- 2 Temmuz 2013
- 16.466
- 12.868
- 498
O instagram bizleri belki de bu düşünceye sevkediyor. Olması gerekenleri öyle geniş ele alıyoruz ki gördüklerimizle birlikte, insanın eksikmiş gibi hissetmesi bu yüzden. Kocaman bir balon hem de.Erkek arkadasinizi seviyorsaniz kendisi de gayretli caliskan biriyse eldeki imkanlarla evlenin..Her insanın durumu bir olamaz..Abimin esine o kadar cok para altin vs takilmisti ki babam uzerine biraz daha ekleyip ev almisti gelinine..Eh mesela ben evlenirken babam vefat etmisti yillar gecmisti bana o takilarin anca yarisi takildi simdi uzulup kahrolamam..Kimi dugununu cok ihtisamli yapar kimi daha mutevazi..tecrube tavsiye istediniz ya..Adam caliskansa ahlakliysa birde sizi seviyorsa en buyuk kazanc bu..gerisi Instagram balonu..
Bu olaylara zaten elindeki parayı çoğaltmak için girdi, yoksa bu işler maaş gelsin biriktireyimle olmaz en azından parayı böyle çoğaltırım diye düşündü yani evlenene kadar veya kendisini biraz kolaylayana kadar, yoksa çok yorucu bir süreç bünye zaten kaldırmıyor.Ne altın istedim ne başka birşey evimizi de çok minimal dizdik evlendikten bir ay sonra ben atandım ve şuan herşeyi birlikte yapıyoruz ne yapıyorsak. Fakat konuda maddiyattan önce düşünmeniz gereken başka şeyler var gibi geldi bana. Benim hassas noktalarımdan biridir borsa morsa olayları. İleride farklı boyutlara taşıyabilir alışkanlık yapıp. Ben istemezdim şahsen.
Ayyy nasıl çılgın aşıkmışsınııız yahu öğrenci evinde kendiniz karar verdiniz demek :))) Şuan imrendim gerçekten.Sevdiğimiz insanla aynı evi paylaşacağız diye , kol boyu bileziklere, bol bol çeyizlere , birbirine uyumlu ev dekorasyonuna , nişana ,anlı şanlı düğünlere , kına gecelerine ne gerek var modundayım.
Ve öylede yaptım . Eşimle öğrenciyken , öğrenci evinde kendimiz karar verip nikah kıydık. Eşim için her zaman hayatının ilk sırasındayım .Gerçi çocuktan sonra ikinci oldum sanırım
Yani illa burnunu sürttüren kıymetli olmuyor. Mesela benim eşim öyle bir insana asla tahammül edemez.
Bence önemli olan birlikte bir ömürse, illa çok şatafatlı bir başlangıca gerek yok. 16 yılda birlikte her şeyin fazlasına sahip olduk . Bir yandan gezdik tozduk. Ama hiçbir zaman kendimizi gereksiz ayrıntılar için borç batağına sokmadık.
Valla oğluma sünnet bile yapmadım . Hastanede kestirdim bitti. Mevlid şekerleri, isimli süsler biblolar bana göre inanılmaz gereksiz.
Birbirinizi seviyorsanız size tavsiyem nişan ,düğün ,mobilya adına ilişkinizi yıpratmayın
Düğün değil de kutlama gibi olabilir pandemide çoğu böyle yaptı eşyalarına kullanacağın kadar alırsın yatak iki koltuk masa gibi zamanla alınır altında öyle yeter seviyorsan kiyamassin kıyamadıgin için heveslerini korelteceksin mecburHanımlar herkese hayırlı ramazanlar iyi akşamlar. Benimki dertten ziyade siz evliliği geçirmiş, aşamalarını tamamlamış hemcinslerimden deneyimlerini paylaşmasını rica etmek olacak. Maneviyattan ziyade maddi durumlarla alakalı danışmak istediklerim. Sürekli okuduğum bir yargı var; evlilikte onu isteme bunu yapma şu eksik kalsın diyenlere hiç inanma erkek uğraşırsa kıymete biniyor daha kıymetli oluyor herşeyi iste mümkün olduğunca. Doğru olan bu mu yoksa elinden gelene tamam demek mi ?
Şöyle ki yaza ailemle tanıştırmayı düşündüğüm bir erkek arkadaşım var, yaşlarımız 27 - 28 ikimiz de çalışıyoruz ben öğretmen o arastırma görevlisi. Babası vefat etmiş, anneyle görüşmüyor, amca dayı abi abla yok açıkçası olanları da babasının vefatından sonra silmiş zor zamanlarında kimse yanında olmadı diye artık kimseye ihtiyacım yok diyor. Tek başına diyebilirim fakat bu zamana kadar evlenmem veya ihtiyacım olmaz diye yatırım yapmamış, şuan 7-8 aydır yaptığı şey kripto ve borsayla olan parasını artırmak, sabahlara kadar uyumadan piyasa takibi yapıyor para lazım tek başımayım annem babam yok destek verecek diye.
Şimdi düşünüyorum benim ailem her koşulda destek verir ama o pek istemiyor ileride laf olur laf gelir ve benim destek verecek kimsem yok tek taraflı olmasın diyor. Herşeyi biz yapalım diyor fakat şu zamanda desteksiz yapmak da çok zor. Aklına taktığı şeyler altın takmam lazım, düğünde yapmam gerekenler var, ev eşyaları. Hepsini düşününce içinden çıkamıyorum diyor. Ama benim de kendi isteklerim heveslerim var, mümkün olduğunca kısıtladım bunları hatta zorluk olmasın diye. Bu işten onu kırmadan ve benim de en azından temel istediğim şeyleri hallederek nasıl çıkabilirim ?
Sevgiliniz doğru söylüyor, aileleri karıştırmamak daha sağlıklı. Kendi imkanlarınız ile en güzelini yapabilirsiniz... Gereksiz luks alışverişten kaçının, gösterişten uzak sade ninimalist çok daha konforlu bir yuva inşa edebilirsiniz.Hanımlar herkese hayırlı ramazanlar iyi akşamlar. Benimki dertten ziyade siz evliliği geçirmiş, aşamalarını tamamlamış hemcinslerimden deneyimlerini paylaşmasını rica etmek olacak. Maneviyattan ziyade maddi durumlarla alakalı danışmak istediklerim. Sürekli okuduğum bir yargı var; evlilikte onu isteme bunu yapma şu eksik kalsın diyenlere hiç inanma erkek uğraşırsa kıymete biniyor daha kıymetli oluyor herşeyi iste mümkün olduğunca. Doğru olan bu mu yoksa elinden gelene tamam demek mi ?
Şöyle ki yaza ailemle tanıştırmayı düşündüğüm bir erkek arkadaşım var, yaşlarımız 27 - 28 ikimiz de çalışıyoruz ben öğretmen o arastırma görevlisi. Babası vefat etmiş, anneyle görüşmüyor, amca dayı abi abla yok açıkçası olanları da babasının vefatından sonra silmiş zor zamanlarında kimse yanında olmadı diye artık kimseye ihtiyacım yok diyor. Tek başına diyebilirim fakat bu zamana kadar evlenmem veya ihtiyacım olmaz diye yatırım yapmamış, şuan 7-8 aydır yaptığı şey kripto ve borsayla olan parasını artırmak, sabahlara kadar uyumadan piyasa takibi yapıyor para lazım tek başımayım annem babam yok destek verecek diye.
Şimdi düşünüyorum benim ailem her koşulda destek verir ama o pek istemiyor ileride laf olur laf gelir ve benim destek verecek kimsem yok tek taraflı olmasın diyor. Herşeyi biz yapalım diyor fakat şu zamanda desteksiz yapmak da çok zor. Aklına taktığı şeyler altın takmam lazım, düğünde yapmam gerekenler var, ev eşyaları. Hepsini düşününce içinden çıkamıyorum diyor. Ama benim de kendi isteklerim heveslerim var, mümkün olduğunca kısıtladım bunları hatta zorluk olmasın diye. Bu işten onu kırmadan ve benim de en azından temel istediğim şeyleri hallederek nasıl çıkabilirim ?
Aşırı derecede abartmadan makul bir şekilde gönlünde bişey bırakma, çok kısınca değer bilmiyorlar emin ol ..Hanımlar herkese hayırlı ramazanlar iyi akşamlar. Benimki dertten ziyade siz evliliği geçirmiş, aşamalarını tamamlamış hemcinslerimden deneyimlerini paylaşmasını rica etmek olacak. Maneviyattan ziyade maddi durumlarla alakalı danışmak istediklerim. Sürekli okuduğum bir yargı var; evlilikte onu isteme bunu yapma şu eksik kalsın diyenlere hiç inanma erkek uğraşırsa kıymete biniyor daha kıymetli oluyor herşeyi iste mümkün olduğunca. Doğru olan bu mu yoksa elinden gelene tamam demek mi ?
Sevgilinizle ilgili bir önceki konunuzu hatırlıyorum, inşallah pişman olmazsınız.İlk cümlenizi ben de çok düşündüm bu durumlarını öğrenince. Sosyal medyada yorum yazarlar benimki de yazar sevecen yorumlar ama reelde herkes tüm aile bireyleri farklı şehirlerde kimsenin kimseye yararı yok diyeyim. Benimkinde biraz sıkıntı olduğunu da düşünüyorum örnek olarak yakın diyebileceği çok az arkadaşı var, daha çok kendi kendine zaman geçirir, o kötü yıllarında bunu savunma mekanizması yaptığını düşünüyorum ben tekim ve güçlü olmak zorundayım düşüncesi hala böyle.
Küçük yaşta ve bizim gibi evliliği herkese önermiyorum tabi ama biz öğrenciyken bile bu şekilde evlenip herşeyin altından kendi emeğimizle kalktıysak, yetişkin meslek sahibi iki insanın , aileler olmadan da evlilik prosedürlerinin altından kalkabileceğine inanıyorum. Ayrıntılarla çok fazla ilgilenip ilişkinizin tadını kaçırmayın. Zamanla herşey olması gereken düzene oturuyorAyyy nasıl çılgın aşıkmışsınııız yahu öğrenci evinde kendiniz karar verdiniz demek :))) Şuan imrendim gerçekten.
Kesinlikle dediğiniz gibi gereksiz ayrıntılarda boğulmak olmamalı iki taraf birbirini o kuyuya çok rahat çekebilir çünkü.
Ailede ilk evlenecek benim, düğünde güzel altın geleceğini bilmesem ben de düğün istemem ama bildiğim için en azından buna hayır diyemiyorum
Uzun süredir sorunsuz ilerliyoruz yani sorunlar oluyor haliyle ama atlatılır cinsten.Sevgilinizle ilgili bir önceki konunuzu hatırlıyorum, inşallah pişman olmazsınız.
Genel bir problemi var bence ve bunu olursa evliliğinizde yansıma ihtimali çok yüksek haliyle.
Hanımlar herkese hayırlı ramazanlar iyi akşamlar. Benimki dertten ziyade siz evliliği geçirmiş, aşamalarını tamamlamış hemcinslerimden deneyimlerini paylaşmasını rica etmek olacak. Maneviyattan ziyade maddi durumlarla alakalı danışmak istediklerim. Sürekli okuduğum bir yargı var; evlilikte onu isteme bunu yapma şu eksik kalsın diyenlere hiç inanma erkek uğraşırsa kıymete biniyor daha kıymetli oluyor herşeyi iste mümkün olduğunca. Doğru olan bu mu yoksa elinden gelene tamam demek mi ?
Aman yardım konusunda aileyi hiç karıştırmayın sonradan gerçekten konuşuluyor hem de öyle saçma yerlerdekiHanımlar herkese hayırlı ramazanlar iyi akşamlar. Benimki dertten ziyade siz evliliği geçirmiş, aşamalarını tamamlamış hemcinslerimden deneyimlerini paylaşmasını rica etmek olacak. Maneviyattan ziyade maddi durumlarla alakalı danışmak istediklerim. Sürekli okuduğum bir yargı var; evlilikte onu isteme bunu yapma şu eksik kalsın diyenlere hiç inanma erkek uğraşırsa kıymete biniyor daha kıymetli oluyor herşeyi iste mümkün olduğunca. Doğru olan bu mu yoksa elinden gelene tamam demek mi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?