- 26 Nisan 2008
- 2.912
- 1.055
- 373
- Konu Sahibi speedy-gonzales
-
benim evliliğimin güzel yanları
evliliğin en güzel yanı sürekli saate bakmak zorunda olmadan eve geç kaldım telaşı olmadan sevdiğinle doyana kadar başbaşa kalabilmek
aşkının kollarında ona sımsıkı sarılıp uyumak ve uyandığında ilk onu görmek
sevişmek
sevdiğinle kendine ait kapıyı kapatınca herkesin herşeyin dışarda kaldığı yalnızca ikinize ait ve zevkinize göre döşenmiş bir evinizin olması
eşinden başka kimseye hesap vermek zorunda olmamak
sevmek ve sevildiğini bilmek
sevdiğinle birlikte bir hayatı paylaşmak iki ayrı bedende bir can bir ruh olmak
yatakta birbirinin üşüyen ayaklarını ısıtmak
birlikte banyo keyfi yapmak
ne yemek yaparsan yap güzel olmasa dahi senin elinden herşey çok güzel ellerine sağlık demesi
üşüyen ellerini ısıtan ve bir ömür bırakmayacak bir el
hastalandığında eşinin sana elinden gelmediği halde çabalayarak yaptığı ve iyileşmen için içirdiği aslında tadı kötü olmasına rağmen aşkının elinden güzel gelen bir tas çorba
arasıra evliliğin tuzu biberi olan ufak tefek tartışmalar sonrasında aşkının gönlünü alma çabaları
gece rüyanda korktuğunda seni sakinleştiren ve sana sımsıkı sarılan birinin varlığı
eşinle birlikte son ses müzik açıp evi temizlemek
ben eşimi çok seviyorum iyiki var ve iyiki benimle Allah herkesi sevdiğine kavuştursun ve ömür boyu ayırmasın mutluluklarını daim etsin
vallahi ne güzel anlatmışsın insanın hemen evlenesi geliyor sevdiği kişi ile :) sabredicez artık ne yapalım :)
evliliğin en güzel yanı sürekli saate bakmak zorunda olmadan eve geç kaldım telaşı olmadan sevdiğinle doyana kadar başbaşa kalabilmek
sevişmek
sevdiğinle kendine ait kapıyı kapatınca herkesin herşeyin dışarda kaldığı yalnızca ikinize ait ve zevkinize göre döşenmiş bir evinizin olması
ne yemek yaparsan yap güzel olmasa dahi senin elinden herşey çok güzel ellerine sağlık demesi
hastalandığında eşinin sana elinden gelmediği halde çabalayarak yaptığı ve iyileşmen için içirdiği aslında tadı kötü olmasına rağmen aşkının elinden güzel gelen bir tas çorba
arasıra evliliğin tuzu biberi olan ufak tefek tartışmalar sonrasında aşkının gönlünü alma çabaları
gece rüyanda korktuğunda seni sakinleştiren ve sana sımsıkı sarılan birinin varlığı
ben eşimi çok seviyorum iyiki var ve iyiki benimle Allah herkesi sevdiğine kavuştursun ve ömür boyu ayırmasın mutluluklarını daim etsin
Cidden çok güzel anlatmışsın bunları oku gel de 3 yıl bekle şimdi içim daraldı.
neden 3 yıl okuyormusunuz?
sevişmek
sevişmek
teşşekkürler hissettiklerimi ve ilk aklıma gelenleri yazdım Allah sizide sevdiğiniz insana kavuştursun ve ömür boyu mutluluğunuzu daim etsin aşk güzel şey
bukadar mı güzel anlatılır yani ama sende şansslı olanlardansn belli çok mutlu bi evliliğin var rabbim bozmasn bi yastıkta dolu dolu yaşayp yaşlanın
iyi dileklerin için çok teşekkürler inşallah tüm evlilikler bir yastıkta ömür boyu sürsün
Evet canım bu sene biticek okul sonra askerlik iş güç para biriktirme derken 3 yıl var en az 3 yıl bitti 3 yıl var tam ortasında gibi oldu.
Merhaba arkadaşlar...
Yazacaklarım biraz uzun olabilir ama eğer okursanız kendimce evliliğin artısını eksisini anlatmaya çalışacağım 3 yıllık evli biri olarak.
Öncelikle bütün mutlu evliliklere maşallah diyorum,Allah mutluluğunuzu daim etsin
Şimdi öncelikle şunu kabul etmek gerekir ki evet en başta ki heyecan kalmıyor fakat yerine bambaşka çok daha güzel duygular geliyor..Başlarda heyecandan onun yanında rahat olamazken sonraları o insan yanında en rahat ettiğin en "benim" dediğin insana dönüşüyor..Hayatta kimseyi ben böyle kalbime sokamadım kendi adıma..Anne babam zaten yoktular hiç ömrüm boyunca ama onca acıyı yaşadığım ablamdan bile daha içimde..Herkesin acısına katlanabilirim ama onunkine asla...İşte böyle birini düşünün her şeyden öte,bambaşka..
Güzelliklerini arkadaşlar saymış yukarıda bir kaç madde dışında (mutfak işlerini hiç sevmez :) hepsini ben de yaşadım ve bunlar gerçekten çok güzel şeyler.Fakat ben bir de şu boyutunu anlatmak istiyorum..Evlilik içinde bulunduğu şartlara göre şekilleniyor.Üzücü ama malesef böyle..Biz şu an bir dükkan işletiyoruz.Sabah ben açıyorum öğlen o geliyor ben devredip eve geçiyorum..Evin işin halledip yemek yapıp akşam tekrar dükkana geliyorum ve gece 12 - 1 gibi kapatıyoruz.Düşünün bu düzen her gün böyle devam ediyor..Pazar yok,tatil yok,bayram yok..2,5 yıldır düzenimiz böyle..Eskiden yani o ayrı ben ayrı işlerde çalışıp akşam belli saatte evimize girdiğimizde dünyada bizden mutlu insan yoktu.Pazarları bütün gün evde oturmak bile inanılmaz keyifliydi..O kadar çok gülerdik ki korkmaya başlardık artık :)
Ama şimdi öyle değil..O da bunalmış durumda ben de..2,5 yılda sadece bir defa 3 günlüğüne bir tatile gittik ikimizde aptal gibiydik..O kadar bizi esir almış ki işimiz tatil yapmayı,gezmeyi,hesapsızca eğlenmeyi unutmuşuz..
Demek istediğim şu ki eğer sevdiğine ve sevildiğine eminsen tabi ki evlilik cennet..Yüklediği sorumlulukları birlikte kaldırabilirseniz ne mutlu size.Ama hayat şartları zorsa (parasızlıktan bahsetmiyorum) bizim gibi sevginize,aşkınıza,ilişkinize gereken özeni gösterecek vaktiniz yoksa içinizde bir şeylerin öldüğünü hissediyorsunuz..
Ona göre sen yanımda ol yeter bana her yer cennet diyor ama o kadar belli ki tavrılarından ne o eski neşeli adam ne de ben eski cıvıl cıvıl kadınım..Ve bizi bu hale getiren hayat şartları..Gelecek güzel günlerin hayaliyle çekiyoruz bunları.Bir gün bizimde normal bir işimiz olacak ve özlediğimiz her şeyi yapabileceğiz bir gün..Tabi ileri ki yaşlarımda şu an içimdeki gezme eğlenme isteği durursa..
Çocuk asla düşünmüyorum ki zaten eskiden beri sevmem..Şu an tek isteğim şu dükkanın kapanından kurtulup onunla özlediğim hayatı yaşayabilmek.
Ve işin en acı tarafı böyle sıkıntılı bir durumda olunca artıları değil eksileri görmeye başlıyorsun...Sevgimizin ne kadar kıymetli olduğunu bildiğim halde galiba beni sevmiyor,galiba biz bittik diye düşünebiliyorum bu stres yüzünden.Sonra ufacık bir hareketi hatta mimiği yetiyor her şeyi unutmama...Ben bir ömür onun sevgisinin hasretiyle yanmışken bunu hayat şartlarına kurban etmek içimi acıtıyor..
Neyse burayı ağlama duvarı yaptığım için özür dilerim ama kısaca anlatmak istediğim bir evliliğin iyi veya kötü olması maalesef yüzde 50 hayat şartlarına bağlı..Evlilik özen ve emek ister ve bu özeni gösteremediğinizde solmaya başlar...Özellikle de eşlerin sorunlu geçmişleri varsa..Yani zaten yaralılarsa herşeye rağmen özen göstermeye güçleri kalmaz.
Umarım anlatabildim,yeni evlenecek arkadaşlara da tavsiyem bilin ki hiç tatmadığınız güzellikler tadacaksınız fakat bunun yanı sıra hiç bilmediğiniz sorumluluklar da yüklenecek sırtınıza..Hayat zor ve bu yükün altına girmeden önce özgür,başıboş hayatınızda gözünüz kalmadığına emin olun
cok uzuldum gercektensöylediklerinde cok haklısınz.. inşallah en yakın zamand ilişkiniz yoluna girer .. farklı işlerde calısmaya baslayabilireniz sorun düzelir gibime geliyor.. sabırlı olun lütfen..
valla biz bekleyemedik eşimle 1. yılımızı doldurduğumuzda evlendik ben 19 eşimde 20 yaşlarındaydık tabi sonra eşim askere gitti 1.5 yıl yolunu gözledim hasretle o dönemde eşimin ailesinin yanında kaldım 3 ayda bir ya eşim geldi ya ben gittim ziyarete tezkeresini alıp döndükten sonrada ikimizde işe girdik ayrı eve çıktık ve beraberce çalışıp evimizin tüm ihtiyaçlarını kendimiz aldık
şimdi ben 25 eşimde 26 yaşında çok şükür mutlu bir evliliğimiz ama her yönden şanslı olamıyor insan ne yazık ki evliliğimizin tek eksiği bir bebek ALLAH nasip eder inşallah bizede anne baba olmayı şuan tek dileğimiz bu rabbim bizimde yüzümüzü güldürür inşallah
Kendinden önce beni düşünürr....
Gözümün bebeği her şeyin en güzelini bana verir ekmeğin bile yumuşak yerini bana verir.:kedi:
Özel günleri aslaa atlamaz çok hoş süprizler hazırlar...
Hatta anneler gününde bile çiçek getirmiş. iyide ben anne değilimki dedim. olsun çok cici bir anne adayısın dedi:1rolleyes:
Güzel sözler söyler. gece sarıldığında onun varlığını hissetmek çok huzur verirropuyorumnanaktan
Mutfakta,temizlikte , evde heryşeyde yardımcıdır. :1rolleyes:
Evle ilgili evin hanımı olarak koyduğum kurallara saygı duyar uymaya çalışır.
ınce düşünür herşeyden önemlisi. a.s
Ateşlendim geçenlerde başımda bekledi. ıslak havlularla sildi her yerimi. allah başımdan eksik etmesin. :Saruboceq:
Hiç bir kötü alışkanlığı yok.
Aileme en az benim kadar değer veriyor.
Zevklerime saygılı
Evine ve bana bağlı
Çok eğlenceli komikk espiriliii
evde olduğu sürece bir milyon kere öper benii:asigim: dipdibe otururuz.... opuyorumnanaktan
ben evliliği herkesee ama herkesee tavsiye ederim.... çok çok güzel bir şey.
daha bir kötü sözünü bir yüksek sesini duymadım.
>Allahda göstermesin:Saruboceq:
Yani anlatmakla bitmez iyi yanları :asigim:
Doğru insanı bulduğunuza eminseniz aslaa tereddüt etmeyin derim....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?