• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evliligim, lutfen akil verin

Yeni evliyim, tabiki tartışıyoruz ve o kadar üzülüyorum ki tartışınca, sürekli huzursuzluk hali olan bir yuvayı tahmin bile edemiyorum.
Açıkçası gerçekten onların evi için üzülüyorum, umarım değişir ama bence de değişmez..

Eskiden peace üzülüyordum evde huzursuz olmasınlar diyordum ama artık üzülmüyorum .Peacenin duvardan farkı yok boşa konuşuluyor onunda elinde değil hasta bence.Tek üzüldüğüm kocası.

Kontrol dürtüsüne engel olamıyor dediğim dedik birisi takıntılı ve ısrarcı:mad:

Adamla zaten sabah akşam mesajlaşmışsın. Akşamda mesajına yarım saat cevap vermeyince vay niye yazmadı diye aynı şeylere başlıyor..

Adama acıyorum .Kukla gibi olması bekleniyor. Zavallım.:KK12: Gel deyince gel ,git deyince git, ara deyince ara, dizimin dibinden ayrılma ........

Kendimizden de örnek veriyoruz aslında ortada anormal bir durum olmadığını anlaması için. Sabah 8'de mesaisi başladı eşimin bu saate kadar sadece bir kere, o da "bizim nereye borcumuz vardı" diye sorduğu için yazıştık. Birazdan işten çıkar, eve geldim gittim muhabbeti olur. Herşeyi gündüz konuşursam akşam boş boş bakarım adamın suratına. Peace isteklerinin anormal olduğunu kabullenemiyor. Kabullndi gibi duruyor ama son anda yine vazgeçiyor.

Eskiden peace üzülüyordum evde huzursuz olmasınlar diyordum ama artık üzülmüyorum .Tek üzüldüğüm kocası.
Polyannaysam demek, ben umut etmek istiyorum hala. Evdeki huzursuzluk kötü, düzelmesi lazım mutlaka..

Düzelmez düzelmez ne yazık ki düzelmez.
Bu konuda siz haklısınız, bu sefer anladım dedi. Tek tek her konuya baktım aynı konular aynı olaylar ve aynı cevapları vermişim. Siz de aynı şeyleri yazmışsınız haklısınız dedi.
Br hafta ya bir hafta geçti.
Vay niye mesaj atmadı da iki saniye aramadı da.
Başa sardı yine.
Şuursuzluk geliyor üstüne resmen.
Bilinçli değil yani.
Burada düzelmez tedavi olmazsa imkanı yok düzelmez.
Habire en başa sarıyor.
Yorma kendini boşver

birsey soylicem, yazmicam vazgectim diyosun ama her 2 gunde bir yaziyosun? yazdigin seyler de hep duzelmez o duzelmez oluyor.
merak ediyorum sen neden yaziyorsun peki? tamam anladim, duzelmez diye dusunuyosun, ama bunu 2 gunde bir soylemene gerek yokki.
sende bu konuyu okuya okuya kendini tekrarlar mi oldunki ?

Eskiden peace üzülüyordum evde huzursuz olmasınlar diyordum ama artık üzülmüyorum .Peacenin duvardan farkı yok boşa konuşuluyor onunda elinde değil hasta bence.Tek üzüldüğüm kocası.

hasta oldugumu falan dusunmuyorum , cok abarti beklentilerim var farkindayim biliyorum, degistirmeye calisiyorum ama kiskanclik hissi gibi dusun bunu, kiskanc kisi kiskanc oldugunu bilir ama durum oldugunda kiskanclik hissinden vazgecemez. ancak zamanla belki sonucunda birsey olmadigini gore gore dizginleyebilir.
ben 100de 100 degisecegimi sanmiyorum, haklisiniz. ama ne kadar degissem, torpulesem kar bana da esime de.

Çalışan bir insan zırt pırt yazamaz ilk önce bunu bir anla, sabah 8 mesai başladı 5te bitecek, şu ana kadar bir kere konuştuk oda oğlumuzun kresiyle ilgili bir meseleydi 1 dk 45 sn sürmüş, işten çıkıp eve gidicem hemen oğlumun yemeğini hazır edicem servis gelecek oğluşu alıcam sonra hasret gidericez baba 7.30 gibi gelecek ve ekstrem bi durun olmadıkça aramam,çalışmalısın diyorum, iş yok çocuk yok boş vakit bol olacağı bu

Kendimizden de örnek veriyoruz aslında ortada anormal bir durum olmadığını anlaması için. Sabah 8'de mesaisi başladı eşimin bu saate kadar sadece bir kere, o da "bizim nereye borcumuz vardı" diye sorduğu için yazıştık. Birazdan işten çıkar, eve geldim gittim muhabbeti olur. Herşeyi gündüz konuşursam akşam boş boş bakarım adamın suratına. Peace isteklerinin anormal olduğunu kabullenemiyor. Kabullndi gibi duruyor ama son anda yine vazgeçiyor.

Polyannaysam demek, ben umut etmek istiyorum hala. Evdeki huzursuzluk kötü, düzelmesi lazım mutlaka..

sagol destegin icin, ben umidimi kaybetmedim. hala yapabilecegime inaniyorum.
yemin ederim ilk evlendigimiz bi kac ayla suan arasinda daglar kadar fark var. o zaman cilgin gibi davraniyodum asiri kiskaniyodum kisitliyodum. sonra ilk 8-9 ay zaten hic asla kabullenmedim bende birsey oldugunu hep esimi sucluyodum. ne zaman 1 sene oldu buraya konumu actim o zaman yuzlestim. ve belki burda cok hissedilmiyor ama 1 sene onceye baktiginda baya bir fark var.
dersenki her kavga kavgadir ve bardak dolu oldugu icin tehlikedir, evet oyle, her kavgada bosanadabiliriz. temkinli olmaya gayret ediyorum cunku esimin tahammulu yok. cok duzgun bir grafik sergilemesemde 1 sene onceye baktiginda cok daha yukardayim. yorumlariniz asla bosa gitmedi, herkese tesekkur ederim.
annemle , kardesimle konusmadim boyle. doktoru bile biraktim baydim kadin bana cin den bana canta getirirmisin muhabbeti yapti 15 dk konudan uzaklasti, bende biraktim.

geyik.webp

affına sığınarak peaceful16 peaceful16

sagol destegin icin, ben umidimi kaybetmedim. hala yapabilecegime inaniyorum.
yemin ederim ilk evlendigimiz bi kac ayla suan arasinda daglar kadar fark var. o zaman cilgin gibi davraniyodum asiri kiskaniyodum kisitliyodum. sonra ilk 8-9 ay zaten hic asla kabullenmedim bende birsey oldugunu hep esimi sucluyodum. ne zaman 1 sene oldu buraya konumu actim o zaman yuzlestim. ve belki burda cok hissedilmiyor ama 1 sene onceye baktiginda baya bir fark var.
dersenki her kavga kavgadir ve bardak dolu oldugu icin tehlikedir, evet oyle, her kavgada bosanadabiliriz. temkinli olmaya gayret ediyorum cunku esimin tahammulu yok. cok duzgun bir grafik sergilemesemde 1 sene onceye baktiginda cok daha yukardayim. yorumlariniz asla bosa gitmedi, herkese tesekkur ederim.
annemle , kardesimle konusmadim boyle. doktoru bile biraktim baydim kadin bana cin den bana canta getirirmisin muhabbeti yapti 15 dk konudan uzaklasti, bende biraktim.

Terapist olmadan çözebilir misin bilemiyorum açıkçası ama umarım işe yarar kendi kendinizi telkin etme yönteminiz.
Ama büyük değişmelisin Peace, aa bak artık günde 13 kere değil 3 kere arıyorum yeterli gelmez şu saatten sonra, hiç aramamayı öğrenmen lazım.

Terapist olmadan çözebilir misin bilemiyorum açıkçası ama umarım işe yarar kendi kendinizi telkin etme yönteminiz.
Ama büyük değişmelisin Peace, aa bak artık günde 13 kere değil 3 kere arıyorum yeterli gelmez şu saatten sonra, hiç aramamayı öğrenmen lazım.

Umuyorum bende , basladim basaricam insallah.
Dedigin dogru, o durumlarda dusuncemde kalmali en fazla .
Bakalim, guzel sonuclarlada gelcem , bak bole bole yapti ben yine bisey demedim aramadim diye :)) ins

Kendi içinizde bile ne kadar çelişiyorsunuz.

Daha birkaç sayfa önce "bende bir sorun olduğunu düşünmüyorum" diyordunuz.

Burada şu an ortam sakin olduğu için hatalı olduğunuzu düşündüğünüzü söylüyorsunuz ama ciddi anlamda eşinizi sıkboğaz etmeye karar verdiğinizde yine kendinizde sorun olmadığını düşüneceksiniz.

Bence Çin'den çanta istemeyen doğru düzgün bir terapist bulun hazır Türkiye'ye geliyorken. Devamında da Çin'de olacağınızı söyleyin belki uzaktan da olsa yardımı olabilir.

Çünkü devamlı başa sarıyorsunuz.

Çalışan bir insan zırt pırt yazamaz ilk önce bunu bir anla, sabah 8 mesai başladı 5te bitecek, şu ana kadar bir kere konuştuk oda oğlumuzun kresiyle ilgili bir meseleydi 1 dk 45 sn sürmüş, işten çıkıp eve gidicem hemen oğlumun yemeğini hazır edicem servis gelecek oğluşu alıcam sonra hasret gidericez baba 7.30 gibi gelecek ve ekstrem bi durun olmadıkça aramam,çalışmalısın diyorum, iş yok çocuk yok boş vakit bol olacağı bu

İşi var çalışıyor

Kendi içinizde bile ne kadar çelişiyorsunuz.

Daha birkaç sayfa önce "bende bir sorun olduğunu düşünmüyorum" diyordunuz.

Burada şu an ortam sakin olduğu için hatalı olduğunuzu düşündüğünüzü söylüyorsunuz ama ciddi anlamda eşinizi sıkboğaz etmeye karar verdiğinizde yine kendinizde sorun olmadığını düşüneceksiniz.

Bence Çin'den çanta istemeyen doğru düzgün bir terapist bulun hazır Türkiye'ye geliyorken. Devamında da Çin'de olacağınızı söyleyin belki uzaktan da olsa yardımı olabilir.

Çünkü devamlı başa sarıyorsunuz.

ben hasta oldugumu dusunmuyorum dedim, hatali davrandigimi biliyorum genel olarak.
verdigim ornek gibi kiskanclik hissi geldiginde o histen kurtulamiyosun ama davranislarini kontrol etmeye calisabilirsin, benim yapmak istedigimde bu ilk etapta.

o psikologu hic begenmedim acikcasi,ise yarasaydi devam ederdim . simdi yine bastan baslayip para akitmak istemiyorum .keske bi terapist arkadasim falan olsaydi bana yardim eden, indirimli falan.

burda bana yardim etmek isteyen var mi arkadaslar, terapist/ psikolog olan ? :)

ben hasta oldugumu dusunmuyorum dedim, hatali davrandigimi biliyorum genel olarak.
verdigim ornek gibi kiskanclik hissi geldiginde o histen kurtulamiyosun ama davranislarini kontrol etmeye calisabilirsin, benim yapmak istedigimde bu ilk etapta.

o psikologu hic begenmedim acikcasi,ise yarasaydi devam ederdim . simdi yine bastan baslayip para akitmak istemiyorum .keske bi terapist arkadasim falan olsaydi bana yardim eden, indirimli falan.

Bende merakla bekliyorum acaba yardim etcek biri cikacak mi.
Psikolog vardi galiba bi kac tane.
Yardim etmeye ederler de sen ne kadar cevap verirsin bu yardima orasi muamma ondan dolayi yardim etcek biri cikarmi diye meraktayim :confused:

Evet arkadaslar yardim edecek tecrubeli veya psikoloji egitimi alan, terapist olan varsa cok memnun olurum.

Peacecim,canım benim.
Biz sana ücretsiz terapi yapmaya çalışıyoruz bak elimizden geldiğince.
Konuşmanı,açılmanı,hani sana,eşine,evliliğinize zarar verebileceğine inandığımız konuları anlatmaya çalışıyoruz.
Elbet terapist değiliz de sen de farkındaysan hepimiz elbirliğiyle seni dinlemeye çalışıyoruz.
Ancak üzgünüm ki başka bir sorun var bizi de aşan.
Büyük ihtimalle bir rahatsızlık var,hani takıntı gibi saplantı gibi.
Belki bir pskiyartist görse hafif yollu bir ilaç düşünülebilir.
Belki aklından geçenleri daha yumuşatarak beyninden süzmeni sağlayan.
2 yıl kadar ilaç desteği aldım ben. Çok faydasını gördüm.
Üzülmeni ve yanlış anlamanı istemem ama bence sıkıntı sadece konuşmak,anlatmak,paylaşmak değil bence.

Peacecim,canım benim.
Biz sana ücretsiz terapi yapmaya çalışıyoruz bak elimizden geldiğince.
Konuşmanı,açılmanı,hani sana,eşine,evliliğinize zarar verebileceğine inandığımız konuları anlatmaya çalışıyoruz.
Elbet terapist değiliz de sen de farkındaysan hepimiz elbirliğiyle seni dinlemeye çalışıyoruz.
Ancak üzgünüm ki başka bir sorun var bizi de aşan.
Büyük ihtimalle bir rahatsızlık var,hani takıntı gibi saplantı gibi.
Belki bir pskiyartist görse hafif yollu bir ilaç düşünülebilir.
Belki aklından geçenleri daha yumuşatarak beyninden süzmeni sağlayan.
2 yıl kadar ilaç desteği aldım ben. Çok faydasını gördüm.
Üzülmeni ve yanlış anlamanı istemem ama bence sıkıntı sadece konuşmak,anlatmak,paylaşmak değil bence.

selam,
demek istedigim burada terapist/ psikolog veya egitimini alan biri varsa ozel gorusebiliriz. doktor aramak yerine..
Tabiki biliyorum bi nevi terapi burasida. ilac alip kendimi uyusturmak istemiyorum .. hem korkuyorum baslarsam birakamam diye. aliskanlik yapacak.
takintilimiyim diyosun, bilmiyorum. cok kiskancim ve karsimdakine alan tanimiyorum diye tanimlasak bu hastalik olmuyo ama .

selam,
demek istedigim burada terapist/ psikolog veya egitimini alan biri varsa ozel gorusebiliriz. doktor aramak yerine..
Tabiki biliyorum bi nevi terapi burasida. ilac alip kendimi uyusturmak istemiyorum .. hem korkuyorum baslarsam birakamam diye. aliskanlik yapacak.
takintilimiyim diyosun, bilmiyorum. cok kiskancim ve karsimdakine alan tanimiyorum diye tanimlasak bu hastalik olmuyo ama .
Takıntılısın demiyorum yanlış anladın.
Mesela dedim,elbet bu rahatsızlığın da bir adı vardır.
Ayrıca ilaç insanı uyuşturmaz,bu fikri beyninden atmalısın.

Demekki senin için para aile huzurundan daha önemli peace .Hangi bir zamana kadar böyle gidecek.

Back
X