• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğim sona mı eriyor?

Kendi evliligimden biliyorum biz kadinlar bosanalim kelimesini cok kullaniyoruz ama erkekler bir defa soyluyor o da kafalarinda bitirince. Umarim oyle degildir. Ilk defa ne soyleyecegimi bilemedim. Bosanalim diyen adamla zorla da olmaz, cabayi da hep sen gostermissin bu evlilikte. Yine de zor bir durum. Bosanin ya da bosanmayin demek zor. Aslinda esin istese kurtarilir bu evlilik. Iki tarafin da cabasiyla. Sanirim zamana birakman gerekiyor eger o kararinda kesin degilse.
Kesin mi bilmiyorum sormadım boşanmak istiyorum dedi ben de bir şey okuyordum baktım yüzüne önüme döndüm o da nir şey demedi sonra da okumam bitince çıktım odadan yanına gitmedim bir daha

Merhaba arkadaşlar, buraya size bir konu danışmak için yazıyorum. Eşimle geçen sene zor bir olay atlattık ve o zamandan beridir aramız sürekli bozulup düzeliyor. Aile terapisine başladık ama eşim birinlerinin onu orada görmesinden endişelendiği için devam etmedi. Son olarak iki gün önce beni her zamanki gibi eleştirmeye başlayınca ben de dayanamadım ona ağır laflar ettim. Şimdi geçmişte benim hat yaptığımı düşündüğü konularla birleştirip benimle konuşmuyor. Üstüne gitmedim çok da hevesim yok açıkçası benim de. Benim için de zor bir evlilik olmaya başladı ama sevdiğim için bir anda vazgeçilmiyor. Biraz önce geldi boşanmak istediğini söyledi cevap vermedim ama kötü hissettim elbette. Konuyu cevapsız bırakıp yaptığım işe devam ettim şimdi de bunu yazıyorum. Çok kez ayrılık konusu geçti kapandı ama bilmiyorum bu kez ne yapmalıyım? Bu noktaya gelmişken bu evliliği bitirmek mi mantıklı yoksa pişman mı olurum bunu düşünüyorum. Beni sevip sevmediğini bilmiyorum 🤷 çocuğumuz yok, anlattıklarımda eksik varsa sorabilirsiniz. Şimdiden teşekkürler.
Tum bunlari konusabileceginiz bir aile buyugu var mi?

Tüm hayatım kısa sürecekse evet

Eşiniz kindar

1 yılı bırak, boşandığım eşim 7 yıl önceki (ondan önceki sevgilimi tüm ayrıntılarıyla bilmesine rağmen) boşanırken kafama kaktı, neymiş ben onu istemiyorum demişim o da şimdi beni istemiyormuş saçmalığa bakar mısın

Ben bu kadar kindar, unutmayan insanlarla yapamıyorum, her türlü ilişkide.

Bebeğinizi kaybetmişisiniz, eşiniz sanki siz acı çekmiyorsunuz gibi acısını sizden çıkarmış. Size destek olması gerekirken sizi üzerek bundan zevk duyuyor, kendi acısını hafifletiyor. Bencil ve kindar insanlar böyledir. Ben acımı hiçbir zaman beni sevenlerden çıkarmam mesela, hatta üzülmesinler diye rol yaparım. Aradaki farkı görebiliyor musunuz?

En doğru kararı verirsiniz umarım.

Benim sorunlarım 3. senede başlamıştı ve 6. senede dayanamayarak bitirdim. Çünkü karakterleri bu ve hiç değişmiyorlar. Alttan aldıkça fazlasını isteyecekler ve hiçbir zaman memnun olmayacaklar. Buna hazır mısınız?

Öncelikle başınız sağ olsun.

9 ay karnınızda besleyip büyüttüğünüz bebeğinizin vefatında eşiniz size duygusuzca yattın diyorsa onu orda siz boşamalıydınız. Tecrübem yok ama, annelik hemen babalık çoook sonra geliyor derler. Mümkün mü acaba bir annenin umarsızca yatması? Narkoz etkisinden de olmayabilirdi normal bir şekilde doğurup şoka da girebilirdiniz. Ne oldu o dışarıda ağladı siz narkozun etkisiyle yattınız diye mi kötü ilan edildiniz. Çok acımasızca!
kendinizi yıpratmayın böyle bir bencillik karşısında lütfen.

EDİT: eşim az önce kar manzarası paylaşıp, "HAVA SOĞUYUNCA DEĞİL YÜREĞİ SOĞUYUNCA BAŞLARMIŞ İNSANIN KIŞI" yazmış altına. Ne anlama geliyor bu sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eşiniz kindar

1 yılı bırak, boşandığım eşim 7 yıl önceki (ondan önceki sevgilimi tüm ayrıntılarıyla bilmesine rağmen) boşanırken kafama kaktı, neymiş ben onu istemiyorum demişim o da şimdi beni istemiyormuş saçmalığa bakar mısın

Ben bu kadar kindar, unutmayan insanlarla yapamıyorum, her türlü ilişkide.

Bebeğinizi kaybetmişisiniz, eşiniz sanki siz acı çekmiyorsunuz gibi acısını sizden çıkarmış. Size destek olması gerekirken sizi üzerek bundan zevk duyuyor, kendi acısını hafifletiyor. Bencil ve kindar insanlar böyledir. Ben acımı hiçbir zaman beni sevenlerden çıkarmam mesela, hatta üzülmesinler diye rol yaparım. Aradaki farkı görebiliyor musunuz?

En doğru kararı verirsiniz umarım.

Benim sorunlarım 3. senede başlamıştı ve 6. senede dayanamayarak bitirdim. Çünkü karakterleri bu ve hiç değişmiyorlar. Alttan aldıkça fazlasını isteyecekler ve hiçbir zaman memnun olmayacaklar. Buna hazır mısınız?
Pişman olur muyum hissi çok baskın çünkü hayatımı ve eşimi tüm zorluklarına rağmen seviyorum. Acaba son noktaya kadar gelmeli ve ipler kendiliğinden mi kopmalı diye düşünüyorum. Bilmiyorum pek bir hissim yok şu anda. Ama eşim bebeğimizin ölümünde bana destek oldu o konuda sorunumuz yok.

Öncelikle başınız sağ olsun.

9 ay karnınızda besleyip büyüttüğünüz bebeğinizin vefatında eşiniz size duygusuzca yattın diyorsa onu orda siz boşamalıydınız. Tecrübem yok ama, annelik hemen babalık çoook sonra geliyor derler. Mümkün mü acaba bir annenin umarsızca yatması? Narkoz etkisinden de olmayabilirdi normal bir şekilde doğurup şoka da girebilirdiniz. Ne oldu o dışarıda ağladı siz narkozun etkisiyle yattınız diye mi kötü ilan edildiniz. Çok acımasızca!
kendinizi yıpratmayın böyle bir bencillik karşısında lütfen.
Şu anki konumuz bu değil. Ayrıca eşimin takıldığı konu bana acını ve bildiğini söylemedin beraber acımızı yaşamalıydık sen gizledin öylece yattın diyor. Bunu daha sert bi şekilde iki gün önce söyledi daha önce sadece şu şekilde sormuştu; " Bildiğin halde neden söylemedin sabaha kadar sana nasıl söyleyeceğimizi düşündük beni acıyla yalnız bıraktın" dedi ben de izah ettim belki gerçek değildi bilmiyorum dedim o da olabilir dedi sustu.

EDİT: eşim az önce kar manzarası paylaşıp, "HAVA SOĞUYUNCA DEĞİL YÜREĞİ SOĞUYUNCA BAŞLARMIŞ İNSANIN KIŞI" yazmış altına. Ne anlama geliyor bu sizce?
Soğudum demis işte içi size karsı soğumuş.. Ömrünün kışındaymıs.
Geç bunları bebek kaybetmişsin sen bir anne olarak buna katlanmak en çok seni üzer ya i.. Bebek var gbi bedeninin tepkileri hormonlar süt psikoloji.. Bu adam ucmus sanrım. Karsınıza alıp konusmadınız mı hiç ya hiç mi sizi ızdırap dolu görmedi de bunu takıp olayı büyütüyor 😕

Soğudum demis işte içi size karsı soğumuş.. Ömrünün kışındaymıs.
Geç bunları bebek kaybetmişsin sen bir anne olarak buna katlanmak en çok seni üzer ya i.. Bebek var gbi bedeninin tepkileri hormonlar süt psikoloji.. Bu adam ucmus sanrım. Karsınıza alıp konusmadınız mı hiç ya hiç mi sizi ızdırap dolu görmedi de bunu takıp olayı büyütüyor 😕
yukarıya yazdığımı kopyalayayım size de cevap olur belki;

Şu anki konumuz bu değil. Ayrıca eşimin takıldığı konu bana acını ve bildiğini söylemedin beraber acımızı yaşamalıydık sen gizledin öylece yattın diyor. Bunu daha sert bir şekilde iki gün önce söyledi daha önce sadece şu şekilde sormuştu; " Bildiğin halde neden söylemedin sabaha kadar sana nasıl söyleyeceğimizi düşündük beni acıyla yalnız bıraktın" dedi ben de izah ettim belki gerçek değildi bilmiyorum dedim o da olabilir dedi sustu.

Şu anki konumuz bu değil. Ayrıca eşimin takıldığı konu bana acını ve bildiğini söylemedin beraber acımızı yaşamalıydık sen gizledin öylece yattın diyor. Bunu bu şekilde iki gün önce söyledi daha önce sadece şu şekilde sormuştu; " Bildiğin halde neden söylemedin sabaha kadar sana nasıl söyleyeceğimizi düşündük beni acıyla yalnız bıraktın" dedi ben de izah ettim belki gerçek değildi bilmiyorum dedim o da olabilir dedi sustu.
Şimdi anladım mevzuyu.
Eşin bence senden yakınlık bekliyor ya ben buradaki cümlelerin altında onu görüyorum. İlgi alaka yakınlık seninle iletişim kurabilmek ve anlaşılmak istiyor. Seiz biraz don, o biraz samimi birisi mi? Yani siz sevginizi duygularınızı kısaca belli edemeyen birisi misiniz?

Şimdi anladım mevzuyu.
Eşin bence senden yakınlık bekliyor ya ben buradaki cümlelerin altında onu görüyorum. İlgi alaka yakınlık seninle iletişim kurabilmek ve anlaşılmak istiyor. Seiz biraz don, o biraz samimi birisi mi? Yani siz sevginizi duygularınızı kısaca belli edemeyen birisi misiniz?
bebeğimizi kaybedeli ve bunlar olalı 1 sene oldu ama iki gün önceki tartışmada ben beni yalnız bıraktın dediğim zman bu sebeplerle benden soğuduğunu sert bir dille anlattı. aralık ayında da abim gördüğüm birinin doğum gününü bol paralı yıllar diyerek ve şu etrafında üç kalp uçuşan ifadeden atarak kutlayınca iyice ipler gerildi. En sonda da ben onun egosunu hedef alınca boşanma isteği peydah oldu. Donukluğa gelince ikimiz de orta derecedeyizdir.

Şimdi anladım mevzuyu.

yakınlık isteyen önce kendi yakınlık göstermez mi? en azından hareketlerinden anlarsınız.

bu tarz insanların derdi kendi egosu. konu sahibi eşini daha iyi tanır gerçi.

bebeğimizi kaybedeli ve bunlar olalı 1 sene oldu ama iki gün önceki tartışmada ben beni yalnız bıraktın dediğim zman bu sebeplerle benden soğuduğunu sert bir dille anlattı. aralık ayında da abim gördüğüm birinin doğum gününü bol paralı yıllar diyerek ve şu etrafında üç kalp uçuşan ifadeden atarak kutlayınca iyice ipler gerildi. En sonda da ben onun egosunu hedef alınca boşanma isteği peydah oldu. Donukluğa gelince ikimiz de orta derecedeyizdir.

bence açık ve net bir konuşma yapın. soğuduysa, istemiyorsa uzatmayın. belli ki sizde duygular bitmemiş ama uzattıkça daha çok yaralanıyor insan. ben uzattım, neden elimden geleni yapayım vicdanım rahat olsun belki düzeliriz şu bu ama yaptığım her şeyden milyon kez pişmanım. anlamayana yapmayacaksın.

yakınlık isteyen önce kendi yakınlık göstermez mi? en azından hareketlerinden anlarsınız.

bu tarz insanların derdi kendi egosu. konu sahibi eşini daha iyi tanır gerçi.
eşim çok takıntılı birisi. MEsela bir hata mı yaptım kendimi affettirmezsem onu ölene kadar belli eder. İlla ki ikna olacak illa ki konuşup anlatacağım. O durumda bir yabancı gibi davranır yaklaşmaz. Bir süredir de ortalama bir yakınlıktaydık son söylediğime de fazlaca alındı egosuna yediremedi. HAlbuki kendisinin sınırsız eleştiri hakkı var!!

bence açık ve net bir konuşma yapın. soğuduysa, istemiyorsa uzatmayın. belli ki sizde duygular bitmemiş ama uzattıkça daha çok yaralanıyor insan. ben uzattım, neden elimden geleni yapayım vicdanım rahat olsun belki düzeliriz şu bu ama yaptığım her şeyden milyon kez pişmanım. anlamayana yapmayacaksın.
böyle zamanlarında pek konuşmaya açık biri değil. Konuyu açtğımda eminim sürekli aynı mkonuşma ve suçlama olacak. Sürekli bana neden senin gibi sığ bir insan oldum dedin diyecek

eşim çok takıntılı birisi. MEsela bir hata mı yaptım kendimi affettirmezsem onu ölene kadar belli eder. İlla ki ikna olacak illa ki konuşup anlatacağım. O durumda bir yabancı gibi davranır yaklaşmaz. Bir süredir de ortalama bir yakınlıktaydık son söylediğime de fazlaca alındı egosuna yediremedi. HAlbuki kendisinin sınırsız eleştiri hakkı var!!

benim eski eşim de böyleydi. ben başlarda anlamazdım. işe canı sıkkın yorgun falan derdim, rahat bırakırdım. zamanla hiçbir şey istememeye, beklememeye başladım. koptuk tamamen.

sonra boşanma konuşması yaptığından içinde bunları biriktirdiğini bana resmen düşmanlık yaptığını anladım. gün içinde herkesle mutlu mesut neşeli mükemmel görünen adam bana düşman gibiymiş meğersem.

hep ister hiç vermezdi, destek sevgi saygı adeta kölelik ister karşılığında hiçbir şey vermezdi. vere vere hiçbirşey kalmadı içimde, bomboş bir insan oldum o zaman da boşanmak istedi, yani kullanıp attılar beni ailecek.

1 yıldır neler yaşıyorum, o kadar pişmanım ki o 3. yılda boşanmadığıma. üstelik keşke boşansaydım seni bıraksaydım diyen o. hatırladıkça sinirleniyorum, ama kendime. buna nasıl izin verdim diye.

benim eski eşim de böyleydi. ben başlarda anlamazdım. işe canı sıkkın yorgun falan derdim, rahat bırakırdım. zamanla hiçbir şey istememeye, beklememeye başladım. koptuk tamamen.

sonra boşanma konuşması yaptığından içinde bunları biriktirdiğini bana resmen düşmanlık yaptığını anladım. gün içinde herkesle mutlu mesut neşeli mükemmel görünen adam bana düşman gibiymiş meğersem.

hep ister hiç vermezdi, destek sevgi saygı adeta kölelik ister karşılığında hiçbir şey vermezdi. vere vere hiçbirşey kalmadı içimde, bomboş bir insan oldum o zaman da boşanmak istedi, yani kullanıp attılar beni ailecek.

1 yıldır neler yaşıyorum, o kadar pişmanım ki o 3. yılda boşanmadığıma. üstelik keşke boşansaydım seni bıraksaydım diyen o. hatırladıkça sinirleniyorum, ama kendime. buna nasıl izin verdim diye.
sonra hayatınız nasıl oldu? NE kadar süre geçti noşanalı?

böyle zamanlarında pek konuşmaya açık biri değil. Konuyu açtğımda eminim sürekli aynı mkonuşma ve suçlama olacak. Sürekli bana neden senin gibi sığ bir insan oldum dedin diyecek

valla siz yazdıkça kendi yaşadıklarımı hatırlıyor sinirleniyorum. en iyisi yazmayı bırakayım

Back