• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik?... Çok zor bir karar...

cimcime eses

Guru
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2008
12.770
121
413
İstanbul
Kızlar kafam o kadar karışıkki konu açıp açmamak arasında gidip geldim ama birilerinin fikirlerine ihtiyacım var... Aracı sayesinde birisiyle tanıştırıldım, şuan tanışma aşamasındayız ama söz konusu evlilik olduğu için herşeyi birbirimize açıkça söylemek durumundayız... İçimde ona karşı aşk yok fakat aramayınca telaşlanıyorum, acaba alışkanlıkmı? Bide ona ne sormalıyım tanımak için neler yapmalıyım bilmiyorum, oturup konuşuyoruz ama genelde güncel konular oluyor, evliliğe bir türlü değinemiyoruz...Kafamı kurcalayan bir diğer konuda şu...Evlenince onu ailesi ile aynı binada fakat farklı dairelerde oturucaz bu büyük sorun olurmu? Gerçi şimdiden söyledim şartlarımı bana karışılmamasını ama sonuçta söylemekle olmuyor...Bugüne kadar güvenebileceğim biriyle karşılaşmadım bu nedenle ona karşı aşırı güvensizlik var bende, önceleri başka birine aşık oldum fakat aşkın işe yaramadığını gördüm...Ne yapmalıyım düşüncelerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...

Bekle bakalım.İyice tanımaya çalış.

Önceden söz almak filan hepsi hikaye, işin aslı öyle olmuyor evlenince. Aynı apartman fikri itici.Münkünce komşu mahalle olabilir en yakın.

Bekle bakalım.İyice tanımaya çalış.

Önceden söz almak filan hepsi hikaye, işin aslı öyle olmuyor evlenince. Aynı apartman fikri itici.Münkünce komşu mahalle olabilir en yakın.

Kendi binaları olduğu için yapabileceğim bişey yokki...Çevremde bir çok örnek var, çok ii anlaşanlarda var anlaşamayanlarda, sorunun neden kaynaklandığını bilmiyorum...

evlilik zorr çok zor bee güzelim aşk olmadan sevgi olmadan sıcaklık olmadan olmuyo kocamı sevmesem sanırım bu evlilik 10 yıl sürmezdi öyle anlar geliyoki sevmesem katlanamazdım diyorum yokluk oluyo varlık oluyo aile sorunları oluyo hastalık hoşluk arada sıcaklık olmalıki bunların üstesinden gele bilesiniz ii düşün

[ı]nasıl olsa sevmıyorsun Şu an sadece o senın ıÇın bırısı....

Ben aynı apartmanda oturmaya karŞıyım canım....[/ı]

tecrübem yok ama canım içinde ona karşı en ufak bi kıpırtı olmayan biriyle ewlenme derim.şartlarını sölemende bişeyi deiştirmez.şimdi olur peki derler ama sonra kendilerine uymak zorunda bırakırlar seni.hepsi bölemi onuda bilmiorum ama benim çewremdeklier hep öle yaptı.akrabımız komşumuzun oğlu ile ewlendi.kız ayrı ew istedi.onlarda olur dedi.kaynanasınıda şimdi olur derim açarım.düğünden sorada ewleri birleştiririm derken duydumm :uhm:

canım aynı binada olmk bi yandan iyi bi yandan kötü . .
mesela bi işin düşse hemn sölersn çıkarlar evine yaparlar. bu iyi yanı
kötü yanı ise evine misafir geldi diyelim hemn onlarda gelir:((
dün annem geldi hemn çıktılar yukarı .hiiç düşünmüyorlar bu kızın ailesiyle konuşağı şeyler wardır die .bizi çağırınca gideriz demiyorlar hemn geliyorlar

tecrübem yok ama canım içinde ona karşı en ufak bi kıpırtı olmayan biriyle ewlenme derim.şartlarını sölemende bişeyi deiştirmez.şimdi olur peki derler ama sonra kendilerine uymak zorunda bırakırlar seni.hepsi bölemi onuda bilmiorum ama benim çewremdeklier hep öle yaptı.akrabımız komşumuzun oğlu ile ewlendi.kız ayrı ew istedi.onlarda olur dedi.kaynanasınıda şimdi olur derim açarım.düğünden sorada ewleri birleştiririm derken duydumm :uhm:

Büyük risk evlilik, bide ben insanları kırmam, ama canım çok yanarsa dağıtırım yani...Hep hayalimde yeni ailemle ii anlaşmak vardır, aslında sürekli ev ile ilgili konuşuncada maddiyata önem verdiğimi düşünürler diye korkuyorum, bi şekilde onlara hissetirmeden ağızlarından lafı almalıyım...

Sana burdan evlen yada evlenme diyemeyiz. Senin kendi kararın tanış, görüş iyiyi kötüyü anla evlendikten sonra anlaşabileceğine inanıyosan kararını ver. Çalışıyorsan çokda zararı olacağını düşünmüyorum aynı binada oturmanın.Nice ayrı şehirlerde oturan gelin-kaynanalrı gördük burunlarını taaa ordan bile uzatıyolar. Kayınvalidenin ve seninde tutumun önemli ne kadar sevgi saygı gösterirsen o kadar da alırsın ama belli seviyeyi aşıp laubali olmayacak derecede.
Karar senin evlenmek için sakın evlenme canım

ılk aylarda değil ama sonraki aylarda çalışmayı düşünüyorum en azından çocuk olana kadar...ılk çocukları evleneceği için onlarda çok hevesliler...

özlemcim aşıkta olduk merak etme...
Acıdan başka hiçbirşey değil onun yanlış biri olduğunun farkına varamayacak kadar salak bişiymiş aşk...
Hala canım acır ama o yanlış biri bunu kabul etmek zorundayım...

cimcimeee :teselli: biraz zamana bırak onu tanı ailesini tanı aradan zaman geçsin kafandaki sorunları cözmeden evlenme

iyi bir düşün teraziye koy korkuların mı aşkın mı hangisi ağır basıyor
tanımaya çalış
aynı binada ayrı dairelerde oturacaksın ne olursa ufak tefek sorunlar olacaktır

hayat bize daha cok sey öğretcek cimcimeee biz daha yola yeni girdik gördüklerimiz yasadıklarımız nedirki bunlar güzel tecrübeler bizim için

Bu konuda haklısın aslında...
Şunuda belirteyim bugüne kadar kiminle görüştüysem hepsi ailesiyle aynı binada oturacaktı, hatta evlendiler aynı binadalar...Birisi Amerikadan'dı biriside memur uzun süreli Şırnakta çalışmak zorundaydı..
Benim kaderim baştan bu şekildemi çizilmiş acaba, ben istemedikçe bir başkası aynı nedenlerle karşıma çıkıyor...
Bide aynı binada oturma konusunda takılı kalmayın, ben ona neler sormalıyım sonradan sorun olunca ben baştan söylemiştim demek isterim...

Back