Evliliğin ilk zamanları hep zor mu

Çok normal, herkesin cicim ayları dediğine bakmayın. İlk zamanlar yağlı ballı geçiyorsa asıl o zaman sorun var demektir. :)
Kavga konularınız nedir bilmiyorum, aradaki saygıyı yitirmemeye çalışın. Dilin kemiği yok, ileride pişman olacağınız ya da başınıza kalkilacak cümleler kurmamaya çalışın. Eşiniz bağırıp çağırıyorsa, siz susun, başka bir odaya geçin. Aynı şekilde o da aynısını yapsın. Gurur meselesi yapmayın, hep ben alttan alıyorum susuyorum diye düşünmeyin. Sağlıklı iletişiminizin olduğu bir an bunlari konuşun eşinizle.
Siz hakim olamıyorum demişsiniz ama olmak zorundasınız ya da bunu öğrenmek zorundasınız. Başka türlü olmuyor maalesef. İlk başlarda bende öyleydim, eşim bağırdıkca bende bağırıyordum. Ben biraz daha baskın bir karakterim, hazmedemiyordum.. Eşim de agresif bir karakter. Kavga büyüdükçe büyüyordu, uzadıkça uzuyordu. Ama baktım bu şekilde kendime ve evliligimize zarar veriyorum. Sakin kalmayı, susmayı, yan odaya geçmeyi öğrendim. Esimde ona gore davranmayı, alttan almayı, susmayı, telafi etmeyi öğrendi. Birde zaman geçtikçe olgunlaşıyor tabi insan.
Artık tartışsak bile, uzatmamayi öğrendik. hiçbirşey yokmuş gibi kaldığımız yerden devam ediyoruz bir saat sonra :) trip, tavır, gurur meselesi haline getirmiyoruz.

Çok tartışıyoruz sesler yükseliyor ben kendime hakim olamıyorum kavga çok büyüyor. Evliliğin ilk zamanları hep böyle zor mu gecer
Hayır hep böyle zor geçmez ama sizin evliliğinizin devamının kötü geçeceği anlamına gelmiyordur inşallah.

Çok tartışıyoruz sesler yükseliyor ben kendime hakim olamıyorum kavga çok büyüyor. Evliliğin ilk zamanları hep böyle zor mu gecer
Bence ilk zamanlar normal diye düşünüyorum nekadar sevgili kalırsanız kalın aynı evin içine girince farklı oluyor görmediğin bilmediğin yanları çıkıyor sende onun bilmediği şeyler çıkıyor bende 1 buçuk senelik evliyim ilk 3,4 ay ddaha çok anlasamazdik tansiyon yükslirdi ama sonradan oturdu zamanla biraz tanıyın birbirinize tabi vurmaya filan kalkıyorsa o ayrı konu ben ( laf dalasindan bahsediyorum )

İnsan zaten anlaşıp anlaşmadigini evlenmeden önce görüp ona göre evlenmiyor mu?

O yüzden ufak tefek anlaşmazlıklar elbette olur ama çok tartışma ve seslerin yükselmesi evlilik boyunca hiç olmaması gereken şeyler, özellikle de evliliğin ilk aylarında. Tam tersine evliliğin ilk zamanları en güzel, en tartışmasız zamanlar olmalı.

Evet bence de zor.Biz de kavga olmadi cok ama ben kendimi cok cekiyordum kenar.O da oyle yapti.Bu da bizler de biraz ilk zamnalr sogukluga neden oldu.Bu da cok kotu bir durum.Su an da 25. senemizdeyiz.Hersey bir seneye kadar once bile sorunlar oluyordu ama simdi masallah diyeyim. Cok daha guzel her sey

Arada anlaşmazlık olduğunda ilk başvurduğunuz şey kavga değil, anlamak ve orta yolu bulmak olmalı. Yeni evlenmişsiniz, çocuk yok, başbaşa geçen zamanınızı neden kavgayla heba edesiniz tadını çıkarmak varken? Ileride pişman olursunuz..

İki kişinin birbirine alışma süreci oluyor doğru, ama oldukça da güzel zamanlar yani. Hani illa bir tartışma olacaksa ilk 6 ay olur çözersin biter. Uzamaz.
Kavga dediğine zaten gerek yok evlilikte.

Hayir. Öyle gecmez tartışma sebebiniz ne bakın saygiyi tuketmeyin bazi hareketler ve sözler birbirinizden soğutur saygi olmayan yerde ne sevgi kalir ne baska bir şey

Valla ekonomi çok bozuksa iki kişi birbirinden keyif almıyorsa aileler çok karışıyorsa hep bir kisinin dediği oluyorsa kadın değer görmüyor evlendik bunu beslemek gereksiz kafasında bir eş varsa özen bittiyse bence her zaman zor o evlilik.Bu baştami ortadami sondami bilmiyorum.Ben düğün stresi yada alışkanlıklara uyum sağlamaya ya çok inanmıyorum.Yuvayi erkek kuş yapıyor iyisini sectiysen ne âlâ.Yoksa kadın susup ezilirse yürüyor yada işte insan kendini kandırıyor Elalem çoluk çocuk olayı gibi gibi.....Bence balık baştan kokuyor fikrim bu

Herkesin zorlandığını düşünmüyorum sahsen benim de zor gecti. Şuan 3 seneye doğru gidiyoruz fakat oldukça toparladık en azından suan için oturup konuşup çözüm uretebiliyoruz çünkü terapi aldık iyi geldi öncesinde inatlaşma kavga gürültü vardı suan yok çok şükür. Şunu anladım bu hayatta karşıdaki kişi eşin de olsa bir noktada bencil olup kendi ruh sağlığını korumak adına dur demelisin . Boş yere üzüldüğüm şeyler suan bana komik gelmiyor aksine daha çok üzülüyorum çünkü gün sonunda kadın daha çok yıpranıyor

İlişkiden ilişkiye değişen bir durum bu. Bizim de zordu çünkü ben çok net bı insan olmama ragmen eşim sevgiliyken konuştuğumuz bir çok konuda resmen benimle aynı fikirdeymis gibi konuşup gecistirmis. Zamanı gelince hallederiz diye düşünmüş ve bu konular gün yüzüne çıktıkça biz birbirimize girdik. İlk 1.5 senemiz bunlarla geçti. Sonrasında benim taviz vermeyecegimi kabullendi ve her şeyi konuştuğumuz gibi yaptık. Tam tersi de olabilirdi. Daha kötüye gidebilirdi. Tamamen ilişki dinamiginize bağlı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…