Evliliğim

Sonu burdaki mavi mi ne ona benzeyecek boşa bu adamı kölelik yapma dedikçe ahh ben istiyorum boşanmak eşim istemiyor diye avutuyordu kendini hepimiz söyledik sonunda işi bitince adam sana yallah dicek diye kandırdı kendini yıllarca sigortasız tatilsiz boş beleş adama çalıştı eşi dükkanı kapatır kapatmaz yallah dedi ya gidiş o gidiş

İnsan kendi öz değerini bu kadar ayaklar altına almamalı öğretmenim. Siz öğretmensiniz, yol gösterensiniz. Bir an önce toparlanın ve kendinize saygı duyun. Kimse size böyle davranamaz.

Kim ne derse desin, aklını mi kacirdin sen bu adama katlaniyorsun? Böyle bir adamdan ayrıldın diye laf edecek, bu evliliği surdürmeni tavsiye edecek insan senin düşmanın olabilir ancak.

Kimse sizi zorla evlendirmedi. Tanıdınız sevdiniz ve evlenmek istediniz. Hatanızın arkasında durun, elalemin üstüne yüklemeyin. Elalem mi sizi evlendirdi veya dur hemen sorun yaşasın boşansın da biz de lafını edelim mi diyorlar. Millete ne sizin evliliğinizden? Asıl bu adamı çekmeye devam ederseniz hele de adamın ailesine ev yaptırmasına müsade ederseniz enayi der geçerler. Kimse boşanmayı çocuk oyuncağı sanmıyor, boşanmak için evlenmiyor. Gerçeklere asıl siz dönün. Bankamatik olarak görülmüşsünüz, böyle aileler için mükemmel bir eş. Öğretmen memur maaşı var, evi çekip çevirir oğlum da bize yardım eder demişler. Çocuk bile yapmak istemiyor adam. Masraf bölünmesin, çocuk doğarsa çalışamaz maaşı olmaz diyordur heralde.

Boşanmaktan korkuyorum genç yaşta dul kalmak. Ayaklarının üzerinde duran bir kadında olsam hayatım bitecek gibi hissediyorum boşanınca.
İnsanın en büyük düşmanı kendisidir.

Sokaktan birini çevirip evlenseniz emin olun o kişi sizi daha mutlu eder.

Adam istediğini yapmış, sizi yok etmiş. Bravo, süz korkmaya devam edin.

Bu anlattıklarını
1. Önce kendin ne yaşadığını anlayana kadar okuyacaksın.

2. Bunları psikoloğa anlatacaksın.

Seni sevmeyen beğenmeyen , her konuda sidik yarıştıran ve parayla gelen biriyle ömrünü çürütemezsin sana şimdi biz ne desek sen onu yapmazsın. .. böyle birine ne denir ?

Aynı yerde aynı ortak arkadaşlara sahip insanların ayrılması oldukça zordur. Boşandıktan sonra da her gün eşimi görmeye devam etmem gerekiyor.
Sevdiğim ve severek evlendiğim için karar almakta zorlanıyorum zaten.
Eş dost akraba annemler ne der bilmiyorum. Ayakta duracak gücü ve özgüveni kendimde bulamıyorum. Burada da kimsem yok.

Lütfen buradaki insanlara kızmayın. Çoluk çocuğa karışmadan kayınlarla yüz göz olmadan önce hayatınızın kontrolünü elinize alın istiyorlar. Siz boşanma fikrinden uzak değilsiniz ki. Sadece boşandıktan sonra olacaklarla karşılaşmak istemiyorsunuz. Benim annem 50 yaşında boşandı. Yeni koca bulmaya çalışan mı dersin, dul kadın diye peşine takılan evli erkekler mi dersin. Bir yandan ortak arkadaşları eski kocan şöyle yapmış böyle demiş diyip annemi doldurmaya çalışır. Annem herkese sert çıktı. Kimseyi hayatına karıştırmadı. En sonunda sesleri kesildi. O zaman gösterdiği duruş sayesinde 10 yıldır kafası rahat. Siz de herkesin sorularıyla baş başa kalıcam diye endişeleniyorsunuz haklı olarak. Erkeğe soran yok tabi. Ama size şunu söyleyim annem 25 sene mutsuz bir evliliğin içindeydi. Bu insanların hiçbirinin umrunda değildi. Sizin evliliğiniz de mutsuzluğunuz da kocanızın yaptıkları da o çekindiğiniz akraba vs. kimsenin umrunda değil.

Kocanızın size olan davranışlarından sonra , bu ilişkinin neresinde umut görüyorsunuz çok merak ettim. Sizi dövüp hastanelik ederse, ne bileyim başka kadınlarla yatakta basarsanız falan mı?

Evliliğinizle ilgili hiçbir yorum yapmadan,
Tek bir şey önereceğim..
Kendiniz için, psikoloğa gitmenizi tavsiye ederim.
Bu siz hatalısınız demek değil, aksine size gücünüzü ve nelere sahip olduğunuzu hatırlatacaktır.
Sonrasında hayatınızda mucize değişiklikler yapacaksınız. Bunu görüyorum..

Bu işin sonu boşanma bari kendini çok yıpratma maddi manevi paranı sakın bu asalak için harcama. Madem ailesiyle çok mutluydu evlenmeseydi. Bu evlilik değil düşman resmen bu adam sana. Seni sevmiyor ailen olamıyor sanki ben yazmışım yazdıklarını aynı şeyleri söylerlerdi sonrası şiddet bu işin sen baskın karakterli biri değilsin:) olsaydın bunları tekini söylemezdi. Genç yaşta dul kalmak mı hayırdır ölüyor mu kocan. Bekar kadın olacaksın mesleğinde var yeniden evlenirsin seni seven birisiyle kendine bu eziyeti yapma zaman kaybetme lütfen daha fazla

Evlenmeden önce tanışma döneminiz nasıldı ?

Evdeki diğer kurallar konusunda anlaşamadığınız bir iki örnek daha verir misiniz ?

Üşenmedim hepsini okudum, bak ben hiç evlenmedim ama yine de boşan diyorum. Bekarlık sultanlık tır bu evliliğin yanında.Esin kendini vazgeçilmez görüyor sanırım mesleğiniz paranız da varmış def edin gitsin babasının evine o aileye paranızı yedirmeyin .

Hangi hayatın bitecek ? Bu hayat mı? Peki bu gerçekten istediğin hayat mı?

Biz de çok severek evlendik ama evlilik çok başka bir şey tapulu malı olarak görüyor erkek kadın alttan aldıkça eziyor siz de ezdirmissiniz tabi devam edebilirsiniz daha kötüleri olacak ama:) ben de kızardım boşan diyenlere öyle hale geliyor ki insan o döngüden kurtulduğunda bunlara nasıl katlandım diye kendine şaşırıyor.Dilerim sabrıniz tez zamanda biter doğru yolu bulursunuz.

Bosanmak için kapiya mi atmaları lazim seni leş bi adam less

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…