evliliğim ve eşimin kardeşi, ne olur yardım edin :(

Biraz kiskanclik sezdim sizde...sizi ilgilendirmezki ne zaman evlenecegi ne yapacagi...olanda esinize olmus esiniz hakli....Elle tutulacak bir sebep yok sizi hakli gosterecek....cok rahatsizsaniz gitmeyin duymayin kocanizin kafasini da sisirmeyin....
Bu yaptiginiz seylerin zarari size dokunuyor haberiniz yok boyle devam ederseniz her konuda hakliyken haksiz olursunuz...

Kıskan, hobi olarak yine kıskan da kızın hayatına parazit yapma bari. Kocanın da kafasını bu kadar boş laflarla şişirerek boşanmaya doğru gidiyorsunuz. Kimse çekmez seni ömür boyu, kusura bakma. Allah seninle yaşayanlara sabır versin. Başta kocaya ve görümce hanıma. Senin gibisi düşman başına yeminle. Birileri hayatını yaşıyor, diğer birileri de tüm hayatını bu kişinin hayatına parazit ayarlayıp yaşıyor. Valla insanlara uğursuzluk getireceksin, uzak dur. Bu kıskançlığını ve fesatlığını da törpüle. Bir doktora görünmekle başlayabilirsin.

Kız sımarıksa sımarık ailesi yüz vermis öyle yetistirmek istemiş paralarıda varmış demek ki o kadar borç harici kızlarının gönlünü yapıyorlarsa kimene ki ?
Yemek yapamaması temizlikten anlamamasi felan zaten sizi çok bağlamaz. Hatta emin olun ki böyleleri daha kıymetli olur. Çok okuyoruz burda esimin bir dedigini iki etmiyorum her seyi 4 4luk ama yinede anlaşamıyoruz kavga ediyoruz diye.
Doğrusuda bu bence. Erkek milletine kanatlı melek ol senin niye kanatların var der vallahi.
İstediği yastada evlenebilir. Ailesi onayladktan sonra. Siz bosu bosuna esinizle aranizi acmissiniz.
Ya gorumcelik vazifelerinizi yerine getirmeyin ya da getiriceksenizde ben sunu bunu yaptim demeyin.

Evlendikten sonra öğrenmedin mi kocanın ailesini kocana eleştirmemen gerektiğini?
şu saatten sonra açma ağzını. Elbet kocan kendi eleştirecektir bir yerde. Ozaman da sen görümceni savun. Bir süre sonra işler tam tersine dönüyor.
Ben öyle yaptım.
Şimdi eşim eleştirir ben yapma etme derim.
İlla görümcen gibi davranan birini eleştirir eşin. o zaman sende evet bende şunu şunu sevmiyorum dersin. o kendisi anlar

Pardon da size ne? Maddi sıkıntıyı eşinizin ailesi çekecek, sizden para mı istediler kardeşi evlenecek diye? Siz niye nefret besleyip, eşinize dırdır ediyorsunuz?

Adam sürekli sustukça siz de sürekli kardeşinden bahsediyorsunuz anlaşılan. Bir süre sonra eşiniz bir patlama yaşamaz umarım.

sen o "şımarık" kızın sana itaat etmesini beklemişsin ama olmamış...
bütün derdin ondan..
kızı senin dışındaki herkes olduğu gibi kabul etmiş zaten, sana karşı değişmesini bekleyen tek sensin.
sana tavsiyem bu konudan uzak dur sonunda sen kötü olursun.

evet görümceniz şımarık vs.... olabilir ama sizde şurda hatalısınız yok kayınvalidemler yeni düğün yaptı ikinci bir düğüne hemen neden kalkışıldı maddi olarak üzülecekler falan yazmışsınız ...bırakında bunu aile kendi düşünsün size ne ? eşiniz karışabilir bu duruma bence sadece, eğer sizin kazancınız birlikte değilse hoş birlikteyse de bırak eşin yorum yapsın.. kusura bakmayında görümcenizin nişanı düğünü hakkında sürekli eşinizin başının etini yemizsiniz resmen doldurmaya çalışmışsınız böylelikle adamı kendinizden soğutursunuz...Hem siz ne kadar bu sebeplerle kavga etsenizde değişen bişey yok görümceniz evlilik yolunda hızla ilerliyor siz boşuna kendi evliliğinizi yıpratıyorsunuz...Görümceniz için evlilik alışverişine kayınvalidenizle çıkmak için okey vermişsiniz sonra eşinize bir sürü şikayet eee o zaman kayınvalidenize deseydiniz görümceniz işte adı neyse o olmadan bizim aldıklarımızı belki beğenmez anne deyip kibarca teklifi geri çevirebilirdiniz..Hem gitmişsiniz hemde eşinize bu sebepten eziyet etmişsiniz...bana saldıracağınızı bile bile yazıyorum siz görümcenizi kıskanıyorsunuz sanki ve bunun acısını eşinizden çıkarıyorsunuz ve eşinizde aile görüşmelerini sizden gizlemek zorunda kalıyor...Yanlış yoldasınız nitekim ne yaparsınız yapın bu evlilik olacak anlaşılan kabullenmeye bakın eşinize eziyetten vazgeçin bence....

Bencede gorumceni kiskaniyosun.o kiskanclgi örtmek icin hatalarini surekli dile getriyosun.yaptgi şeyler kisiligi vs seni ilgilendrmez ki sana ne.
Bu sekilde esinin de başını sisirip sogutmussn adam hakli.kotuledgin surekli lafini ettgin kisi kardesi unutma.ustelk haksiz yere.ne bekliyosun ki adamdan

canım burda aslında herşey eşine bitiyor eşin biraz üstün karakter olması lazım kardeşi konusunda ... Ama bende yaşadığım tecrübelere dayanarak sana şunu diyim ki bi erkeğe her ne olursa olsun ailesini kötülemiyceksin ... Benim 2,5 senelik ilişkim var ve erkek arkaşımın kardeşi aslında sadece kardeşi değil ailesi acayip derece sorunlu . Kardeşi bizi ayırmak için herşeyi yaptı arkamdan iftira bile attı erkek arkadaşım ailesiyle bir süre görüşmedi aylarca eve gitmedi ofisinde kaldı birdaha asla oların yüzüne bakmıyacağını söyledi vsvsvs... ben yeri geldiğinde kardeşi hakkında yorum yaptığımda bana dediği cümle napim kardeşim sonuçta .. Bence sen bırak kardeşi hakkında konuşma elinden gelen yardımı yap sonuçta eşin neyin ne olduğunu görcek yaşta senin yakınlığınıda görcek yardımlarınıda görcek aranız daha iyi olur senın de boş yere moralin bozulmaz

bitik durumdayım resmen, eşim beni umursamaz oldu, gözünde kötü bir insan oldum, kendimi tanıyamıyorum bazen, bazen ağzımdan öyle laflar dökülüyor ki öyle şeyler birikmiş ki bu kızla ilgili içimde.. gözlerimi yumsam da görmek istemesemde gitmiyor gözümün önünden..sanırım bu hale gelmemizde onu sebep görüyorum ve daha da kinleniyorum..

yani olursunuz tabii, kız kardeşini kötüleye kötüleye bir hal olmuşsunuz. rahatsız olabilir haklı olabilirsiniz, o zaman fazla yardımcı olmazdınız. ama hem yapıp hem de sürekli eşinize konuşmanız ilginç yani. size ne demedi mi eşiniz? demediyse bunca zaman iyi yani. yazık kız yüzünden aranız bozuldu. hafif kıskançlık sezdim. yoksa niye bu kadar dert ettiniz anlamadım.

Empati yapabilirsin. Kocanin ailesinin senin de ailen oldugunun farkina varabilirsin. Olgun olmalisin, bu mevzular kucuk seyler. Boyle kucuk seylere takilip kiskanclik yaparsan mutsuz ve huzursuz olursun.

Sizin düğün masrafına gelince oğlu evleniyor yapacak tabi ki,görümceye gelince auuww. Kayınpederi o kadar çok düşünüyordunuz madem adamı borca harca sokmadan kendi imkanlarınızla evlenip de adamı borç batağına sokmasaydınız.
Nemrut ve de soğuk yengem birden gözüme melek göründü. Tişikkilir yenigelindm

Sizin düğün masrafına gelince oğlu evleniyor yapacak tabi ki,görümceye gelince auuww. Kayınpederi o kadar çok düşünüyordunuz madem adamı borca harca sokmadan kendi imkanlarınızla evlenip de adamı borç batağına sokmasaydınız.
Nemrut ve de soğuk yengem birden gözüme melek göründü. Tişikkilir yenigelindm
Ben de kendi yengemi öpeyim bir :KK70:

Aynı sorunlar bendede var tek kız olduğu için çok nazlı büyümüşler ki bizbereber oturuyoruz. Çalışıyorum üstelik hamileyim o evde yapmasına rağmen bütün işleri gidince yine ben yapıyorum. Eşimle çok konuştum ama beni hiç dinlemedi hak vermedi üstüne bide bana kizdi. Bende eşimle aram bozulucagina bi saat daha iş yapayım ölmem ya dedim. Eşim de bi süre sonra duruma baktı herşeyin farkına vardı şimdi ayrı eve çıkmak için para biriktiriyoruz. Biraz sende sabırlı ol bence biraz görmezden gelmeye çalış eşinin hatrına.

merhaba,

10 aylık evliyim, ve evliliğim çok kötüye gidiyor, 3 senelik tanışmanın ardından evlendik, 3 sene boyunca biran olsun kavga etmedik birbirimizi kırmadık, eşimin bir kız kardeşi var 24 yaşında,tanıştığımız ilk günden beri elektrik alamadık birbirimizden. kendisi çok çekingen,suskun,içine kapanık ve şımarık yetiştirilmiş birisi..ilk tanıştığımız gün, abisi sadece bir kelime laf etti diye saatlerce ağladı, küstü, makyajı aktı, götürdü abisine makyaj malzemeleri aldırdı,abisi defalarca özür dilemesine rağmen somurttu, kısacası çocukça tavırlar sergiledi.o gün zaten kişiliğinin oturmadığını ve eşimin, anne ve babasının onu şımarık yetiştirdiğine karar verdim. sonrasında erkek arkadaşı oldu ve gözü kör bi şekilde bağlandı, henüz üniversite 2. sınıftayken..sonrasında biz evlendik (maddi açıdan çokta kolay olmadı,eşimin babası ev kredisi çekti bir çok borçla evlendik) biz balayından döndüğümüz ilk gün eşim beni aradı ve kardeşinin erkek arkadaşının onlara tanışmaya geleceğini söyledi. o an başımdan kaynar sular döküldü..nasıl olacaktı 2 düğün arka arkaya, üstelik daha ümiversite öğrencisiydi. 4 senelik okulunun 5. yılındaydı. uzamışı okulu.. eşiin ailesini düşündüm massi açıdan ve biranda kardeşine nefret beslemeye başladım. nasıl bu kadar düşüncesiz olunabilirdi, acelesi ne iidi.babasının borçları aiilesinin bir düğünden yeni çıkmış olması, maneviyat., çok ısrar etti ağladı küstü, apar topar nişan yapıldı..(eşim ve ailesi bu güne kadar hiç bir konuda hayır dememişler ne dediyse yapmışlarev işi yemek vs asla öğenmemiş. yeri gelir suyunu babası bardakla ayağına getirir. bir kız olarak asla düzen nedir bilmez yatağından kalkar hazırlanır çıkar, çalışmıyor para geliri yok ama aylık sa boyası gözünün lensi kaliteli kıyafet istekleri makyajı süsü asla geri kalmaz, babasından muhakkak rahatça ister). nihayetinde nişan yapıldı. ancak biz eşimle hep bu konuda kavga ettik, ben hep kardeşinin eksiklerini yaptıklarını hatalarını, eşime yansıttım. yapmamalı etmemeli şeklinde.. o da hep sustu evet bende farkındayım demedi..evlilik aşamamda kardeşi bir kez bile yanımda olmadı.şuan onun düğün hazırlığındayız. ben gelinlik seçmesine yardımcı oldum, ceyiz almasına yardımcı oldum, kendime kıyafet aldım ona da muhakkak aldım vs vs. ancak bu arada eşimle kavgalarımız hep devam etti. en son patlamamız; eminönüne çeyiz alışverişine gidecektik kayınvalidem ben ve görümcem..o sabah kayınvalidem aradı ikimiz gidelim dedi. görümcem gelmedi nişanlısı denizci olduğu için haftasonları sadece görüşebiliyorlar diye nişanlısı gelmiş onla olucakmış. biz gittik tüm mutfak eşyalarını aldık taşıdık onca poşeti. gıkım çıkmadı olay anında. ama hep eşime yansıttım yaptığı iş mi bu ne kadar bencillik o da gelmeli çok ayıp diye..eşimin cevabı ise istemiyorsan gitme bişeyine oldu hep..sonra saatlerce küsüşler kavgalar..bu konuda tek hatam rahatsızlıklarımı hep eşime söylemek oldu, neden böle yapıyor neden böyle davranıyor çocukluk yapıyor şımarıklık yapıyor şeklinde..ama eşim bir kez olsun demediki sen de haklısın böyle yetişti boşver görme ben sana da hak veriyorum demedi..kardeşinin lafı geçti,bana surat astı, gzili gizli mesajlaştı mesajları sildi ben görmeyeyim diye, aramaları sildi.. sorduğumda, sen bu hale getirdin dedi..evlendiğim ilk günden beri ızdırabım oldu eşimle aram açıldı ben nasıl davranmalıyım ne olur yardım edin, eşimle haftanın en az 3 -4 günü kavgalı ve konuşmuyoruz. oysaki çok severek evlenmiştik biz..
Cok abartiyosun bence sonucta ailesi masraf yapiyo sen degil ya da simarik vs her neyse ailesi bundan sikayet etmiyosa sen niye ediyosun surekli esine bu sekilde kardesini sikayet etmeni gerektircek bisey yok onlar rahatsiz degilse sen hic olmamalisin kimsenin hayati dort dortlukte degil bu kadar sikayet edcktin madem alisverisede gitmeseydin kimse boyle bi konuda zorlamaz

Farkındamısın giderek eşinle arandaki bağ kopuyor, bir eş ailesiyle görüşmelerini gizlemeye çalışıyorsa düşünki ona nasıl hisler uyandırdın. Kabahatin çoğu sende sürekli şikayet ederek yaptıklarını söyleyerek eleştirerek eşini bunaltmışssın.Görmezden gel, uzak dur yorum da yapma hespi bu.Görümcen evlenip gittiğinde sevgisiz saygısız mutsuz bir evlilikle ortada kalacaksın ne için kim için.Yol yakınken eşini kazanmaya bak 10 ay da bu durumda olmanız hiç iyi birşey değil.

Boşver hic de canını sıkma... esinle mutluluğuna bak. Nişanlanmış zaten yakın zamandada evlenir gider:) hiç bişey snin evliliğinden daha önemli değil sen hatanın farkındasın ama eşin farkında mı ? Aradaki dengeyi sağlaması lazım.sen hep iyilikle yaklasmisin ama görümcenin sımarıklıkları yüzünden eşinle tartişma yasiyosun bence bu kadar kafaya takma görümcen sana nasıl yaklasiyosa sende öyle yaklaş eşinede hiç yansıtma sabrın sonu selamet :))))

E
merhaba,

10 aylık evliyim, ve evliliğim çok kötüye gidiyor, 3 senelik tanışmanın ardından evlendik, 3 sene boyunca biran olsun kavga etmedik birbirimizi kırmadık, eşimin bir kız kardeşi var 24 yaşında,tanıştığımız ilk günden beri elektrik alamadık birbirimizden. kendisi çok çekingen,suskun,içine kapanık ve şımarık yetiştirilmiş birisi..ilk tanıştığımız gün, abisi sadece bir kelime laf etti diye saatlerce ağladı, küstü, makyajı aktı, götürdü abisine makyaj malzemeleri aldırdı,abisi defalarca özür dilemesine rağmen somurttu, kısacası çocukça tavırlar sergiledi.o gün zaten kişiliğinin oturmadığını ve eşimin, anne ve babasının onu şımarık yetiştirdiğine karar verdim. sonrasında erkek arkadaşı oldu ve gözü kör bi şekilde bağlandı, henüz üniversite 2. sınıftayken..sonrasında biz evlendik (maddi açıdan çokta kolay olmadı,eşimin babası ev kredisi çekti bir çok borçla evlendik) biz balayından döndüğümüz ilk gün eşim beni aradı ve kardeşinin erkek arkadaşının onlara tanışmaya geleceğini söyledi. o an başımdan kaynar sular döküldü..nasıl olacaktı 2 düğün arka arkaya, üstelik daha ümiversite öğrencisiydi. 4 senelik okulunun 5. yılındaydı. uzamışı okulu.. eşiin ailesini düşündüm massi açıdan ve biranda kardeşine nefret beslemeye başladım. nasıl bu kadar düşüncesiz olunabilirdi, acelesi ne iidi.babasının borçları aiilesinin bir düğünden yeni çıkmış olması, maneviyat., çok ısrar etti ağladı küstü, apar topar nişan yapıldı..(eşim ve ailesi bu güne kadar hiç bir konuda hayır dememişler ne dediyse yapmışlarev işi yemek vs asla öğenmemiş. yeri gelir suyunu babası bardakla ayağına getirir. bir kız olarak asla düzen nedir bilmez yatağından kalkar hazırlanır çıkar, çalışmıyor para geliri yok ama aylık sa boyası gözünün lensi kaliteli kıyafet istekleri makyajı süsü asla geri kalmaz, babasından muhakkak rahatça ister). nihayetinde nişan yapıldı. ancak biz eşimle hep bu konuda kavga ettik, ben hep kardeşinin eksiklerini yaptıklarını hatalarını, eşime yansıttım. yapmamalı etmemeli şeklinde.. o da hep sustu evet bende farkındayım demedi..evlilik aşamamda kardeşi bir kez bile yanımda olmadı.şuan onun düğün hazırlığındayız. ben gelinlik seçmesine yardımcı oldum, ceyiz almasına yardımcı oldum, kendime kıyafet aldım ona da muhakkak aldım vs vs. ancak bu arada eşimle kavgalarımız hep devam etti. en son patlamamız; eminönüne çeyiz alışverişine gidecektik kayınvalidem ben ve görümcem..o sabah kayınvalidem aradı ikimiz gidelim dedi. görümcem gelmedi nişanlısı denizci olduğu için haftasonları sadece görüşebiliyorlar diye nişanlısı gelmiş onla olucakmış. biz gittik tüm mutfak eşyalarını aldık taşıdık onca poşeti. gıkım çıkmadı olay anında. ama hep eşime yansıttım yaptığı iş mi bu ne kadar bencillik o da gelmeli çok ayıp diye..eşimin cevabı ise istemiyorsan gitme bişeyine oldu hep..sonra saatlerce küsüşler kavgalar..bu konuda tek hatam rahatsızlıklarımı hep eşime söylemek oldu, neden böle yapıyor neden böyle davranıyor çocukluk yapıyor şımarıklık yapıyor şeklinde..ama eşim bir kez olsun demediki sen de haklısın böyle yetişti boşver görme ben sana da hak veriyorum demedi..kardeşinin lafı geçti,bana surat astı, gzili gizli mesajlaştı mesajları sildi ben görmeyeyim diye, aramaları sildi.. sorduğumda, sen bu hale getirdin dedi..evlendiğim ilk günden beri ızdırabım oldu eşimle aram açıldı ben nasıl davranmalıyım ne olur yardım edin, eşimle haftanın en az 3 -4 günü kavgalı ve konuşmuyoruz. oysaki çok severek evlenmiştik biz..
Eşinde amma meraklıymış kardeşine benim görümcede öyle herşeyin en iyisi hep bana olsun ister ama benim eşimden uzak dursun uzak tutuyorum yani telkini konuşarak değil sessiz kalarak başka şekilde belli et'eşin için önce sen geleceksin bu konu çok önemli önce sen olmalısın onun ailesi sensin artık görevse görev yapılır ama o kadar uzak kal hiç karışma.Allah kolaylık versin

X