• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliligimde asamadigim sorunlar

defalarca soyledim, sizofreni degil, belirtisi de yok, adim gibi eminim. tanistigimiz gunden beridir boyleydi, cok onemli bir isi var zannediyor, karsimiza cikan herkesin onun ayagini kaydirmaya calistigini dusunuyor. olmayan kisilerden bahsetmiyor, olan kisilerden supheleniyor, diyor ki mesela o irakli arkadasinda birseyler varmis, ya da bizim akrabada birseyler varmis, amaci esimi fislemek, isinden etmekmis, oraya buraya surmekmis, ya da ne bileyim ya biriyle tanisiyor, diyor ki bu adam gecmisini gizliyor, bu adam benden nerede kaldigini gizliyor falan fistan. ya biz nisanliyken ben evden disari adim atamazdim, takip edilirmisim, nisanli oldugumuzu bilen ajanlar pesime takilirmis, sonra da bizimki isten atilirmis, yok doguya surulurmus. ben de saf bir kisilik oldugumdan baslarda inanirdim, baktim ki herkese karsi boyle, artik hicbir suphesini umursamiyorum.

ilk sayfadaki yazınızı okuduğumda ben de şizofren dedim. ancak böyle birşeyi direk yazmak istemedim. ama elbette dr falan değilim. sadece çevremdekim bildiğim gördüğüm tanık olduğum şizofren hastalarında bu saydıklarınıız mevcut. çeşitleri vardır mutlaka ama genel olarak bir ruh sağlığıyla ilgili problemi var.

ama siz neden bunu kabul etmiyorsunuz bunu anlamadım. dr a gitmediniz ama siz eğitim falan mı aldınız. çünkü ısrarla değil diyorsunuz..

paranoid kişilik bozukluğu... eski nişanlım.. çok benziyor
psikiyatrise gitsin bir an önce

Paranoid Kişilik Bozukluğu

Paranoid kişilik bozukluğu, bulunan kişiler sürekli şüphe içinde olan, tüm insanlara güvensizlik duyan özelliktedir. Çevresine düşmanca tavırlar sergiler, sürekli huzursuz ve kızgın yapılarıyla bilinirler. Rahatsızlığı bulunan kişiler, tedavi olmak için çaba harcamazlar. Erkeklerde kadınlara oranla daha yaygın bir rahatsızlıktır. Genetik olarak aile bireyleri arasında geçiş yapar. Erken ergenlik döneminde başlaması yaygın olan bozukluğu yaşayan kişilerin kıskanç olmaları dikkat çekici bir özelliktir. Çevresindeki kişilerin, eşlerinin sebepsiz olarak sadakatını sorgular. Hastalar genellikle duygusuz görüntü verir, gerçekçi olmalarıyla gurur duyarlar. Bazı durumlarda ömür boyu sürecek olan bir rahatsızlıktır. Kişilerin çoğunlukla evlilik hayatları ve iş hayatları sorunlarla doludur. Psikoterapi ile tedavi edilmeleri uygundur. Grup psikoterapisi için uygun hastalar değillerdir. Bozukluk hezeyan, halüsinasyon ve formal düşünce bozukluğu içermediğinden, paranoid şizofreniden ayrılır.

Paranoid kişilik bozukluğunun belirtileri nedir?

Karşılarına çıkan kötü davranışları affetmedikleri gibi, kin tutma duyguları fazladır.
Yalan söyleme ve gerçekleri saptırma oldukça yaygındır.
Herkesten üstü olduklarını düşünerek, ukalalık yapar, kendine fazla güvenirler.
Otoriteye karşı baş kaldırma eğilimleri vardır.
Kuşku duyma, kıskançlık ve çekememe duyguları baskındır.
Sorumluluk almak istemez ve suçunu üstlenmekten kaçınırlar.
Çevresinden gelen normal davranışları bile kötü olarak algılamak.
İnsanların sadakatlerinden şüphe duymak ve çevresine güvensiz olmak.
Sadece kendilerini korumak amacıyla, aşırı derecede saldırgan tutum sergilemek.
Başkalarını suçlama eğilimi içinde olmak.
İnatçı, sabit fikirli ve ketum bir yapıda olmak.
Her an için kızmaya, agresifleşmeye ve öfkelenmeye hazır olmak.
Paranoid kişilik bozukluğunun nedenleri nedir?

Genç ergenlik döneminde başlayan bozukluk, farklı koşullarda ortaya çıkar. Yalnızlık, aşırı hassasiyet, arkadaş edinememe, fanteziler, tuhaf karşılanacak düşüncelere sahip olma gibi belirtiler görülür. Çocukluklarında aile sorunları yaşamış, sömürüye uğramış olabilir. Ailesinde olan aşırı baskı ve öfkenin kendi özellikleri olmayıp, sadece karşısındakilerde bulunduğunu düşünürler. Kendilerini yetersiz görüp, aşağılandıklarını hissederek bunun için çevresini suçlarlar. Bebeklik dönemlerinde kızgınlık ve sevginin aynı anda olabileceğini öğrenemeyenler de risk altındadır. İki duygunun aynı insanda bulunmasını sağlamaya çalıştıklarında, nefretin sevgiyi yok edeceğini düşünerek, anksiyete durumu yaşarlar. Bunu engelleyebilmek için, tüm kötü şeyleri dışarıdaki insanlara yöneltirler. Dış dünyanın kendini kurban edeceğine, sürekli olarak kendisini korumak için savunmaya geçmesi gerektiğine inanır ve yaşamlarını böyle sürdürürler. Bu kişiler benlik gelişimlerini tamamlayamamışlardır. Kişilerde hakkımda iyi düşünmediğini tahmin ediyorum yerine, hakkımda iyi düşünmediğinden eminim, görüşü oluşur.

Paranoid kişilik bozukluğu tedavisi nasıl yapılır?

Kişilik bozukluklarında uygulanan psikoterapi yöntemi bu hastalara da uygundur. Ancak bu kişiler, kendi istekleriyle tedaviden kaçınırlar. Başkalarına güvensiz olduklarından, sır vermeyi istemezler. Bu yüzden terapi sırasında bu hastaların güvenini kazanma oldukça önemlidir. Terapistin hastayı suçlamadan ona güven duygusu aşılaması gerekir. Grup tedavisine uygun olmadıklarından, bireysel yapılan terapilerde başarılı olunabilir. İlerleyen dönemlerde hasta terapistin kontrolüne girmelidir. Tedavide hastaların utandırılmaması gerekir. Kendilerini küçük düşmüş hisseden hastalar korkacağından, tedavi amacına ulaşmamış olur. Hastanın ikna olması önem taşır. Sosyal becerileri düzeltmek ve kuşkucu hali azaltmak için davranış tedavisi uygulanır. Bazı hastalarda psikoterapiye destek olması açısından, ilaç tedavisi de kullanılabilir.

Paranoid kişilik bozukluğu, bulunan kişiler sürekli şüphe içinde olan, tüm insanlara güvensizlik duyan özelliktedir. Çevresine düşmanca tavırlar sergiler, sürekli huzursuz ve kızgın yapılarıyla bilinirler. Rahatsızlığı bulunan kişiler, tedavi olmak için çaba harcamazlar. Erkeklerde kadınlara oranla daha yaygın bir rahatsızlıktır. Genetik olarak aile bireyleri arasında geçiş yapar. Erken ergenlik döneminde başlaması yaygın olan bozukluğu yaşayan kişilerin kıskanç olmaları dikkat çekici bir özelliktir. Çevresindeki kişilerin, eşlerinin sebepsiz olarak sadakatını sorgular. Hastalar genellikle duygusuz görüntü verir, gerçekçi olmalarıyla gurur duyarlar. Bazı durumlarda ömür boyu sürecek olan bir rahatsızlıktır. Kişilerin çoğunlukla evlilik hayatları ve iş hayatları sorunlarla doludur. Psikoterapi ile tedavi edilmeleri uygundur. Grup psikoterapisi için uygun hastalar değillerdir. Bozukluk hezeyan, halüsinasyon ve formal düşünce bozukluğu içermediğinden, paranoid şizofreniden ayrılır.

Paranoid kişilik bozukluğunun belirtileri nedir?

***Karşılarına çıkan kötü davranışları affetmedikleri gibi, kin tutma duyguları fazladır.
***Yalan söyleme ve gerçekleri saptırma oldukça yaygındır.
*****Herkesten üstü olduklarını düşünerek, ukalalık yapar, kendine fazla güvenirler.
*Otoriteye karşı baş kaldırma eğilimleri vardır.
*****Kuşku duyma, kıskançlık ve çekememe duyguları baskındır.
Sorumluluk almak istemez ve suçunu üstlenmekten kaçınırlar.
*****Çevresinden gelen normal davranışları bile kötü olarak algılamak.
******İnsanların sadakatlerinden şüphe duymak ve çevresine güvensiz olmak.
***Sadece kendilerini korumak amacıyla, aşırı derecede saldırgan tutum sergilemek.
*****Başkalarını suçlama eğilimi içinde olmak.
*******İnatçı, sabit fikirli ve ketum bir yapıda olmak.
***Her an için kızmaya, agresifleşmeye ve öfkelenmeye hazır olmak.
Paranoid kişilik bozukluğunun nedenleri nedir?

Genç ergenlik döneminde başlayan bozukluk, farklı koşullarda ortaya çıkar. Yalnızlık, aşırı hassasiyet, arkadaş edinememe, fanteziler, tuhaf karşılanacak düşüncelere sahip olma gibi belirtiler görülür. Çocukluklarında aile sorunları yaşamış, sömürüye uğramış olabilir. Ailesinde olan aşırı baskı ve öfkenin kendi özellikleri olmayıp, sadece karşısındakilerde bulunduğunu düşünürler. Kendilerini yetersiz görüp, aşağılandıklarını hissederek bunun için çevresini suçlarlar. Bebeklik dönemlerinde kızgınlık ve sevginin aynı anda olabileceğini öğrenemeyenler de risk altındadır. İki duygunun aynı insanda bulunmasını sağlamaya çalıştıklarında, nefretin sevgiyi yok edeceğini düşünerek, anksiyete durumu yaşarlar. Bunu engelleyebilmek için, tüm kötü şeyleri dışarıdaki insanlara yöneltirler. Dış dünyanın kendini kurban edeceğine, sürekli olarak kendisini korumak için savunmaya geçmesi gerektiğine inanır ve yaşamlarını böyle sürdürürler. Bu kişiler benlik gelişimlerini tamamlayamamışlardır. Kişilerde hakkımda iyi düşünmediğini tahmin ediyorum yerine, hakkımda iyi düşünmediğinden eminim, görüşü oluşur.

Paranoid kişilik bozukluğu tedavisi nasıl yapılır?

Kişilik bozukluklarında uygulanan psikoterapi yöntemi bu hastalara da uygundur. Ancak bu kişiler, kendi istekleriyle tedaviden kaçınırlar. Başkalarına güvensiz olduklarından, sır vermeyi istemezler. Bu yüzden terapi sırasında bu hastaların güvenini kazanma oldukça önemlidir. Terapistin hastayı suçlamadan ona güven duygusu aşılaması gerekir. Grup tedavisine uygun olmadıklarından, bireysel yapılan terapilerde başarılı olunabilir. İlerleyen dönemlerde hasta terapistin kontrolüne girmelidir. Tedavide hastaların utandırılmaması gerekir. Kendilerini küçük düşmüş hisseden hastalar korkacağından, tedavi amacına ulaşmamış olur. Hastanın ikna olması önem taşır. Sosyal becerileri düzeltmek ve kuşkucu hali azaltmak için davranış tedavisi uygulanır. Bazı hastalarda psikoterapiye destek olması açısından, ilaç tedavisi de kullanılabilir.

Isaretledigim yerler esimde gorunen huylar. Gecmisini ve nasil basladigino bilmiyorum. Bir de esimde A tipi kisilik var yani mukemmelliyetcilik, bu da bir nevi kisilik bozuklugu.

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

Son düzenleme:
Arkadaslar merhaba,
Az once esimle kavga ettim ve biktim artik bu adamdan, nasil bir beyin calisma sistemi var, nasil bir igrenc karakter, benim bu adamin yaninda ne isim var anlamiyorum.
Esim biz nisanli iken isinden istifa edip, biraz gizli(oyle cok gizli gorev falan sanmayin,normal bir is) bir ise girdi. Bana, aileme, ailesine siki siki tembih etti ne is yaptigini cevremize soylemememize dair. Oyle gozumu korkuturdu, isini o kadar onemli ve gizli anlatirdi ki ben aileme tehdit edercesine tembihlerde bulunurdum. Birgun Babam esimle ayni isi yapan bizim akrabalardan birine soylemis, bizim damat da orayi kazandi falan diye. Hani olur ya oglu gibi goruyor, sevincinden paylasmis. Duyar duymaz kizdim babama, esime de soyledim yaptigini, annem falan da hepimiz babama kizdik ama iste 56 yasindaki adami doveyim mi? Bu arada benim kv ve kp butun sulalelerine, butun cevrelerine yaymis esimin ne is yaptigini, biz onlarin bir dugune gitmistik, Babam diyor ki butun salona, gelene gidene kendi Ailesi soyluyor zaten diyor, sen bizi sikistiriyorsun diyor. Gel gelelim bizim dugune birkac gun var, esimle deliler gibi kavgalar ediyoruz zaten, aglaya aglaya ozurler diliyorum, bizim bu akraba birgun esimle ayni yere dusmus gorevi, aklina gelmis, esimi aramis bulmus, tanismis. Nerelisin, ne yapar ne edersin sormus. Klasik tanisma fasli. Sonra da dugun izni aldin mi demis, esim yok deyince Ben senin icin izin alirim demis, gitmis esim icin izin sormus, tabi esimin ustu de herkesin icinde sen niye araya adam sokuyorsun, delikanli ol da kendin gelsene yok sana izin falan demis. Esim benj aradi Hemen ama nasil bagiriyor bana nasil, zaten bin tane kavga etmisiz, salya sumuk agliyorum Hergun bir de bu cikti. Yalvariyorum, agliyorum ozurler diliyorum, hala susmuyor. Ben Artik o kadar kotu oldum ki aksam Annem Babam acile goturdu beni, daha once de yazmistim bunu, asil konu bu idi, Ben acilde yatiyorum esim hala babama kufurler savuruyor. Babanla konustun mu diyor, yeminler ediyorum konustum diye, anlatiyorum, oyle degil cekeceksin kolundan ulan serefs.z agzina s...... Senin ben sana kimseye soylemeyeceksin demedim mi diyeceksin diyor, babama nasil soyleyim diyorum, sen soylemezsen ararim Ben soylerim diyor ki yalan hayatta soyleyemez korkak gucu Ancak bana yeter onun. Yalvariyorum susmasi icin milyonlarca ozurler diliuorum, bak acildeym ne olur sus diyorum umrumda degilsin geber, benim isim, hayatim soz konusu, oyun mu oynuyoruz burada diyor, onun fikrine gore bizim akraba da Onu isinden etmek icin sorguya cekmis, herkesin icinde bunu rezil etmis Guya. Oysa adam sadece iyilik yapmak istemis izin isteyerek, kaldi ki benim ve babamin bu konudaki sucumuz ne??? Ayrica neden sorguya ceksin ki adam, sadece tanisma sorulari, diyor ki beni isimden edecek, sorguya cekiyor diyor. Bu playdan sonra esimin yanina gittim ayrilmaya, zaten bir suru kavgamiz vardi bu son nokta idi ama ayrilmadan dondum salak gibi birkac gun sonra da dugunler oldu. Orda da bir suru kavga kiyamet zaten. Az once yine o konu acildi, esim is arkadaslarindan cok iyi bahsediyor. Gayet sakin bu kadar iyi insanlarla bizi neden korkutuyorsun o kadar dedim. Gercekten nisanli iken cok kotu anlatirdi, ailecek tirsmistik bunun arklardan. Bu hemen dedi ki senin akraba kotu dedi. Ne biliyon Dedim kotu olmasa beni Neden sorguya ceksin rezil etsin dedi. Bu konuyu acmasi beni sinir etti, laf babama Geldi yine, sonra dedim ki kendi ailen butun sehire, herkese soyluyor da birsey olmuyor benim bir akraba mi kotu dedim kendi ailemin soyledikleri beni isbasinda rezil etmiyor dedi, seninki buluyor, rezil ediyor dedi, Ben sinirlendim sizin cevrede okumus, kazanmis insan yok ki seni bulsun dedim, bu yikti ortaligi tabi bu laf ustune, yalan da degil aslinda. Ya arkadaslar Biktim bu adamdan tam bir paranoyak manyak, kendisi ile kafayi yemis, surekli takip edildigini dusunuyor, bize bir komsu Geldi gecen yil diyor ki o adam gizli gorevli beni takibe Geldi diyor, oysa adamin isi vardi, Geldi ve gitti. gecen yil evimizin onunde adamlar gezerdi, beni takip ediyorlar diyor, Hergun o adamlari goruyor, oysa adamlar sadece geziyor oralarda, ben de gordum. Yeni biriyle tanissa diyor ki Kim oldugunu, nerde yasadigini benden gizliyor, onda birseyler var diyor, hatta diger arkadaslara da soruyor onlari, arkadaslar yok ya neden saklasin isin asli o diyorlar. Ya daha neler neler, hem kafayi yemis hem manyak ya...nisanliyken de hep Onu aldattigimdan suphelenirdi. Kendime ne kasarlar, or.... lar laflar yedim de babama sovmesini unutamiyorum:((((

bugun ki edit: isteydim az once eve geldim, masaustunden yurtdisindan bosanma davalarina bakmis. ben eve girince bir hisimla cikti gitti. kizkardesi de skype dan yazdi, bende de acik onun skype i, sanirim kizkardesi ile konusmus, cok uzuldugunu falan yazmis, heralde ailesiyle de konusacak, annemler acik falan demis, disari cikma sebebi de ailesiyle konusmak icin sanirim. yani saka maka cok kotu oldum simdi. ilk defa isler bu kadar ciddiye bindi, bundan sonra sizce ne yapmam lazim, artik aglayip yalvarip ozurler dilemem, o saf devirler gecti.

Canim sen daha fazla vakit kaybetmeden boşanma davasi ac bu adama.eğer biraz daha bu şekilde devam edersen bu olay çok farklı boyutlara gider haberin olsun.kurtar kendini

Paronayak veya şizofren eşin bu hastalıklardan birine sahip.Bildiğim kadarıyla bu hastalıklar bebeğe geçen hastalıklar ve yurtdisiinda bu durumda bebek yapılmasına onay vermiyorlar.
Birkaç yıl sonra dayanamayıp ayrılınca daha kötü.Bebek olsa o da hasta.Hayatını mahvetme boşan bebek olmadan.
Ayrıca merak ettim eşinin işi ne ?
Bir tanıdık vardı,kızkardeşi yıllar sonra çocuklarla boşandı ve büyük oğluda hastaymis.

Bu saydiklarinin hic birinde senin bi sucun yok niye akrabanda olsa bi baskasi icin sana bu kadar yuklenmesine izin verdin verdinde kiymetli mi oldun mustesarlik gibi bi durum sanirim kusura bakma ama kimse gizlemiyor. Esinin psikolojik sorunlari var. En onemlisi senin kiymet sifirin altinda alttan almak degeri yukseltmez bilesin kopacak.olan zaten kopar srn gururunu ezdirmekle kalirsin. Babana kufur etmeni soylemesi yenilir yutulur degil. Nesin sen kole mi niye kabul ediyosun hic sucun yokken. Sana geber diyen adamin yaninda niye duruyosun

Isaretledigim yerler esimde gorunen huylar. Gecmisini ve nasil basladigino bilmiyorum. Bir de esimde A tipi kisilik var yani mukemmelliyetcilik, bu da bir nevi kisilik bozuklugu.

o belirtilerden 7 tanesi yetiyormuş zaten. Psikiyatriye gitmeye ikna edebilirsen et eşini, edemezsen sakın çocuk yapma, kendi hayatına bak bence..

üst kat komşumuzun eşin de de böyle bir rahatsızlık var ve çocukları 3 yaşında ,adam karısına taktı kafayı beni aldatıyosun diye ve boşanma davası açtı, sürekli takip eiyo, ıspatlamaya çalışıyo.. karısı da hala tedavi olur mu ki diye umutlanıyo çocuk olduğu için. boşanma davaları var yakın da..

çok zor Allah herkesin yardımcısı olsun, şifa versin..

Bile bile lades demişsiniz.

Bir insan evleneceği kadının namusuna nasıl laf eder? Hadi etti bir kadın böyle bir adamla nasıl evlenebilir?

Adam kibirli, sizde vermişsiniz gazı, ne diye hastanelere düşüyorsunuz bunun için ya? Sanki reisi cumhur.

Akrabanız da ne gereksiz bir insanmış, ona mı kalmış başkası için izin istemek.

Ayrılacağınız falan yok arkadaşım, sizin zamana ihtiyacınız var. Bence bir müddet ayrı kalın, siz ailenizle tatile falan gidin ama bu arada birbirinize çemkirmeyin ki ortam dahada gerilmesin.

Bi kızın babası damadının ne iş yaptığını bilmeli eğer güzel bir iş yapıyorsa da bununla övünmeli de. Zaten bir erkeğin ağzı bozuksa altın suyunuda batırsan o adamdan sana fayda gelmez. Bunda kader kısmetlik bişi yok bence. Sen bile bile lades demişsin. Allah bundan sonra yardımcın olsun.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bile bile lades demişsiniz.

Bir insan evleneceği kadının namusuna nasıl laf eder? Hadi etti bir kadın böyle bir adamla nasıl evlenebilir?

Adam kibirli, sizde vermişsiniz gazı, ne diye hastanelere düşüyorsunuz bunun için ya? Sanki reisi cumhur.

Akrabanız da ne gereksiz bir insanmış, ona mı kalmış başkası için izin istemek.

Ayrılacağınız falan yok arkadaşım, sizin zamana ihtiyacınız var. Bence bir müddet ayrı kalın, siz ailenizle tatile falan gidin ama bu arada birbirinize çemkirmeyin ki ortam dahada gerilmesin.

evet bile bile, anlaya anlaya, gore gore evlendim bu adamla. bu kadar aptal, bu kadar ozguvensiz, bu kadar kolay kanan, bu kadar basit bir kizmisim iste.

evet bile bile, anlaya anlaya, gore gore evlendim bu adamla. bu kadar aptal, bu kadar ozguvensiz, bu kadar kolay kanan, bu kadar basit bir kizmisim iste.

Arkadaşım lütfen kendine böyle şeyler söyleme. Bu adam senin sinirlerini iyice bozmuş. Olan olmuş artık, sonuçta zamanı geri alma gibi bir seçeneğimiz yok. O yüzden yapman gereken bundan sonra doğru hareket etmek. Sakin olur, mantıklı kararlar alırsan kendine olan güvenin artacak inan.

Tüm güzellikler senin olsun, selamlar...

ben de bile bile evlendim. sonumuzun ne olacağını bile bile, çok farklı karakterlerde olduğumuzu bile bile. Ailesinin kaba ve sürekli çocuklarını kendi etkileri altında tutmaya çalışan ve eşimin de buna müsade eden bir karakter olduğunu bile bile evlendim. ama o kadar yaşanmış yıllar sonucu bu evliliği yapmasaydım bu sefer de pişman olacaktım ve tabi insan düşünüyor bu akdar ailesine bağlıysa ilerde bana ve çocuklarına da bağlı olur, bu kadar hoşgörülüyse bana da hoşgörü ile yaklaşır diye kendini kandırıyor ama olmuyor işte. Senin duygularını çok iyi anlıyorum çünkü ben de aynı durumdayım.

ben de bile bile evlendim. sonumuzun ne olacağını bile bile, çok farklı karakterlerde olduğumuzu bile bile. Ailesinin kaba ve sürekli çocuklarını kendi etkileri altında tutmaya çalışan ve eşimin de buna müsade eden bir karakter olduğunu bile bile evlendim. ama o kadar yaşanmış yıllar sonucu bu evliliği yapmasaydım bu sefer de pişman olacaktım ve tabi insan düşünüyor bu akdar ailesine bağlıysa ilerde bana ve çocuklarına da bağlı olur, bu kadar hoşgörülüyse bana da hoşgörü ile yaklaşır diye kendini kandırıyor ama olmuyor işte. Senin duygularını çok iyi anlıyorum çünkü ben de aynı durumdayım.

Aynen seninki gibi oldu. Kac yildan sonra evlenmezsem pisman olurum dedim. Hayatimdaki ilk adam dedim, baskasiyla evlensem bile bu adami unutamam dedim. Omrum boyumca icimde kalan bir ukde olur dedim. Insanlar nerede ise yalvardi bana yapma, ne olur don diye. donmedim. evlendim. ve herseyi biliyordum.

Aynen seninki gibi oldu. Kac yildan sonra evlenmezsem pisman olurum dedim. Hayatimdaki ilk adam dedim, baskasiyla evlensem bile bu adami unutamam dedim. Omrum boyumca icimde kalan bir ukde olur dedim. Insanlar nerede ise yalvardi bana yapma, ne olur don diye. donmedim. evlendim. ve herseyi biliyordum.

Canım, kısmette bunu yaşamak varmış. Takılıp kalma, kendine kızıp sinir olmak, ancak psikolojini daha beter bozar, hiç birşeye çare olmaz. Sen bundan sonrası için çözüm odaklı düşün. Düzelme şansı varsa uğraş, yok hayatta olmaz, bu şekilde geçirdiğim hergün bana cehennem diyorsan, kopar zincirlerini şu adamdan, kendi yoluna bak. Erkeksiz de yaşanıyor, huzur olmadan yaşamak zor.

.

Hatalı kocan değil canım sensin.
Sen bu kadar acizmisin? Adam sen nişanlıyken babana küfürler etmiş sana neler neler demiş. Nasıl katlandın yahu? Diyecek bişey yok. Her koyun kendi bacağından asılır.
Sizler getiriyosunuz bunları bu hale. Devam et. Ağla zırla özürler dile.

Konu sahibi son durumunuz ne oldu. Esin acisindan da senin acindan da konuyu incelemistik. Simdi bi gelisme var mi merak ettik

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Konu sahibi son durumunuz ne oldu. Esin acisindan da senin acindan da konuyu incelemistik. Simdi bi gelisme var mi merak ettik

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

durum bu sefer gercekten vahim grunuyor. esimle tamamen iki yabanci olduk evin icinde, birbirimizle konusmamiz cok nadir, birbirimize dokunmuyoruz hicbir sekilde. konusurken de surekli bosanma konulari aciliyor. surekli bosanmaktan bahsediyor, artik ben de cok dusunmeye basladim ama birdenbire bosanmamaliyiz diye dusunuyorum. ortada cok buyuk kavgalar, sorunlar yok ama muthis bir soguma var sanki. bir muddet ayri kalmamiz lazim belki de ama ben tr ye gitmek istemiyorum su asamada.

durum bu sefer gercekten vahim grunuyor. esimle tamamen iki yabanci olduk evin icinde, birbirimizle konusmamiz cok nadir, birbirimize dokunmuyoruz hicbir sekilde. konusurken de surekli bosanma konulari aciliyor. surekli bosanmaktan bahsediyor, artik ben de cok dusunmeye basladim ama birdenbire bosanmamaliyiz diye dusunuyorum. ortada cok buyuk kavgalar, sorunlar yok ama muthis bir soguma var sanki. bir muddet ayri kalmamiz lazim belki de ama ben tr ye gitmek istemiyorum su asamada.

Allah sabırlar versin, aynı evin içinde o şekilde çok zor oluyor bilmez miyim :14:
Madem aynı evde duruyorsunuz, biraz birşey yokmuş gibi rol yapmayı deneseniz nasıl olur.
Eşinizle günlük aktivitenize devam etseniz eski zamanlarda olduğu gibi.
Eğer kısmetinizde ayrılık olacaksa, en azından son günleri çok kötü hatırlamamış, duyduğunuzda sizi üzecek daha fazla şey işitmemiş olursunuz.
Sürekli boşanma mevzusunu konuşmanın bir getirisi yok, siz yıpranmayın diye söylüyorum.
İnanın erkeklerde bir yıpranma olmuyor zaten :19:

Allah sabırlar versin, aynı evin içinde o şekilde çok zor oluyor bilmez miyim :14:
Madem aynı evde duruyorsunuz, biraz birşey yokmuş gibi rol yapmayı deneseniz nasıl olur.
Eşinizle günlük aktivitenize devam etseniz eski zamanlarda olduğu gibi.
Eğer kısmetinizde ayrılık olacaksa, en azından son günleri çok kötü hatırlamamış, duyduğunuzda sizi üzecek daha fazla şey işitmemiş olursunuz.
Sürekli boşanma mevzusunu konuşmanın bir getirisi yok, siz yıpranmayın diye söylüyorum.
İnanın erkeklerde bir yıpranma olmuyor zaten :19:

Ya zaten onceden de bir evin icinde iki yabanci gibiydik de tabi birbirimizle konusurduk, birarada vakit gecerdi. ben birsey olmamis gibi davranmaya calisiyorum, mesela dun gulerek okuldaki anilarimi anlattim, arkadasa oturmaya gittik, orada da irsey olmamis gibi konusmaya calistim vs ama zoraki yani, yapmacik. ikide bir bosanma mevzuunu acan o. ikide bir bahsetme dedim, ben kendimi hazirladim sen de hazirla dedi.

Back
X