• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik aşkı ölduruyor mu nasıl ilişki canlanır

Yaa masallah size. Biz ayni sizin gibi bir ciftiz. Masallah diyeyim yine. Tanistigimiz gun asik olduk birbirimize. O kipir kipir minik kelebekler aliskanliklarq birakip normal bir yasama adapte olduk. Evliligin tadi tuzu olmazsa olmazi tartismalarimiz da oluyor. Ama o ilk gun yasadigimiz ask heyecan bitti diyemiyorum. Biz oe bir ani yakaliyoruz ki ilk gunumuze gidebiliyoruz. Tutkuyla askla masallah diyelim. Konu sahibi sakin uzulme.bizim de en buyuk tartismalarimiz cocuk oldumtan sonra basladi. Arada hep tartisirsak inan hep cocuk yuzunde. Cocugun sucu yok kavgalarda. Biz ebeveynler bir sekilde nasil oluyorsa kavganin icinde buluyoruz kendimizi. Inan birbirinizin samimiyeti ve askina inaniyorsaniz ask ilk gun kadar taze kalacaktir. 18 yilimiz saka gibi veride kalmis. Sunu da ekleyeyim esimi disarida bir bayanla disarda kafede ya da herhangi bir yerde yemek ya da cay kahve eşliğinde otururken gorsem yanlarina gider edlim edebilirim ediyoru da. O da ayni sekilde. Aslaaa kotu dusunmeyiz. Cunku o guveni aldik verdik. Bir de sozumuz var birbirimiizden sikilirsak kalbimiz baska niri icin carparsa aldatmak yok. Ayrilik konusmasi yapacagiz. Ama sozumuz yasliligimiz hatta insallah ayni gun ölürüz. Duamiz aynidir. Bir de hic kus yatmayiz. Sarilir yatariz. Kapris yapsak da anlasma bu. Masallah diyeyim. Insallah boyle devam eder.
Herkese .mutluluklar diliyorum. Ask sevvidir kim bilir. Içinde saygı olsun da.

Biz de küs yatmayanlardaniz. Kizginda olsak bir barışır öyle uyuruz. Bu da evliliği daha sıcak tutuyor. Sorunlar büyümeden çözülmek zorunda kalıyor (üstünü ortmeyiz sorunların. Bir kere uzun uzun konuşup, bir birimizi anlayıp bir daha açmamaya çalışırız. O konu geçti der acmayiz başka tartışmada.) Bir de özür dileyebilmek önemli. Ben hiç gocunmam yaptim ya da hissettirdiysem bir kötü durum özür dilerim mutlaka.

Filmlerdeki dizilerdeki çiftlere özenmeyi bırakın öncelikle. Hepsi hayal ürünü. Ortalama bir evde yaşayıp yardımcı olmadan hem bebekle hem evle tek başına ilgilenen üstüne full makyaj, maşalı saçla gezen karakterler sadece dizilerde mevcut.
Çocuk için acele etmişsiniz daha evliliğinizin tadını çıkartsaydınız keşke. Çocuk büyük sorumluluk. Bir anda bütün hayatınız değişiyor.
Geçindirmeniz gereken eviniz, bakmanız gereken çocuğunuz varken lüks restaurantlarda ancak çok önemli bir günde yemek yiyebilirsiniz. Esnaf lokantalarını tercih etmeniz normal. Bunu ortalama gelire sahip olduğunuzu düşünerek yazıyorum.
Hayatınızda konuşacak tek insanın kocanız
olması, arkadaşlarınızı onun yüzünden silmeniz tamamen sizin hatanız. Kendi düşen ağlamaz derler. Bu durumu siz kabul edip istemişsiniz şimdi şikayet etmeniz gereksiz.

Şıılaaakkk diye bir ses duydum sanki.

Hergün her an aynı heyecan Olamaz bence..bizde 2 seneyi devirdik çok şükür.
Bazen liseli sevgililer gibiyiz bazen yaşlı tonton çift gibi bazen iki kanka gibi bazen düşman gibi🤷‍♀️🤷‍♀️
Ben seviyorum bu halleri.
Bebişimiz oldu o yüzden baya yorgun oluyorum bazen.. Akşamları erken yatıyorum bu sebeple film dizi izleyemez olduk.
Sadece o canımı sıkıyor.
Ama bebek var. Yapacak bir şey yok

Merhaba hanımlar benimle aynı durumda olanınız var mı her evlilik aşkı heyecanı öldüruyor mu?

Eşimle severek evlendik heyecan vardı içimiz titrerdi birbirimize bakarken yeni evliykende öyleydik şimdiyse evleneli 1bucuk yıl oldu. İlişkimiz montonlaştı beni aşık olduğu kadın gibi değil askerlik arkadaşı gibi görüyo :)

Arada dalga geçiyo saçim başım dağınik olduğunda güzel iltifatlar romantik sözler yok artık bana deger vermiyor da diyemem pek ne istersem yapmaya almaya çalışiyor iş yerinde bile işin gücun arasinda arar yemek yiyip yemedigimi sorar çorabini giy üşutme vs.. diye arar ilgilenir.

Ama ne bileyim degisiklik olmadigina mi artik lohusaligimdan mi filmlerde dizilerde aşık ciftleri göruyorum kıskaniyorum o iç titremesini heyecanı özledim eşimede bahsetsem ne istiyosun ne ypalim dio ev işlerinde destekci yardimcı olurdu titiz bi insandı simdiyse ben tum gece uykusuz cocuğun başindayim gunduzde ev işi yemek ypyorum bebegime bakiyorum bunu bildigi halde etrafi dagitiyor çamasirlarini tum odalari gezerek topluyorum sigara çopünu dahi masanin uzerinde birakiyor dökmuyor ve bana uykumu iyi alamiyorim yorgunum kahvalti yokmu bu sabah diyor gömleklerinin ütusunu begenmiyor. Tatli dille yardim istedimmi ben işten yorgun geliyorum diye bana kızıyor evde durdugunda benimle sohbet edip vakit gecirmiyor ya dışari cikiyor ya da koltukta uyuyor.
Yeni evliyken sevgiliyken çok elit lüks mekanlara giderdik sıradan bi gün yemek yemeye bile aşırı lüks yerlere giderdik şimdiyse gidersek haydar ustanın yeri gibi ya da esnaf lokantasına gidioruz :-D
Flörtleşmeyi özledim nasil o eski günlerdeki gibi olabiliriz ki ne yapsam çok da yalnizim kimsem arkadasim yok sosyal medya kullanmiyoruz esim ve ben arkadaşlarimla evlendigimden beri görusemiyorum eşim istemiyor konusabilecek derdimi anlatabilecek kimsem yok çok sıkıliyorum bi tek kocam oldugu icinde ondan ilgi bekliyorum hep onunla sohbet bari etmek istiyorum o da etmiyor işten yorgun geldigi icin eşim niye boyle oldu nasil eskisi gibi oluruz
Takıldığım tek nokta eşin arkadaşlarınla görüşmeni istemiyor diye görüşmeyi bıraktın mı??? Peki o niye görüşüyor arkadaşları ile. Onun neden öyle bir lüksü var?? Ayrıca ütüyü beğenmiyorsa kendi yapsın. Kahvaltısını hazırlama. Yapmak zorunda değilsin öyle memnuniyetsiz adama

Hala ilk günkü gibi aşığız diyen arkadaşlari ağzım açık okuyorum. Yahu kim, her gun her gun gördüğü, hareketlerini ezberledigi, tepkilerini az çok kestirdiği, önüne koyduğu yemeği yiyen, verdiği çamaşırı giyen ve osuna busuna şahit olduğu bir adamı ilk günkü aşkla sever ki? Hele ki çocukta olduysa ... Bal olsa acır o aşk, çiçek olsa çürür. Aşk ulasamadigina olur bence. Daha doğrusu aşk gizeme karşı olur, bilinmezlige olur. Önünüzde iki tane telefon var. Birinde şifre var birinde yok, hangisini açıp bakmak istersiniz. Kocalarimiz şifresiz telefon değilde nedir Allah aşkına. Ne aşkı. Ha sevgiye tamamim. Çocuğumun babası ona da okey. Derin bağlar var evet ama ne aşkı Allah aşkına.

Hala ilk günkü gibi aşığız diyen arkadaşlari ağzım açık okuyorum. Yahu kim, her gun her gun gördüğü, hareketlerini ezberledigi, tepkilerini az çok kestirdiği, önüne koyduğu yemeği yiyen, verdiği çamaşırı giyen ve osuna busuna şahit olduğu bir adamı ilk günkü aşkla sever ki? Hele ki çocukta olduysa ... Bal olsa acır o aşk, çiçek olsa çürür. Aşk ulasamadigina olur bence. Daha doğrusu aşk gizeme karşı olur, bilinmezlige olur. Önünüzde iki tane telefon var. Birinde şifre var birinde yok, hangisini açıp bakmak istersiniz. Kocalarimiz şifresiz telefon değilde nedir Allah aşkına. Ne aşkı. Ha sevgiye tamamim. Çocuğumun babası ona da okey. Derin bağlar var evet ama ne aşkı Allah aşkına.

ama bu biraz huy gibi geliyor bana,
her ay kendine yeni kiyafetler alip eskisini atanlarin devrindeyiz dogru

ama benim gibi on yillik kiyafetlerini bile severek giyen insanlar da var.
Bana o yuzden cok normal geliyor bu durum. Hatta tersi anormal geliyor. Neden ask azalsin ki, tum bu deneyim, birlikte kurulan hayat, birinin gozune bakinca hislerini anlamak,... bunlar aski besler diye dusunuyorum ben.

Merhaba hanımlar benimle aynı durumda olanınız var mı her evlilik aşkı heyecanı öldüruyor mu?

Eşimle severek evlendik heyecan vardı içimiz titrerdi birbirimize bakarken yeni evliykende öyleydik şimdiyse evleneli 1bucuk yıl oldu. İlişkimiz montonlaştı beni aşık olduğu kadın gibi değil askerlik arkadaşı gibi görüyo :)

Arada dalga geçiyo saçim başım dağınik olduğunda güzel iltifatlar romantik sözler yok artık bana deger vermiyor da diyemem pek ne istersem yapmaya almaya çalışiyor iş yerinde bile işin gücun arasinda arar yemek yiyip yemedigimi sorar çorabini giy üşutme vs.. diye arar ilgilenir.

Ama ne bileyim degisiklik olmadigina mi artik lohusaligimdan mi filmlerde dizilerde aşık ciftleri göruyorum kıskaniyorum o iç titremesini heyecanı özledim eşimede bahsetsem ne istiyosun ne ypalim dio ev işlerinde destekci yardimcı olurdu titiz bi insandı simdiyse ben tum gece uykusuz cocuğun başindayim gunduzde ev işi yemek ypyorum bebegime bakiyorum bunu bildigi halde etrafi dagitiyor çamasirlarini tum odalari gezerek topluyorum sigara çopünu dahi masanin uzerinde birakiyor dökmuyor ve bana uykumu iyi alamiyorim yorgunum kahvalti yokmu bu sabah diyor gömleklerinin ütusunu begenmiyor. Tatli dille yardim istedimmi ben işten yorgun geliyorum diye bana kızıyor evde durdugunda benimle sohbet edip vakit gecirmiyor ya dışari cikiyor ya da koltukta uyuyor.
Yeni evliyken sevgiliyken çok elit lüks mekanlara giderdik sıradan bi gün yemek yemeye bile aşırı lüks yerlere giderdik şimdiyse gidersek haydar ustanın yeri gibi ya da esnaf lokantasına gidioruz :-D
Flörtleşmeyi özledim nasil o eski günlerdeki gibi olabiliriz ki ne yapsam çok da yalnizim kimsem arkadasim yok sosyal medya kullanmiyoruz esim ve ben arkadaşlarimla evlendigimden beri görusemiyorum eşim istemiyor konusabilecek derdimi anlatabilecek kimsem yok çok sıkıliyorum bi tek kocam oldugu icinde ondan ilgi bekliyorum hep onunla sohbet bari etmek istiyorum o da etmiyor işten yorgun geldigi icin eşim niye boyle oldu nasil eskisi gibi oluruz
Anahtar kelime lohusalık🤷🏻‍♀️
Sizin hormonlar,evde yeni bi birey
Aglıyor,anneyle yapısık yasıyor.Esiniz ne yasadıgıızı bilmediğinden,yaklasmamayı cözüm olarak görüyordur.
Bikac aya düzelecek.Bizimki 3 aylık oldu ilk 2 ay bogmak istiyordum adamı🤣

Allah bağışlasın, ama size sormamistim ☺
O zaman cookk maşallah size..
Açıkçası bu kadar mükemmel anlattığıniz bir iliski de çocuk yoktur diye düşünmüştüm 🙈
Çocuğa rağmen bu kadar guzelseniz Allah bozmasın diyorum, masallah 💕💕
Çocuğa rağmen değil çok şükür çocukla güzel.rabbim isteyen herkese de en güzel şekilde nasip etskn :)) teşekkürler

Bizim de çocuğumuz var kendime aşırı bakarım her duştan sonra fön çekerim kocam gezerse bende çocuğu annemlere bırakıp çıkarım gezer gelirim gerekirse çocuğumu da alırım seni artık cepte görüyor biraz kendine bak sosyalleş illa kocanla değil zaten sen ayaklanınca o da peşine düşer çalışmayı düşünüyorum falan de gerekirse düşün canım evde körelmişsin bende evdeyim ama renkli geçiyor hep arkadaşlarımıza yemeğe gideriz en kötü akrabalara onlar gelir hatta çocuk olmasa çok sıkıcı olurmuş hayatımız.. kursa yazıl , kendine bak , nebilim arkadaşın yoksa senle yaşıt akrabanla komsunla takıl kocan ilgilenir bunları yapınca

Konusmanizla, giyiminizle, oturuş kalkisinizla, jest ve mimiklerinizle tam bir Kadın gibi olun. Erkeksi tavırlar sergilemeyin.
Her daim bakımlı olun. Evde kendinizi salmayin. Ve sürekli dipdibe olmayın. Esinizden ayrı hobileriniz olsun ve arkadaşlarınıza ve hobilerinize de zaman ayırın.

Aşkın öleceği varsa ölür. Bazen ne yapsan düzelmez. Bazen de ufak bir kıvılcımla yeniden canlanıverir sizin o kıvılcımı tekrardan canlandırmanız belki de evliliğinizi hareketlendirir

Ayy bu o üye mi? Okumuştum konusunu el öpmek dediğinizde aklıma geldi. Boş yere konuşmuşum o zaman konu sahibinin bir kulağından girip ötekinden çıkıyor söylediklerimiz.
Pardon kim üye ben ilk defa bi konumda bahsettim el öpmeyi

ilk zamanlardaki heyecan olmuyor maalesef. Belki biraz ayrı kalınca özlem girince olur da . Yalniz eşininz memnunıyetsiz biri ve dağınık dıyorsun önce o konuyu halletmeniz gerek bence.

Evlilik aşkı ve diğer bütün kalp kipirtilarini öldürür. Sevgi vardır evlilikte, saygı vardır, mecburiyletler, görevler, sorumluluklar vardır. Aşk sevgililikte olur. Evlenmis, üstüne çocuk yapmış kadinlar, ilk günkü gibi aşığız diyince tüylerim diken diken oluyor. İnanmak istiyorum, inanamıyorum. Demek ki benim aşk anlayisimdan farklı aşklarda varmış falan diyorum. Hep soylerim, insan kavusamadigina aşık olur. Kavuşunca, evlenince, çocuk yapınca, kısacası sorunlar başlayınca ne aşk kalır ne mesk. Tüm bunlara rağmen hala aşığız, eşim eve gelmeden mideme kramplar giriyor, kelebekler uçuşuyor, elimi kolumu nereye koyacagimi bilmiyorum diyen varsa müzede saklanmalı.

Erkekler biz kadınlar gibi değil. Sen romantizm düşünürsün o Giderleri. He seni asosyalleştiriyor ise psikolojisi bozuktur, Kendine öz güveni yoktur, aşırı şüpheci ve kıskançtır.

Back