evliliğim yüzünden annem ve babamla konuşmuyorum

eşim de diyor, gittiğimizde gidelim ziyertine diye, ben diyorum ki mutlaka düzelecek bişeyler, böyle kalmayacak hayat boyu. ama ne zman arıycam nasıl olacak bilmiyorum. ben de abarttım sanırım biraz, uzun tuttum arayı :KK43:

Size ne kadar kırılmış olurlarsa olsunlar onlar aileniz. Ve neticede size kızgın ve kırgında olsalar düğününüzde sizi yalnız bırakmak istememişler onlar iyi bir adım atmış şimdi sıra sizde. İlk aradığınızda size öfkeli olabilir ama daha sonra düzelecektir eminim. Emin olun anneler dayanamazlar çok fazla çevremde gördüğüm kadarınca babalar daha katı oluyor ama annelerin kalbi daha yumuşak. 14 yaşında kızım var benimde bir an düşündümde aynı şeyi yaşamış olsak yine de yüreğim çabuk yumuşar küste olsam sürekli acaba iyi mi rahat mı diye düşünürüm. Annenin-babanında aklı sendedir ne kadar kızgın olsalarda.

ben onlara 20 saat mesafede oturuyorum. defaalrca dedim tlfda olmaz gelelim dedim, konuşacak bişeyimiz yok dediler. zaten olmayacak bu iş gelip ne yapacaksın dediler. hatta eveleneceksen bizi sil yokuz hayatında dediler.

herseye rağmen 40 yıl içimi kemireceğine 40 saatim böyle giderdi.
yüz yüze gelince tepkilerden korktunuz belki de duyacaklarınızın aklınızı karıştırmasından....
gerçekten bitsin istiyorsanız babannenizle konuşup eşinizle birlikte ailenizin yanına gidin görüşün. kapatacaklarsa yine kapatsınlar kapıyı.

merhaba kızlar. 1 yıldır Allaha şükür mutlu giden bi evliliğim var.. evliliğimi annem ve babam onaylamamıştı. sebep de evlenmek istediğim kişinin boşanmış ve bir kızı oluşu. annem ve babama 4 ay boyunca telefonda yalvardım.( ben çalıştığım için uzak şehirlerde yaşıyoruz ) iyi bi insan , beni bi kerecik olsun dinleyin, tanışın beğenmezseniz tekrar düşünürüm dedim. oraya gelelim yüzüyüze konuşalım , tlfda olmuyor dedim. ne benim tek başıma gelmemi, ne de ikimizin gitmesini, kısacası konuşmayı her defasında reddettiler. ben yılmadım, telefondan onları razı etmeye çalıştım evliliğime.. babam bana tehditler yağdırdı. oraya gelicem seni işinden istifa ettiricem, çalışmycaksın evde oturacaksın diye..çok ağladım, çok yalvardım .

4 ayın sonunda çok yıprandım. ayrılmayı düşündüm, ama çok sevdiğim için yapamadım ve ailemden habersiz nikah kıydık. sonrasında söyledim ve tabi bana küstüler.. küsen sadece annem ve babamdı.. kardeşimle konuşmaya devam ettim. küsmekte haklılar belki de bilemiyorum... evlendikten sonra babamı da annemi de defalarca aradım mesaj attım hiçbirine dönmediler. 6 ay da evlendikten sonra uğraştım yani...bu arada eşim de benim ilk evliliğim olduğu için herşeyin en iyisi olsun istiyordu.düğün yapmaya karar verdik. gelinlik aldık salon tuttuk eşimin ailesinin olduğu yerde olacaktı mecburen. annemler telefonlarıma cevap vermediği için kardeşimden babanemden haber gönderiyordum, uzatmayalım bu kırgınlığı olan oldu, en azından kınam orda olsun, hayatımda bi kere olcak birşy dedim , yanımda olsunlar dedim, dinletemedim...

babaneme gittiğimizde anneme de gittik, kapıyı defaalrca çaldık ama açmadı, evde olduğunu kardeşimden biliyorduk.. neyse dedim artık istemiyor, düğün de kına da sizin orda olacak dedim eşime. düğün günü geldi, akşam kuafördeyim pat bi telefon... annem teyzem yengem ve dayım düğüne gelmişler, ben şokkkk... neyse ben ellerini öptüm, hal hatır sordum sonra düğüne geçtik. herşey güzeldi ama ben sevinsem mi ağlasam mı bilemedim. o kadar yalvardım, sonra düğünde gördüm. teyzem ve yengemler de dedikoduyu çok severler, işte ailesi kabul etmedi , düğünü de istrdiği gibi olmadı diye konuşacaklardı, biliyordum.

bu arada annemi de o kadar yalvarmalardan sonra kapıyı da açmayınca sinirlenip numarasını engellemiştim. düğünden 2 gün sonra beni aramış, tabi engelli numara olduğu için görmüyorum. unutmuşum kaldırmayı çünkü. kardeşim aradı annemi mi engelldin ,, aradı seni, ulaşamadı diye. kaldırdım engeli, yolda olduğumuz için de tekrar arar diye düşünüp aramadım. o gece geçti bir daha da annem aramadı beni

şimdi diyeceksiiniz sen niye aramadın diye ,, neden mi ? çünkü annem tam olarak 10 ayımı mahvetmişti. o kadar ağlamayla kızgınlıkla öfkeyle çaresizlikle geçen 10 ayın arkasından düğüne gelerek herşey yoluna girmemişti benim içimde... sadece 10 ay diyorum ama annem küçüklüğümde çalıştığı için beni babanem büyüttü, öyle ki akşamları bile babanemde kalıyordum..annemle olan anılarım çok azdır benim. babam zaten kendimi bildim bileli yurt dışında çalışıyor, ayda yılda bir gelir eve. üniden mezun olduğumda babanemin ısrarıyla zorla gelmişti annem mezuniyetime. öğrenciliğimde de aylık devlet yurdu paramı öderdi, devlet bursu haricinde bi kuruş para istemedim, bilgisayar istmedim, hiçbr masrafım olmadı yurt parası haricinde onlara..kardeşime üni ye başlar başlamaz bilgisayar alındı, ama nasılsa çalışıyorum ben diyip sesimi çıakrmamıştım. şimdi de devlet kredisi borcumu ben ödüyorum..

eşim her fırsatta ara anneni babanı diyor, her konumda bana destek oluyor. Allah onu başımdan eksik etmesin... ama artık o kadar soğumuşum ki içimden hiçbirşey gelmiyor onlara karşı, aramak bile istemiiyorum.

biraz uzun oldu kusura bakmayın, sizin de fikirlerinizi almak istedim. aramalı mıyım , ararsam herşey düzene girer mi, yoksa en ufak bişreyde kafama mı kakar evliliğimi...

Ailenize hak veriyorum ben. Umarım bi gün bosanmazsiniz çünkü bu tip durumlarda biraz da mantık gerekiyor siz hiç evlenmemissiniz beyefendi evli ve bir kızı var. Bunun bi çok olumsuz sonuçları var umarım bunlardan biriyle karsilasmazsiniz. Sevgiler..

Böyle yapipda zamanla eşine ve eşinin ailesine seni sakiz gibi cignemeye firsat veruyorlar.

En kizdigim konu. Afedersin neyin kafasi bu kendi cocugunu cöp poşeti gibi kenera atmak?! Sinir oluyorum böyle ailelere.

Yapip yapip sonrada evlilik kötüye gidince "baaaaaaaaak biz hakli cikdik" diyorlar...

belki de haklısın.. yani mezuniyetime bile defalarca ısrara rağmen zorla geldi annem, okuduğum yer de evimize 2 saat uzaktı.. bunun üzerine maddi destek de olmayınca, ben de daha çok uzaklaştım heralde, yıkamadım o duvarları
Evet aranızdaki uzaklık seziliyor, ailenin seni büyütürken ki şartları nedir bilemiyorum şimdi, belki vardır bir açıklaması hepsinin. Ama geçmişi geçmişte bırakıp bir adım atmanın hiçbir zararı olmaz, eşinle beraber git bence o da diyormuş zaten gidelim diye. Ellerini öpersiniz affedip affetmemek onlara kalmış artık, siz görevinizi yapın, vicdanen de daha rahat edersiniz. Elimden geleni yaptım deyin gönül rahatlığıyla çünkü ne kadar çabaladım desen de daha önce çabalamamışsın yeterince.
Aile sonuçta ne olursa olsun arada bir insanın ailesinin yanında olması çok önemli, siz adımınızı atın bence.

merhaba kızlar. 1 yıldır Allaha şükür mutlu giden bi evliliğim var.. evliliğimi annem ve babam onaylamamıştı. sebep de evlenmek istediğim kişinin boşanmış ve bir kızı oluşu. annem ve babama 4 ay boyunca telefonda yalvardım.( ben çalıştığım için uzak şehirlerde yaşıyoruz ) iyi bi insan , beni bi kerecik olsun dinleyin, tanışın beğenmezseniz tekrar düşünürüm dedim. oraya gelelim yüzüyüze konuşalım , tlfda olmuyor dedim. ne benim tek başıma gelmemi, ne de ikimizin gitmesini, kısacası konuşmayı her defasında reddettiler. ben yılmadım, telefondan onları razı etmeye çalıştım evliliğime.. babam bana tehditler yağdırdı. oraya gelicem seni işinden istifa ettiricem, çalışmycaksın evde oturacaksın diye..çok ağladım, çok yalvardım .

4 ayın sonunda çok yıprandım. ayrılmayı düşündüm, ama çok sevdiğim için yapamadım ve ailemden habersiz nikah kıydık. sonrasında söyledim ve tabi bana küstüler.. küsen sadece annem ve babamdı.. kardeşimle konuşmaya devam ettim. küsmekte haklılar belki de bilemiyorum... evlendikten sonra babamı da annemi de defalarca aradım mesaj attım hiçbirine dönmediler. 6 ay da evlendikten sonra uğraştım yani...bu arada eşim de benim ilk evliliğim olduğu için herşeyin en iyisi olsun istiyordu.düğün yapmaya karar verdik. gelinlik aldık salon tuttuk eşimin ailesinin olduğu yerde olacaktı mecburen. annemler telefonlarıma cevap vermediği için kardeşimden babanemden haber gönderiyordum, uzatmayalım bu kırgınlığı olan oldu, en azından kınam orda olsun, hayatımda bi kere olcak birşy dedim , yanımda olsunlar dedim, dinletemedim...

babaneme gittiğimizde anneme de gittik, kapıyı defaalrca çaldık ama açmadı, evde olduğunu kardeşimden biliyorduk.. neyse dedim artık istemiyor, düğün de kına da sizin orda olacak dedim eşime. düğün günü geldi, akşam kuafördeyim pat bi telefon... annem teyzem yengem ve dayım düğüne gelmişler, ben şokkkk... neyse ben ellerini öptüm, hal hatır sordum sonra düğüne geçtik. herşey güzeldi ama ben sevinsem mi ağlasam mı bilemedim. o kadar yalvardım, sonra düğünde gördüm. teyzem ve yengemler de dedikoduyu çok severler, işte ailesi kabul etmedi , düğünü de istrdiği gibi olmadı diye konuşacaklardı, biliyordum.

bu arada annemi de o kadar yalvarmalardan sonra kapıyı da açmayınca sinirlenip numarasını engellemiştim. düğünden 2 gün sonra beni aramış, tabi engelli numara olduğu için görmüyorum. unutmuşum kaldırmayı çünkü. kardeşim aradı annemi mi engelldin ,, aradı seni, ulaşamadı diye. kaldırdım engeli, yolda olduğumuz için de tekrar arar diye düşünüp aramadım. o gece geçti bir daha da annem aramadı beni

şimdi diyeceksiiniz sen niye aramadın diye ,, neden mi ? çünkü annem tam olarak 10 ayımı mahvetmişti. o kadar ağlamayla kızgınlıkla öfkeyle çaresizlikle geçen 10 ayın arkasından düğüne gelerek herşey yoluna girmemişti benim içimde... sadece 10 ay diyorum ama annem küçüklüğümde çalıştığı için beni babanem büyüttü, öyle ki akşamları bile babanemde kalıyordum..annemle olan anılarım çok azdır benim. babam zaten kendimi bildim bileli yurt dışında çalışıyor, ayda yılda bir gelir eve. üniden mezun olduğumda babanemin ısrarıyla zorla gelmişti annem mezuniyetime. öğrenciliğimde de aylık devlet yurdu paramı öderdi, devlet bursu haricinde bi kuruş para istemedim, bilgisayar istmedim, hiçbr masrafım olmadı yurt parası haricinde onlara..kardeşime üni ye başlar başlamaz bilgisayar alındı, ama nasılsa çalışıyorum ben diyip sesimi çıakrmamıştım. şimdi de devlet kredisi borcumu ben ödüyorum..

eşim her fırsatta ara anneni babanı diyor, her konumda bana destek oluyor. Allah onu başımdan eksik etmesin... ama artık o kadar soğumuşum ki içimden hiçbirşey gelmiyor onlara karşı, aramak bile istemiiyorum.

biraz uzun oldu kusura bakmayın, sizin de fikirlerinizi almak istedim. aramalı mıyım , ararsam herşey düzene girer mi, yoksa en ufak bişreyde kafama mı kakar evliliğimi...
Ailen bir adım atmış düğününe gelmiş düğünden sonra seni aramış ama ulaşamamış artık sıra siz de eşinizle beraber yanlarına gitmeniz gerek giderken telefon açmayın direk gidin yanlarına hatta eşinizin kızınıda götürebilirsiniz eğer sizinle yaşıyor ise en azından eşini evlendiğin adamın kızını görmek isteyebilirler tanımak adına onlar ilk adımı atmış dediğim gibi sıra sizde.

Böyle yapipda zamanla eşine ve eşinin ailesine seni sakiz gibi cignemeye firsat veruyorlar.

En kizdigim konu. Afedersin neyin kafasi bu kendi cocugunu cöp poşeti gibi kenera atmak?! Sinir oluyorum böyle ailelere.

Yapip yapip sonrada evlilik kötüye gidince "baaaaaaaaak biz hakli cikdik" diyorlar...
işte ben de bunu demeye çalışıyorum. yani ne vardı aylarca reddedecek,. destek olsalar, yanımda olsalar yeterdi. bunu istedim sadece çok mu :KK43:

Ailen bir adım atmış düğününe gelmiş düğünden sonra seni aramış ama ulaşamamış artık sıra siz de eşinizle beraber yanlarına gitmeniz gerek giderken telefon açmayın direk gidin yanlarına hatta eşinizin kızınıda götürebilirsiniz eğer sizinle yaşıyor ise en azından eşini evlendiğin adamın kızını görmek isteyebilirler tanımak adına onlar ilk adımı atmış dediğim gibi sıra sizde.
eşimin kızı bizimle yaşamıyor. bizden çok uzaklar. kızını 4-5 ayda bir görebiliyor eşim de

işte ben de bunu demeye çalışıyorum. yani ne vardı aylarca reddedecek,. destek olsalar, yanımda olsalar yeterdi. bunu istedim sadece çok mu :KK43:

Istediklerin asla cok degil.

Sinir oluyorum bu tip insanlara. Ailen bile olsa bir insanin özeline bukadar karişilmaz yani.

Ben buna beklenti karşiligi sevgi diyorum.
Sen onlarin istedigini yapinca minnoşlari oluyorsun. Yapmadigin zaman en önemli özel gününde bile cöp muamelesi.

Bunun neresi beklentisiz sevgi? Insanin anasi babasi bunu yaparsa eller neler yapmaz yani...

Bence hic yalvarma onlara. Anneyse anneligini bilsin. Babaysa arkanda dursun.

Istediklerin asla cok degil.

Sinir oluyorum bu tip insanlara. Ailen bile olsa bir insanin özeline bukadar karişilmaz yani.

Ben buna beklenti karşiligi sevgi diyorum.
Sen onlarin istedigini yapinca minnoşlari oluyorsun. Yapmadigin zaman en önemli özel gününde bile cöp muamelesi.

Bunun neresi beklentisiz sevgi? Insanin anasi babasi bunu yaparsa eller neler yapmaz yani...

Bence hic yalvarma onlara. Anneyse anneligini bilsin. Babaysa arkanda dursun.
çok şükür evliliğim iyi. bi de bişey olsa kötü giden, diyecekler işte biz sana dedik diye, o zman da biz kızımıza destek olalım, kötü durumda demeyecekler, e nerde kaldı o zman sevgi? ben onların evlen dediği biri olsaydı da onunla evlenseydim, onlar memnun kalacaktı, peki ya ben ? onu hiç düşünmüyorlar

çok şükür evliliğim iyi. bi de bişey olsa kötü giden, diyecekler işte biz sana dedik diye, o zman da biz kızımıza destek olalım, kötü durumda demeyecekler, e nerde kaldı o zman sevgi? ben onların evlen dediği biri olsaydı da onunla evlenseydim, onlar memnun kalacaktı, peki ya ben ? onu hiç düşünmüyorlar

Aynen. Onu demek icin zaten pusuda bekliyorlar.

Sakin yanliş anlama ama en nefret etdigim aile tipi.

Aynisi zamaninda teyzeme yapildi.

Kadin 40 sene boyunca dişlandi, hor görüldü. Ne mutlu olabildi nede insan yerine koyuldu. Icigi cücügü yüklendiler.

Birde eşinin ailesi ayni muameleyi yapdilar. Niye.yapmasinlar... insanin kendi kani cani deger vermezse yedi el yabanci niye versin..?

Sonunda kadin resmen kafayi yedi.

Bence ailene karşi tavirini koy.

Ne olursa olsun onlar senin ailen Allah korusun eşinden ayrilirsan yine başında ailen olucak gönüllerini al o kadının doğurdu seni babanen bakmış olabilir ama o kadında mecburen çalışmak zorunda da kalmıştır kimse evladını bırakıp keyiften çalışmak istemez babamda oyle... Ailemi ikna Edip evlenseydin daha iyi olurdu onlar ne kadar kötüdür simdi yapma böyle ara

Evet, eşinizle en ufak bir meseleniz olsa başınıza kakarlar. Ya da başınıza kakabilmek için barışırlar, görüşürler bilemiyorum. Siz defalarca aramışsınız, gitmiş kapılarına dayanmışsınız, defalarca haber göndermiş, yalvarmışsınız. Hiçbir şey yapmayıp sadece düğüne gelmekle benim de içim soğumazdı şahsen. Komşu Şerife teyze de geldi düğünüme yani. Hayatımı gözetlemek, en ufak birşeyde de başıma kakmak için 180 derece döndüler derdim ben olsam. Barışmazdım annemle falan. Yine de siz bilirsiniz tabii, etkilemek istemem. Bu benim fikrim.

Arayin! Basiniza gelenleri bir kinsmen basima gelmisti. Iki yil babam benimle konusmadi. Ta bugunlere kadar. O kadar mutluyum ki, anlatamam :). Evliliginizde Ne kadar mutlu olursaniz ayni baska bir uye dedigi gibi aileniz yaninizda degilse hep bir eksikligi hissedersiniz... Zaman kaybetmeden mutlaka arayin.

arıycam illa ki böyle gitmeyecek, ama şundan adım kadar eminim. en ufak bişeyde biz sana dedik diycekler. ben de sırf bunu bildiğim için bişey olsa bile anlatmamayı tercih edicem. e ne olacak ozaman ? gene sıkıntı gene stres. yanımda olmayı deneselerdi keşke, o zman ne deseler haklılar derdim.

Merhabalar. Benim de zor bir evliliğim oldu. Ailem evlenmem için erken olduğunu düşünüyordu. Kabul etmeleri çok zor oldu. Benim size tavsiyem ailenizi aramaktan asla vazgeçmeyin. Sizi çok iyi anlıyorum. Çok yıprandınız yalvarmaktan, çabalamaktan. Bir zamanlar benimde yaptığım gibi.. Ama ailenizi de anlamaya çalışın. Onların açısından bakmaya çalışın. Kızınızın onaylamadığınız bir adamla evlendiğini hayal edin. Tabi ki siz kızınıza bu kadar uzak kalmazdınız. Küslük geçici olurdu. Sonuçta siz eşinizle mutlusunuz. Aileniz için önemli olanda aslında sizin iyi olmanız. Şuan da onlar %80 çevrelerinden etkileniyorlar. Sürekli tazelenen bir olay bu onlar için. Sanki her gün yeniden evlenmişsiniz gibi. Malesef insanlar durmadan konuşuyorlar.. Anlamaya çalışın. Ailenizi aramaktan vazgeçmeyin. Onların çok kızdığı ama aynı zamanda çok sevdiği kızlarısınız. "Artik umurumda degil" demeniz aslinda size daha kotu hissettirecek.

Babaannenle yaşaman annenin hatası değil o dönemde nasıl şartlar altındaydı bilmiyorsun aileden habersiz evlenmekte neymiş ben kesinlikle onaylamıyorum böyle yapanlara çok ender durumlar hariç ama seninki ender bir durum değil bana göre Ben babamı yeni kaybettim ben evlenirken de istemedi ama ikna ettim oturdum konuştum elimden geleni yaptım gönlünü aldım hayır duasını aldım senin anne babana trip atma şansın yok senin de evladın olacak onlar senin kötülüğünü asla istemezler heleki anne kesinlikle aramam lazım açmasın defalarca ara onlar senin ailen seni kaç yaşına kadar getirmişler karşılığı bu olmamalı bence her ne olursa olsun karşılığı bu olmamalı sen de anne olacaksın kendini onların yerine koy Kim bilir ne düşündüler vermemek için illaki geçerli bir sebepleri vardır. Seni büyüten ailenin kıymetini bil babaanneye değil önce annene git seni doğuran sen canı çeken o.

İyi de değeri kıymeti bilgisayarla, harçlıkla ölçemezsiniz ki. Bunları da yapmadılar bana diyerek, ailenizden soğuma durumunuza mantıklı bir sebep oluşturmaya çalışıyorsunuz ama bu doğru değil.

Ne kadar olursa olsun, ailenizin onayı olmadan evlenmişsiniz. Şu hareketi hiçbir aile normal karşılamaz, küsebilirler de. Kısacası burada mevzuu bu, ailenizle nasıl bir geçmişinizin olduğu değil. İzinsiz bir şey yapmışsınız ve özrü de tabi siz dileyeceksiniz. 10 aymış, 1 seneymiş ne kadar sürerse sürsün onlar aileniz, uğraşmanıza değer. Bu durumdayken bir de siz küserseniz, tavşan ve dağ meselesine döner mesele. Kısacası kopan ancak siz olursunuz.

Aile koşulsuz şartsız kabul edildiğiniz, dünya üzerindeki tek kurumdur. Hatalarınız elbette olacak, kızacaklardır size; ama bir süre sonra affedeceklerdir de. Hiç değilse düğününüze gelmişler, bu bir adımmış ama siz onu da tepmişsiniz. Kadın sonra sizi aramış ama dönmeyen siz olmuşsunuz. O insanlar da 25 yıllık evlatlarının düğününe misafir gibi geldiler, bu ne biçim bir şey biliyor musunuz? Biraz anlamaya çalışın, yazınız hep BEN içeriyor, hiç onlar yok.

40 tane koca bulursun da bir tane anne baba bulamazsın.
En baştan gidecektin eşinle konuşacaktın o zaman eve almıyorlarsa da onların kabahati olur sen haklı olurdun.
Gizli nikah kıymak nedir yahu? Yarın bir gün kayınvalinde eşinle eşinin kızıyla aran bozulduğunda kim sana sahip çıkacak?

X