cok fena bır durum aynı evın içinde ayrı ayrı oturmakeşinle konuşmayı denesen belkı ne yaptıgının farkında degıldir
Biz kadınlar kırıldığımız noktaları veya önem verdiğimiz şeyleri
erkeklerin kendiliğinden anlamasını bekleriz ama onlar anlamazlar.
Çünkü onlarda ince düşünce yok işte.
Onlar sorun varsa direkt söylensin isterler.
Bizler de kendiliğinden hatasını anlasın diye tripler atarız, asık suratlarla dolaşırız
ve hatta "Benimle ilgilenmiyor , beni sevmiyor ki ,hatasını anlayıp benden özür bile dilemiyor ." deriz.
Eğer eşiniz ile gerçek sorunu tespit ederseniz lütfen imalarda bulunmadan direkt gidip söyleyin.
Kendiliğinden anlamasını beklerseniz sorun çözüme kavuşturulmadan
bir sonraki tartışma ya da kavgada daha çok büyüyerek karşınıza çıkar.
maalesef artık evlilikler teknolojiye,iş telaşına yenik düşüyor..
ve maalesef erkekler hiç büyümeyen çocuklar oldukları için fedakarlıklar hep kadınlara kalıyor..
eşimi cok seviyorum ama ondan nefret de ediyorum!!!
nefret ediyorum dedim belki o kadar da büyük değil hissettiğim duygular ama gelgitler içerisindeyim...
son zamanlarda öyle yalnız hissediyorum ve öyle çok sorunla boğuşuyorum ki, inanın her gün Allaha bana güç vermesi için dua ediyorum
eşim beni son zamanlarda öylesine boşladı ki, ve son dönemlerde beni söyledigi sözlerle öyle kırdı ki, ben de ona eskisi gibi olamıyorum artık. zaten o uzun zamandır bana yabancı, artık ben de ona... Her gün kavga etmeyiz biz ama nadir ettiğimiz kavgalarda bana “sana güvenmiyorum” baksa bi kavgada “senden sıkıldım” bi baskasında da “senden cocuk istemiyorum” gibi söylemleri beni asırı kırdı halen içimden cıkarıp atamadım bu sözleri… en son ne zmn gelip kendiliğinden saçımı oksamıstır, yanagımdan öpmüştür, bana beni sevdiğini söylemiştir bilemiyorum. ona sorsanız sürekli beraberiz ama o kadar kalitesiz, verimsiz vakit geciriyoruz ki.. aynı odada dahi olsak ikimiz de kucagımızda laptop, herkes kendi halinde... 1 aydır hiçbir beraberliğimiz de olmadı. son dönemlerde baktım ki hep ben yaklasıyorum, istedim ki o yaklassın bir de.ama henüz öyle bi adımı olmadı.
bu dönemde ikimizin de işiyle ilgili soruları var, bu durum ikimizin de canını yeterince sıkıyor. bir de araba almaya kalktık ama istedigmiz gibi bi araba bulamaıgımız için henüz alamadık ama o kafayı arabaya öyle bi taktı ki 2 aydır varsa yoksa araba.. bu durumdan da cok sıkıldım artık araba lafı da duymak istemiyorum. kucagında bilgisayarı sürekli araba sitelerinde, benim içime fenalıklar geliyor...normalde bana iş konusunda yardımcı olurdu. şimdi arada sırada cıkan ufak tefek işleri söylesem de hiçbiri yerine gelmiyor. dedim ya başka alemlerde geziniyor sürekli aklı...
ben gecmişte hep dırdırcı pozisyonuna düştüğüm için de artık gercekten her sorunda yüzüne düşündüğümü söylemiyorum.. sadece anlaması için trip atarcasına da değil, uzaklasıyorum ama hiç bir zaman anlamıyor, bi kere de geleyim bi sebepten gönlünü alayım demiyor.
hayatım öylesine anlamsızlastı ki, yasadıgım yerde ne benim ne esimin ailesi yok. evlilğimizde3. yıla girdik ve bi bebegimiz olması için hiç bi sorun yoktu ama ben bunu istediğim için bana öyle büyük tepki verdi ki zamanında şimdi ben istemiyorum. aslında içten içe hala istiyorum ama istiyorum ki o gelsin benden istesin bu kez ama hiç de umrunda gibi davranmıyor. hatta bazen onun yüzünden cocuk sahibi olamadıgıma inanıyorum ve ona içten içe kızgınlıgım daha da artıyor.
aileme olan soguklugu ve isteksizliği, son dönemlerde ben tatillerimi senin ailenin yanında gecirmem artık 1 gün kalır dönerim sen istedigin kadar kal demeleri… bunların hepsi ben hep ailemin yanına yalnız gideceksem bu adam benim niye yanımda diye düşündürüyor.mesela ikimizde tayinciyiz ama bana ben asla senn ailenin oldugu yerde yasamam diyor.bunları söyleyen adamdan sizi mutlu etmesini de bekleyemezsiniz heralde…
Yalnızca kendisi birsey yapacaksa eğer sırf ilgili görünmek için o zamanlarda yanıma yaklasıyor. Sanki cocuk kandırırcasına… işte arkadaslarıyla maça fln ya da baksa bi yere gidecekse anca o zmn yanıma gelir, ilgiliymiş gibi gözükür. Her seferinde böyle yapması , bu zamanlar dısında benle artık ilgilenmemesi beni gercekten cok sinir ediyor.
Ben hadi markete gidelim ya da cıkalım dolasalım desem yorgunum der, arkadası yarım saat sonra arasa hoplaya zıplaya cıkar dısarı.
Bunların hepsi normal midir bir evlilikte. Ben neler ummustum ama hiç düşünmedigim seyler buldum evlilikte. Nerde o ilk zmnlarda senin için yapamayacagım sey yok imajı veren adam, nerede suan yanımda olan adam.. tek bi cümle son olarak benim için sadece bir avuc hayal kırıklıgı oldu evlilik….
Burada pek cok arkadasımızın cok ciddi sorunları oluyor seninki de bişey mi diye düşünebilirsiniz belki ama sadece dertlesmek istedim. ..
gercekten evliliklerin kaderi mi bu? böyle olması beni cok cok üzüyor. kadınlar zaten duygusaldır ama ben extraduygusal bi insanım ve belki de en büyük hatam eşimi hayatımın merkezine almıs olmamdan ondan beklentilerim cok ve bunlar yerine gelmeyince de yıkılıyorum, dünyam altüst oluyor. evlenmeden önce o benim için mükemmel insandı. hala pek cok konuda cok iyidir ama evliliğimizde takılıp kaldıgımız 3-4 konu oldu onları asamadık. bir de üstüne bu ilgisizlik vs eklendi. ben gercekten sevgi dolu bi ailede büyüüdüm. o yüzden sevgisizlik beni tüketiyor...
Haddinden fazla gurur yapıyorsunuz ikiniz de...
Siz bebek isteyince ne dedi , nasıl bir tepki verdi de siz şimdi bebek istemez oldunuz.
Bebek konusunda anne -baba adayı oturur , konuşur, ortak karar alır.
Eğer bir taraf hazır değilse diğerine süre verilir.
Öyle bir söz söyledi ki şimdi de ben istemiyorum demekle olmaz ki bu işler.
Anne -baba olma kararı verilirken eşler iki kez düşünmeli, eğer anne ve baba adayında ilişki düzeyinde
rayına oturmayan bir şeyler varsa bebek konusu ertelenmeli diye düşünüyorum.
gercekten evliliklerin kaderi mi bu? böyle olması beni cok cok üzüyor. kadınlar zaten duygusaldır ama ben extraduygusal bi insanım ve belki de en büyük hatam eşimi hayatımın merkezine almıs olmamdan ondan beklentilerim cok ve bunlar yerine gelmeyince de yıkılıyorum, dünyam altüst oluyor. evlenmeden önce o benim için mükemmel insandı. hala pek cok konuda cok iyidir ama evliliğimizde takılıp kaldıgımız 3-4 konu oldu onları asamadık. bir de üstüne bu ilgisizlik vs eklendi. ben gercekten sevgi dolu bi ailede büyüüdüm. o yüzden sevgisizlik beni tüketiyor...
normalde hep sakayla bana daha var, ben daha küçüğüm vs diye geciştirirdi. ama birgün bi tartısmada öyle bi patladı ki bana beni kendisinden cocuk istedigme pişman etti resmen. tabiki iki tarafın istegiyle olmalı ben de öyle düşünüyorum. evliiğimizin 3. yılı ona daha önce hep süre verdim ama bu son sözlerinden sonra bi daha da konusunu acmadım. gercekten bu gibi sebeplerden ilişkimizin sonunu göremiyorum ben de ona olan güvenimi yitirmeye basladım
canım konussam eminim bir süre dikkkat edicektir cünkü bizimde her konusmamızdan(hatta bazen ona mektup bile yzarım)bana karsı yine biraz ilgili olmaya baslar sonra bu davranıs yine söner( yani konusmak sorunu gecici cözüyor. ben istiyorum ki bi şekilde kalıcı bi cözüm bulayım. ben bu adamın ilk hallerini bilmesem zaten hiç ümidim olmazdı ama bilmiyorum belki de ikimizde bişeyleri kaybettiğimiz için eskiye dönemiyoruz bi türlü. ve her seferinde benim cabalarımla ilerliyor. bunun bi formülü bişeyi olsa da cözebilsem
Bir tek siz değil eşini gerçekten seven bir kadın hayatının odak noktası yapar onu.
Onun için en ufak bir hata kabul görmez.
Çünkü o sizin gözünüzde mükemmeldir her zaman.
Takılıp kaldığınız 3-4 konu nedir mesela?
Bunları konuşmayı deneyin eşinizle.
İlk yazınızda bahsetmişsiniz araba alacaktık olmadı , sürekli internette araba ilanlarına bakıyor demişsiniz.
Eşinizin kafası şu an başka şeylerle meşgulken size olan ilgisi doğal olarak azalacaktır.
Evlilik yapışık ikiz gibi yaşanmamalı.
Herkesin sınırları belli olan yaşam alanları olmalı.
Biraz da böyle düşünün.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?