- 23 Ekim 2014
- 9.395
- 36.122
- 548
- Konu Sahibi ikincielci
-
Bazen insanherşeyden vzgeçince sözleri de umursamıyor işte. Yanlış olduğunu bile bile kullanıyorÇok yanlış bence oyuncak değil sonuçta evlilik keşke siz de kullanmasaymışsınız .Cevap vermeyin bence sakinleşsin
Valla bu insanlarda nasil kafa yapisi var bilemedim. Yani bebegin oldugunj belli etsen ne olacakti. Sanki sen öldürmussun gibi davranmislar. Yuh ya.En kötüsü de ne biliyor musunuz? Eşim benim bu emin olmayarak söylediğim şeyi annesine söylemiş ve bir anne olan kayınvalidem" sen kızarsın diye korkmuş belli etmemiştir bebeğin öldüğünü" demiş. Şu an yazarken bile kanım donuyor.
O evliliğimizde sorun olduğunu kabul etmedi ki o zaman. Bende sorun olduğunu düşünüyordu. Terapiyi kabul etmesi tamamen gözboyamak. Psikolog bile söyledi sizin için gelmiş bir şeyi düzeltmek için değil bir adımdır evet ama bu şekilde sonuç alamayız çünkü sorun olduğunu düşünmüyor dedAçıkçası terapiye gidip, evliliğimizi kurtarma şansı varken, bunu önemsemesi gerekirken, elalemin onu orada görmesini daha çok önemseyen ve sırf bu yüzden evliliğimize iyi gelecek bir şeyden vazgeçen adamı boşarım.
Her insanın artıları eksileri vardır... Artıları , eksilerini kapatıyor mu, eksilerine değiyor mu ona bakın... Bi de sinirlendiğiniz anlarda konuşmayın sakinleşmeyi bekleyin.. Rahatsız olduğunuz yanlarını nazikçe kırmadan söyleyin, onunda sizde gördüğü olumsuz şeyleri kırmadan söylemesini isteyip, savunmaya geçmeden dinleyin, katılmadığınız yerleri sakince açıklayın, hak verdiğiniz şeyler varsa da bundan sonra daha dikkat edeceğinizi söyleyin..bence ikimizde birbirinizi seviyorsunuz, ama iletişim problemi yaşıyorsunuz..Anlattım çok derince anlattığımı düşünüyorum anladı mı bilmiyorum. Eşim iyi biridir hakkını yemem ama bir o kadar da zor bir insan. Beni sofrada ağlatmışlığı var artık dayanamıyorum buna diyerek. Saçma sapan takıntıları davranışları var. Sinirlerime dokunuyor bir gün sinirden bardağı cam masaya öyle bir vurdum ki korktu. Öyle bir psikoloji aldı beni yani. Belki bi üç beş yıl ayrı kalsak düzelirim.
Kaldı ki ben suçlu bile olsam, ki değilim doktoröar bile binlerce kez söyledi sebepsiz olan bir şey bu diye, benim bebeğim ölmüş ya kim kızarsa kızsın ondan mı korkacağım isteyen istediğini düşünsün benim bebeğim ölmüş yok ya 9 a karnımda taşımışım ama artık yok. Bilmiyorum kayınvalidem bu kpnuda çok kırgın ve kozgınım. Nişanlıyken de bana bir haksızlık yapmıştı. Dayanamayacağım anlatacağım. Üniversite den erkek bir arkadaşımın eşi sıkıntılı hamilelik geçiriyordu ve onu sormuştum eşin nasıl ne oldu diye nişanlım da mesajları gördü ve kızdı bşr erkekle özel konuları nedem konuşuyorsun diye. Kayınvalidem bana dedi ki " bebeğin nasıl yapıldığı belli bir şey bir erkekle ne olursa olsjn konuşulmaz sen yanlış yapmışsın"Valla bu insanlarda nasil kafa yapisi var bilemedim. Yani bebegin oldugunj belli etsen ne olacakti. Sanki sen öldürmussun gibi davranmislar. Yuh ya.
İletişim problemi yaşamıyoruz iletişimimiz yok bizim. Kendisini defaatle uyardım bana kızdığında ua da rahatsız olduğun bir şey yaptığımda sakin ve nazik şekilde söylersen daha etkili ve az kırıcı olur diye. Ama asla dediğimi yapmadı. Sonucunda ben de katlanamaz hale gelip ya susup ortamı terkettim ya da aynı şiddetli etkiyle karşılık verdim. Tabi bunlara iletişim denmez.Her insanın artıları eksileri vardır... Artıları , eksilerini kapatıyor mu, eksilerine değiyor mu ona bakın... Bi de sinirlendiğiniz anlarda konuşmayın sakinleşmeyi bekleyin.. Rahatsız olduğunuz yanlarını nazikçe kırmadan söyleyin, onunda sizde gördüğü olumsuz şeyleri kırmadan söylemesini isteyip, savunmaya geçmeden dinleyin, katılmadığınız yerleri sakince açıklayın, hak verdiğiniz şeyler varsa da bundan sonra daha dikkat edeceğinizi söyleyin..bence ikimizde birbirinizi seviyorsunuz, ama iletişim problemi yaşıyorsunuz..
Bağımlılık oluşacak şeyler yaşayamadık. Bağımşılık olsa çoktankopardık diye düşünüyorumSevgi sandığınız şey bağımlılık olabilir mi?
Bahane bunlar. Orda kötü olsa senden uzaklaşmaz sana daha çok yaklaşırdi.İki gündür konuşmuyor konuştuğu zaman da sadece "senin gibi sığ insan oldum ne demek açıkla" diyor. Şimdi konu aslında şu, arkadaş iş değiştirdi ve etrafında hep birbirinin dedikodusunu yapan sürekli haset takılan insanlar var ve onlarla iletişim kuruyor mecbur. Ben bu durumdam memnın değilim ama dile de getiremedim fakat fırsat olmuşken de söyledm yani biraz çeki düzen versin onlara benzemeye başlıyor. Yani karakter olarak değil ama basitlik olarak. Kitap okuyan fikie üreten sohbet eden insan gitti moron moron telefona bakan bi adam oldu. Bunları söylediğimde de benimle konuşmak istemediğini bebek olayından(bilip söylememem) beri benden soğuduğunu falan söyledi. Konu arkadaşlar falan değil seninle konuşmak içimden gelmiyor falanlar filanlar bence böyle değil ama bilemiyorum
Aynı evin içinde yaşamaya alışmak bağımlılık yapar.Bağımlılık oluşacak şeyler yaşayamadık. Bağımşılık olsa çoktankopardık diye düşünüyorum
Böyle bir insanla neyi yoluna koyabilirsiniz ki zaten? Hiçbir şeyi.O evliliğimizde sorun olduğunu kabul etmedi ki o zaman. Bende sorun olduğunu düşünüyordu. Terapiyi kabul etmesi tamamen gözboyamak. Psikolog bile söyledi sizin için gelmiş bir şeyi düzeltmek için değil bir adımdır evet ama bu şekilde sonuç alamayız çünkü sorun olduğunu düşünmüyor dedi
Konular bu ise ayrılınKaldı ki ben suçlu bile olsam, ki değilim doktoröar bile binlerce kez söyledi sebepsiz olan bir şey bu diye, benim bebeğim ölmüş ya kim kızarsa kızsın ondan mı korkacağım isteyen istediğini düşünsün benim bebeğim ölmüş yok ya 9 a karnımda taşımışım ama artık yok. Bilmiyorum kayınvalidem bu kpnuda çok kırgın ve kozgınım. Nişanlıyken de bana bir haksızlık yapmıştı. Dayanamayacağım anlatacağım. Üniversite den erkek bir arkadaşımın eşi sıkıntılı hamilelik geçiriyordu ve onu sormuştum eşin nasıl ne oldu diye nişanlım da mesajları gördü ve kızdı bşr erkekle özel konuları nedem konuşuyorsun diye. Kayınvalidem bana dedi ki " bebeğin nasıl yapıldığı belli bir şey bir erkekle ne olursa olsjn konuşulmaz sen yanlış yapmışsın"inanabiliyor musunuz ya
Aadım atamıyor değilim çok kez ısrarla iknayla ayrılıktan döndürdi çok gözü kara biriyimdir silersem silerim. Kimseyi durduk yere çekmem rahatıma düşkünüm bir şey benim istediğim gibi olmazsa hoşuma gitmez. O yüzden bağımlılık yaşamadığımdan eminim. Ama şu an sevip devam etmeyi istediğimden emin değilimAynı evin içinde yaşamaya alışmak bağımlılık yapar.
İyi ve güzel olan sevilir.
Psikolojik şiddete rağmen hala adım atamıyorsanız muhtemelen bağımlısınızdır
Bağımlılıkta kopmak zordur zaten
Sormayın her yengeç burcu böyle mi bilmiyorum ama arkadaşken de nişanlıyken de böyleydi bir konuyu asla unutmuyor ve sürekli ortaya çıkıyor. Ben oğlak burcyum böyle şeylere asla gelemiyorum onun tersine ben hemen unutup siliyorum. Yeni bebek konusuna gelince sezeryan olduğu için zaten 2 yıl uygun değil ama 1 yılı doldurunca hazır olursanız düşünün dedi doktorlar 1 yıl yeni doldu ama ben hazır değilim psikolojik olarakBence eşinz bu evliliği tamamen bitirmiş. Herşey bahane gibi geliyor.
Yapıcı insan sürekli aynı konuları ısıtıp ısıtıp önünüze getirmezdi.
O konu orada halledilir çözümlenir yolunuza bakardınz.
Eşinizin isteği olsa idi eğer şuan tekrar hamile bile olabilirdnz.
Ve size kötü hissettiren bütün olay ve olumsuzlukları arkanızda bırakıp mutlu bir çift olabilirdiniz.
1 snedir nedirr yani bu çatışma sürekli aynı konular laf çarpmalar insanı bırak evlilikten hayattan soğutur.
Arkadaşım bugün boşanalım demiş eşinz tamam deyin olur deyin böyle mutlu olacaksan eğer eyvallah deyin ..
Deyin yani birşey ve seyretmeye koyulun.
Bunu neden ve nasıl bu kadar rahat söylediniz anlayamadımBu insanların gözünde siz namussuzsunuz
Eşiniz bunu neden annesine yetiştirmiş kiÜniversite den erkek bir arkadaşımın eşi sıkıntılı hamilelik geçiriyordu ve onu sormuştum eşin nasıl ne oldu diye nişanlım da mesajları gördü ve kızdı bşr erkekle özel konuları nedem konuşuyorsun diye. Kayınvalidem bana dedi ki " bebeğin nasıl yapıldığı belli bir şey bir erkekle ne olursa olsjn konuşulmaz sen yan
Yetiştirmedi olaylar öyle gelişti duymuş olduEşiniz bunu neden annesine yetiştirmiş ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?