evliliğimde bir çıkmaza girdim

Annen asıl bu herifin yanında yitip giden zamanına, gençliğine üzülsün. Hayret bir şey .
Sen o hanzo ile aynı yatakta yatınca mı mutlu olacak ?

Sen mutlu ol o da mutlu olur merak etme.
Kendine bu hayatı layık görme. YAZIK

Çok teşekkür ediyorum öncelikle. Geçen gün şu soruyla karşılaştım ve kendime sordum; Bir yumurta olsaydın ve bir günlüğüne kendini kırılmamak üzere kime emanet ederdin sorusuna asla eşim diyemiyorum. Bir çocuk olsaydım bu ailede büyümek ister miydim sorusunu sorguluyorum cevabım hayır. Aslında bu evlilikte güven, saygı, iletişim denen bir şey kalmamış bunun farkındayım neyi bekledim ben de bilmiyorum 2 yıldır sanki hiç kendimde değilim kendimi tanıyamıyorum. Evlenmeden önceki ilişkilerimde asla kendimden en ufak bir taviz vermezdim, sağlıksız gördüğüm bir ilişkiyi anında bitirirdim kendime saygım vardı ama evlilik daha farklıymış beni çok değiştirdi iyi bir ders oldu..

Yol yakınken ve çocuk yokken boşan. Hangi bir huyu iflah olacak ki.Nerden baksan falso dolu adam.

Kızlar sanırım çocuklukta baskılandığımız konulardan gelecekte hep sınanıyoruz. Ailem çok baskıcıydı, her gün kavga gürültü içinde büyüdüm babamdan da çok dayak yedim. Anneme de ben derdim boşan anne arkandayız diye, ama annem asla boşanmadı hep katlandı sabretti bende de oradan gelen evlilikteki sorunlarla başa çıkılmalı algısı burada oluştu sanırım. Annem hep dul kalmaktan korktu ve elalem ne der diye yaşadı bu sanırım bana da geçti. Bazen sanki evlenip boşanınca insanların bana bakışı görüşü değişecekmiş gibi hissediyorum. Aslında bu algı toplumumuzda çoktan yıkıldı biliyorum ama yine de içten içe düşünüyorum.

İnşallah çocuk olmadan bosanirsin. Boşver anneni falan senin hayatın, zararın neresinden dönsen kâr bı kaç yılını daha heba etmeden bitir

Siz neşen bir hayvan sahiplenmiyorsunuz inanın size daha çok yararı olur.

Ben kumar alışkanlığı olan birinin kolay kolay bundan vazgeçeceğini düşünmüyorum.. Ortak bir bağınız yok, çocuk da yokken boşansanız daha mutlu olursunuz. Ne güzel çalışıyorsunuz da. Hayata bir kez geliyoruz ve bize hayatı zindan eden bir adamla seneleri öldürmek bana çok üzücü geliyor.. başka bi hayatın yok bir defa verildi. Bunun nasıl olacağı senin elinde.

şu terapi denilen şey size uygun degil canim.herkes ustune alinmasin terapi denilen 'şey'i. kocan tam bir adi s.rfsz ramazanda agiz bozmayacam ama oyle ve bunun tedavisi yok karakterdizliktir adı bunun.boşanmazsan yani kisaca hayatindan cikarmazsan ömur boyu cekersin.biryandan boylesi iyi baska kizlara musallat olmaz kocan eger onu seviyorum diyosan

Kusura bakmayın ama ben bu adamın evlenmeden önce hiç fire vermemesine inanmıyorum. Bu adam illa ki birkaç kötü huyunu sevgiliyken fark ettirmiştir. Ama siz ya üstünde durmamışsınızdır ya da evlenince değişir diye düşünmüşsünüzdür. Çünkü adamda kötü huy ve alışkanlıklar bir tane değil. Adamın ofsayt olmayan hareketi yok. Bi sizi aldatmamış o kalmış. Kumar, alkol, ilgisizlik, başka kadınlara bakma, ev işlerini kadının görevi sayma, eşe sevgisizlik, psikolojik ve fiziksel şiddet.. Bunlar ve dahası..
Bu evliliği terapi falan da kurtarmaz. Sizin eşiniz odun, öküz. Yontulmaz, adamın kişiliği bu, muhtemelen ailede böyle yetişti. Ve hayır, her evlilik böyle değil. Böyle olsa kadınlar kafalarında huni ile gezmek zorunda kalırlardı.

Son cümlenize çok güldüm :) Eşime evde hiç sorumluluk verilmemiş bunu kendi ailesi de söylüyor zaten, her isteğini yapmışlar, çayını bile kız kardeşleri getirmiş önüne. Bir gün yemekte ailesine evdeki sorumsuzluğuyla ilgili konuyu açtım “benim oğlum narin, sen değilsin” dediler. Ne demek istiyorsun dedim annesine, babası hemen araya girdi “yani sen iş biliyorsun oğlumuz bilmiyor demek istedi” diye. Bu sözlerine baya alınmıştım o gün. Yani öğretilmemiş hiç bir şey, eşim evde yatarken çıkardığı çorabı kıyafetleri bile kaldırmaz 2 dk alsan ölür müsün diye geçiştirir ben de 2 dk sürüyorsa sen al derim. Saçma sapan alışkanlıklar, pasaklılık yani..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…