Evliliğe adım adım

Rzyabt

Üye
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2016
10
4
16
Meraba kızlar :)
Size bi sorum olacak sadece düşüncelerinizi merak ediyorum. 18 yaşındayım ve görücü usulü olarak 2 hafta önce nişanlandım ama hiç bilmediğimiz insanlar oldukları için babamın gönlü rahat değil beni verdiğini ama mutlu olmadığını sadece ben çok ısrar ettiğim için verdiğini Vs bu tarz şeyler söylüyor. Benim için hiç bir sıkıntı yok karşı taraf ile anlaşabiliyorum istediğimden daha fazlası diyebilirim elhamdülillah. Ama babamın böyle düşünmesi beni çok rahatsız ediyor sizce normal mi ?

Baba olarak tereddüt ediyor. Bu çok normal elbette.. Bence sizde düğün için acele etmeyin. Yaşınız küçük daha bir süre nişanlı iken tanıyın birbirinizi.

Baba olarak tereddüt ediyor. Bu çok normal elbette.. Bence sizde düğün için acele etmeyin. Yaşınız küçük daha bir süre nişanlı iken tanıyın birbirinizi.
Bencede öyle ama bu beni fazlasıyla üzüyor ağır laflar konuşuyor sanki severek olmuş gibi evet yaşım küçük olursa 1 sene sonra olacak düğünüm

bence baban haklı. hem yaşın çok küçük yani insanlar daha liseyi yeni bitiriyor o yaşta. tabiki evlenenler var ama bana doğru gelmiyor üniversitede filan okuyor musun ?
baban nasıl hemen verebildi ki seni ?nverdikten sonra içinin rahat olmaması garip o zaman tanışma sürecini biraz uzatmalıydı..
benim tavsiyem evlilik için acele etmemen gerektiği.

Yok sadece açık liseden devam edeceğim. Haklısınız Size garip gelebilir ama bizde böyle yaş sorun değil benim için bu olmasa bile başkası olacaktı biliyorum. Gerçekten karşı tarafta kız vermycek kadar kötü huyları yok babamda iyiler diye kendi diliyle söylüyor ama içim rahat değil demekten de vazgeçmiyor. Tek kız çocuğu olduğum için genelde herkes takma kafana kıyamıyor sana yoksa vermezdi gibi şeyler söylüyor ama kafamı karıştırmıyor değil

ben çok ısrar ettiğim için verdiğini söylüyor dedin.
tanımadığın biriyile evlenmek için neden ısrar ettin ki?

ben çok ısrar ettiğim için verdiğini söylüyor dedin.
tanımadığın biriyile evlenmek için neden ısrar ettin ki?
Israr ettim ama bu verceksin baba diye asla kesin konuşmadım kaç kere nedenini neden içinin ısınmadığını sordum beni yoldan döndürecek cevaplar vermedi hiç dediği tek şey yabancı ben nasıl güvenecem sizce de haklı değil miyim şimdi insanlar farklı farklı şehirlere gelin giderken biz aynı şehirde yabancı oluyoruz.

daha 18 yaşındasın .miniciksin be.
tanımadığın bi adamla evlenmek isteyecek kadar ne yaşadın ki?

daha 18 yaşındasın .miniciksin be.
tanımadığın bi adamla evlenmek isteyecek kadar ne yaşadın ki?
Anlıyorum Size garip geliyor bişey de diyemiyorum bende isterdim 22 yaşına kadar bekar durmayı ama beni de anlayın nasip olduğu zaman gerçekten hayır diyemiyorsun ve babamın da yaşı sorun ettiği yok ki

ben hala 18 yaşında bir çocuğun görücü usulü evlenmesi için ailesine ısrar etmesini anlayamıyorum. bu nasip değil yani.

ben hala 18 yaşında bir çocuğun görücü usulü evlenmesi için ailesine ısrar etmesini anlayamıyorum. bu nasip değil yani.
Yaşı bi tarafa bıraksak artık siz öyle alışmışınz garip geliyor anlıyorum ama bizim tarafta genelde 18 yaşında evlenirler bizim için yaş sıkıntı değil. Hemen karar vermedim zaten babamın izni ile isteme olmadan önce 2 ay mesajlaşarak tanımaya çalıştım anlaştığım için isteme oldu şimdi 1 sene de nişanlı duracağım diyorum ya hiç bi sıkıntı yok elhamdülillah sadece babam böyle düşünüyor yaşı değil de bunu eleştirsek

Bence yaşın çok küçük , görücü usulü demişsin sende tanımıyorsun yani karşı tarafı. Baban sonradan huzursuz olmuş madem neden verdi anlamadım. Bu yaşlarda sorun olmadığını ailenin onayı olduğunu söylüyosun ama bu yaşta üniversite okumak yerine erkenden evlenmek niye? Keşke biraz bekleseydin, ileride hayırlısı ile kısmetin çıkardı yine.Ama olan olmuş madem ,birbirinizi daha iyi tanımak için düğün sürecini çook ileride düşünmeni tavsiye ederim.Hakkında hayırlısı olsun..

Çok teşekkür ederim düşüncenizi paylaştığınz için. Okumayı kendim istemiyorum desem yeri var tabi ailem de ille oku demiyor zaten açık liseden sonuna kadar devam edeceğim inşaallah. Empati yapın biraz lütfen kendinizi koyun yerime kötü bi ahlak olmadıktan sonra bana yabancı deyip böyle yapması cazip gelmiyor kaç kere dedim baba sorun varsa bişey duyduysan vazgeçebilirim diye yok hiç bişey duymadım karşı tarafın iyi olduğundan bahsediyor böyle dedikten snra benim vazgeçmem uygun olur mu sizce?

Demem o ki babanızın da içine sinmemiş her ne kadar karşı taraftan bi huzursuzluğu rahatsızlığı olmasada belki o da sizin için erken olduğunu düşünüyor ama sizi üzmemek ve karşı tarafa mahçup olmamak adına geri çeviremiyor.Bence siz bekleseniz daha uygun olur..

Sen 18 yaşında bir kız çocuğusun. Bir evin kocanın yükümlülüğünu alacak kadar büyümedin ki. Çok zor yani sevsen bile elin adamıyla uğraşmak zor.
Ee madem hadi bu yaşta evlenmeye karar vermişsin ee ozaman babanın annenin tanıdığı biri olsaydı. Yabancı olmasaydı . Ailenin içi de rahat ederdi. Bilemiyorum ya erken evliliklere karşıyım

herşeyin farkındayım evlilik kolay değil. Dediğim gibi görücü usulü gelenler tabiki oluyordu tanıdıkların hiç biri içime sinmedi istediğim farklıydı nişanlım geldiğin de 'işte bu dedim bu olmalı'. Yaş sorun değil gerçekten babam içinde annem içinde benim içinde.. herkesin içi rahat annem benle aynı fikirde sadece babam sorun ediyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…