• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğim,ben,eşim,sorumluluklar,aileler hangi taraftayım nerede yanlış yapıyorum:(

NILBENNN

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2013
52
5
28
Ankara
Öncelikle herkese merhaba kk bayanları olumlu,olumsuz fikirlerinize çok ihtiyacım var.
Kısa kısa kendimi,eşimi ve ailelerimizi anlatmak istiyorum.

Ben 24 yaşındayım orta hali bir ailenin yıllarca ezilmiş bir annenin,yıllarca çalışıp didinmiş Atatürkçü ruhu çok yüksek olan bir babanın, 3 kız kardeşin ortanca olanı ve içinde dobra,haksızlığa tahammül edemeyen,sert mizacının altında anaç,merhametli evin biraz kız çocuğu birazda erkek çocuğu gibi yetiştirileniyim. Derecelerle okul bitirip iyi bir konumda çalışan bir ablam, iyi bir üniversitede okuyan kardeşime nazaran daha havai, daha adrenalini yüksek işler peşinde koşup mutlu olduğum yerlerde çalışıp mutlu olduğum gibi yaşadım. Hayattan kaybettiklerim den çok kazandığım şeyler olduğunu düşünürüm.

Eşim 27 yaşında oğlak burcu bir evin tek çocuğu, baba tarafından ilk torun. kendi halinde(biraz pasif) bir babanın, yıllar sonra ilkokul mezunu iken dışarıdan okul bitirip çalışıp bir çok şeyi kendi kendine başarabilmiş, bakımlı, aktif, sosyal bir kadının oğlu...

Gelelim bize... Eşim tam anlamıyla yıllarca peşimden koştu ne kadar istemiyorum olmaz desem de sanırım bende bu süreçte çok alışmıştım ona.. Çünkü bir kadının kendini mükemmel hisedebilmesi için elinden gelen herşeyi yapmış kendini bana adamış bir adamdı. Tabi bu durum bir süre sonra bana pek iyi gelmemişti çünkü bir insanın sizi hayatının merkezine yerleştirmesi belli bir süre sonra omuzlarınızdaki yükü bira daha fazlalaştırıyor. Konuşarak biraz ayrı kalarak bu sorunları aştık hatta eşimle 2 yıl çıktıktan sonra arkadaşlarının olduğunu farkettiğimdeki mutluluk tarif edilemez. Bu sırada yıllar akıp geçti ve artık 5 yılını doldurduğumuz bu ilişkide şartlar olgunlaştı ve evlendik. Çok güzel bir düğünüm, mükemmel bir balayı yaşadım. ve çok iyi anlaşabilen iki ailemiz vardı artık..

3.5 aylık evliyim ama bazen eşimi tanıyamıyorum. Sanki o sabırlı, sakin, şefkatli adam gitti yerine hırslı, öfkeli, sesini yükselten, beni incitmek için herşeyi yapan başka bir adam geldi. Ben kalabalık bir ailede yetiştim tek başıma yemek bile yiyemem severim ben hep beraber yaşanan gürültüyü,neşeyi,düğünü hatta ölümü bile çünkü yalnızlığın insana iyi geldiğini düşünen biri olmadım hiç bir zaman.. bu yüzden insanlar ölüme yaklaştıkça geleni gideni olsun, çocuklarım yanımda olsun cenazem bile kalabalık olsunki ne çok seveni varmış desinler demezler mi.. ben bunları düşünürken eşim yalnızlığa bayılan evde oturup tv izleyen, pes atan, ikimiz başbaşa olduğumuz zaman her istediğimi yapan hadi annemlere gidelim dediğim zaman yüzünü asan, annesiğile gittiğimizde benden önce sıkılıp kalkıp gitmeye hevesli biri benim kocam.. ne çevremdekilere anlatabiliyorum ne ailesine ne aileme kendimin bile alışamadığım şeylere insanlara açıklayamıyorum içime atmaktan bu yüzden kavga etmekten yoruldum. Meğer benim kocam yıllarca peşinden koştuğu, adına siteler açtığı şiirler yazdığı kadınla evlenip mutlu olmak istemiyormuş Benim kocam çalıştığım halde (bazen ondan geç geliyorum işten) evde hazır yemek olsun, maç izleyeyim ayağıma herşey gelsin eve tıkılp asosyal gibi yaşayabileceği bir kadın gibi görmüş beni...
Belki sizlere dertlerim büyük gibi gelmeyebilir ama ben şuan hayalkırıklığı yaşıyorum, ben şuan başka bir adamla evliyim, benim yüzüne bakıp evet çocuğumun babası sen olmalısın dediğim insanı tanımıyorum... Nasıl çözebilirim bilmiyorum dün çok yakın bir aile dostumuza gidelim dedim gelmedi ozaman ben giderim dedim kavga ettik sen git dedi bende ablamları arayıp beni alın ben geliyorum eşim yorgunmuş gelmeyecek dedim gittim ama bütün gece orda değildim düşünüp durdum akşam eve geldiğimde salonda tvnin başında uyumuş kaldırdım yerine yatsın diye sabahta hiç konuşmadan işe geldik ve beni hala aramadı:( ne yapmalıyım

Eşinin evlenmek için yaptıkları ve evlendikten sonra yaptıkları..
Yaşadıklarımız o kadar benzer ki..
Seni etkilemek istemem tabi ki daha çok yeni evlisiniz.
Eşinle karşılıklı oturup konuşmayı denediniz mi?

Son düzenleme:
Genelde erkeklerin hepsi böyledir evliliğin ilk zamanları.

Zannedersem eşim evliliğe alışmış değil. Zamanla düzelir...

"annemlere gidelim diyoruz surat asıyor... kendi annesine gidiyoruz..."burayı okuyunca tek taraflı sandım da kendi annesinde de sizden önce sıkılıyormuş...
demek gerçekten tarafsız sıkılıyor adam. bir de taraflı olsa işin daha zor...:ssz:
evde yapabileceğin aktivitelerden başla.. birlikte zevk aldığınız şeyleri yapın.. bu konuyu konuştun mu hiç neden böyle olduğunu? kaldı ki evci erkekler kendini belli eder? sen bekarken hiç mi anlamadın?

bir insan nasıl bu kadar değişebilir?
şaşırdım, üzüldüm açıkçası
daha çok yeni olduğundan ayrı bir üzülüyorsundur
bikaç yıllık evli olsan takma sen takıl kafana göre
o otursun evde kös kös dicem de

peki hiç bunları vurdun mu yüzüne?
ne oldu sana beni tavlayana kadar mıydı bu aşk böcekliğin falan diye..

Evlilik müessesine hoş geldin :)

İlk yıllar hele ki ilk aylar olur böyle şeyler, çok takılma ağzınızın tadını bozma derim, zamanla alışacak uyum sağlamaya başlayacaktır.

diyecek söz bulamıyorum. eşin gerçek yüzünü göstermiş. ne yazıkki çok erken olmuş.[/QUOTEGerçekten böyle olduğunu düşünmek bile istemiyorum, çünkü bazen eskiye dair en ufak bir kıpırtı bile görsem eşimin böyle biri olmadığını düşünüyorum belkide avutuyorumdur kendimi:(

Eşinin evlenmek için yaptıkları ve evlendikten sonra yaptıkları..
Yaşadıklarımız o kadar benzer ki..
Seni etkilemek istemem tabi ki daha çok yeni evlisiniz.
Eşinle karşılıklı oturup konuşmayı denediniz mi?

Konularını görmedim evlimisin hala yoksa boşandın mı gerçekten boşanmış olmadığını ummak istiyorum.
Evet konuşuyorum bazen bağıra çağıra bazen iki insan gibi benim kaldıramadığım en büyük şey o kadar güzel ailelerimiz işimiz evimiz bizi seven insanlar varken bu kadar mı diyorum ben çok güçlü bir karakterdim hala da öyleyim zaman zaman ağlamalarım, vazgeçmelerim dışında ki artık ailelerimizi yansıtmadıkça yalanlar söyledikçe kahroluyorum babam yemeğe gelin dediğinde işten çıkamadık annesi kızım niye gelmiyosunuz dediğinde yorgunuz demekten okadar yıldımki mutsuzum diyemem evin içinde başbaşa olunca birazda ben bişeylerine karışmayınca çok güzel zamanlar geçiriyoruz ama nereye kadar sen nereye kadar gidebildin?

bir insan nasıl bu kadar değişebilir?
şaşırdım, üzüldüm açıkçası
daha çok yeni olduğundan ayrı bir üzülüyorsundur
bikaç yıllık evli olsan takma sen takıl kafana göre
o otursun evde kös kös dicem de

peki hiç bunları vurdun mu yüzüne?
ne oldu sana beni tavlayana kadar mıydı bu aşk böcekliğin falan diye..

inanki bazen bana yaptığı kitabı,notları,resimlerimizi, ortalara koyuyorum baksın belki hatırlar diye bazen bakıyor ne güzel şeyler yapmışım diyor bazende benmi yapmışım bunları diyor...
iki karakterli mi anlayamadım yoksa bu adamın ruhunda acı çekmek mi var bilemiyorum bazen ağlarım sadece ağladığım zamanlar eskisi gibi şefkatli oluyor:(

Evlenince bir süre sonra böyle oluyor canım. Benim eşimde asosyal yani çıkar gezer benimle sinemaya gideriz, yazın eve girmeyiz haftasonları filan ama ne bileyim ben doğayı severim, pikniği severim mangal yakalım arkadaşlarla vs hiç bilmez o kültürü, annesine gideriz oturalım derim biraz daha yok sıkılır zaten çok sıkı fıkı olmamış hiç ailesiyle doğumgünlerini yıldönümlerine kadar ben hatırlarım. Akrabalara gideriz bayramda teyzemlere Balıkesir'e annemlerde orada toplanır İst. giderler anneanne dede yok ama insan içien karışmaz evde oturur öyle bizimle git onlarla derim, dayım eniştem vs var gider az durur gelir hemen ya çok konuşur gereksiz ya hiç konuşmaz. Birisi varken annemlere gittik dayım var mesela yan apartmandalar akşam oturmaya gelmişler diyelim biz varız diye uykum geldi yatıcam der hadi gidin der gibi ayıp oluyor. Ama huyu böyle rahata düşkün zorlamaya gelmez ama mükemmel bir insan gözümün içine bakar, beni ailemi asla kırmaz kendi ailesinden daha çok sahip çıkar, ne istesem yapar alır bir yere çıkmak istesem götürür ama işte huy değiştiremiyorsun. Bazen oluyor ki be salonda o oturma odasında ayrı ayrı tv izliyoruz filan oluyor böyle yani. Biraz aktifleştirmeye zorla çıkarmaya alıştırmaya çalışın benimki daha kötüydü ama alıştırdım bir şekilde. Arkadaşlarınızı çağırın muhabbet edin oyunlar oynayın vs.

"annemlere gidelim diyoruz surat asıyor... kendi annesine gidiyoruz..."burayı okuyunca tek taraflı sandım da kendi annesinde de sizden önce sıkılıyormuş...
demek gerçekten tarafsız sıkılıyor adam. bir de taraflı olsa işin daha zor...:ssz:
evde yapabileceğin aktivitelerden başla.. birlikte zevk aldığınız şeyleri yapın.. bu konuyu konuştun mu hiç neden böyle olduğunu? kaldı ki evci erkekler kendini belli eder? sen bekarken hiç mi anlamadın?

Allahtan tek taraflı değil benim için tam bir yıkım olurdu herhalde yok evlenmeden önce böyle değildi arkadaşlarıyla gezer sinemaya gider içmeye giderdik ben hiç bir doğum gününü mü evde kutlamadım eğlenirdik güzel bir çifttik tatillere gider haritadan işaretler kaybolur gülerdik. çok inat çok hırslı bir insandı zaten senide öyle kazandım sabırla inatla hırsla ve dua ile der. Manevi yönüde çok kuvvetlidir. Ama işte karşımda iki insan var ve işin kötü tarafı benim ailemde onu öncesinde olduğu gibi biliyor emin olun anlatsam ablama kardeşime dostuma inanmazlar eşimin böyle bir insan olduğuna..

Evlenince bir süre sonra böyle oluyor canım. Benim eşimde asosyal yani çıkar gezer benimle sinemaya gideriz, yazın eve girmeyiz haftasonları filan ama ne bileyim ben doğayı severim, pikniği severim mangal yakalım arkadaşlarla vs hiç bilmez o kültürü, annesine gideriz oturalım derim biraz daha yok sıkılır zaten çok sıkı fıkı olmamış hiç ailesiyle doğumgünlerini yıldönümlerine kadar ben hatırlarım. Akrabalara gideriz bayramda teyzemlere Balıkesir'e annemlerde orada toplanır İst. giderler anneanne dede yok ama insan içien karışmaz evde oturur öyle bizimle git onlarla derim, dayım eniştem vs var gider az durur gelir hemen ya çok konuşur gereksiz ya hiç konuşmaz. Birisi varken annemlere gittik dayım var mesela yan apartmandalar akşam oturmaya gelmişler diyelim biz varız diye uykum geldi yatıcam der hadi gidin der gibi ayıp oluyor. Ama huyu böyle rahata düşkün zorlamaya gelmez ama mükemmel bir insan gözümün içine bakar, beni ailemi asla kırmaz kendi ailesinden daha çok sahip çıkar, ne istesem yapar alır bir yere çıkmak istesem götürür ama işte huy değiştiremiyorsun. Bazen oluyor ki be salonda o oturma odasında ayrı ayrı tv izliyoruz filan oluyor böyle yani. Biraz aktifleştirmeye zorla çıkarmaya alıştırmaya çalışın benimki daha kötüydü ama alıştırdım bir şekilde. Arkadaşlarınızı çağırın muhabbet edin oyunlar oynayın vs.

Benim kabullenemediğim evlendikten sonra böyle olan erkekler değil benim şaşkınlığım iki karakter arasında sıkışıp kalmam ve kendimden taviz veriyor oluşum eşimi topluma ailelerimize kazandırabilmek için bunları neden yapmak zorunda olduğum bende onun gibi insanım duygularımı nereye kadar saklayabilir ne kadar sabrede bilirim yada sabretmeli miyim? kendimden ödün verdikçe aynı eşim gibi farklı bir insana bürünüyorum nerde o şen şakrak herkese akıl veren kafasına koyduğunu yapan ezilmeyen ezdirmeyen ben...
ben evliliğimin iyi gitmesi için bunları yapınca ben olarak kalamamki ama...

Öncelikle herkese merhaba kk bayanları olumlu,olumsuz fikirlerinize çok ihtiyacım var.

Ben 24 yaşındayım orta hali bir ailenin yıllarca ezilmiş bir annenin,yıllarca çalışıp didinmiş Atatürkçü ruhu çok yüksek olan bir babanın, 3 kız kardeşin ortanca olanı ve içinde dobra,haksızlığa tahammül edemeyen,sert mizacının altında anaç,merhametli evin biraz kız çocuğu birazda erkek çocuğu gibi yetiştirileniyim. Derecelerle okul bitirip iyi bir konumda çalışan bir ablam, iyi bir üniversitede okuyan kardeşime nazaran daha havai, daha adrenalini yüksek işler peşinde koşup mutlu olduğum yerlerde çalışıp mutlu olduğum gibi yaşadım. Hayattan kaybettiklerim den çok kazandığım şeyler olduğunu düşünürüm.

Eşim 27 yaşında oğlak burcu bir evin tek çocuğu, baba tarafından ilk torun. kendi halinde(biraz pasif) bir babanın, yıllar sonra ilkokul mezunu iken dışarıdan okul bitirip çalışıp bir çok şeyi kendi kendine başarabilmiş, bakımlı, aktif, sosyal bir kadının oğlu...

Gelelim bize... Eşim tam anlamıyla yıllarca peşimden koştu ne kadar istemiyorum olmaz desem de sanırım bende bu süreçte çok alışmıştım ona.. Çünkü bir kadının kendini mükemmel hisedebilmesi için elinden gelen herşeyi yapmış kendini bana adamış bir adamdı. Tabi bu durum bir süre sonra bana pek iyi gelmemişti çünkü bir insanın sizi hayatının merkezine yerleştirmesi belli bir süre sonra omuzlarınızdaki yükü bira daha fazlalaştırıyor. Konuşarak biraz ayrı kalarak bu sorunları aştık hatta eşimle 2 yıl çıktıktan sonra arkadaşlarının olduğunu farkettiğimdeki mutluluk tarif edilemez. Bu sırada yıllar akıp geçti ve artık 5 yılını doldurduğumuz bu ilişkide şartlar olgunlaştı ve evlendik. Çok güzel bir düğünüm, mükemmel bir balayı yaşadım. ve çok iyi anlaşabilen iki ailemiz vardı artık..

3.5 aylık evliyim ama bazen eşimi tanıyamıyorum. Sanki o sabırlı, sakin, şefkatli adam gitti yerine hırslı, öfkeli, sesini yükselten, beni incitmek için herşeyi yapan başka bir adam geldi. Ben kalabalık bir ailede yetiştim tek başıma yemek bile yiyemem severim ben hep beraber yaşanan gürültüyü,neşeyi,düğünü hatta ölümü bile çünkü yalnızlığın insana iyi geldiğini düşünen biri olmadım hiç bir zaman.. bu yüzden insanlar ölüme yaklaştıkça geleni gideni olsun, çocuklarım yanımda olsun cenazem bile kalabalık olsunki ne çok seveni varmış desinler demezler mi.. ben bunları düşünürken eşim yalnızlığa bayılan evde oturup tv izleyen, pes atan, ikimiz başbaşa olduğumuz zaman her istediğimi yapan hadi annemlere gidelim dediğim zaman yüzünü asan, annesiğile gittiğimizde benden önce sıkılıp kalkıp gitmeye hevesli biri benim kocam.. ne çevremdekilere anlatabiliyorum ne ailesine ne aileme kendimin bile alışamadığım şeylere insanlara açıklayamıyorum içime atmaktan bu yüzden kavga etmekten yoruldum. Meğer benim kocam yıllarca peşinden koştuğu, adına siteler açtığı şiirler yazdığı kadınla evlenip mutlu olmak istemiyormuş Benim kocam çalıştığım halde (bazen ondan geç geliyorum işten) evde hazır yemek olsun, maç izleyeyim ayağıma herşey gelsin eve tıkılp asosyal gibi yaşayabileceği bir kadın gibi görmüş beni...
Belki sizlere dertlerim büyük gibi gelmeyebilir ama ben şuan hayalkırıklığı yaşıyorum, ben şuan başka bir adamla evliyim, benim yüzüne bakıp evet çocuğumun babası sen olmalısın dediğim insanı tanımıyorum... Nasıl çözebilirim bilmiyorum dün çok yakın bir aile dostumuza gidelim dedim gelmedi ozaman ben giderim dedim kavga ettik sen git dedi bende ablamları arayıp beni alın ben geliyorum eşim yorgunmuş gelmeyecek dedim gittim ama bütün gece orda değildim düşünüp durdum akşam eve geldiğimde salonda tvnin başında uyumuş kaldırdım yerine yatsın diye sabahta hiç konuşmadan işe geldik ve beni hala aramadı:( ne yapmalıyım

Klasik artık cepte gören türk erkeği canım :31: ne yazıkkiii buna yapacak hiç bir şey yok. Ben daha 2 aylık evliyim ama eşimde aynı değişimleri kısmen görüyorum. Aynı senin eşin gibi yıllarca peşimden koşan, gayet romantik, kibar bir erkekken balayından döndükten bir kaç gün sonra sinyalleri verdi. Ben tepkimi hep koyuyorum. Bir gün çok ters anıma geldi sen bana resmen oynamışsın dedim o sözden sonra kendine çeki düzen vermeye çalıştığını görüyorum. Ne yazık ki çevremde herkes senin eşin ve benim eşim gibi evlendikten sonra 180 derece dönüş yaşayanlardan, çözümü bulan varsa bana da söylesin :31:

ikimiz başbaşa olduğumuz zaman her istediğimi yapan ....

demişsiniz...ne güzel, az şey değil bu. Evinde ilgi görmediği için çok konu açan birsürü bayan var burada. Tek sorun sizinle gezmemesi mi o zaman? Kendinize arkadaşlar edinin, onlarla gezin. Belki bir müddet sonra o da size özenir, tekrar peşinize takılır. Olmadı illa eş mi lazım hayatın keyfini çıkarmak için; ben bayan arkadaşlarımla da acayip eğleniyorum.

3.5 aylık evliyim ama bazen eşimi tanıyamıyorum. Sanki o sabırlı, sakin, şefkatli adam gitti yerine hırslı, öfkeli, sesini yükselten, beni incitmek için herşeyi yapan başka bir adam geldi.

Tartışmalarınız hep bu sepeble mi peki? Sosyal olarak size uyum sağlayamadığından, yoksa başka sorunlar mı var?

evlenince erkeklerin degsitiginin bi ispati sanirim bu konu.fakat bence soyle bisey de var evlilikten once siz kendinizi farkli yansitmis olabilir mininiz simdi yasadiginiz konulari ne kadar konustunuz belki sizi farkli biri olarak algilamasina neden olmussunuz .erkeklrin evlilikten beklentileri cok farkli acaba bunu konustunuz mu evlenmeden once.yani ona yemek yapan hizmet eden bi kadin olmak degil de farkli bi evlilik dusundugunuzu .hircinligi konusunda sunu soyleyebilirim.ya farkli sorunlari vardir size boyle davraniyordur ya da daha evlilige sorumluluga alismamistir ozr geliyordur belki bu hayat.acaba esiniz cok pesinizden kostugu icin intikam mi aliyor simdi .hep sunu duyarim erkekler gecmisin acisini evlenince cikarirmis mutlaka.

demişsiniz...ne güzel, az şey değil bu. Evinde ilgi görmediği için çok konu açan birsürü bayan var burada. Tek sorun sizinle gezmemesi mi o zaman? Kendinize arkadaşlar edinin, onlarla gezin. Belki bir müddet sonra o da size özenir, tekrar peşinize takılır. Olmadı illa eş mi lazım hayatın keyfini çıkarmak için; ben bayan arkadaşlarımla da acayip eğleniyorum.

evet evde onunla oturup pes oynarsam ki bende bazen mutlu oluyorum bundan maç olduğu gün plan yapmazsam, çıkıp gezelim demezsem, surat asmassam kısacası onun istediği herşeyi yaparsam biz evliliği yürütebilir ara ara mutluda olabiliriz ama ben böyle bir adamla evlenmedim ben böyle bir adam istemedim ki arkadaslarım la geziyorum, eğleniyorum tabiki herşey koca değil ama nereye kadar bazen çıkma napıcaksın evde otur bile değip karıştığı zamanlar oluyor ve ben artık kavga etmekten o kadar çok yoruldum ki tamam değip kabulleniyorum ama bu ben değilim oda benim tanımadım bir insan artık..

Tartışmalarınız hep bu sepeble mi peki? Sosyal olarak size uyum sağlayamadığından, yoksa başka sorunlar mı var?

En çok bu nedenler ki zaten neden nedeni doğuruyor. Suratımı asmama karşı, annemlere gitmem ona göre garip ki işin kötü tarafı ben insanlara bunları anlatamayıp belki düzelir dedikçe hergün başka yüzüyle karşılasıyorum..

Konularını görmedim evlimisin hala yoksa boşandın mı gerçekten boşanmış olmadığını ummak istiyorum.
Evet konuşuyorum bazen bağıra çağıra bazen iki insan gibi benim kaldıramadığım en büyük şey o kadar güzel ailelerimiz işimiz evimiz bizi seven insanlar varken bu kadar mı diyorum ben çok güçlü bir karakterdim hala da öyleyim zaman zaman ağlamalarım, vazgeçmelerim dışında ki artık ailelerimizi yansıtmadıkça yalanlar söyledikçe kahroluyorum babam yemeğe gelin dediğinde işten çıkamadık annesi kızım niye gelmiyosunuz dediğinde yorgunuz demekten okadar yıldımki mutsuzum diyemem evin içinde başbaşa olunca birazda ben bişeylerine karışmayınca çok güzel zamanlar geçiriyoruz ama nereye kadar sen nereye kadar gidebildin?

Canım malesef 18 ay devam edebildik. Boşandık. Şu yazdıkların bile o kadar yakın ki bana.. Seni çok iyi anlıyorum.
Bende çok konuşurdum eşimle. Ama bi süre sonra konuşmaktan bile usandım. Çünkü değişmiyor.
Bizde başbaşayken çok güler, eğlenirdik hiç bi problemimiz yoktu.
Ama mesela bi arkadaşımın doğum günü olurdu gitmezdik. Yada ablamlar bi yerlere giderlerdi bizide çağırırlardı gitmezdik.
Ben hep bahane bulurdum. Yok hastayım yok çok yorgunum. Diyemezdim eşim gelmek istemiyor diye.
Ama zaman geçtikçe tahammül edemedim. Hatta bi gün ablam aradı yine dışarı çıkalım diye.
Eşim yanımdaydı. Yine başka zaman dedi. Bu sefer dayanamadım. Söyledim ablama eşim çıkmak istemiyor.
Siz bilmiyomusunuz biz 60 yaşındayız bi daha çağırmayın bizi boşuna dedim ağlayarak hemde. O kadar sinirlerim bozulmuştu artık.

Kendi dertlerimle konunu dağıttım kusura bakma canım ama umarım konuşarak çözebilirsiniz. Bizim tek problemimiz bu değildi zaten.
Sakın bizimde sonumuz böyle olur diye düşünüp üzme kendini.
Umarım konuşarak halledebilirsiniz.

evlenince erkeklerin degsitiginin bi ispati sanirim bu konu.fakat bence soyle bisey de var evlilikten once siz kendinizi farkli yansitmis olabilir mininiz simdi yasadiginiz konulari ne kadar konustunuz belki sizi farkli biri olarak algilamasina neden olmussunuz .erkeklrin evlilikten beklentileri cok farkli acaba bunu konustunuz mu evlenmeden once.yani ona yemek yapan hizmet eden bi kadin olmak degil de farkli bi evlilik dusundugunuzu .hircinligi konusunda sunu soyleyebilirim.ya farkli sorunlari vardir size boyle davraniyordur ya da daha evlilige sorumluluga alismamistir ozr geliyordur belki bu hayat.acaba esiniz cok pesinizden kostugu icin intikam mi aliyor simdi .hep sunu duyarim erkekler gecmisin acisini evlenince cikarirmis mutlaka.

Bunu da düşünmedim değil ama konduramıyorum bir insan inatla intikamla yapabilir mi evlilik bu çocuk oyuncağı değilki.. İnanki evlenmeden önceki beni bilseniz ele avuca sığmayan kızkıza tatillere giden annesine babasına bile bazı şeyleri kabullendirebilmiş hiçbir zaman ezilmemiş bir insan oldum hep kızkısmısı araba kullanırmıymış diyenlere inat 18 yaşımda kredi çekip araba alan 17 yaşından beri babasından tek kuruş para almayandım ben... annem sırf gençliğini yaşayamadı diye tatillere gönderdim hediye almaktan çok vermeyi severim ablam kardeşim okurken bir kerede hayıflanmadım hep ailenin deli asi ama merhametli kızıydım ben bunları kolay başarmadım ki babamın bu işte çalışmayacaksın dediğinde elimi beline koyup karşı çıkan bendim çünkü aileniz bile olsa insanların kesin hükümler vermesini kızsın kadınsın diye sığdırdıkları kalıba hiç sığmadım ki işten eve gelirdim annem evin ikinci erkeği geldi derdi.. ve bu zamanlarda yanımda olup bana destek veren adamın beklentileri nedir ne içindir anlayamıyorum..

Ben böyle birşey düşünme demem.Bak sen kalabalığı seviyor olabilirsin.O senin tercihin.Eşin sevmiyorsa o da onun tercihi.Senşn sevdiğin herşeyi o sevemeyeceği gibi,sen de onun sevdiği herşeyi sevemezsin.Sadece ortak bir noktada anlaşacaksınız.Evlilik,bir nevi ortaklıktır.Bir de şunu unutma,siz artık evlendiniz.Eskisi gibi peşinden koşmasını,sürekli ilgilnmesini bekleyemezsin.İlk zamanlar olan şey aşktır ve kavuşma isteğidir.Kavuştunuz ve bir süre sonra aşk,yerini oturmuş sevgiye bırakır.Yani çok istediğin birşeyi aldığında bile,o ilk heyecanın geçer.
Bazen onunla oturup evde miskin miskin geçirirsiniz,bazen güzle bir dille gel birlikte gidelim söz erken kalkarız diyerek alıştırabilirsin.
Adam sana bağırmıyor,yanlış harekette bulunmuyor.Ev gezmesine gitmeyi sevmiyor diye mi hemen gerçek yüzünü göstermiş oldu.

Back