmezımmmmm 5 sene oldu.....

Ne tıpı ne dusuncelerı ne kafa yapısı hıcbırseyımız uymuyodu..Mantık bıle yoktu......
Amaa senınde dediğin gibi hatıceye değil netıceee 5 sene oldu..Onsuz nefes bıle alamıyorum =)

evlilik için acele etmeyin biraz birbirinizi tanımaya çalışın..aynı binada oturmaya bende karşıyım..

kişiluk meselesı aslında bıraz aynı apartmanda oturma fıkrı.

onemlı olan ıcın ısındı mı sevebılırmısın bakalım

zamana yay bıraz acele etme

hakkında hayırlısı

aynı binada olmak bence çok riskli.. sevdiceğimin annesi melek gibi kadın hep beni kayırır ama istemem yinede.. beraber akşam yemekleriniz sabah kahvaltılarınızın sonu gelmez ve gelenek haline gelir herşeyden haberleri olur eve girenden çıkandan alınandan satılandan bence çok ürkütücüyasakkelime

neden bu kadar acele ediyosun evlenmek için yaşın çok mu büyük bunu merak ettim ne kadardır görüşüyorsunuz ki tanışma aşamasındayız yazmışsın 1 ay yada 2 aydır 1-2 ayda evleneceğin insanı tanımak bu devirde biraz zor birde kafama takılan bi soru var ona güvenemiyorum diyosun sana karşı bir hata mı yaptı. karşındaki insana durduk yere güvensizlik oluşmaz insanın içinde. biraz birbirinizi tanımalısınız.sen onun doğrusunu yanlışını görmelisin bu kadar acele etme.birde aynı apartmanda oturmak tabikide kolay değil. ama çokta güzel geçinenler var iyi taraflarıda var hemen kendine kötüye şartlandırma bana kalırsa. bence sen herşeyi negatif düşünüyosun biraz oluruna bırak tatlım sıkma kendini bu kadar ok.

Back