• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğim tehlikede :( yardımınıza ihtiyacım var... yorumlarınıza şimdiden tesekkürlerimle

GERGINE

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2014
148
75
48
34
İzmir
Merhaba , nerden başlasam bilemiyorum çok kötü bir durumdayım :KK43: biz 4,5 senenin sonunda 3 ay önce severek evlendik. İlişkimizin başlarından bu yana sadakat, sevgi ya da maddiyat konularında hiç sorunumuz olmadı. Ama karakterlerimiz ters birbirine, ama bi yandan da çok seviyorduk birbirimizi. Evlenene kadar bir günümüz ayrı geçmedi. Aileler de anlaşıyor. Fakat çok sık kavga ettik ben hata bile yapsam hep alttan aldım özgüvenim yüksektir şimdi yerler altında. Başından beri çocuk istedi o,sonra ben de istedim ve evlendikten sonra hamile kaldım. Şu an 3 aya yaklaştım hamileyim. Ve ne yaptı biliyor musunuz yine bir tartışmada bağırdı çağırdı bu halimle çocuk düşsün dedi( sonra sinirle söyledim dedi) ben de ilk defa kalktım evden annemlerin yanına gittim. Bu hala devam etti bağırdı çağırdı 2 gün boyunca anneme beni şikayet etti çok kavga ediyoruz anlaşamıyoruz fln diye. Ben de dedim ki yolla o zaman kağıtları boşanalım iki gün sonra aradı bir ay süre verelim konuşmayalım görüşmeyelim bu bir ayın sonunda ikimizden biri boşanmak isterse yine de boşanırız dedi . Tamam dedim. 1hafta oldu konuşmadık dün aradım hata yaptım biliyorum ama hamileyim ve onaihtiyacım vardı ona boşanalım ya da barışalım demedim sadece çok kırgın olduğumu ama bi yandan da bu durumda olmamızın kötü olduğunu söyledim. O da saygı göster 1 ay konuşmayalım demiştik kendimi dinlemeye ihtiyacım var dedi. Ben de tamam zaten sadece bunu söylemek istemiştim dedim.Biliyorum yanlış ettim o beni hep avcunın içinde gördü ayrılamayacağımı biliyor vedün arayınca bi kez daha egosu tavanyapmıştır. Ne yapmalıyım bu 3 hafta hiçkonuşmayacağım onunla bu durum yuvamı kurtarır mı :KK43:böyle bir durumla karsılasan var mı? Yardımlarınızı bekliyorum :KK43:((( whatsapp ta profilinde ikimizin resmi vardı kaldırmamış hala, Facebook'ta da profil resmini değiştirmemiş evli yazıyor hala .. ne yapmak istiyor? Kafayı yiyeceğim beklemek zor.. seviyorum onu.. herseye rağmen.. sadece hatasını anlasın istiyorum bu 3 hafta içinde o da özlesin ilk defa ayrı kalıyoruz başka seceneğimiz yoktu çok sık kavga etmeye başlamıltık çünkü :( nolur dua edin

3 aylık evlisiniz, 3 aylık da hamile...

Çok sık kavga ediyorduk diyorsunuz, biraz durulup da evlilik rayına oturana kadar bekleseydiniz keşke hamile kalmak için:KK51:

Eşiniz 1 ay kafa dinlemek istediğine göre evliliğe alışamamış sanırım. Benim için boşanma kararı için 1 ay ayrı kalıp denemeye gerek yok...

Severek evlenen insanlar 1 ayda illa ki özler birbirini. Ama 1 ay sonra bir araya gelince, sorunlar yine başlar.

Önemli olan 1 ay uzak kalıp birbirini özlemek değil, oturup sorunları konuşmak ve bir orta yol bulmaya çalışmak...

Eğer orta yol bulunamıyorsa da boşanmaya karar vermek en güzeli...

bu kadar uzun süren bir ilişkide neden evlilikte tartışmalar başlar anlamıyorum.
bende 4 yılın sonunda evlendim.
evliligimin ilk yılları hayatımın en güzel günlerdir.madem seviyorsunuz birbirinizi bu kadar emek verdiniz sonunda kavustunuz neyi paylasamiyorsunuz?
hiç birbirini tanımayan iki insanın aynı eve girince çatışmasını anlarım ama artık sizin birbirinizi çözmüş olmanız lazım.
ona göre davranmanız birbirinizi kiracak şeyleri bilip ona göre davranmanız lazım.
tabiki bu iki taraflı yanlış anlamayın.
bence 1 ay çok uzun bir süre.
evlilikte sorunlari uzak kalarak değil konuşarak yada konusmasanizda yanında olarak çözme taraftarıyım.
evinize dönün aşamayacağınız büyük sorunlarınız yoksa.
bebeginizi sağlıkla kucaginiza almanızı dilerim.
esinizlede kendinize kurallar koyun.sorunlarınızı kendi aranızda çözmeyi aileleri karistirmamayi her tartışmada kapıyı çekip gitmemeyi ne olursa olsun küs uyumamayi ne kadar kizsanizda bir noktada susmayı bilmeniz gerektiğini gibi.
ilişkinizi ve aranızdaki iletişimi siz daha iyi bilirsiniz.nasıl bir düzen kurarsanız evliliginizde öyle gider.siz annenize gider gelmezseniz bir dahakine o gider v.s
lütfen çok büyük sorunlarınız olmadığı sürece ailelerinizu evliliğinize dahil etmeyin sonra kocaniz sizi annenizle şikayet etme hakkı bulur kendinde.
umarım herşey yoluna girer..

Canım ailenin geliri iyiyse o kocaya geri dönme derim kendine güveniyorsan ben bu çocuğu büyütürüm diyorsan gitme o eve sen hamilesin ya sana nasıl 1 ay ara verelim diyebilir bi sinirde olsa o çocuk düşsün nasıl diyebilir allaha büyük konuşmuyorum canım ama ben böyle bi kocayı kabul edemem o çocuk vahiyle inmedi ya göbeğine sen hamilesin ve annenin evindesin yuva yıkmayı asla istemem iyice düşün taşın daha taze gelinken bunları yaşıyorsun 3 yıllık olduğunda neler olur

Bu tarz seyeri yaşayan çok insan var emin olun. Evliligin ilk zamanlari bircok insanda sikinti yasatir.Önce bi nefes alın sağlıklı düşünmeye çalışın. 3 aylık bebek anne karnında stresten etkilenir. Beyin gelişimine varan hasarlar verir stres. Hamile olduğunu bile bile böyle bir strese seni ve bebeğini maruz bırakan eşini hemen affetme. Onu arayıp ona dönsen de yine aynı şeyi yaşarsın. Uzulme seviyeni en aza indir ki bebeğin zarar görmesin. Sonra boşanmanın dünyanın sonu olmadığını bebeginle tek başına da en az evli olduğun kadar mutlu olabileceğini düşün. Akışına bırak ama arama derim ben

Merhaba , nerden başlasam bilemiyorum çok kötü bir durumdayım :KK43: biz 4,5 senenin sonunda 3 ay önce severek evlendik. İlişkimizin başlarından bu yana sadakat, sevgi ya da maddiyat konularında hiç sorunumuz olmadı. Ama karakterlerimiz ters birbirine, ama bi yandan da çok seviyorduk birbirimizi. Evlenene kadar bir günümüz ayrı geçmedi. Aileler de anlaşıyor. Fakat çok sık kavga ettik ben hata bile yapsam hep alttan aldım özgüvenim yüksektir şimdi yerler altında. Başından beri çocuk istedi o,sonra ben de istedim ve evlendikten sonra hamile kaldım. Şu an 3 aya yaklaştım hamileyim. Ve ne yaptı biliyor musunuz yine bir tartışmada bağırdı çağırdı bu halimle çocuk düşsün dedi( sonra sinirle söyledim dedi) ben de ilk defa kalktım evden annemlerin yanına gittim. Bu hala devam etti bağırdı çağırdı 2 gün boyunca anneme beni şikayet etti çok kavga ediyoruz anlaşamıyoruz fln diye. Ben de dedim ki yolla o zaman kağıtları boşanalım iki gün sonra aradı bir ay süre verelim konuşmayalım görüşmeyelim bu bir ayın sonunda ikimizden biri boşanmak isterse yine de boşanırız dedi . Tamam dedim. 1hafta oldu konuşmadık dün aradım hata yaptım biliyorum ama hamileyim ve onaihtiyacım vardı ona boşanalım ya da barışalım demedim sadece çok kırgın olduğumu ama bi yandan da bu durumda olmamızın kötü olduğunu söyledim. O da saygı göster 1 ay konuşmayalım demiştik kendimi dinlemeye ihtiyacım var dedi. Ben de tamam zaten sadece bunu söylemek istemiştim dedim.Biliyorum yanlış ettim o beni hep avcunın içinde gördü ayrılamayacağımı biliyor vedün arayınca bi kez daha egosu tavanyapmıştır. Ne yapmalıyım bu 3 hafta hiçkonuşmayacağım onunla bu durum yuvamı kurtarır mı :KK43:böyle bir durumla karsılasan var mı? Yardımlarınızı bekliyorum :KK43:((( whatsapp ta profilinde ikimizin resmi vardı kaldırmamış hala, Facebook'ta da profil resmini değiştirmemiş evli yazıyor hala .. ne yapmak istiyor? Kafayı yiyeceğim beklemek zor.. seviyorum onu.. herseye rağmen.. sadece hatasını anlasın istiyorum bu 3 hafta içinde o da özlesin ilk defa ayrı kalıyoruz başka seceneğimiz yoktu çok sık kavga etmeye başlamıltık çünkü :KK43: nolur dua edin
Vallahi canım sen birde hamilesin canın birşey çeker birşey olur korkusu olmasılazım.Beyfendi rahat belli ki paraya ihtiyacın varmı nasılsın felan diye aramasılazım, senin en iyi yapacağın arama sorma gez toz rahatına bak eşinin işine gelmiş belli ki bu durum.Sen onun emrinde felan olacak biri değilsin her kavgada bebeğine laf atcaksa ondan birşey olmaz sen kendini üzme bebeğine zarar olur.Rahatına bak rlbet köşeye sıkışıcakk 1 ay sonrada bırak o konuşsun

Allah yardımcın olsun canım. Hamileyken bu tür huzursuzluklar yaşamak çok zor. Bende yaşadım hep kavga ederdik. Hep aglardim. Allah sizi ayırmasın ve inşallah aranız düzelir.. :(

Son durum nedir. Barıştınızmı. İnşallah herşey yoluna girmiştir.

Back