• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evliliğim nereye gidiyor bana yardım edin

mlkhkn

Nirvana
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2007
297
14
643
42
İstanbul
Konuya nereden başlayacağımı bilmiyorum ama bugün çok üzgünüm ve dertleşecek birilerine ihtiyacım var.Uzun uzun dertleşmek şöyle bağıra bağıra ağlamak istiyorum.Bilmem duygularımı nasıl ifade edeceğim..Size objektif olmaya çalışarak anlatacağım.5,5 yıllık evliyim biri 3 yaşında diğeri 4 aylık 2 oğlum var.Eşim iş yasantısında sürekli yükselen hedefledği noktalara neredeyse gelmiş ,çalışkan oldukça kültürlü ve bilgili bir insan.ben ünv.mezunu -bir ev hanımı..Biz annemlerin üst katında oturuyoruz.Burası benim büyüdüğüm mahalle…Eşimin burada hiç kimsesi yok.yapı olarak sert ve soğuk mizaçlı.onu tanıdıktan sonra sevilebilir ilk adımı atmakta zorlanır belki ama elinden geleni de yapar.Zamanında binlerce öğrenciye seminerler vermiş girdiği her ortamda dinlenmiş fikirlerine önem verilmiş,ailenin tek erkeği olması sebebiyle ilgi içinde büyümüş birisi.aile iletişimleri oldukça güçlü.Bense 4 kız kardeşim ve tek evli benim.bilmiyorum neden hiçbir aile ferdime benim derdim de şu diyip anlatamıyorum zaten anlatsamda beni kimse anlamaz.ailemin bize sonsuz manevi desteği var özellikle çocuklar konusunda maddi bir beklendtim yok ancak gönlüm isterdi ki benimde el içine karıştığımı düşünüp en azından çocuklarımdan birine beşik alsalardı bez alsalardı altın taksalardı yada sünnetleri oldu tatlısını biz alalım deselerdi maalesef hiç birini yapmadılar bende diyemedim demem de zaten .Neyse asıl meseleye gelelim dün başbakanın geleceği bir programda görevliydi h.sonunu bu işlerle geçirdi dün sabahtan bizimde aramızda önemsiz bir tartışma oldu öyle kaldı belki normal şarylarda hiç önemsemeyeceğim bir lafına bozuldum bende bu rada tartışmada haksız olan bendim.nys gün içinde iş güç çocuklar derken bu programdan geldi yüzü asık bende bana bozuk hala diye düşünüp hiç konuşmadım.arada çay içermisin falan diye sordum derken 2 saat geçti hiç konuşmadan.çay getirdim dedi ki ya insan bir sorar ne oldu nsl geçti kaç gündür bunun için uğraşıyorum herkes heyecanla sordu aradı sen hiç bişey demedin dedi.bende bana triplisin zannettim o yüzden özellikle sormadım dedim.bu bana alındı aynı ufka bakamıyoruz bana karşı çok ilgisizsin çocuklar olmasaydı daha mı iyi olurdu acaba dedi bu lafı ilk defa söyledi çıktı gitti.akabinde 2 saat kadar sonra aradım kafamı toplamaya ihtiyacım var dedi sonrsında eve geldi bende laf attım yakınlık göstereyim dedim ama içimden gelmiyor sadece böyle durumlarda bekler diye düşündüğüm için.uzun bir sessizliğin arkasından konuşmaya karar verdim sen sadece dinle dedim.birbirimizi anlamadığımızı düşünebiliriz sana göre ben ilgisizim bana göre farklı olabilir vs çocuklar iş falan derken yıprandık galiba h.sonu kafamızı dinleyecek bir yerlere gidelim farklılık olsun belki iyi gelir dedim.Ve o konuşmaya başladı.Çok yalnızım ve senin tavrın beni daha çok yalnızlığa itiyor.bugün 8 yıldan sonra yemini bozuk içki içtim dedi.İlgisizliğindeki kastım yemek yapman çocuklara bakman değil beni önemsemen bana değerli olduğumu özel olduğumu hissettirmemen.ark.bile benim başarılarımla senden daha çok gurur duyuyor ve bunu dile getiriryor ama sende bu yok.çünkü bu senin yapında yok.yaptığın zamanda yapmacık duruyor.kadın olmak başkadır kadınlık başkadır sanırım eksik olan şey bu sende.bir tek ark.tartışabileceğim konuşabileceğim bir tek insan yok konuşmaya çalıştıklarımda tepki yok bu kadar iş kolik değildim yalnız kalmamak için işe sarıyorum.ben seninle çocuklarmızın gelecek hayallerini kurmayı seninle oturup bir konu üzerinde tartışabilmeyi bugün sana ne piriyim diyen değil bugün şunları konuşalım dünyada şunlar olmuş diyip benimle paylaşan benim arkamda değil yanımda duran bir eş istiyorum dedi.Bazen acaba bir inşaat ustasıyla evli olsan daha mı mutlumu olurdun diye düşünüyorum çünkü benimle bi r paylaşımın yok bu seferde sana haksızlık yapmış olurum çünkü sen ünv.mezunusun beni anlamayacak japasitede dğilsin.sen beni analmıyorsun sadece duyuyorsun dedi.bu konuşmalar esnasında benim boğazım düğüm düğüm gözümden dökülüyor o arada zil çaldı bende lavaboya gitim nys döndüm annemşer çıkmış beni gördüler ne oldu niye ağlıyosun tartıştınız mı falan dediler.eşimde bugün hepiniz sordunuz günümü sadece o sormadı çok ilgisizsin dedim dedi annemle babamda savunmaya geçti çocuklardan şundan bundandır falan dynce lütfen savunmaya geçmeyin diyip mutfağa geçti.onlar bunu belli ki bir hal hatır sorma gibi algılayp saçma buldular çünkü bu sbah ne tripli kocan var ne oluyomuş yarım saat geç sorsan,gönlü başkasına kaymış gibi abuk sabuk yorumlarda bulundular sustum.
Gelelim benim cepheme sabaha kadar ağladım ben kendimi böyle görmüyorum kendimce bana haksızlık yaptığını düşünüyorum.Eşimlesohbet etmeyi çok seviyorum çünkü onu herkesten daha yakın hissediyorum.çocuklardan sonra bir cinsel hayatımız yok diyebilirim.o benim için çok değerli onu gerçekten çok seviyorum her kararımda destekçimdir.Onun yanında değerim olduğunu hissttiriyor.bir dediğmii iki etmez aslında her kadının isteyeceği anlayışlı bir eş.yemek yokmuş ütü olmamış ev dağınıkmış bunları önemsemez akşamları işten gelince çocuk konusunda yardımcı olmaya çalışır.Ama bende onu mutlu etmek için elimden geleni yaprım.ama dün akşam anladım ki bunlar yeterli değilmiş meğer benim eşim 5 yıldır hep yalnızmış!o yüzden dün içki içmiş seneye belki kumar karı kız dedi şakayla karışıktı belki ama söyledi.peki çözüm önerin ne dedim bu böyle gidecek bu konuşmanın üzerine sen biraz daha dikkat edeceksin sonra yine eskiye dönecek deidi.
Şimdi benimse içimde bulunduğum ruh hali karmakarışık.ne yapacağımı bilmiyorum.sanki her davranışım yapmacık olacakmış gibi geliyor.içkinin devamı gelir diye korkuyorum.her tartışmamızı yalnızlığa itiyosun diyerek beni suçlu hissetmeme neden olacakmış gibi geliyor ve buna benzer bir çok düşünce.bazen bu evliliğin yürümeyeceğini düşünüyorum.bu sabah beni arayıp dün için üzgün olduğunu ve beni çok sevdiğini söyledi bense hiçbir şey diyemedim.şimdi çok değerli fikirlerinize ihtiyacım var.Ben ne yapayım?

Arkadaşım ne olur bi paragraf yap ayır şu yazıyı böyle sürekli satırlar karışıyor okurken

Haftasonu çocukları annene bırak eşinle beraber güzel bir kaçamak yap.
Evlilik terapistleri ev hanımlarının mutlaka en azından bir gazete okumalı akşam eşi eve gelince konuşabileceği fikir alışverişi yapabileceği bir ortam yaratmalıdır diyorlar.

Son düzenleme:
Merhaba,ben evli değilim ama uzun süredir devam eden bir ilişkim var.Aslında ikinizde haklısınız sen 2 çocuk ve koca bir evi idare etmek zorundasın tatili olmayan ağır işçidir bence ev kadınları kocalar anlamaz kadının yükünün ne ağır olduğunu ilgi bekler herşeyin daha fazlasını bekler istediği gibi olmazsa içki veya arkadaşlar başka bir kadın vs dışarda arar mutluluğu.bilemiyorum yabancı erkek ve kadınların da ilişkileri böylemi.Maalesef Türkiye şartlarına göre yaşıyoruz ilişkilerimizi hayatımızı.Ben şunu anladım ve gördüm çevremdeki insanlardan erkekle il-gi-le-ne-cek-sin bu böyle yürüyo maalesef.Sürekli dışarımı çıkıyo arkadaşlarınlamı dertleşmeye başlıyo sen onun en iyi dostu olcaksın bi tek beklediği eve geldiğinde gülen yüzle sevgiyle karşılanmak.Tabiki seninde işin gücün var bıkkınsındır ev işlerinden ama biraz fazla fedakarlık yapmak düşünüyor hanımlara.Anladığım kadarıyla eşini de çok seviyorsun.Bak bence bi gün ne yap biliyomusun al bi şişe şarap güzel bi masa hazırlan çocukları uyut ya da annene bırak iki arkadaş gibi konuşup eğlenin sen fikirler ver yaklaş çünkü bişey diyimmi sen nekadar sevsende eğer senin ona soğuk durduğunu düşünüyosa ozaman tehlikeli olabilir bir çok cilveli güler yüzlü kadın var dışarda bunları yazmak komikte geliyo bana ama doğru ilgi ve güler yüz gören erkek hemen dışarı bakıyo

bence durumunuz cok fazla yoruma acık yani baska bi kadından tutundan ailesinin farklı yonlendirmelerine varıncaya kadar bi çok sey söylenir
tabi 8 yılı bir çırpıda anlatmanız mümkün değil
bi çok sey eksiktir muhakkak ama bence bi erkek yalnızım diye dert yanıyorsa muhakak yalnızdır bunun numarasını yapmazlar
başka bi kadın olsa bambaşka bahanelerlede sizi kırabilir evliliği bi yol ayrımına getirebilirdi

bana sorun sanki sizdeymiş gibi geldi

bunu asla yargılamak için söylemiyorum lütfen yanlış anlamayın bende 2 cocuk annesiyim ikizler ve 3 yaslarına kadar heleki ilk 1.5 yıl çok zorlandım cinnet noktasına geldim eve hapsoldum hiç bişey yapamadım eşimde herşey laylayloydu en azından hergün işe gidip 2-3 insanla farklı muhabbet ediyordu bende böyle şeyler yoktu haliyle psikolojim cok bozuktu yani şimdi sizde ini. mezunusunuz muhtemelen önceden birde çalışma hayatınız vardır e şimdi böyle bi hayata ggecince belki kendinize bile itiraf edemiyorsunuzdur ama eşinizi kıskanıyo bile olabilirsiniz

ilgisizseniz eğer gerçekten belki onunda sizi ilgisiz olduğundan sizde istemdışı böyle bi davranış sergileyebilirsiniz

yani herşeyi iyi ölçüp tartmak lazım ikinizin karakterinide bilemiyoruz maalesef burda hani size diyomus ya yapmacık oluyo davranısların diye belki sizin kişiliğiniz öyledir yapmacık değilsinizdir ama karsınızdaki öyle anlar hani bazı insanlara uzaktan bakınca cok havalı görürüz tanıyınca ay hiçde öyle değil çok mütevazi bi insanmış deriz bunun gib

kısaca eşiniz birazda cocukları kıskanıyor sanırım bence biraz ilgi gösterirseniz drumunuz düzelecektirr

evli değilim fakat konunuzu okuyunca çok üzüldüm. bana da eşiniz haklı gibi geldi. bakın şimdi ben ana okulunda çalışıyorum akşama dek çocukla uğraşmanın ne yorucu olduğunu bilirim bu yorgunlukla eşinize ayırıyorum dediğiniz zamanı gösteriyorum dediğiniz ilgiyi aslında göstermiyor ve ayırmıyor olabilirsiniz. çünkü bir erkek ilgi bekler, sevgi bekler, alaka bekler, beğenilmek ,arzu edilmek ,takdir görmek ister vs vs... eşiniz akşama kadar işte çalışıyor yoruluyor eve gidip çocuklarımla oynayayım karıma sarılayım diye bekliyor. fakat siz oğullarınızdan biri çok küçük olduğu diğeride tam hareketli çağında olduğu için onların peşindesinizdir. ee hadi çocuklar uyuyunca yatak odasında tekiz dese demişsiniz ki cinsel hayatımız yok gibi. siz belki yorgunluktan dolayı yaklaşamıyorsunuz aklınıza bile gelmiyor çocuklardan dolayı fakat eşiniz bunu yanlış anlayabilir. artık beni istemiyor mu arzulamıyor mu diye düşünebilir. ki o da açıkça söylemiş çocuklar olmasa mıydı ki ? bu cümlenin açığı çocuklar olmasa benimle daha çok ilgilenirdin beni isterdin sana sarılıp film izlerdim akşam eve gelince sen onlarla ilgilenmek yerine benimle oturup sohbet ederdin demek istemiş . bu söylediği onu kötü baba yapmaz ama kötü baba olmaması isteksiz eş olacağı anlamınada gelmez. annen yakınmış ne güzel çıkın gezin akşamları. sende demişsin herkesin isteyeceği gibi bir koca benim eşim diye. o eşi sen yakaladıysan asla kaçırma bence. hak ver kocana.

bunları seni yargılamak için demedim asla ama biz kadınlar annelik iç güdüsü ve annelik yorgunluğu ile eşlerimizi ihmal edebiliriz. evli değilim demiştim evet değilim ama çocukla uğraşmanın zorluğunu bilirim. umarım her şey düzelir canım :54: bol şans

aslında evli olmayan biri olarak yorum yapıp yapmamak konusunda çok kararsız kaldım
ama uzun süreli bi ilişkim olmustu ve yoğun çalışan insanlar olduğumuzdan benzer problemler yaşadık
erkekler nedense bebek gibi ilgi bekliyor
şımartılmayı seviyor
bence ona özel zaman ayırmanı istiyor bana kalırsa.
nacizane tavsiyelerim şunlar;
annen ile altlı üstlü oturduğunu dile getirmişin bence haftada 1 akşam (zor olacaktır ama) çocukları annene emanet etsen güzel bir sofra kurup başbaşa güzel bir yemek yiyip sonra dışarı çıksanız sinema tiyatro konser tarzı etkinliklere katılsanız nasıl olur?
mesela evde konusamadığınız konuları dışarı yemeğe çıktıgınız yada çay içmeye çıktığınız bir ortamda sohbet sohbeti açarken rahatlıkla konusabiliyorsunuz
Onun ilgi alanlarını az çok biliyorsundur onunla ilgili sorular sor öğrenmeye takip etmeye çalış en azından hevesli olduğunu ve hayata aynı pencereden bakabildiğinizi bilsin
ev işi çocuklarla çok zordur eminim ben 2,5 yıl yanlız yaşadım ona rağmen bazen evin işine yetişemiyordum halbuki tek kişiyim ama bazen o kadar yoruluyordum ki bi yandan iş stresi bi yandan yemek temizlik v.s bazen ağlıyacak gibi oluyordum
kitap okumayı seviyorsa beraber kitap okuyun
en azından annen yanında çocuklarla ilgilenebilecek birileri var bence bu şansını değerlendir monotonluık herkesi sıkar
çok sevdiğim bi abimle bazen erkekler hakkında konusuruz sorunlu bi evliliği var aslında sevdiği fakat anlaşamadığı
bana dediği tek şey evet eşim ve çocuğumun annesi olarak saygı duyuyorum ama o benim gibi değil çok farklıyız demişti
anladığım erkek evlendik bitti diye bakmıyor hala karşısında flörtöz bir bayan bekliyor anne eş olmanın yanında sevgili dost istiyor
onun sevdiği şeyleri muhakkak bilirisin ona göre davran
şımart biraz ve cinsel hayatınızın aktif olmadığını dile getirmişsin
çevremdeki evliliklere baktığımda bunun büyük bir prob. olduğunu görüyorum
açıkçası evliliğin en sağlam temellerinden biri sallanıyor eksik oluyor
açık ve net söyleyeyim bir erkek bir kadında hem anne hem eş hemde onun heyecanını diri tutacak bir kadın arıyor ayıca da en iyi dost
tabiki hepsi çok zor ama maalesef bekliyorlar. erkekler temiz ev pırılpırıl mutfaktan daha çok ilgi bekliyor ne yazıkki :(

Yazacaklarim seni uzecek seyler

Belli ki senin yapmadiklarini yapan ,esini pohpohlayan baska bir kadin var ortada

Sana su an icin bir uyari yapmis, o surede yapacagini yapip hevesini alip sonra hic bir sey olmamis gibi devam edecek

Esinin bulundugu durum taa buradan anlasiliyor malesef
Ertesi gun seni seviyorum mesajlari da isin goz boyama kismi

Lutfen esini takip et

Ancak cocuktan sonra cinsellik neden biter?
ben bir turlu anlamlandiramiyorum
kkda da cok okuyorum bunu ve boyle evliliklere uzuluyorum :(

Eşiniz kendisini çok iyi ifade etmiş.

Sizden iyi bir anne iyi bir ev hanımı iyi bir yatak partneri vs olmanızı beklemiyor, iyi bir arkadaş dost olmanızı bekliyor.

Herşeyi bir yana bırakıp eşinizi dinlemeye, eşinize sormaya, onunla sohbet etmeye daha çok vakit ayırmalısınız.

Özellikle de onunla onun işiyle ilgili konular hakkında.

ekleyeyim:

Her eşiniz sizi aldatıyor olabilir diyene de kulak asmayın,

burda kocamın gözünün üstünde kaşı var niye acaba diye sorsanız 'aaaa başka bir kadın olabilir' yazanlar çıkacaktır.

Aldatan adam eşinden ilgi beklemez.

Son düzenleme:
Adamın istediği tek şey iletişim.

Konu aldatmadan başka yerlere kadar gelmiş.

Onun işleriyle heyecanlan, başarılarıyla övün çabalarını takdr et istiyor sadece. Ve evet şımartılmak da....

Sanırım siz cocuktu evdi yemekti derken güncellikten uzak kaldınız. Evlatlarınızı annenize bırakıp çalışmaya başlamayı düşünmez misiniz?

Kilit cümleler bunlar;
İlgisizliğindeki kastım yemek yapman çocuklara bakman değil beni önemsemen bana değerli olduğumu özel olduğumu hissettirmemen.ark.bile benim başarılarımla senden daha çok gurur duyuyor ve bunu dile getiriryor ama sende bu yok.çünkü bu senin yapında yok.yaptığın zamanda yapmacık duruyor.kadın olmak başkadır kadınlık başkadır sanırım eksik olan şey bu sende.bir tek ark.tartışabileceğim konuşabileceğim bir tek insan yok konuşmaya çalıştıklarımda tepki yok bu kadar iş kolik değildim yalnız kalmamak için işe sarıyorum.ben seninle çocuklarmızın gelecek hayallerini kurmayı seninle oturup bir konu üzerinde tartışabilmeyi bugün sana ne piriyim diyen değil bugün şunları konuşalım dünyada şunlar olmuş diyip benimle paylaşan benim arkamda değil yanımda duran bir eş istiyorum dedi

eve geldi bende laf attım yakınlık göstereyim dedim ama içimden gelmiyor sadece böyle durumlarda bekler diye düşündüğüm için.

şu cümlenizden sizin ona göre daha soğukkanlı ve duygu yoksunu olduğunuz gibi bir izlenim doğuyor... eşiniz duygusal ve de haklı sizde sanki burnundan kıl aldırmayan bir hava var anlatımınızda bile..

Ben bu konuda pek iyimser olamadim sanirim

Bir erkek esini kucuk gormeye, kiyaslama yapmaya,
kadinligindan dem vurmaya basladigi an bilin ki bir haltlar karistiriyordur

Yakalaninca da ama sen ilgisizdin olur

Yalan
halbu ki bu kadin 8 yildir ayni kadin

Simdi mi fark etmis bunu?

Ayrica simartilmak isteyen adam once kendisi esini simartmali
zaten kadin tarafindan devami corap sokugu gibi gelir

Hep kadinlar simartmali, hep alttan almali,
hep sorumluluk onlarda olmali

Yaptigi seyin altindan baska seyler cikacak ya hayirlisi bakalim...

Son düzenleme:
Bence beklentilerini bu kadar net ifade edebilen bir esin olduğu için çok sanslısın
yemek olmasa ütü yapmasam önemsemez demıssın demek ki eşinin evlilikten bekledikleri çok daha farklı. Hayat arkadaşı istiyor gününü paylaşabileceği onu pohpohlayan değerli hissettiren- ki bunu kendi demiş zaten. Birde cinsel hayatınız niye yok acaba sen mi istemiyorsun yoksa vucudun falan degisince aranızdaki tılsım mi bozuldu ? Bu da önemli bence

Yalan

katılıyorum maalesef...
eşiniz dünkü konuşmayı umarım kendisine paravan yapmaz...
siz de bu konuda uyarın bence kendisini...
kişilerin hataları kendilerini bağlar; bunca yıl okumuş, kendini geliştirmiş biri
en azından hatalarının sorumluluğunu alacak kadar olgun olabilmeli...
bugün içki , yarın kumar, öbür gün kadın kız demiş .. eee yani ayağını denk al konuşması mı bunlar nedir?

Son düzenleme:
katılıyorum maalesef...
eşiniz dünkü konuşmayı umarım kendisine paravan yapmaz...
siz de bu konuda uyarın bence kendisini...
kişilerin hataları kendilerini bağlar; bunca yıl okumuş, kendini geliştirmiş biri
en azından hatalarının sorumluluğunu alacak kadar olgun olabilmeli...
bugün içki , yarın kumar, öbür gün kadın kız demiş .. eee yani ayağını denk al konuşması mı bunlar nedir?

Ilk mesajimda ben de yazdim resmen bir uyari yapiyor

hepsi palavra
bugun boyle yarin kari kiz kumar diye de nabiz yokluyor akli sira

Suclamayi da esine yaparak!

Ben aldatma olduğunu düşünmüyorum zira öncesini bilmiyoruz çok peşin hüküm olur o:26:
Benim erkek arkadaşım bile ileriye yönelik bi'konuşmamızda şaka yapıcam ya güya adamı bildiğimden "yok ya ben çalışmam ilerde" dedim bana ilk dediği ben her gün gelip işteki sorunlarımı, başarılarımı, sevinçlerimi anlatıcam sana sen bana ne anlatıcaksın ne yemek yaptığını mı olmuştu (ev hanımları yanlış anlamasın nolur... Annesi 2 çocuklu haliyle çalışmış kendini geliştirmiş oyüzden ona sırf bu yüzden çok saygım var kendini geliştirmiş hep der)

Yani diyeceğim şu ki kadın olsun erkek olsun malesef statü vs.bu aşamalarda devreye giriyor. Bu konuşma şey gibi olmuş; hani ben günümü anlatıyorum ama bilmediğinden öylesine hava su diye dinliyorsun aslında zerre umrunda değil ve ben bunu hissediyorum konuşasım gelmiyor:50:

Tahmin edersiniz ki erkekler biraz dolu kadın seviyor tıpkı biz kadınlar gibi. Her konuda en az söyleyebilecek bi'çift söz bulabilen, sohbeti tatlı olan.

Kadınlar kulübünde gördüğüm manzara ne yazıkki şu: cinsellik bitti çünkü çocuklar var, evle + çocuklarla uğraşıyorum napayım.
Yani bunlar işin bahanesi bana kalırsa annemi baz alıyorum. Annemin 3 çocuğu var kendi büyüttü, sıkıştık işe girdi çalıştı. Ama yine de her iki seçenekten de bi'sorun olmadı.

Evli değilim sizler kadar belki bilemem ama bana kalırsa çocuktan sonra daha çok ilgi, alaka, bağlılık (gerek cinsellik) bu tip şeylerin artması gerek gibi. Sonuçta aradaki bağı kuvvetlendirebilecek bi'de mucizeleri var dünyada bu uzaklaşmak niye bilemiyorum

Konuya nereden başlayacağımı bilmiyorum ama bugün çok üzgünüm ve dertleşecek birilerine ihtiyacım var.Uzun uzun dertleşmek şöyle bağıra bağıra ağlamak istiyorum.Bilmem duygularımı nasıl ifade edeceğim..Size objektif olmaya çalışarak anlatacağım.5,5 yıllık evliyim biri 3 yaşında diğeri 4 aylık 2 oğlum var.Eşim iş yasantısında sürekli yükselen hedefledği noktalara neredeyse gelmiş ,çalışkan oldukça kültürlü ve bilgili bir insan.ben ünv.mezunu -bir ev hanımı..Biz annemlerin üst katında oturuyoruz.Burası benim büyüdüğüm mahalle…Eşimin burada hiç kimsesi yok.yapı olarak sert ve soğuk mizaçlı.onu tanıdıktan sonra sevilebilir ilk adımı atmakta zorlanır belki ama elinden geleni de yapar.Zamanında binlerce öğrenciye seminerler vermiş girdiği her ortamda dinlenmiş fikirlerine önem verilmiş,ailenin tek erkeği olması sebebiyle ilgi içinde büyümüş birisi.aile iletişimleri oldukça güçlü.Bense 4 kız kardeşim ve tek evli benim.bilmiyorum neden hiçbir aile ferdime benim derdim de şu diyip anlatamıyorum zaten anlatsamda beni kimse anlamaz.ailemin bize sonsuz manevi desteği var özellikle çocuklar konusunda maddi bir beklendtim yok ancak gönlüm isterdi ki benimde el içine karıştığımı düşünüp en azından çocuklarımdan birine beşik alsalardı bez alsalardı altın taksalardı yada sünnetleri oldu tatlısını biz alalım deselerdi maalesef hiç birini yapmadılar bende diyemedim demem de zaten .Neyse asıl meseleye gelelim dün başbakanın geleceği bir programda görevliydi h.sonunu bu işlerle geçirdi dün sabahtan bizimde aramızda önemsiz bir tartışma oldu öyle kaldı belki normal şarylarda hiç önemsemeyeceğim bir lafına bozuldum bende bu rada tartışmada haksız olan bendim.nys gün içinde iş güç çocuklar derken bu programdan geldi yüzü asık bende bana bozuk hala diye düşünüp hiç konuşmadım.arada çay içermisin falan diye sordum derken 2 saat geçti hiç konuşmadan.çay getirdim dedi ki ya insan bir sorar ne oldu nsl geçti kaç gündür bunun için uğraşıyorum herkes heyecanla sordu aradı sen hiç bişey demedin dedi.bende bana triplisin zannettim o yüzden özellikle sormadım dedim.bu bana alındı aynı ufka bakamıyoruz bana karşı çok ilgisizsin çocuklar olmasaydı daha mı iyi olurdu acaba dedi bu lafı ilk defa söyledi çıktı gitti.akabinde 2 saat kadar sonra aradım kafamı toplamaya ihtiyacım var dedi sonrsında eve geldi bende laf attım yakınlık göstereyim dedim ama içimden gelmiyor sadece böyle durumlarda bekler diye düşündüğüm için.uzun bir sessizliğin arkasından konuşmaya karar verdim sen sadece dinle dedim.birbirimizi anlamadığımızı düşünebiliriz sana göre ben ilgisizim bana göre farklı olabilir vs çocuklar iş falan derken yıprandık galiba h.sonu kafamızı dinleyecek bir yerlere gidelim farklılık olsun belki iyi gelir dedim.Ve o konuşmaya başladı.Çok yalnızım ve senin tavrın beni daha çok yalnızlığa itiyor.bugün 8 yıldan sonra yemini bozuk içki içtim dedi.İlgisizliğindeki kastım yemek yapman çocuklara bakman değil beni önemsemen bana değerli olduğumu özel olduğumu hissettirmemen.ark.bile benim başarılarımla senden daha çok gurur duyuyor ve bunu dile getiriryor ama sende bu yok.çünkü bu senin yapında yok.yaptığın zamanda yapmacık duruyor.kadın olmak başkadır kadınlık başkadır sanırım eksik olan şey bu sende.bir tek ark.tartışabileceğim konuşabileceğim bir tek insan yok konuşmaya çalıştıklarımda tepki yok bu kadar iş kolik değildim yalnız kalmamak için işe sarıyorum.ben seninle çocuklarmızın gelecek hayallerini kurmayı seninle oturup bir konu üzerinde tartışabilmeyi bugün sana ne piriyim diyen değil bugün şunları konuşalım dünyada şunlar olmuş diyip benimle paylaşan benim arkamda değil yanımda duran bir eş istiyorum dedi.Bazen acaba bir inşaat ustasıyla evli olsan daha mı mutlumu olurdun diye düşünüyorum çünkü benimle bi r paylaşımın yok bu seferde sana haksızlık yapmış olurum çünkü sen ünv.mezunusun beni anlamayacak japasitede dğilsin.sen beni analmıyorsun sadece duyuyorsun dedi.bu konuşmalar esnasında benim boğazım düğüm düğüm gözümden dökülüyor o arada zil çaldı bende lavaboya gitim nys döndüm annemşer çıkmış beni gördüler ne oldu niye ağlıyosun tartıştınız mı falan dediler.eşimde bugün hepiniz sordunuz günümü sadece o sormadı çok ilgisizsin dedim dedi annemle babamda savunmaya geçti çocuklardan şundan bundandır falan dynce lütfen savunmaya geçmeyin diyip mutfağa geçti.onlar bunu belli ki bir hal hatır sorma gibi algılayp saçma buldular çünkü bu sbah ne tripli kocan var ne oluyomuş yarım saat geç sorsan,gönlü başkasına kaymış gibi abuk sabuk yorumlarda bulundular sustum.
Gelelim benim cepheme sabaha kadar ağladım ben kendimi böyle görmüyorum kendimce bana haksızlık yaptığını düşünüyorum.Eşimlesohbet etmeyi çok seviyorum çünkü onu herkesten daha yakın hissediyorum.çocuklardan sonra bir cinsel hayatımız yok diyebilirim.o benim için çok değerli onu gerçekten çok seviyorum her kararımda destekçimdir.Onun yanında değerim olduğunu hissttiriyor.bir dediğmii iki etmez aslında her kadının isteyeceği anlayışlı bir eş.yemek yokmuş ütü olmamış ev dağınıkmış bunları önemsemez akşamları işten gelince çocuk konusunda yardımcı olmaya çalışır.Ama bende onu mutlu etmek için elimden geleni yaprım.ama dün akşam anladım ki bunlar yeterli değilmiş meğer benim eşim 5 yıldır hep yalnızmış!o yüzden dün içki içmiş seneye belki kumar karı kız dedi şakayla karışıktı belki ama söyledi.peki çözüm önerin ne dedim bu böyle gidecek bu konuşmanın üzerine sen biraz daha dikkat edeceksin sonra yine eskiye dönecek deidi.
Şimdi benimse içimde bulunduğum ruh hali karmakarışık.ne yapacağımı bilmiyorum.sanki her davranışım yapmacık olacakmış gibi geliyor.içkinin devamı gelir diye korkuyorum.her tartışmamızı yalnızlığa itiyosun diyerek beni suçlu hissetmeme neden olacakmış gibi geliyor ve buna benzer bir çok düşünce.bazen bu evliliğin yürümeyeceğini düşünüyorum.bu sabah beni arayıp dün için üzgün olduğunu ve beni çok sevdiğini söyledi bense hiçbir şey diyemedim.şimdi çok değerli fikirlerinize ihtiyacım var.Ben ne yapayım?

bilmiyorum belkı bana kızacaksınız ama sız cocuklara daha fazla odaklanmıssınız esınızı ıhmal etmıssınız gıbı gelıyor..cocuklarınıza annelık yaparak yada evınızdekı her ısı yaparak butun sorunları kendınızce çözerek kendınızı haklı göruyorsunuz ama bu esınızın sızden manevı olarak bekledıgı seylerı karsılamıyor anladıgım kadarıyla..cocuklardan sonra cınsel hayatımız yok dıyorsunuz pekı kocanızla ortak olarak paylastıgınız cocuklarınızın olmadıgı bısey varmı dusundunuz mu..esınıze zaman ayrıın cocuklarınızı aılenıze bırakın basbasa kalın ve ona özel oldugunu hıssettırın eşinizde sizi seviyor sevmese bu kadar acık bır dılle beklentılerını söylemezdı...benı bagıslayın ama bazı kadınlar anne olduktan sonra eslerıne yok gıbı davranıyorlar kendılerıne özen göstermıyorlar..eşlerıyle konustukları çocuk yemek ve evle ılgılı seylerden baska bırsey olmuyor..ailenize de esinizle aranızda gecenlerı anlatıp bosuna sızı doldurmalarına ızın vermeyın...çocukalrı bırakıp basbasa yemek sınemaya gidebilirsinniz hadi onu yapamıyorsunuz cıkın yarım saat yuruyun hava alınnn bıraz romantık duyarlı olun esınıze ve bunlar gecıcı olmasın..cocouklarınız olmadıgında esınızle basbasa kalacaksınız ve o sızın hayatınızı bırlestırdıgınız bır ınsan mutsuz olmasını ısmtemessınız degılmı..sızden daha ılgılı bırıhayatına gırıp kafasını karıstırabılırr o yusden yol yakınken esınıze sahıp cıkınnn...romantık mesajlar atın o calısıyorken mesela..bol şanslar :))

Yalan

Ayrica simartilmak isteyen adam once kendisi esini simartmali
zaten kadin tarafindan devami corap sokugu gibi gelir

Hep kadinlar simartmali, hep alttan almali,
hep sorumluluk onlarda olmali

Yaptigi seyin altindan baska seyler cikacak ya hayirlisi bakalim...

kadın 8 yıldır aynı kadın değil üniversitedeki çıtır hayat dolu genç kızdan 2 çocuk yapmış cinselliği bitmiş bitkin bir kadın var

adamsa aynı kalmamış ileriye gitmiş ama bi bakmış aşık olduğu kadın çok başka diyarlarda kalmış...

ama evet eğer konu sahibi toparlanmazsa aldatma beklendik bir durum...

genelde kadınlar böyle şikayet eder ilgisizsizn vs...rutin hayat boğmuş biraz ama önyargı da var şimdi yakınlık gösterseniz yapmacık diyecek diye oda içinizden gelmez.en iyisi kısa bi tatil

Back