• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğe alışamamak mı bıkmak mı

daha cok yeni evlisin zorlanman dogal esinle yapacak birseyler bul kendine biz aksamlari puzzle yapardik mesela ayni kitabi okurduk birlikte evin duvarlarina kagit yapardik kek falan yapardik

Teşekkür ederim canım deneyeceğim söylediklerini :)

ailenizden ayri sehirde üniversite falan mi okudunuz

evet :)

bir de benim annem öyle prensesler gibi yetiştirmedi beni o ev temizlediyse ben yemek yaptım yada tam tersi ki doğrusunun da bu olduğunu düşünüyorum

kocaman kızların ve erkeklerin annem elimi sıcak sudan soğuk suya sokmazdı bana hiç iş yaptırmazdı demesi garip değil mi?

Hanımlar merhaba vaktinizi alacağım için şimdiden özür diliyorum. Bir tavsiye, fikir, öneri her ne ise Bi akıla ihtiyacım var.

7 senelik ilişkimizi 10 gün önce evlilik ile taçlandırmış bulunmaktayız. Evet 10 günlük evliyim 7 senedir bu anın hayalini kuruyorduk fakat gelin görün mutlu değil gibiyim sevdiğim adamla evlendim o yanımda olduğu için mutluyum tabi ama birden bire ev işlerinin ortasına düştüm. Çok şükür eşim her konuda yardım eder asla kenara çekilip yatmaz ama ben bekarken neredeyse hiç Bi işime elimi sürmiyırdum hem bu zor geliyor bana hem de sürekli Bi ağlama isteğim var sürekli ailemi özlüyorum. Ailemle geçirdiğim günler geliyo aklıma. Akşam oluyor mesela şimdi annemlerle olsaydım kahve içiyor olurdum yada şunu yapardık diyorum hep onlarla yaşadığım anlar gözümün önünde canlanıyor.
Bir de uyku sorunum var. Geceleri uyuyamıyorum içimde Bi korku oluyor anlam veremediğim. Eşimle konuşuyoruz daha herşey çok yeni zamanla alışcaz diyor. Bilemiyorum neden bu anlamsız korku.. Gece eşim yanımda yatmasına rağmen içimdeki korkuyu atamıyorum ayetel kürsi okuyorum defalarca Bi ara uykuya dalar gibi oluyorum gene uyanıyorum.

Anneme bahsetmemiştim bu korku konusunu. Dün akşam korkum iyice tavan yapınca paylaşıp fikir almak istedim. Çabuk bıktın sanki dedi. Aslında bıktığımı da düşünmüyorum ama neden bu aidiyetsizlik hissi neden bu korku var içimde anlamıyorum. Sevdiğim adamla hayallerini kurduğumuz günleri yaşıyoruz ama benim içim hep buruk ailemi terkstmişim gibi hissediyorum.

Bu arada eşimde henüz alışamadığını söylüyor uyku problemi onda da var ama onun demesine göre bu zamana kadar yalnız yatmaya alışığız bundan dolayı rahat edemiyoruz diyor onun tanımı bana uymuyor ama eşim bana sarıldığında kendimi güvende gibi hissedip öyle dalabiliyofum uykuya. Ama adamda robot değil sabaha kadar kaskatı sarılıp yatsın haliyle uyku halindeyken dönebiliyo ben yine uyanıp başlıyorum korkuları geçirmeye çalışmaya.

Benim karanlık korkum var evde akşamları hiç yalnız kalmadım korktuğum için eşim 3 vardiyalı işe gircek ve gece vardiyasındayken bizim için resmen çile başlayacak sanırım. Ailemde kalmak istiyorum eşim de bişi demiyor ama ailesi illa karışıp laf söyler diye düşünüyoruz eşimde bu yüzdeb arada Bi kendi ailesinde kalmamı istiyor yada kendi evimizde tek kalmaya alışmam gerektiğini söylüyor..çuan geceleri tek kalmam çok zor benim için :KK43:

Vaktinizi aldım kusura bakmayın fikirlerinize ihtiyacım var. Bu yaşadığım his alışamamak mı hemen bu kadar erken bıktığımı düşünmüyorum ama bilemiyorum da :/ gece korkumu nasıl yenebilirim tek kalmayı nasıl başarabilirim şimdiden çok teşekkür ederim cevap veren herkese :dua:

Çok normal yaşadığın hissettiğin herşey. Bende ilk evlendiğimde hem çok sıkılmıştım hemde babamın evini çok özlemiştim. Akşam olunca şimdi kardeşimle kahve içer sohbet ederiz diye içlenirdim.Annemde yok hep ne yemişlerdir ne içmişlerdir ne yapmışlardır nasıl idare ediyolardır diye düşünüp üzülürdüm.2 yıl olcak hala aklıma gelirler üzülürüm. Aynı mahalledeyiz biz kaldı ki. Eşimde anlayışlıdır. Kardeşim haftada 3 4 kez gelir yanıma. Bazen kalır bende göndermez eşim kalsın yanında diye. Biliyo düşkünlüğümü sağolsun.Babamın sevdiği bişey pişirirsem onuda çağırırız hemen. Bende bazen yalnız kalıyorum evde.İlk zamanlar gündüzde korktuğum olurdu. Kapının kilidini değiştirmek filan istemiştim. Alıştım şu an yalnızlığada evimede ama baba evi farklı oluyo hep özleniyo.

Teşekkür ederim canım deneyeceğim söylediklerini :)
zaman nasi gecti anlamiyosun ozelikle puzzle ve duvar kagidi yaparken gecenlerde evi boyattik kagitlara bakip guldum manyakmiymisiz neymisiz dedim kendi kendime ama acayip zevkli zaman gecirtiyo hemde degisik bir hava katiyo hem eve hem kendine

evet :)

bir de benim annem öyle prensesler gibi yetiştirmedi beni o ev temizlediyse ben yemek yaptım yada tam tersi ki doğrusunun da bu olduğunu düşünüyorum

kocaman kızların ve erkeklerin annem elimi sıcak sudan soğuk suya sokmazdı bana hiç iş yaptırmazdı demesi garip değil mi?
bende 12 13 yasimdan beri yemegi isi gucu yaparim ozamanlar cok gicik olurdum ama simdi iyiki iyiki ogrenmisim diyorum ve bence erkek kiz farketmez herkes evinin isini ve yemegini yapabilmeli is yapmamak prenseslik degil aileler bunu ayirt edemiyor maalesef
kimseye muhtac olmadan hissetmeden kendi isini yapabilmenin ozgurlugu rahatligi paha bicilemez
sizinde ailenizden ayrilinca bukadar yogun duygu yasamama sebebiniz uniyi disarda okumaniz alisik olmaniz

Evliliğimin ilk zamanlarını aklıma getirdin. Hemen anlatayım sana eşimle 9 sene sevgili olduk evlendik eşimin işi sebebi ile güneydoğuda bit kadar bir şehire yerleştik ben işimden istifa ettim herkesi ailemi geride bıraktım 750 km uzağa geldim ki şuan annemler akdenizde bir şehire yerleştiştiler 1500 km . Yaşadığımız şehirde havaalanı kapalı uçak filan yok anla durumu. Biz evi tam 1 günde yerleştirdik çeyizimi eşyalarımı aldık buraya geldik . Sabah kahvaltı yaptık 1 saatte mobilya seçtik 1 saatte halı beyaz eşyanın modelleri belliydi aldık . Evlendik balayından döndük aman allahım olduk mobilyacı ile büyük sorunlar yaşadık baza yanlıştı yatak lekeli salon koltukları ile Sandalyelerin renkleri varlık bir sürü şey ya daha . Mobilya ile ilgili yaşanan tüm sorun evliliğimize yansımaya başladı evde tartışmalar başladı öyle saçma mevzulardan ki sana anlatamam . Gözünün üzerinde kaşın var diyip kavga ediyorduk . Tabi bunlardan bi Allah’ın kulunun haberi yok ailelerden. Sonra eşim göreve çıkmaya başladı 15-20 gün evde kalıyorum ağlıyorum ailemi özlüyorum yanlız kalıyorum eşimi özlüyorum filan . Allah o sıra bana öyle bir şey yaptı ki aklım başıma geldi . Eşim doğru afrine göreve bende 1500 km ötedeki ailemin evine gittim 6 aylık evliydik. Eve döndüğümüzde tam 1 senelik evli olduk . Allah aklımı başıma getirdi dedim ki ailem zaten duruyor aynı noktada evim evim kocam aynen böyle oldu 6 ay eşimi görmek eve dönmek için ağladım . Evimize döndük dünyalar bizim oldu şimdi huzurluyuz arada hala çok sıkıştıkça ailemi özlüyorum o kesin. Ama eşimden evimden asla vazgeçmem biraz zaman lazım senin için

Ben ilk evlendigimde 1 yil agladim ihanet etmis terk etmiskmgibi hisettim.ama.ufaktimda zaten.
Simdi 2.
Evlendigimde hic fark yok hergun gidiyorum onlari apar topar getirtiyorum.
Is konusuna gelince ben bekarkende evliykende yapmadım sevmiyorum.

Çok normal yaşadığın hissettiğin herşey. Bende ilk evlendiğimde hem çok sıkılmıştım hemde babamın evini çok özlemiştim. Akşam olunca şimdi kardeşimle kahve içer sohbet ederiz diye içlenirdim.Annemde yok hep ne yemişlerdir ne içmişlerdir ne yapmışlardır nasıl idare ediyolardır diye düşünüp üzülürdüm.2 yıl olcak hala aklıma gelirler üzülürüm. Aynı mahalledeyiz biz kaldı ki. Eşimde anlayışlıdır. Kardeşim haftada 3 4 kez gelir yanıma. Bazen kalır bende göndermez eşim kalsın yanında diye. Biliyo düşkünlüğümü sağolsun.Babamın sevdiği bişey pişirirsem onuda çağırırız hemen. Bende bazen yalnız kalıyorum evde.İlk zamanlar gündüzde korktuğum olurdu. Kapının kilidini değiştirmek filan istemiştim. Alıştım şu an yalnızlığada evimede ama baba evi farklı oluyo hep özleniyo.

Her daim içimizde özlem olarak kalıcak sanırım

yazdıklarında kendimi buldum, bende öyleydim. 1 yıllık evliyim, evime çok alıştım aileme gidiyorum ama kendi evimi özlüyorum artık

Yeni evlenenler hep oyle oluyor canim uzulme. Ben yataga yattigimda bu yabanci evde ne isim var benim kendi evimde neden degilim yatagimi ozledim dusunceleri dönüyordu kafamda. Annemin evinde bir gece kaldim kendi yatagimda sabaha kadar agladim . Alisma sureci boyle geciyor.

Eşim gece vardiyasındayken kalacağım sonrasında tek kalmaya çalışacağım hepsini yavaş yavaş rayına oturtmaya çalışacağız beraber fakat şuan hepsi çok zor geliyor ve kendimde bazen güç bulamıyormuşum gibi hissediyorum
valla 8 sene olcak ben hala yanlız kalamam 2 haftada bir gececci esim annemlere giderim zaten odam hala duruyo mis gibi bekar hayatıma orda devam ed,youm cayım corbam önüme annem istedim yemeyi yapar pasa gibi yasarım git annene napcan evde tek basına

Ben ilk evlendigimde 1 yil agladim ihanet etmis terk etmiskmgibi hisettim.ama.ufaktimda zaten.
Simdi 2.
Evlendigimde hic fark yok hergun gidiyorum onlari apar topar getirtiyorum.
Is konusuna gelince ben bekarkende evliykende yapmadım sevmiyorum.
bende hiç sevmiyorum peki işleri yardimci mi yapıyor

Ben iki hafta balayına cıktığım icin bende birinci ayın sonunda basladı bunlar hatta daha fazlası
Yaklasık iki ay her gün gece aglama, eşime keske evlenmeseydik seni cok seviyorum ama evliliği sevmiyorum demekle gecti
Eve yardımcı alıyordum ve eşim nadir bulunan eve benden cok bakan yemek yapan vs eşlerden olmasına ragmen adapte olamadım
Dedigin gibi bekarken evde ne bulasık ne yemek ne alısveriş hic bişey bilmiyordum hos hala temizlik ütü bilmem mesela ama inan geciyor hepsi
İlk zamanlar hatta ilk bir yıl o kadar cok bosanma vakası oluyorki biraz sabır diyorum

Hanımlar merhaba vaktinizi alacağım için şimdiden özür diliyorum. Bir tavsiye, fikir, öneri her ne ise Bi akıla ihtiyacım var.

7 senelik ilişkimizi 10 gün önce evlilik ile taçlandırmış bulunmaktayız. Evet 10 günlük evliyim 7 senedir bu anın hayalini kuruyorduk fakat gelin görün mutlu değil gibiyim sevdiğim adamla evlendim o yanımda olduğu için mutluyum tabi ama birden bire ev işlerinin ortasına düştüm. Çok şükür eşim her konuda yardım eder asla kenara çekilip yatmaz ama ben bekarken neredeyse hiç Bi işime elimi sürmiyırdum hem bu zor geliyor bana hem de sürekli Bi ağlama isteğim var sürekli ailemi özlüyorum. Ailemle geçirdiğim günler geliyo aklıma. Akşam oluyor mesela şimdi annemlerle olsaydım kahve içiyor olurdum yada şunu yapardık diyorum hep onlarla yaşadığım anlar gözümün önünde canlanıyor.
Bir de uyku sorunum var. Geceleri uyuyamıyorum içimde Bi korku oluyor anlam veremediğim. Eşimle konuşuyoruz daha herşey çok yeni zamanla alışcaz diyor. Bilemiyorum neden bu anlamsız korku.. Gece eşim yanımda yatmasına rağmen içimdeki korkuyu atamıyorum ayetel kürsi okuyorum defalarca Bi ara uykuya dalar gibi oluyorum gene uyanıyorum.

Anneme bahsetmemiştim bu korku konusunu. Dün akşam korkum iyice tavan yapınca paylaşıp fikir almak istedim. Çabuk bıktın sanki dedi. Aslında bıktığımı da düşünmüyorum ama neden bu aidiyetsizlik hissi neden bu korku var içimde anlamıyorum. Sevdiğim adamla hayallerini kurduğumuz günleri yaşıyoruz ama benim içim hep buruk ailemi terkstmişim gibi hissediyorum.

Bu arada eşimde henüz alışamadığını söylüyor uyku problemi onda da var ama onun demesine göre bu zamana kadar yalnız yatmaya alışığız bundan dolayı rahat edemiyoruz diyor onun tanımı bana uymuyor ama eşim bana sarıldığında kendimi güvende gibi hissedip öyle dalabiliyofum uykuya. Ama adamda robot değil sabaha kadar kaskatı sarılıp yatsın haliyle uyku halindeyken dönebiliyo ben yine uyanıp başlıyorum korkuları geçirmeye çalışmaya.

Benim karanlık korkum var evde akşamları hiç yalnız kalmadım korktuğum için eşim 3 vardiyalı işe gircek ve gece vardiyasındayken bizim için resmen çile başlayacak sanırım. Ailemde kalmak istiyorum eşim de bişi demiyor ama ailesi illa karışıp laf söyler diye düşünüyoruz eşimde bu yüzdeb arada Bi kendi ailesinde kalmamı istiyor yada kendi evimizde tek kalmaya alışmam gerektiğini söylüyor..çuan geceleri tek kalmam çok zor benim için :KK43:

Vaktinizi aldım kusura bakmayın fikirlerinize ihtiyacım var. Bu yaşadığım his alışamamak mı hemen bu kadar erken bıktığımı düşünmüyorum ama bilemiyorum da :/ gece korkumu nasıl yenebilirim tek kalmayı nasıl başarabilirim şimdiden çok teşekkür ederim cevap veren herkese :dua:

Surdan bir kaç sene sonra çoluğa çocuğa karışınca dunyada ne dertler varmış boşuna boşuna kendime dert aramışım diye kendine gülersin merak etme :D

Ayrıca sağlık sorunu olmadığı müddetçe yeni evli tek kalamaz babanin evine git yok kayinpederinin evine git olmuyo cidden. Daha da alisamiyorsun yeni evine. Kitle kapını güzelce yat evinde. Emin ol evine yatağına alisinca babanın evi bile olsa kendi evini ozliceksin zamanla.

O yüzden yapamıyorum edemiyorum demektense evine alışmaya çalış derim.

Yıllarca evlenmeyi düşle; Evlendik peki ya sonra?Artik bekar degilsin.Evlisin ve sorumlulukların var zamanla daha da artacak. Aramıza hoş geldin :)

10 gün icinde bu hale geldiysen....yani evlilik bu, alisman daha coooook sürecek, ama korkma herseyi atlatacaksin, cok kasmamaya bak. aglamalarin normal, hele ki annenler sana ziyarete gelince ve bi süre kalip gittikten sonra büyük bir bosluk olusacak ama bunlarin hepsi normal. kendine zaman ver, bugünden yarina olacak bisey degil ama cidden arkadaslarin dedigi gibi evlilige hosgeldin, cok ta merak edilecek bisey yokmus dimi :D

Allah yardimciniz olsun .Insallah en kisa zamanda atlatirsiniz.
1 yillik flortun ardindan evlendik esimle sanki 40 yillik evli gibi hissediyorduk :-) Hic yabancilik cekmedik.
Evde tek olmanin keyfini cikarmaya bakin film izleyim cikin gezin birlikte pasta borek yapip gömün :-)
Ev isi konusunda da yumurta kirmamis bir gomlek utulememis insandim hepsi yavas yavas oluyor bunun icin esinizin anlayisli olmasi gerekiyor.
10 gunluk evlisinz ev temizlenmistir zaten yerlesmeden. Ne is yaptinz da sıkıldınïz simdiden :-)

Hic oyle bir his olmadi. Geceleri gece lambasi kullanirim bekarken de kullaniyordum zaten siz de oyle yapin.
Evlendik tatile gittik sonrasinda bikac sehir gezdik ve neredeyse her aksam ve haftasonlari disari cikardik yurumeye bile olsa. Cok keyifli gecirdik, hic annem babam diye aglamadim, sevmiyor da degilim.

Hala cikiyoruz ama cogunlukla haftasonlari oluyor simdi. Haftaici 1-2 kere belki. Ben de evlenene kadar yemek, ev isi yapmamistim hic. Hala 4 4 luk yapmam ve canimi sikmam bunun icin.
Evlilik oncesi ailemden ayri yasamadim ama yine de asiri bir bagimliligim olmadi hic boyle. Suanda da ailemle farkli ulkelerdeyiz.

Ben üniversiteye başladığımda öyleydim.İlk defa ailemden ayrı başka bir şehirde yapayalnız hissediyordum. akşamları annemi arardım konuşurken boğazım düğümlenirdi. Yurttayken gece ağlardım. Zamanla geçti hepsi ben şimdi yine farklı bir şehirdeyim evliyim. Uzakta olmaya alıştığım için evlilik zor gelmedi. Evinizde vakit geçirin, yemek yapın, film izleyin zamanla alışırsınız.

Back