evliliğim yüzünden annem ve babamla konuşmuyorum

pamukkksekerrr

Çilemse çekerim, kaderimse gülerim
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2016
1.374
1.409
merhaba kızlar. 1 yıldır Allaha şükür mutlu giden bi evliliğim var.. evliliğimi annem ve babam onaylamamıştı. sebep de evlenmek istediğim kişinin boşanmış ve bir kızı oluşu. annem ve babama 4 ay boyunca telefonda yalvardım.( ben çalıştığım için uzak şehirlerde yaşıyoruz ) iyi bi insan , beni bi kerecik olsun dinleyin, tanışın beğenmezseniz tekrar düşünürüm dedim. oraya gelelim yüzüyüze konuşalım , tlfda olmuyor dedim. ne benim tek başıma gelmemi, ne de ikimizin gitmesini, kısacası konuşmayı her defasında reddettiler. ben yılmadım, telefondan onları razı etmeye çalıştım evliliğime.. babam bana tehditler yağdırdı. oraya gelicem seni işinden istifa ettiricem, çalışmycaksın evde oturacaksın diye..çok ağladım, çok yalvardım .

4 ayın sonunda çok yıprandım. ayrılmayı düşündüm, ama çok sevdiğim için yapamadım ve ailemden habersiz nikah kıydık. sonrasında söyledim ve tabi bana küstüler.. küsen sadece annem ve babamdı.. kardeşimle konuşmaya devam ettim. küsmekte haklılar belki de bilemiyorum... evlendikten sonra babamı da annemi de defalarca aradım mesaj attım hiçbirine dönmediler. 6 ay da evlendikten sonra uğraştım yani...bu arada eşim de benim ilk evliliğim olduğu için herşeyin en iyisi olsun istiyordu.düğün yapmaya karar verdik. gelinlik aldık salon tuttuk eşimin ailesinin olduğu yerde olacaktı mecburen. annemler telefonlarıma cevap vermediği için kardeşimden babanemden haber gönderiyordum, uzatmayalım bu kırgınlığı olan oldu, en azından kınam orda olsun, hayatımda bi kere olcak birşy dedim , yanımda olsunlar dedim, dinletemedim...

babaneme gittiğimizde anneme de gittik, kapıyı defaalrca çaldık ama açmadı, evde olduğunu kardeşimden biliyorduk.. neyse dedim artık istemiyor, düğün de kına da sizin orda olacak dedim eşime. düğün günü geldi, akşam kuafördeyim pat bi telefon... annem teyzem yengem ve dayım düğüne gelmişler, ben şokkkk... neyse ben ellerini öptüm, hal hatır sordum sonra düğüne geçtik. herşey güzeldi ama ben sevinsem mi ağlasam mı bilemedim. o kadar yalvardım, sonra düğünde gördüm. teyzem ve yengemler de dedikoduyu çok severler, işte ailesi kabul etmedi , düğünü de istrdiği gibi olmadı diye konuşacaklardı, biliyordum.

bu arada annemi de o kadar yalvarmalardan sonra kapıyı da açmayınca sinirlenip numarasını engellemiştim. düğünden 2 gün sonra beni aramış, tabi engelli numara olduğu için görmüyorum. unutmuşum kaldırmayı çünkü. kardeşim aradı annemi mi engelldin ,, aradı seni, ulaşamadı diye. kaldırdım engeli, yolda olduğumuz için de tekrar arar diye düşünüp aramadım. o gece geçti bir daha da annem aramadı beni

şimdi diyeceksiiniz sen niye aramadın diye ,, neden mi ? çünkü annem tam olarak 10 ayımı mahvetmişti. o kadar ağlamayla kızgınlıkla öfkeyle çaresizlikle geçen 10 ayın arkasından düğüne gelerek herşey yoluna girmemişti benim içimde... sadece 10 ay diyorum ama annem küçüklüğümde çalıştığı için beni babanem büyüttü, öyle ki akşamları bile babanemde kalıyordum..annemle olan anılarım çok azdır benim. babam zaten kendimi bildim bileli yurt dışında çalışıyor, ayda yılda bir gelir eve. üniden mezun olduğumda babanemin ısrarıyla zorla gelmişti annem mezuniyetime. öğrenciliğimde de aylık devlet yurdu paramı öderdi, devlet bursu haricinde bi kuruş para istemedim, bilgisayar istmedim, hiçbr masrafım olmadı yurt parası haricinde onlara..kardeşime üni ye başlar başlamaz bilgisayar alındı, ama nasılsa çalışıyorum ben diyip sesimi çıakrmamıştım. şimdi de devlet kredisi borcumu ben ödüyorum..

eşim her fırsatta ara anneni babanı diyor, her konumda bana destek oluyor. Allah onu başımdan eksik etmesin... ama artık o kadar soğumuşum ki içimden hiçbirşey gelmiyor onlara karşı, aramak bile istemiiyorum.

biraz uzun oldu kusura bakmayın, sizin de fikirlerinizi almak istedim. aramalı mıyım , ararsam herşey düzene girer mi, yoksa en ufak bişreyde kafama mı kakar evliliğimi...

Benim ailemde evliliğimi onaylamadi ama ben gizli bibşey yapmadim zoraki kabul ettiler ben istiyorum diye hiç bir şeyimle ilgilenmediler düğünümde en köşede yabancı gibi oturdular misafirlere hoşgeldin bile demediler annem mecburiyetten geldiğini söyledi ben evlendikten sonra aileme kredi çektim ariyorum da ne yapayım..

senin olayın da bana benziyor. ben de bu yaşıma kadar tek kuruş para almadım ailemden, bi yandan üzülüyorum bi yandan içimden gelmiyor hiçbişey. benim de düğüne geldikten sonra öyle oturdlar, konuşmadılar kimseyle. düğün bitince gecenin yarısıydı . kalmadılar gittiler,

O kadar arayıp uğraşıp şimdi onlar adım atınca kırgınım herseyimi mahvettiler fikriniz doğru değil..Size adım atan kişi aileniz öyle yada böyle de olsa..Size ve kardeşinize sağlanan imkanlar ile ilgili de o zaman yoktur şimdi vardır ki yapiyorlardir bu kadar takilmayin..

Aynı şeyleri kısmen de olsa yaşamış biri olarak söylüyorum. Ailelerin onaylamadığı evlilikler yürümüyor,hep bişeyler eksik kalıyor hayatında. Onların da kendilerine göre haklı sebepleri varmış sen sevdiğin için bunları göremedin.
Senin gözüne toz görünenler onlara dağ olmuştur buna inan.

Not: Boşandım

Tamam da siz sadece telefonda ikna etmeye çalışmışsınız hangi anne bana böyle bir evliliği sadece telefonda onaylar? madem eşiniz çok iyi bir insan atlar giderdiniz ailenizin karşısına çıkarırdınız evleneceğiniz kişiyi yani. Böyle olmaz ki bir de gizlice nikah kıymak ve üstelik haklı gibi annenizin telefonunu engellemek sonra da aramadı demek.

Ayrıca dayananmışlar düğününe toplanıp gelmişler ama laf yapacaklar diye ona bile sevinmemişsiniz ki. Madem eşiniz herşeyi yaptı nesinin lafını yapacaklardı zaten gelseler de yaranamamışlar ki size kusura bakmayın ama zaten siz ailenizi gözden çıkarmışsınız annem bana bakmadı falan bahaneler. Gelmişler ne güzel ama yine hoşnut kalmamışsınız ne yapsın daha bu insanlar unutmayın eşinle anlaşamadığında yine ailen olacak arkanda.

illa tamam gelin demelerine gerek mi vardı çıkıp gitsyediniz, yüz yüze görüşseydiniz. onlar gelme deyine el kol bağlanıyo rmu? 4 ay telefonda herkes ısrar eder, bence orda adım atmanız gidip görmeniz lazımdı. sonra toplanıp düğüne gelmiş anneniz ama bunu da beğenmemişsiniz. yani tamam onaylasa yanınızda olsa iyiymiş ama çıkmış gemiş napsın kadın.

sen elinden geleni yapmışşın canım benim şükür ki eşinle aranızda iyimiş daim olır inşallah.. ailen fazlaca abartmış bana göre sadece daha önce evlenmş bir çocuğu var diye eşine bu kadar önyargılı davranmaları saçmalık aynı durum eşinin değil senin başınada yada kardeşinin başına gelebilirdi sonuçta siz karar vernişsiniz onlarada yanınızda durmak düşerdi diye düşünüyorum bu kadar kin neden yani

ben onlara 20 saat mesafede oturuyorum. defaalrca dedim tlfda olmaz gelelim dedim, konuşacak bişeyimiz yok dediler. zaten olmayacak bu iş gelip ne yapacaksın dediler. hatta eveleneceksen bizi sil yokuz hayatında dediler.

evet eşime karşı o kadar önyargılı olmalarına rağmen bi kere bile onlar hakkında kötü konuşmadı bana eşim. hep destekledi, kin tutma , ara dedi. ailem çok önyargılı davrandılar malesef

Aramalı, gitmelisiniz.
Anne babanız inatçıymış ama kırgınlığın bu noktaya gelmesinde payınız var.

Bir de annenize telefonla bile olsa dönmemeniz ilginç geldi.

Evet karşı olmalarını anlıyorum. Ama ne olursa olsun, ailedir. Bu kadar fazla tavır hoş değil. Büyük olmaları her zaman haklı olduklarını göstermez. Ama her şeye rağmen İçin kırgınlıklarla kalacak olsa da, en azından bağları tamamen koparmamanı dilerim.
Benim de ailemle aram şuan iyi olsa da, bahsettiğiniz maddi açılardan benim de kırgınlıklarım var. Unutulmuyo. Biliyorum durumları yoktu falan ben okurken, ama yine de bazı şeyler gücüne gidiyo insanın. O yüzden anlıyorum. Eminim senin çocuğun falan olunca daha iyi anlayacaktır onlarda yaptıklarını.

Benim bi fotoğrafim yok ailemle düğünde çekilmiş..

evet eşime karşı o kadar önyargılı olmalarına rağmen bi kere bile onlar hakkında kötü konuşmadı bana eşim. hep destekledi, kin tutma , ara dedi. ailem çok önyargılı davrandılar malesef
artık yapcak bişey yok canım gidip tekrar konuşmayı deneyeceksinız eşinle şu fani dünyada kalp kırmaya kin tutmaya değmez ki ya

4 ay sadece telefonla ikna etmeye çalışarak hemen pes etmişsiniz bence eşinizle beraber gidip konuşabilirdiniz. Benim tek gitmemi bile kabul etmediler demişsiniz. İzinle mi gidiyordunuz ailenizin evine, ya da telefonda sorunca ne diyeceklerdi evet telefondan ikna olmuyoruz gelin burda ikna edin bizi mi diyeceklerdi. Siz çıkıp gidecektiniz, yüz yüze olur böyle işler.
Düğüne gelip bir adım atmış anne yine sizin aramanız gerekiyordu.
Sanırım sizin geçmişten gelen bir soğukluğunuz varmış babaanne büyütmüş, maddi destek gelmemiş o yüzden pek üstüne düşmemiş gibisiniz.

Sizin yerinizde olsam annemi arar daha sonra da eşimle birlikte ziyaretlerine giderdim.
eşim de diyor, gittiğimizde gidelim ziyertine diye, ben diyorum ki mutlaka düzelecek bişeyler, böyle kalmayacak hayat boyu. ama ne zman arıycam nasıl olacak bilmiyorum. ben de abarttım sanırım biraz, uzun tuttum arayı

belki de haklısın.. yani mezuniyetime bile defalarca ısrara rağmen zorla geldi annem, okuduğum yer de evimize 2 saat uzaktı.. bunun üzerine maddi destek de olmayınca, ben de daha çok uzaklaştım heralde, yıkamadım o duvarları

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…