çok kisi erkekler evlenince değişir demis.tamam elbetteki evliligin getirdiği sorumluluklar özellikle çocuktan sonra başlayan zorlu bir süreç ve sorunlar zaman zaman evliligi zorlu dönemlere sokabiliyor.yada belli bir süre sonra bazı seyler siradanlasiyor ister istemez.eskisi gibi günde 10 kere konuşmak sürekli mesajlasmak felan olmuyor.değişen sadece erkek yada kadin değil şartlar imkanlar hersey değişiyor..
ancak bir yillik bir evlilik bunun icin bence cok çok erken.üstelik hamilelik cocuk felanda yok.ben bir yıllık evliyken ayaklarim yere basmasti.(gercekten basmazdi.evde esimin omzuna ziplar gezerdim):)
sizden de kaynaklanıyordur.bu kadar çabuk monoton bir hayata girmek yerine eğlenmeyi bilin birbirinizle.zamanın getireceği bir çok seye birlikte adepte olacaksınız zaten ama bunu yavaşlatmak mutluluk katmak ve yeni şeyler üretmekte sizin elinizde.mutluluklar dilerim..
Bu kadar takılmayın,kendinizi de eşinizi de rahat bırakın bence.İlla işsizlikten değil bu sarma durumu,kendinizi gayet güzel oyalayabilirsiniz,çeşitli aktivitelerle.Spora gidin,bir hobi edinin vs vs enerjinizi atın.Her evliliğin başlarında olur bu gibi durumlar,buna alışma sancısı derim ben,zamanla oturuyor herşey ve yıpratmazsanız ilerisi daha güzel oluyor.
Bunlar her kadının evlilikten beklediği şeyler fakat erkeklerin çok çok azı bu beklentiye cevap verebilir. Eşinizi bu haliyle kabul edene kadar ufak tefek sürtüşmeler kırgınlıklar olması normal, birbirini tanıma dediğimiz süreç tam olarak bu aslında.
Beklentilerimizin karşılanmasını istemekten vaz geçip karşımızdaki insanı o haliyle kabul ederek onun karakter sınırını aşmayan yeni beklentiler geliştirdiğimizde hem biz daha mutlu oluruz hem karşımızdaki bizim için yeterli olabildiğini hisseder.
Birbirinizi evlenmeden önce de seviyordunuz şu an da seviyorsunuz, tek fark heyecan bitti çünkü birbirinizi elde ettiniz. Erkeklerin libidosu daha yüksek olduğu için elde ettikten sonra heyecandaki düşüş sebebiyle davranışlarda oluşan değişim kadına oranla çok daha fazla oluyor, doğanın kanunu bu, eşinizi bunun için suçlamayın.
Dışarı çıkmak, sürpriz yapmak, hediye almak hepsi bir yere kadar. Evlilikte en mühim olan şey sevgiyi saygı ile besleyip korumak. Aranızdaki saygı eksilmediği sürece eşinize karşı anlayışlı olun, trip atmak yerine açıkça tatlı dille konuşun çünkü erkeklerin imaları anlaması uzun zaman alır. Hayatınızdaki hareketliliğin azlığına takılıp kaliteli zaman geçiremediğinizi düşünmeyin, eşinizin kolunun altına girip ona sarılmak, gününün nasıl geçtiğini sorup öylesine sohbet etmek, şakalaşmak, ona sevdiğinizi söylemek de çok güzel bir kaliteli zaman geçirme şeklidir. Hem belki eşinizin kaliteli zaman geçirme anlayışı sizinkinden çok farklıdır, belki ona göre zaten çok kaliteli zaman geçiriyorsunuzdur da o yüzden sitemlerinize anlam veremiyordur.
Eşinize biraz zaman tanıyın, onu iyice tanıyıncaya kadar beklentilerinizi azaltın. Ben psikolog olmama rağmen ikinci yılımızda birbirimize uyum sağlayarak evliliğimizi rayına oturtabildik. Endişelenmeyin. Beş sevgi dili ve Nevzat Tarhan kitapları okuyabilirsiniz.
Kesinlikle iş hayatina bir an önce girin. Çalısmak bilirsiniz ki yorucudur hem beyinsel hem bedensel olarak. Haliyle evde rahat vakit gecirmek ister her calisan. Sizde calismadiginiz icin esiniz gelince ilgi bekliyorsunuz normal. Sizde tempolu bi hayata girin orta yolu bulursunuz. Sevgiliyken evlendikten sonra bazi seylerin rutine binecegini duşunmemis olmanizdan kaynaklanan beklenti düzeyiniz de sorun tabi. Beklentinizi biraz düşürün.
bende çalışmıyorum 9 yıllık evliyim suan ama eşimin ilgisizliginden sikayet etmedim hiç.elbette borç gibi stres yaratan durumlar etkiler insani ama tamamen ilişkinize yansıtmamayi öğrenmeniz lazim.hayat zor şartlar zor tamam ama ikiniz arasındaki ilişki farklı bir durum.belki size bu sorunlar arasında en iyi gelecek olan aranızdaki iletişim..Bende sizin gibi dusunuyorum iste, 1 yillik evliyiz daha cok yeni diye beklentim bu sekilde ve olmayinca mutsuz oluyorum bu sefer esime soyluyorum, sikayet etmis gibi oluyor ve tartisiyoruz.
Esim borc oduyor, dugun masraflari, mobilya icin , isi biraz stresli, yani tamamen o alana yonelmis durumda.
eglenme konusuna gelince, ben hep cikalim dolasalim birseyler yapalim modundayim o ise haftasonu ayagimi uzatayim evde bisey izleyelim , evde yiyelim modunda. anca zorlamayla 2 haftada 1 disari yemege, sinemaya gidiyoruz.
Ben ise baslayinca nasil olur bilmiyorum azalirmi beklentim acaba, cunku ben calisirkende haftasonu gezerdim..
Yazdığınız kadarıyla siz gayet iyi bir çiftsiniz. Eşim tıpkı eşiniz gibi, ilk zaman beklentilerim de sizinkine benzer sayılır. İsteklerinizi nasıl ifade edebileceğiniz hakkında fikir sahibi olmak için önerdiğim kitapları okumanız önemli. Beş sevgi dili çok ince akıcı bir kitap. İnsanların sevgiyi gösterme ve anlamak için kullandığı beş yoldan bahsediyor, eminim aranızda tanımladığınız sorunları bu kitapla çok net göreceksiniz eşiniz açısından. Nevzat Tarhan kitapları ince, kolay anlaşılır ve çok akıcıdır. Evlilik psikolojisi kitabına öncelik vererek aile okulu, kadın psikolojisi, mutluluk psikolojisi kitaplarını okumanızı öneriyorum. Gerçekten çok zevkli kitaplar, okurken kendinizi, eşinizi ve evliliğinizi tahlil edebildiğinizi göreceksiniz. Özellikle beş sevgi dili ve evlilik psikolojisi kitaplarını eşinize de okutabilirsiniz. Baskı yapmadan çok beğendiğinizi söylerek kendi isteğiyle okumasını bekleyin ama.Merhabalar, tesekkurler mesajin icin..
Esime gore biz iyi bir ciftiz, birbirimizi seviyoruz, deger veriyoruz, esim biraz klasiktir bu konuda. erkegin ve kadinin gorevleri oldugunu soyler, o bizim icin birikim yapmak, evin gelirini saglamak bize guzel bir gelecek kurmakla yukumlu oldugunu dusunur ve bunun icin baya bir calisir. onun disinda evine bagli, durusttur. Birde borc oduyor onun streside var esimde.
Kadin olarak bendende evini cekip cevirmesi, evde pozitif enerji olmasi, guler yuzlu mutlu bir yuva olmasini bekler. Eve geldiginde guler yuzlu bir es, duzenli bir ev, yemek falan. klasik yani
Bunun disinda benim bahsettigim gun icinde beni cok fazla aramamasi, bazen mesajlarima cevap vermemesi veya yogunum demesi konusunda onunla konustugumda anlam veremiyor ve onemsiz geliyor. Diyoki onemsiz birsey diyosun o mesajda ve yogunum geri donemem sana , is yerinde mecburum isime yonelmeye. Musait oldukca ariyorum ve yaziyorum, daha fazlasini yapamam diyor.
Ben evdeyim, kendimi bir sekilde oyalamaya gayret ediyorum, ama yinede sevgililik donemini ozluyorum, o zaman cok heyecanliydik hep gezer tozardik, simdide cok mutluyuz ama o zaman esimin bana karsi ilgisi falan cok farkliydi.
birde bazen mesajlarima cevap vermezse veya gun icinde beni aramadiysa ben arayip sitem ediyorum bu sefer cok bozuluyor, is yerinde moralimi bozuyorsun diyor...
Peki ben isteklerimi nasil duzgun ifade edebilirim? Veya sizce bu istekler karsilanabilir seyler degil mi ?
Sen ilgi beklemekte son derece haklısın. O değişmek için biraz erken davranmis. Ama bunu ben de çok yaşadım. Genelde ilgisizlokten şikayet edip eşime en çok sardigim,beynini yediğim dönemler çalışmadığım dönemlerdir. Çalışmak bize mükemmel bi özgüven duygusu veriyor. Bu da ondan kaynaklı ilgi sikayetlerimizi baya azaltıyor. Çalış. .. kendine güvenini topla, sağlam ol o zaman onun gözündeki anlamın bile degisiyo. Bunlar yaşanmış tecrübedir emin ol canimMeraba bayanlar ne zamandir takip ettigim foruma artik bende uyeyim.
Sizden evliligimle ilgili fikir almak istiyorum.. 1 senedir evliyiz, ben 27 esim 30 yasindayiz, cocugumuz yok..
Sorunum esimin evlendikten sonra degismesi yani cikiyokenki gibi ustume dusmuyo sanki, cok daha rahat, kendi halinde, hic oyle romantik degil, cikiyorken yemege cikarirdi haftada 1- 2 simdi ayda 2 kez ben zorla cikariyorum hep evde kalmak istiyo bi tembellik miskinlik var ustunde. Evde birlikte film izlemek veya kendi mac izlemek, arkadaslariyla maca gitmek istiyo.
ben evlendigimizden beri calismiyorum, kendim nisanliyken isi birakmistim dugune hazirlanirim ev kurariz diye , son 2 aydir is aramaya basladim, saniyorumki isim olsa bende bu kadar ilgi beklemem bunalmam evde.. umarim is bulabilirim kisa surede..
O benimle ilgilenmeyince veya gun icinde aramazsa kafama takiyorum ve trip atiyorum tartisiyoruz.Artik ondan birseyler beklemeyide biraktim daha cok ben ustune gidiyorum ariyorum, mesaj atiyorum biraz abartmista olabilirim ..
sizce evlilikte bu denge nasil olmalidir? esimin sevgiliyken olan tavrini nasil geri kazanabilirim?
sevgiler
Iste bende buna bozuluyorum, soylediklerimi onemsememis gibi oluyor, yazdigimla kaliyorum.
Acaba kendimi geri ceksem ilgisi artar o bana yonelirmi?
Çünkü söylediğin önemli değil muhtemelen
Bakın sizi kırmak istemiyorum ama insan evde ve yalnız olunca her şeyi eşine sormaya ya da paylaşmaya başlıyor
Yani o yazdığınız şeyleri siz işte iken başkası size yazsa siz de önemsiz bulursunuz
Atıyorum fatura hep 75 geliyormuş de bu ay 100 gelmiş siz gördünüz ve kızdınız o an bunu paylaşmak istediniz haklısınız
Ama işteki Ada'm da o an bunun önemli olmadığı zira acil olmadığı fikrinde bu sefer gereksiz şeylerle beni meşgul ediyor deyip gereklide de bakmamaya umursamamaya başlar
Sevgili ilgisi beklemeyin zira o Zaman birlikte geçen süre telefondaki bir saat ve haftada 5-10 saat görüşme idi şimdi her akşam birliktesiniz ve günde 10 saat bir aradasınız
Erkekler bunalıp onlara saran kadınlardan hoşlanmıyor daha doğrusu kimse bu durumdan hoşlanmıyor
Ayrı hayat kurun ona ihtiyaç duymayın yani geri çekeyim o ilgi göstersin diye beklemeyin fazla ilgiye ihtiyaç duymayın
Yazdığınız kadarıyla siz gayet iyi bir çiftsiniz. Eşim tıpkı eşiniz gibi, ilk zaman beklentilerim de sizinkine benzer sayılır. İsteklerinizi nasıl ifade edebileceğiniz hakkında fikir sahibi olmak için önerdiğim kitapları okumanız önemli. Beş sevgi dili çok ince akıcı bir kitap. İnsanların sevgiyi gösterme ve anlamak için kullandığı beş yoldan bahsediyor, eminim aranızda tanımladığınız sorunları bu kitapla çok net göreceksiniz eşiniz açısından. Nevzat Tarhan kitapları ince, kolay anlaşılır ve çok akıcıdır. Evlilik psikolojisi kitabına öncelik vererek aile okulu, kadın psikolojisi, mutluluk psikolojisi kitaplarını okumanızı öneriyorum. Gerçekten çok zevkli kitaplar, okurken kendinizi, eşinizi ve evliliğinizi tahlil edebildiğinizi göreceksiniz. Özellikle beş sevgi dili ve evlilik psikolojisi kitaplarını eşinize de okutabilirsiniz. Baskı yapmadan çok beğendiğinizi söylerek kendi isteğiyle okumasını bekleyin ama.
Son olarak bir süre sizi seven eşinizi üzmemek ve üzülmemek için beklentilerinizi görmezden gelip eşinizi gözlemeyin, onun romantizm sınırlarını keşfedip ona uygun beklentiler geliştirin.
Mesela ben eşimden asla çiçek beklemem, sürpriz de, özel günleri hatırlayıp o gün için bir şey yapmasını hiç beklememBaşlarda bu beni çok yıprattı fakat zamanla anladım ki bu durumun eşimin sevgisiyle hiç ilgisi yok, o sadece bunları önemsiz ayrıntılar olarak algılıyor ve ben üzülmeyeyim diye özel bir günü tebrik ettiğinde kendini çok sahte hissediyor. Onun sevgisini gösterme şekli onun için ne kadar değerli oduğumu bıkmadan her gün anlatmak ve ailesine bağlı bir erkek olarak gezmek, ailemi görmek gibi manevi ve başka maddi ihtiyaçlarımı ben demeden gidermek. Sevgiyi anlama yolu ise sevgi dolu bir yüzle hizmet edilmesi, onaylanmak. Koşulsuz saygı ikimizin de ortak beklentisi. Ben bunları keşfettiğim zamandan beri ciddi söylüyorum bir kere bile kavga etmedik. Eşim bana bir kere bile sesini yüksetmemiştir. Eşimi bir kere bile yaralayacak laf etmemişimdir. Unutmayın nasıl istediğiniz ne istediğinizden çok daha önemli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?