Evliliğimin daha 6.ayı ama ben çok üzüldüm...

seraptunc

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2011
112
1
belkide dünyanın en önemsiz sorunudur maddiyat; bunu biliyorum ama aklıma olanlar daha doğrusu olabilecekler gelince içim daralıyo...
dünyanın en merhametli en tatlı insanlarından biri benim kocam.biz ne sevgiliyken ne nişanlıyken nede evlendikten sonra öyle günler süren kuslukler yaşamadık hiç.hatta küslüğümüz şimdiye kadar 1 saati bile bulmamıştır.filmlerdeki gibi öyle tutkulu bi aşkımızda olmadı , biz en normalinde çok seviyoruz birbirimizi ve evlendik... o kadar korkmuşumdurki evliliklerde saygısızlıktan unutulmayacak kelimeleri kullanmaktan sakındım hep bizi bu yüzden, kocamda zaten bilmez kalp kırmayı...çok iyi bi ailem vardı maddi manevi heryönden hiç bi sorunla karşılaştırmadı şimdiye kadr beni, kocamın ailesi yine her iki yönden benimkiler kadar olmasada yine fena değil en azından kendilerini geçindiriyorlar ve kendi aralarında geçiniyorlar manevi yönden kopukluğumuz kocam assubay olduğu için uzaklarda yaşamışlığından kaynaklı diye düşünüyorum. dert olacak bişi yok yani.
onca zaman sadece gözle bile beni aldatmayan kandırmayan canım kocam bana yalan söylemiş. hiç beni kırmadı hep gözümün içine baktı ne istediysem yaptı hakkını yiyemem halada yapar ama bana yalan söylemiş 20 gün filan oldu öğrendim tabi köşeye sıkışınca kendi söyledi.daha 6 aylık evliyiz ne bi evimiz ne bi arabamız var üstüne düğünden yeni çıkmışlığımız ve ben memleket değiştirdiğim için işsizliğim birde benimle hiç alakası olmayan 50.000 tl borcumuz var (mış).
düğünden sonra birsürü altınım ve bileziğim vardı duyunca hepsini verdim birtek annmle babamın taktıklerından biri hariç hatıra dedim kıyamadım. şimdi 20.000 tl kaldı ve benim birsürü hayalim.
genelde plancı yaşardım. evliliğim için bıraktık işimi gucumu istanbulda SMMM stajını yeni kazanmıştım 1 yıl bitmişti anca hala devam ediorum naylon olarak.önce iş bulamadım üzüldüm neyse dedik yaparız bişiler. kpss ye hazırlanırım bi yandanda stajı askıya almayalım devam etsin cepten sigorta ödeyecez ama garanti olsun bi şçsede dursun dedik. sonra hayaller kurdum birsürü nasılsa ev alırız ikimizde çalışıcaz onun işi nasılsa garanti bende kpssyle sağlamlarsam daha iyi olur. biraz altınımızda var nasılsa dedik. herşey çok guzeldi tıkır tıkır ilerliyordu. ama şimdi bütün hayallerim suya dustu. tamam para en son dert edilecek sorun allah başka dert vermesin lafları felan guzel telkin de bütün sıkıntı bunların benle alakası olmaması kocamın zamanında harvurup harman savurması dikkat etmemesi birde bu çocuk sigara içmez alkol kullanmaz komik ama gercekten öyle karı kız olayıda yoktu önceden tamamen savurganlığından 5 yılda 50.000 tl tabi kredi olaylarıyla az ilgilenenler anlar karttan çek karta ver bi kredinin sadece faizlerini öde ana para kalsın başka kredi çek onu kapa borcu ikiye katla ee bu paralar nerde abisine lazım ver mustafa annesi ister ver mustafa arkadaşlarla tatile çıktık masrafları sen çek mustafa bi de arada müslümanlıkta yapmış o paralarla allah kabuletsin ne diyebilirim... en son darbeyide kumara girermi bilmem benim korkum sarmış öğrenirsem ona olan guvenim sarsılır diye ruhum bile duymadan idda oynayıp kapatacakmış bütün hepsini- evet aslında tam bi kumar-
benim pek aklım ermezdi ama neyin nereye gittiğini ögrenirken gördum günde 1000 , 2000 cesaretine göre daha fazlasını bile kaybetmek mumkün.....

belki sinirden belki sıkıntıdan hiç birşeyi guzel guzel anlatamadım biliyorum ama kendi kendime içimi döktüm işti...farkındayım ordan oraya atladım durdum anlatırken,,,
işti asıl korktugum bu kumar gibi şey devam eder mi ki sonra bi de benim gözümde mukemmel insan dediğim kocama karşı bakışlarım değişti evliyiz diyorum kendi kendime çocuklarımız olacak diyorum bu sorumsuz bi adamsa ve ben anlayamamışsam onca zamandır ne olacak peki... daha sonra ne olacak bi de ben bu kadar titizken bu konularda.
evlenirken hiç hayallerimin peşinde koşmadım pek herşeyin en makulu olsun ki borcumuz olmasın hayata kolay başlayalım çok azimliyim yaa herşeyi beraber 0 dan yapacaz ev alıcaz araba alıcaz çok guzel okullarda çok başarılı çocuklar yetiştiricez hayırlı evlatlar yetiştiricez. mükemmel ve en guzeli güzevli bi evliliğimiz olacak... hayatımda hataya yer yok ya... şimdiye kadar hep böyleydi peki şimdi ne olacak... bu olan bitenden kimseye bahsetmiyorum kocamı ne kendi ailemin nede onun ailesinin gözünde kuçumsetmek istemiyorum içimden biliyorum o haketmiyo bunu ama bende ne olacak....zaten maddi yönden çok sıkışacagız aldığımız maaş 1850 kira+sigorta 750 bütün banka kredilerini kapattık altınlarla ama kredi kartları kaldı ve ayda 250 olan bi kredi daha kartların önümüzdeki uc ay boyunca min. ödemeleri 1700-1900 civarında dolanıyo azalarak +250 en ii ihtimalden 1950 ödememiz gereken tutar var ayda kendi kendime hesapladım bir yıl boyunca hiç dışarı çıkmasak alışveriş yapmasak sadece kira sigorta ve faturalarla ve kart borçlarına ödeme yapsak tabi 6 ay filan o karta yatır ordan çek digerine yatır olarak faizi öteleyecez işte bu şekilde bi yıl sonra az da olsa nefes alabilicez sadece 250 kredi ödemesi ve 3.000 gibi bi borcumuz kalıyo... ben bunları gece gunduz hesaplıyorum hatta sonrasını bile kpssyi kazanıp işe başlasam diyorum bu borclar bitince şukadar biriktircez bukadar biriktircez en iyi ve ihtimalle düğünden sonraki başladığımız yere 3 yıl sonra gelebilicez en iyi ihtimalle işti.....
şimdi sizce bu kadar sıkıdan sonra benim bu ustüne titrediğim evliliğim ne hale döner ne olur??????

ah be güzelim, haklısın para en önemsiz şey olmalı ama öyle bir düzende yaşıyoruz ki
en önemli şey haline gelebiliyor.
neyse ki halledilmeyecek boyutlarda gibi görünmüyor.
evlenmeden önce söylemeliydi bu borçları ama söyleyememiş demek ki.
işler bozulur diye korkmuş olabilir.
ama bu olaydan sonra evin parasal işlerine sen bak. o pek becerikli değil galiba bu konularda. başka hatalar yapmasın..
çok yeni evlisiniz. işler düze çıkana kadar çocuk yapmayın bence.

yok yok çocuk filan ben önce hakettiğimizi görmeliyim çocuğu...
bu arada sonunda beni duyan biri olmuş teşekkür ederim...
ama sence bize bişi olmaz dimi en fazla hayallerimiz ertelenir bu kadarla kalsın istiyorumm noluurrrrr allaahımm

eşinin borcunu senden gizlemesi kötü tabi, ama senin mali müşavir olman çok güzel bir durum, çekip çevirecen artık ekonomiyi

Canım bende 5 aylık evliyim.

Düğün için eşim 25 bin kredi çekmişti.

Aylık 650 TL ona ödüyoruz.

Kredi kartı taksitleride var. 115 TL , 250 TL , 90 TL bi yere. Yeme , içme derken elde var sıfır..

Altınlar bile karşılamıyor yani düşün. 11.000 TL lik altınlarım var.Onları bozduracağız yakın bir zamanda.Bilmiyorum ne olur.Bu borç batağından en kısa zamanda kurtuluruz inşallah.

Zaten çok dardayız babama söylesem bizi rahatlatacak kadar para verir.Ama eşim biraz daha duralım.Ödüyebildiğimiz kadarını ödüyelim.

Eşimin maaşı da 1600 TL civarında. Lojmanda kalıyoruz. Maaştan kesiliyor. 100 TL. Birde kirada olsak ne yapardık. Yani Maaş=1500 TL:KK50:

Canım bunları yalnız değilsin diye anlatmak istedim.Bizde çok dardayız.

Senin eşinin önceden olan borcunu duyman seni çok üzmüş.Fakat yapacak birşey yok.Dişimizi sıkacağız.:KK50::KK50:

canım sıkma canını sen çalışmıyormusun onu anlayamadım.bir işe girsen biraz daha rahat edersiniz. biz de yeni evliyiz ortalama 6 aylık evliyiz 30 bin kadar borcumuz var zar zor ödüyoruz

Canım sorun sadece maddiyatsa çok kasma kendini derim.
Çünkü çok kafaya takarsan huzursuz olursunuz, bizde 5 aylık evliyiz ve aylık 1000 lira kira*yakıt*faturalara gidiyor 1500 lirada düğün borcumuza ödüyoruz ve eşim 2350 maaş alıyor çok zor atlatıyoruz ayları, Allah'tan ek işleri oluyor.
Bizimde düğünden soran eşimin 5000 lira okula kredi borcu çıktı size göre çok az ama ödenir Allah'ın izniyle, zamanla aşılır, sende üzme kendini...

Borcu olmayan yok denecek kadar az.

Amann ödenir gider.Canımızı mı alacaklar.

Kafana takarsan arkadaşın dediği gibi huzurun bozulur.,,Allah ın izniyle ödenir.:KK31:

Canım bende 5 aylık evliyim.

Düğün için eşim 25 bin kredi çekmişti.

Aylık 650 TL ona ödüyoruz.

Kredi kartı taksitleride var. 115 TL , 250 TL , 90 TL bi yere. Yeme , içme derken elde var sıfır..

Altınlar bile karşılamıyor yani düşün. 11.000 TL lik altınlarım var.Onları bozduracağız yakın bir zamanda.Bilmiyorum ne olur.Bu borç batağından en kısa zamanda kurtuluruz inşallah.

Zaten çok dardayız babama söylesem bizi rahatlatacak kadar para verir.Ama eşim biraz daha duralım.Ödüyebildiğimiz kadarını ödüyelim.

Eşimin maaşı da 1600 TL civarında. Lojmanda kalıyoruz. Maaştan kesiliyor. 100 TL. Birde kirada olsak ne yapardık. Yani Maaş=1500 TL:KK50:

Canım bunları yalnız değilsin diye anlatmak istedim.Bizde çok dardayız.

Senin eşinin önceden olan borcunu duyman seni çok üzmüş.Fakat yapacak birşey yok.Dişimizi sıkacağız.:KK50::KK50:

:) keşke bende göğsümü gere gere düğün borcumuzu ödüyoruz diyebilseydim herşeyimizi ailelerimiz yaptı şimdi bu yüzden saklıyoruz herkezden hem kocamın gururu kırılacak
ama yinede diyorum ki inşallah bu bi sınavdır ve bizde bu sınavı atlatınca zor şeyleri başarmış olmanın verdiği onurlada tabi dimdik bi evliliğimiz olacak.

çalışmıyorum ben yani çalışamıyorum bünkü burası bandırma burda iş bulmam çok zor oluyo staja devam etmiş olmamda öyle herhangi bi işte çalışmamı engelliyo çünkü ben eski çalıştığım yerde sigortalı çalışıyor görünmek zorundayım burda muhasebe konusunda bi iş bulana kadar başka bi işe giremem. ama boş durmuyorum yapabilecegim en iyi şey kpss ye hazırlanmak onu yapıyorum belki kazanırsam garanti bi işim olacak malum asker eşi olmak demek devamlı gezici olmak demek her gittiğim yerde iş bulmak zor olacak.

evet dişimizi sıkıcaz birazccık hayallerimizi erteleyecez. amaa hayat çok zormuş geçinmekte evli olmakta ve en zoru bunların daha başlangıç oldugunu bilip gelecekten korkmak

canım sıkma canını sen çalışmıyormusun onu anlayamadım.bir işe girsen biraz daha rahat edersiniz. biz de yeni evliyiz ortalama 6 aylık evliyiz 30 bin kadar borcumuz var zar zor ödüyoruz

çalışmıyorum ben , çalışamıyorum çunku burası küçük bi şehir hemde stajımı sigortamı ödeyerek devam ettirmem muhasebe konusu dışındaki işlere girmemi engelliyor. yoksaa hiç dururmuyum öyle evde. aradım gerçi bari dedim evde bi işler göreyim öyle şeylerde yok burda zaten kimseyi tanımıyoruz ki. çevremizde yok

çalışmıyorum ben , çalışamıyorum çunku burası küçük bi şehir hemde stajımı sigortamı ödeyerek devam ettirmem muhasebe konusu dışındaki işlere girmemi engelliyor. yoksaa hiç dururmuyum öyle evde. aradım gerçi bari dedim evde bi işler göreyim öyle şeylerde yok burda zaten kimseyi tanımıyoruz ki. çevremizde yok

çok pardon küçük bi ilçee :)

ipleri eline alman lazım.. ama öncesinde de eşinle adamakıllı konuşman lazım.. iddia filan ne demek öyle.. bunlara mı bel bağlıyormuş. bunlar aciz insanların düşüneceği şeyler.. en kısa zamanda eşinle konuş eğer senden gizli böyle oyunlara para tuzaklarına girer ve de hele bir de üstüne üstük kaybedip sizi daha da batırırsa çok kötü olacağını herşeyü bırakıp gideceğini söyle.. korkut biraz..

ipleri eline alman lazım.. ama öncesinde de eşinle adamakıllı konuşman lazım.. iddia filan ne demek öyle.. bunlara mı bel bağlıyormuş. bunlar aciz insanların düşüneceği şeyler.. en kısa zamanda eşinle konuş eğer senden gizli böyle oyunlara para tuzaklarına girer ve de hele bir de üstüne üstük kaybedip sizi daha da batırırsa çok kötü olacağını herşeyü bırakıp gideceğini söyle.. korkut biraz..

çok iyi konuştuk biz onla... anlarsınız :)
işin şakası kıyamaz o bana hem gördüm öyle çok utanıyoki zaten işlerin bu kadar sarpa sarması utanması en başta söyleseydi işler hiç bu kadar kötüye gitmeyecekti en azından elimizdekilerle kapatabilecektik çıkarıcaktık hayatımızdan....
iddaa konusundada yapabilieceğim en masum kurtuluşş şekli oydu seni hiç üzmeden bu durumu yok edecek daha masum bi hata bulamadım dedi... kıyamadım ama içimden
yinede kumarın iyisi hafifi masumu olmaz demi korkuyorum o nekadar öyle şeylerden bizi bu hale iyice batırdığı için midem bulanıyo desede çok kez duymuştum bağımlılık yaptığını...korkmuyo değilim ama takipteyim asayiş berkemal şimdilik

canım benım ya senı cok ıyı anlıyorum bız kadınlar heryonu cok dusunuyoruz kafamıza talıyoruz borctan korkuyoruz sureklı hesap yapıyoruz vs vs ama ne yazıkkı erkekler bızım gıbı degıller bak ne anlatcam sana bıkacgundur benımde ıcımıcımı yıyor nedenmı esımın sorumsuzlugu yuzunden ben calısmıyorum esımın maasıyla gecınıyoruz ev kıra maası 980lıra once allahın sonrada benım sayemde ıdare edıyorduk bısekılde 2bucuk senedır ALLAHIMA SUKURLER OLSUN OLE BIR BEREKET VERIYORKI YEMINLE O 980LIRA SANKI 2MILYAR GIBI OLUYORDU TAKI BIKAC AY ONCESINE KADAR SONRA BIR OGRENDIM ESIM IDDIA OYNUYORMUS KREDI KARTINDAN VE MAAS KARTINDAN YUKLU PARA CEKIP IDDIA SITESINE YATIRMIS BANA OYNAMADIGINI OLESINE BAKTIGINI NSOLUYORDU AMA ALLAH KARSIMA CIKARDI TEMIZ KALPLI OLDUGUMDAN ALLAHIM OYNUYOSA GOSTER DEDIM GOSTERDI RABBIM O HESAP HAREKETLERINI BI INCELEDIM OOOOOOOO BEYIMIZ 2MILYARA YAKIN PARA YATIRMIS BAKIYESINDEDE 1MILYAR VARDI SORDUM INKARDA EDEMEDI BEN GOZUMLE GORUNCE O BAKIYESINDEKI PARAYI KAZANMIS NEYSE ONLARLADA CEKTIGIM PARALARI YATIRCAM DEDI BEN KIZINCA BORCLA KUMARMI OYNANIR SENIN ETIN NE BUDUN NE DIYE SONRA GENE BAKINDIM 1GUNDE 1MILYAR KAYBETMIS ZATEN BORCLARIMIZDA VARDI KENDIMIZE ANCA YETIYORDUK AMA BEYIMIZ BORCA KUMAR OYNAMIS HEMDE 1GUNDE 1MILYAR KAYBETMIS OLURMUSUN OLDURURMUSUN BU ERKEKLER BORCDAN HIC KORKMUYO BIDE ERKEK MILLTI KUMARA COK MEYILLI GERCEKTEN COK MEGILLI BUNU IYICE ANLADIM KADINLARIN ISI COK ZOR BEN 3 KURUSUN HESABINI YAPARKEN DIGER BORCLARIMIZI NASIL ODICEZ DIYE KAYGILANIRKEN EVIME BIR SES SISTEMI ALMAKTAN KORKARKEN BORC OLMASIN DIYE ADAMA BAK SEN 2 MILYAR CEK NE ICIN IDDIA OYNAMAK ICIN :KK47::KK47::KK47:KAFASIZ ERKEK MILLETI NEYMIS EFENDIM 2YE KATLICAKMIS BEN ONU BI 2YE KATLARSAM GORUCEK GUNUNU:KK47::KK47::KK47::KK47:

canım benım ya senı cok ıyı anlıyorum bız kadınlar heryonu cok dusunuyoruz kafamıza talıyoruz borctan korkuyoruz sureklı hesap yapıyoruz vs vs ama ne yazıkkı erkekler bızım gıbı degıller bak ne anlatcam sana bıkacgundur benımde ıcımıcımı yıyor nedenmı esımın sorumsuzlugu yuzunden ben calısmıyorum esımın maasıyla gecınıyoruz ev kıra maası 980lıra once allahın sonrada benım sayemde ıdare edıyorduk bısekılde 2bucuk senedır ALLAHIMA SUKURLER OLSUN OLE BIR BEREKET VERIYORKI YEMINLE O 980LIRA SANKI 2MILYAR GIBI OLUYORDU TAKI BIKAC AY ONCESINE KADAR SONRA BIR OGRENDIM ESIM IDDIA OYNUYORMUS KREDI KARTINDAN VE MAAS KARTINDAN YUKLU PARA CEKIP IDDIA SITESINE YATIRMIS BANA OYNAMADIGINI OLESINE BAKTIGINI NSOLUYORDU AMA ALLAH KARSIMA CIKARDI TEMIZ KALPLI OLDUGUMDAN ALLAHIM OYNUYOSA GOSTER DEDIM GOSTERDI RABBIM O HESAP HAREKETLERINI BI INCELEDIM OOOOOOOO BEYIMIZ 2MILYARA YAKIN PARA YATIRMIS BAKIYESINDEDE 1MILYAR VARDI SORDUM INKARDA EDEMEDI BEN GOZUMLE GORUNCE O BAKIYESINDEKI PARAYI KAZANMIS NEYSE ONLARLADA CEKTIGIM PARALARI YATIRCAM DEDI BEN KIZINCA BORCLA KUMARMI OYNANIR SENIN ETIN NE BUDUN NE DIYE SONRA GENE BAKINDIM 1GUNDE 1MILYAR KAYBETMIS ZATEN BORCLARIMIZDA VARDI KENDIMIZE ANCA YETIYORDUK AMA BEYIMIZ BORCA KUMAR OYNAMIS HEMDE 1GUNDE 1MILYAR KAYBETMIS OLURMUSUN OLDURURMUSUN BU ERKEKLER BORCDAN HIC KORKMUYO BIDE ERKEK MILLTI KUMARA COK MEYILLI GERCEKTEN COK MEGILLI BUNU IYICE ANLADIM KADINLARIN ISI COK ZOR BEN 3 KURUSUN HESABINI YAPARKEN DIGER BORCLARIMIZI NASIL ODICEZ DIYE KAYGILANIRKEN EVIME BIR SES SISTEMI ALMAKTAN KORKARKEN BORC OLMASIN DIYE ADAMA BAK SEN 2 MILYAR CEK NE ICIN IDDIA OYNAMAK ICIN :KK47::KK47::KK47:KAFASIZ ERKEK MILLETI NEYMIS EFENDIM 2YE KATLICAKMIS BEN ONU BI 2YE KATLARSAM GORUCEK GUNUNU:KK47::KK47::KK47::KK47:

zaten futboldan nefret ederdik iyice maçla ilgili bişi duyunca midem bulanır oldu... dediğin gibi biz üç kuruşun hesabını yaparken aklıma gelince sinirlerim bozuluyo en basitinden gelinliğimde bile ucuza kaçmıştım onu zorlarsam evlenip başbaşa kalınca ceremesini biz çekeriz diye şimdi diomki keşke bileydim 50 ödeyen 70 de öderdi neden okadar düşünceli davrandım ki ....
bende şimdi devamlı olarak kartları kontrol ediyorum zaten evden başka yerde bilgisayarla ilgilenemiyo askeriyede zaten yasak kontrol edemeyeceğim tek arkadaşları gelio aklıma ama gelen giden para benim elimde onların elinede paralar verip oynatamaz ya bu oyunu hem kendi takip edemeyince zevk alamaz heralde...
yinede takip etmeyi sezdirmemek lazım diyorum ben ortaya bu kadar güvensizlik koyarsak alalade onunda içinde korkusu kalmaz bana güvenmez korkusu... sende belli etme sakın :KK70: gizli takip

allah yardımcın olsun canım... peki eşin yaptığı hatanın farkında mı?

öyleymiş gibi görünüyo... çok utanıyo bunu hem söyledi hemde belli bütün olup biteni anlatırkende kendini çok kötü hissettiği belliydi ilk kez ağlarken gördüm onu...duygusal filimlerden sonra tabi :KK70:

ama bütün bunlar nedense tam olarak tatmin etmiyo beni sanırım onada yansıtıyorum...çunku bi kaç kez dedi göreceksin bütün herşeyi eskisi gibi yapıcam diye ,şimdilerde rütbe atlamak için subaylık sınavına hazırlanıyo harıl harıl onu kazanacakmış o zaman benim ona karşı dusuncelerim eskisi gibi olacakmış beni yine eskisi gibi mutlu edecekmiş... böyle diyo bakalım kazanamazsada ben elinden geleni yaptığını göreyim yeter.

arada sevgi olduğu sürece, çkilen zorluklar ilişkiyi kuvvetlendiriyor. yeter ki birlikte aşmaya gayret edin. birbirinizi suçlamadan kırmadan.
hayallerinize de bişey olmaz canım. üzülme. bunlar gelip geçici şeyler.
ama mutlaka bütçeniz senin kontrolünde olsun.

Yaşadığın şaşkınlığı,hayal kırıklığını çok iyi anlıyorum.
Senin ikiniz adına kurduğun hayaller,
hiç katkın olmayan bir borç uğruna yıkılınca;
sinirini,hırsını nereden,kimden alacağını bilemiyor insan.
Ama korkma geçiyor.Henüz çok yeni haberin olmuş.
Hissettiklerin,öfken,kırgınlığın çok taze ve çok normal.
''Bize ne olur''demişsin ya;
Korkma size bir şey olmaz,biraz sendelersiniz,
evliliğinin en güzel dönemlerini,maddi sıkıntı yüzünden,istediğin gibi yaşayamamanın
acısı,biraz içini acıtır ama toparlanırsınız.
Ve inan bana en güzel evlilik de sizin ki olur.
Neden mi?Şöyle bak bir etrafına;
''ev olmadan evlenmem'',''borç varsa kalsın bu iş'' diyen
bir dolu genç kızcıklarımızdan geçilmiyor maşallah!
Herkes pek bir baygın,kurulu düzene,sorunsuz borçsuz evliliklere atlamaya:)
Güzel,iyi hoş da,geriye ne kalıyor paylaşacak?
ortak bir şey yapamamanın acısı daha mı güzel ortak yaşanmışlıklardan?
Her şey iyi hoş iken güzel gidecek evlilik,
işler kötüye gidince mi bozulur.
Sakın üstüne alınma.
Ben taşın altına elini sokmaktan aciz,
sadece ''gelin''olmaktan öteye geçememiş eş namzetlerinden bahsettim.
Sen haklısın,öfken de kırgınlığın da sonuna kadar haklısın!
Eşin bunu sana söylemeliydi,bu borcu bilmek senin hakkındı.
Kaldı ki gizlenemeyecek kadar büyük bir meblağ;
Ama olan olmuş,şimdi ah vah etmenin sırası değil.
Tabi ki hiç bir şey olmamış gibi davranma.
Eşine bunu iyice anladığından emin olana dek tekrarla.
Ama ben eşini de anladım.Sonuçta bu konu haricin de gayet sorunsuz giden bir evliliğiniz var.
Tamam bu konu yeterince büyük bir problem hatta çoğu kadın için ayrılık meselesi.
Ama sen doğru ve zor olanı yapmak istiyorsun.
Bence de bunu yap!Çünkü şimdi kalıp mücadele etmezsen,
ileride hayalini kurupta ertelenen ve biten bütün planların uğruna,
kalıp savaşmadığın için pişman olursun.
Çünkü sen de bu dünyaya sadece ''yeni gelin''gibi salınmak için gelmeyenlerdensin:KK34:
Çünkü ''iyi gün de,kötü gün de''diye söz verirken,
o kötü günün hiç gelmeyeceğini hayal edecek kadar da hayalperest değilsin!
Ve eşin;işler böyle kötü gittiğin de bile elini hiç bırakmadığın,
O'na ve evliliğinize böylesine dik sahip çıktığın için,sana vefa ile birlikte,
artan bir hayranlık duyacaktır.
Kendini kötü hissetme,sen gereksiz kahramanlık yapmıyorsun.
Doğru olanı,yapman gerekeni yapıyorsun.
Şansın bol olsun,dilerim en kısa sürede bütün zorlukları atlatırsınız.

X