Evliliğim bitmeli mi devam mı etmeli? kararsızlıklar..

sersemsinem

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Mart 2012
837
714
Bundan önce buraya eşimle alakalı çok konu açmışlığım var.
İlgisizliğinden, sevgisini gösteremeyişinden, işinden dolayı bize (bana ve çocuklarına) zaman ayıramayışından, hep yanlış işler yapıp bizi sürekli borca batırmasından, Evliliğim süresince onun yanlış iş kararları yüzünden hep maddi sıkıntı çekişlerimizden, son zamanlarda hakaret etmeye başlamasından, evi ve evinin erkek işleriyle zerre kadar ilgilenmeyişinden vs.. vs.

En son yaşadığımız tartışmanın ertesinde beni evden kovup, çocuklarımı vermemekle tehdit etmişti, hatırlayanlarınız vardır.
Bir gün sonra çocuklarımı almaya gittim ve zorluk çıkarmadı, hatta yaptıklarına söylediklerine çok pişman olduğunu söylemişti.

Bu olaylardan sonra benimle sık sık görüşmek istedi, pişmanlık vurdukça ısrarlar çoğalmaya başladı.
Nitekim dün akşam görüştük, ben ısrarla boşanmaktan yana olduğumu, evliliğimizin elle tutulur yanının olmadığını savunuyordum (hem eşime hem aileme karşı) olayın aslıda bu zaten, yani bu güne kadar yaşadığım evlilik gerçekten evlilik değildi.
He hep mi böyleydi? hayır, özellikle son 1.5 yıldır anlamsız bi değişim evrim süreci yaşadık ve bi daha da g.tü toparlayamadık.

Şimdi dünkü görüşmemizde eşim çok ılımlıydı, klasik boşanmaktan korkan, hatalarını anlamış ve sindirmiş düzelmek isteyen bi erkek profiliydi.
Bana evime dönmemi, boşansakta devam etsekte evimde kalmamı, çocukların düzeninin hiç bi şekilde bozulmaması gerektiğini, boşansak bilemaddi olarak mahkeme kararına sadık kalmayacağını ve çocukları asla madur etmeyeceğini, elinden gelenin fazlasını yapacağını söyledi.
Sonrasında illaki başka bi eve taşınmak istersem düzenimi kutrduktan sonra o evi terketmemi söyledi.
Mantıklı şeylerdi fakat bunu çok çok öncesinden düşünmesi gerekirdi o ayrı.

Evlilik konusunda da vaadlerde bulunmayacağını, beni ikna etme çabasının çok samimiyetsiz olacağını ama dönersem ve devam edersek her manada değişmek için elinden geleni yapacağını, bunu yaşadıkça benim görmemi istediğini söyledi.

Sen sadece çocuklarım için bu evliliği sürdürüyorum deyip beklentisiz gel, ben seni her manada mutlu edicem söz veriyorum dedi.
Eğer umduklarını bulamadığını düşünürsen o zaman bi protokol imzalar önüme koyarsın ben de imzalarım ve boşanırız neden diye bile sormam sana, zorluk çıkarmam dedi.

Bi daha dönmememk üzere çıkmıştım o evden, çocuklarım için evliliğime katlanıyorum kafasında bi insan değilim, takk ederse hiçbişeyi gözüm görmez ama çocuklarım bu bi haftalık süreçte çok yıprandılar bunu görebiliyorum.Uyku yemek davranış her halleri değişti, annanesinin evine uyum sağlayamadılar ve onların bu durumu beni mahvediyor.
İkisi de çok küçük, bırakıp çalışabileceğim kimse yok, onlara yetebileceğim bi durumumda yok, evliliğime geri döndüğümde mutlu olacağımın bi garantisi de yok!

Ne yapacağımı bilmez durumdayım,
Sizden ricam konumu bildiğiniz kadarıyla bi empati yapmanız.
Böyle bi durumda siz hangi yolu kendinize rota tayin ederdiniz?

Dip not: Kayınbabamın eline yüklü miktarda bir para geçecek bir ay içerisinde.
Bana eğer eşimi affedip geri dönersem o parayı eşime ve eşimin kardeşine verip ortak bi iş kurduracağını ve başında da kendisinin duracağını söyledi.Maddiyatınızı düzeltmek için elimden gelen desteği esirgemeyeceğim dedi.

Son düzenleyen: Moderatör:
çocukları asla madur etmeyeceğini, elinden gelenin fazlasını yapacağını söyledi.

Bunu nasıl yapacakmış? Eşiniz geçmiş konularınızdan anladığım kadarı ile evliyken bile çocuklarını madur eden bir insan. Bir mama alırken düşünüp aldığınızla ilgili konu hatırlıyorum. Boşanınca gökten para mı gelecekmiş ona.
Nacizane fikrim düzgün bir işe girmeden kabul etmeyin hiç bir şeyi.

Eve dönün.
Öncesinde eşinize "eğer sorun yaratacak ve bizi mutsuz edecek bir hareketin olursa gözümü bile kırpmam bu evliliği bitirmek için, evliliğimiz için inan bana son şans" deyin.
Gözlemlemede kalın, çocuklarınızla ilgilenin en çok.

Hatta düzgün bir işe girmezse, maddi zorluk yaşatırsa evi terketmesini söyleyin.

Adam sana bıçak çekti. Unuttun herhalde ki yazmamışsın konuya?

Konularınızı çok üzlülerek okumuştum ve o evden sonunda çıkabildiğiniz için sizin adınıza çok sevinmiştim. Şimdi yeniden kafanızda karmaşık duygular ve yeniden eski kötü günlerin gelme korkusu. Eşinizi en iyi siz tanıyorsunuz. Bu düzeleceğim her şey güzel olacak vaadleri ne denli doğrudur. Girdiği pek çok iş deneyiminin de başarısızlığı sizi fazlasıyla etkilemişti bundan sonra da etkilemeyeceği ne malum. Ama bi yanda da çocuklar var. İşiniz gerçekten çok zor Allah yardımcınız olsun. Nedense içimden yine de bi acaba dedim. Acaba her şey düzelir mi? Umarım düzelir ve mutlu olursunuz..

Dip not ekledim konuma fıstık, o konuya da öyle bi çare buldu ailesi ama dediğim gibi hiç bir garanti yok, her durumda.
Evet babası o parayı verir ama onlar o parayı işletebilir mi emin olamıyorum.
Eğer işi kurarlarsa muhasebe adımına ben geçecekmişim, para planlama işini tamamen bana bırakacaklarmış.

Babasının parası ile mi söz veriyor size? Hep başkalarının üzerinden yaşıyor hayatını. Sizin muhasebeye geçmenizi babası be kendisi kabul etse de kaynınız ne diyecek. Onun da işi. Yani siz bilirsiniz tabi ama bu sizin kaçıncı şans verişiniz. Bu adam iş kurmayı bilmiyor. Babası başında ne kadar duracak sizce? Babası bu konuda iyi mi? O paranın garantisi var mı? Ne zaman gelecek o para? Bence para gelsin, iş kurulsun siz de o zamana kadar ailenizle kalın. Bıçak çekme falan demiş arkadaşlar ben o kısmı hatırlayamadım, o olmasa evinizde beklersiniz diyecektim ama bu adam iki gün sonra sizden kadınlık bekleyecek emin olun. Olmayınca da sinirlenecek. Ben o potansiyeli gördüm onda.

Canım durumun baya sıkıntılı ama ikinci kez denemeden ayrılırsan ömür boyu bunun acabasını yaşarsın diye düşünüyorum. Eğer daha önce böyle bir ayrılık yaşamadıysanız yani bu ilkse bir şans daha vermeni tavsiye ederim. Baktın aynı tas aynı hamam kesin kararla boşanırsın

Donmek istiyorsunuz akliniza yatmis esinizin konusmalari destek bekliyorsunuz sanirim.Deneyin en kucuk mutsuzlugunuzda resti cekeceginizi bilsin ama.

Siz muhasebede durup maaş alacak mısınız? Böyle bir konuda vardı sanki. Ama başkası ile karıştırıyor olabilirim. Bu durumda eltiniz ne diyecek? Yani inanın bu senaryo da iki ay sonra patlar.

Yazrkrn bile utanıyorum çünkü yaşadıklarımdan.

Bir de böyle bir durum varsa önce bunların telafisini yapmalı eşiniz. Maddiyat önemli ama zenginlikte bile utanılacak şeyler yaşanmış olması insana koyar. Her şey yoluna girse bile onlara sünger çekebilecek misiniz? Gönlünüzü alsınlar. Nasıl yaparlar bilmiyorum ama onu da kendileri bulsunlar. Her şey bir özürle tamir olmuyor. Ya da tüm sıkıntı iş kurulması babasının başında durması ile düzelmiyor.

İşte bunlar hep muallak..
Yani bi kumar gibi düşün ya rest ya zafer durumu,bilemiyorum güvenemiyorum, yapar altından kalkar diyemiyorum çünkü geçmişe dönüp baktığımda hiç iyi referanslar yayılmıyor önüme.
Tek düşündüğüm çocuklar, 2 tane aslan gibi pırlanta gibi yavrularım.
Herşeyden habersiz ne verirsen giyen, ne dersen he deyin zararsız meleklerim.
Onlar için en iyi olanının kararını vermeye çabalıyorum.
Dönmek istiyorsun galiba diyenler olmuş, eşimle aramdaki evliliğe dönmeyi zerre kadar istimiyorum ama konu çocuklara gelince kilitleniyorum.

Babasının parası garanti, gelecek o konuda sorun yok ama dediğim gibi babası ne kadar başında durur, onlar ne kadar işletebilir onu bilemiyorum.
Eltim henüz yok, kaynım bekar ve o da bu konuda asla sorun çıkarmaz bundan eminim ama beni ne kadar dahil ederler..,
İşte bunlar hep soru işareti!

Cocuklarin için don bence dayagi aldatmasi olmadigi surece bi sansi hakebilir sanki ama ben olsam şöyle yapardim ayrı bi odada yatarım çocuklar için bir araya gelirim sadece ihtiyaclari halinde okul varsa öyle durumlarda sana ihtiyaclarn için para birakmasida lazim konusmak istemezsen yazı yaz koy odasina pismanligi gercekse zaten seni odana dondurmek için ugrasacaktir cocuklarin için bi sans ver çünkü baba evindede rahat edemezsin diye dusunuyorum

Bu ilk kesin ayrılığımızdı, daha önce benzerini yaşamadık.
O yüzden düzelir ya da düzelmez diyemiyorum çünkü ilk tecrübe edişim olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…