• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğim ellerimden kayıyor..

eşine dengeyi sağla derken sende biraz yardımı ol. sizi ilgilendiren bir konuda yada size karıştıklarsa biraz sus ve eşine bak:1:. ya da komik gelmiş gibi biraz gülüver.

k.valide olmayacak birşey söylediği zaman bana, okadarda değil deyip gülüyorum, yada ilahi anne nerden çıktı şimdi bu gibilerinden:9:.

misal ziyarete gittiniz çok oturmak istemiyorsun, eşine saat söyle "şu saatte kalkalım canım, yorgunum" de. saati geldiğinde eşin hadi kalkalım desin...

herşeye karışmaya çalışan, burunlarını herşeye sokmaya çalışan bir aile, pasif bir eş, ve kendini yıpratan sen....
bak canım kendini bu kadar ortaya atmanın bir faydası yok, çünkü herşey eşte bitiyor. eşinin dengeyi sağlaması lazım...
sabır göster, güzellikle bir çocuga a yı b yi ögretir gibi ögret eşine..sürekli başına kakma ailesini...
ama şöyle bak olaylar.. eşinden genel olarak memnunsan, buailevi konularda dengeyi sağlayamamsıysa zamanla düzelir diye umut ediyorum.. çünkü olan size ve evliliğnize oluyor.. siz kavga ederken, kıyamet koparken belki onlar (eşinin a,ilessi) bir yerlerini yaymışlar mutlu bir şekilde oturuyorlar evlerinde

Evet sordum,oda ne deseydim kadın ilk bize geldi gelmemi deseydim dedi.Dedim gelme demene gerek yok,düşünki bizim misafirimiz var ne yapıcaksın o zman? yada günü birlik bi yere gittik gerimi dönücez annen 1 saat uğrayacak diye?Sustu kaldı.Anladımki oda farkında nerde hata yaptığının,neden benim onları durdurmak için bu kadar çırpınmak zorunda kaldığımın.Ben kimin ailesi ile sorun yaşanıyorsa onların çocuğunun onlarla konuşmasından yanayım ama eşim konuşamıyor sanki konuşursa kötü evlat,karısının ağzına bakan adam olacagını düşünüyor.Tabi bunda her tartışmada istersen biz bi daha gelmeyelim aramayalım oğlum diyen k.validenin payı büyük.

Ben güçlü,dik duran mesafeli olduğum için hatalıyım.Eşimle biraz önce konuştum tekrar ben bitsin istemiyorum dedim,bende istemiyorum ama böyle ne yapcaz nereye kadar ben arada kalıcam dedi.Bende sen böyle mutlu olacaksan böyle olsun dedim.Rol yapsan ne olur dedi..Dedim tamm rol yapıcam ve bundan sonra hiç bir tartışmanıza ,aile işlerine karışmalarına ses çıkarmıycam bu görevde senin bakalım ne kadar dayanabileceksin.Herkesin bi sınırının olması gerektiğini karı koca arasına kimsenin girmemesini ne kadar sağlıycaksın görücez beraber dedim.Yüzüğünü takmadan gitti.Daha fazlada üstelemiycem artık.Eğer gerçekten istediği buysa bunada ok dedim.Şimdi anlaşılacak ak koyun kara koyun.Bakalım başka bir bahaneylemi karşıma gelicek yoksa artık aile olduğumuzun farkına varıp bazı şeylerde sorumluluk alacakmı zaman içinde görücez..Olurda aramız düzelirse zaten en başta aile terapisti mutlaka ziyaret edilecek sizden bunu öğrendim artık kızlar çok teşkkür ederim desteğinize cevaplarınıza..

Bir erkek-koca neden arada kalır anlayamıyorum. Ne gerekiyorsa onu yapacak, ötesi yok bunun.
Sizde her zamankinden daha anlayışlı davranmalısınız bu süreç içinde.
Bu anlayışlı davranmakla kendinizden ödün vermeyi karıştırmamalısınız ama.
..
Eşinizin yüzüğünü takmadan gitmesini bir göz dağı olarak görüyorum.
Her zamanki gibi kaçış yolunu tercih ediyor, erkeklerin genel özelliği.
..
Bundan sonra herşey istediğin gibi olacak'' demeniz ise sizin aslında sadece tepkiniz.
Birkaç müdahale olursa yine üzülecek, yine eşinize yansıtacaksınız.
Bir kere dolmuşsunuz artık ve iç boşalım yaşamadan verilen böyle kararlar sağlıklı olmuyor.
Ama topu eşinize atmakla iyi yapmışsınız.Eğer dayanabilirseniz işe yaracağını düşünüyorum.

Eşiniz hayırlı evlat olmakla,
hayırsız eş olmayı birbirine karıştırmış sanırım.

Evet dengeyi kuracak olan eşiniz,
ama adam yardan vazgeçerken, serden vazgeçmiyor ne hikmetse.

Bence de evlilik terapistine gidin.
Sizin konuşmanızla çözülecek bir olay degil.
İş eşinizde bitiyor...

selam ben tavrından taviz vermemenden yanayım.
aynılarını yaşadım ama ben naptım. aman eşim üzülmesin aman canı sıkılmasın diye hep tamam dedim.
şimdi bi bilsen ne hallerdeyim.
asla ama asla evine müdahale ettirme. herkes yerini bilsin.
ama tatlılıkla kırmadan söyle.
benim eşimde ama ben evlatlarıyım ama anneme diyemem ama kırılırlar diye diye bu hale getirdi.
sonradan sen ağlayacağına bırak o ağlasın.

türkiyede bence cok büyük bir anlatım bozuklugu yapılıyor EŞİ VE AİLESİ gibi bir tabir var bu bana göre insanları cok yanlıs yönlendiriyor. eşi ve evlenmemiş cocukları onun cekirdek ailesidir. yani eşi başka yerde ailesi baska yrde değildir. bilmiorum bence bu yanlıs yonlendirme yapıyor erkeklere.

güzelim iyi niyetininde farkına vardım acıkcası bende cok sıkıntılar cekiyorum ale terapistine başladım faydasını gorecegime inanıyorum :ssz:

türkiyede bence cok büyük bir anlatım bozuklugu yapılıyor EŞİ VE AİLESİ gibi bir tabir var bu bana göre insanları cok yanlıs yönlendiriyor. eşi ve evlenmemiş cocukları onun cekirdek ailesidir. yani eşi başka yerde ailesi baska yrde değildir. bilmiorum bence bu yanlıs yonlendirme yapıyor erkeklere.

Farklı bir bakış açısı. :) Böyle düşünmemiştim hiç.

kızlarr çok ama çok teşekkür ederim..hergün burda çeşitli konuları okurken inanın hiç aklıma gelmedi benimde birgün yazacağım ama kısmet işte nerdeyse iyiki bu sorunu yaşamışız ve iyiki bende buraya yazmışım diycem nerdeyse..harikasınız yaa..bu kadar farklı kişilerin 40 yıl düşünsem bana böyle içten, anlayışlı, düşünceli fikir vereceği aklıma gelmezdi. Tek tek alıntı yapıp cevap yazamıyorum size çıkmam gerekiyor.Akşam mutlaka gelip hepsini tekrar kafama kazıyarak okuyup cevap yazıcam.Tek tek hepinize çok teeşkkür ederim çok saolun..

Biz evlendiğimiz zaman benim k. validem de bizim evdeki her şeyi bilmek isterdi.

Bu olaylar yüzünden biz de aynı siz gibi çok tartışırdık.

Her seferinde eşim "Evet de geç, lafın nereye gittiğini bilmiyor, cahil işte" derdi annesine.

Bunu yapmakta epey bir zorlansam da artık alıştım,

Duymuş gibi yapıp duymamazlıktan geliyorum onları.

Onlar bu davranışlarından vazgeçmediler ama en azından biz bu konuda tartışmaktan vazgeçtik.

valla hanımlar inanmazsanız, benim kaynanam evliliğimin ilk yıllarlarında makinede yıkanmamış olan bulaşıklara, çöp kovasına kadar bakardı, bu neyin kafasıydı hala anlamış değilim ama..:27::27:
sonuç itibariyle karı koca bir ağız olunca beraber sıkı durunca onlar da ancak o zaman artık alışıyorlar oğullarının kendi yuvası olduğuna, her ne kadar hoşlarına gitmesede iş erkekte bitiyor

bencede iş erkekde bitiyor ama sen göze batmışsın biraz sessiz kal kaynanan ne derse şaka yollu geri çevir alındınmı annecim de onun yaptığı gibi.sen zıtlaştıkça eşin senin saygısız olduğunu düşünür.annesine hak verir.sen biraz geri çekil eşin gerçekleri görsün.hiç olmadı kaynananla başbaşa kalınca seskaydı yapp:)

canım bence de evlilik terapistine gidin,çünkübelli kibirbirini seven bi çiftsiniz,yazık olmasın.
konuları eşinle sakin sakinkonuş ve madem sürekli bozuluyor planlarınız,öncedenönlemini almaya çalış.örneğin eşibne daha hafta başından bu hafta sonu şunu yapalım de.biraz o,biraz da sen alttan alın, umarımyoluna girer...

arayı eşin bulmalı dengeyi o sağlamalı :31:sen kaynananla tartışmaya girme saygısızlık yapıp ellerine koz verme :50:kocanla iyilikle tatlılıkla konuş seni seviyorsa orta yolu bulmak için çaba sarfeder biraz da zamana bırak canım erkekler aile olmayı geç idrak ediyorlar bu süre içinde eşinle zıtlaşmazsan ailesi ile yüzgöz olmazsan sen kazanırsın:34:

Arkadaşlar çok teşekkür ederim tekrar fikirlerinizi benimle paylaşıp yol gösterdiğiniz için.Işık hızıyla her dediğinizi işleme koydum ve sonuç mükemmel:)) Dün akşam iftara davetliydim halamlara eşimi arayıp söylemedim ben halama gidiyorum diye giyindim süslendim çıktım.(kendi kendime yıkılmadım ayaktayım imajı yaratıyorum aklımca:))akşam bi geldim baktım beni bekliyor ben hiç konuşmadım direk odaya gittim hopp peşimden geldi nerden geliyorsun sen diye dedim halama gittim.O anda resmen içinin rahatladığını yüzünden hissettim sonradan söylediğine göre sen beni gezmeye götürmezsen ben giderim diye düşündüğümü sanmış benim safım:)

Biraz konuşalımmı dedi tamam geliyorum dedim.Sonra başladı konuşmaya işte ben böyle olsun istemiyorumda,çok üzülüyorum ben vazgeçemem diye.Dedim beni 2-3 günde perişan ettin.Sarıldı özür diledi.bende özür diledim.Sana tek bir şey söyliycem dedim evet benim hatalarım var muhakkak mükemmel değilim,aynı şekilde seninde var.Ben hatamı anladım..Bu kadar öne çıkmamın annenle babanla bu kadar çatışmamın tek sebebi bizim aile olduğumuzu hissetmemeleri.Bunun için bu müdahaleleri yapmakta haksızmıyım dedim bilmiyorum dedi.(onun dilinde bilmiyorum evet demek oluyor) Dedim peki sen yada ben annenlerin aile işlerine, ev işlerine, maddi işlerine bu kadar karışabilirmiyiz?Hayır dedi.Çünkü anneninde babanında bi düzeni var dimi dedim evet dedi.O zaman bende bu evde bi düzen kural kaide istiyorum dedim.Artık aile olduğumuzun,kendimize göre planımız,düzenimizin olduğunu,senin eşinin annen baban değil benim olduğumu hatırla istiyorum dedim.Anladım dedi.

Beni bu kadar sivrilten,ön plana çıkartan tek şey senin geri planda kalman olabilirmi dedim?Ben onlara bi laf dediğimde onlara değil sana saygısızlık yapmış oluyorum çünkü sen susarak bana saygısızlık yapmış oluyorsun dedim.Ailene hayır diyemeyerek benim gözümde saygıyı yitityorsun çünkü bizi erteliyorsun,yarın bigün hamile kaldığımda sen istesende benim halim sabrım kalmıycak,şuandan daha çok anlayışına ihtiyacım olacak dedim.Buda beni dolduruyor haddimi aşmama sebep oluyor.Senden ricam ben dilime sahip çıkıyım sende ailene sahip çık dedim.Elimden geleni yapıcam dedi belkide bunu şimdi yaşamamız daha iyi oldu önümüzdeki günler için bize bi ders oldu dedi.

İşte böyle arkadaşlar Allahın izniyle ve sizin o güzel fikirleriniz desteğinizle ben evdeki huzursuzluğu tatlıya bağladım umarım daim olur.dedikleriniz bir bir kulağımda küpe oldu arada açıp hatırlamam şart sanırım,rolüme çalışmam gerekicek bazen sanırım:) İnşallah hepiniz huzurlu mutlu günler yaşarsınız.Çok saolun:))

Back