- 24 Ekim 2012
- 8.286
- 9.878
- 248
- Konu Sahibi okeanoss00
-
- #8.981
Yoktur canım bence. Ama çok fazla tereddüt yaşıyorsan gidip bir kan testi yaptır için rahatlar. Üzerine görme denilen şeyde az miktarda kanama olduğunu duymuştum normal regl gibi çok fazla olmuyormuş.iyi haftalar kızlarrrben de evliler kervanı diyorum
bu arada tam konusuna denk gelmişim bu kadar olur.. acaba aramızdan ilk kim hamile kalacak diye düşünürdüm, umarım o ben değilimdirpko var, hap kullanıyorum (gerçi bir ara antibiyotik içtim ve o ara ek korunma yöntemi kullandık), test de yaptım, hatta regl de oldum ama üstüne olma diye bişey varmış beni şüphelendiren ne peki; göğüslerim patlicak gibi şiş, aç olmadığım zamanlarda dahil yemek düşünüyorum ve mümkünse yiyorum, üstümde acayip bir yorgunluk var hep orda burda uyuyakalıyorum psikolojiktir belki de dimi kızlar? evet evet kesin öyledir, inşallah yani
tedavi için ne kullanıyorsun peki? ben doğum kontrol hapını hem tedavi hem korunma amaçlı kullanıyorum.
Yoktur canım bence. Ama çok fazla tereddüt yaşıyorsan gidip bir kan testi yaptır için rahatlar. Üzerine görme denilen şeyde az miktarda kanama olduğunu duymuştum normal regl gibi çok fazla olmuyormuş.
Sen git bir kan testi yaptır şekerim en temizi :)normal regl gibi değildi işteama pko olduğu için normal reglnin bi tanımı yok bende
Aslında zaman zaman değişik haplar kullandım; prolaktin düşüyor ama tekrar çıkıyor sonra. Bıkkınlık geldi şu an hiçbişey kullanmıyorum, tekrar gitmek istiyorum ama işte doğum kontrol vermek istiyorlar hep. Onun da hormonları daha da bozup yumurtalıkları tembelleştirmesinden korkuyorum karışık duygular içindeyimBebek istersek nolcak hap kullan bırakınca hoop tekrar çıkıyor... neblim ya...
Sen git bir kan testi yaptır şekerim en temizi :)
ben evlenmeden 1 ay kadar önce tekrar gitmiştim, öncesinde de doğum kontrol hapı ve glucophage kullanıyodum, kilo aldım verdim vs dengem bozulunca bırakmıştım. en son qlairista diye bir hap verdi ondan çok memnunum diğerleri gibi yan etkisi yok, doktorun da söylediğine göre hapların içinde en normal hormon seviyelerine sahip olanmış. bebek düşündüğün zaman önceden geleceksin başka tedaviye geçeceğiz demişti istemediğim için ilgilenip de sormadım ne yapacağını. tümden çözümü yok ki ya..
hayırlısı olsunbook thief cum Rabbim gönlüne göre versin bı ara bende korunmak ıcın hap kullandım dogum kontrol dahada tobe dedım yanı :)
Sende şekerle ilgili de mi sorun vardı o zaman? Bende kiloyla ilgili bir sorun yok, prolaktin yüksekti, en son dostinex kullandım, ki o da 1 hafta kullanabiliyorsun. Bir süre düzenli, gitti sonra tekrar yükseliş. Ondan daha önce başka bir hap kullanmıştım adını bile unuttum şimdi. qlarista'yı ben de duydum öyleymiş evet. Bana doktorum doğum yaparsan bu kistler gider demişti ama doğurmadan bilemiycem :) Bakalım bu aralar yine bir görünmeyi düşünüyorum...
bendede insülin direnci var cok kilo yapıyo ama benım duzensızlıgım olmuyodu bende asırı bı agrı ve fazla kanama gelıyo ya onu hala cozemedımevet insülin direnci yapmış pkotabi ben senelerce hiç umursamadım 6 ay fln olmadığım oluyodu hiç de umrumda olmuyo işime geliyodu hatta :) bana da doğurursan gider dedi ama hamile kalma olasılığı bu kadar düşükken onu nasıl yapcam hiç bilmiyorum :))) ben son 2 senede 10 kilo aldım 50'den 60'a çıktım, Allah'tan önceden zayıfmışım da şimdi aldığım kilolar göze batmıyor
bendede insülin direnci var cok kilo yapıyo ama benım duzensızlıgım olmuyodu bende asırı bı agrı ve fazla kanama gelıyo ya onu hala cozemedım
ya kuzum dugunden sonra şeyden sonra yani 18 gün kanama yaptı bende sürekli bi kanama hali oldu ve vucudumda acaip yan etkisi oldu ondan dolayı bıraktımpko mu var? benim de çok ağrılı olurdu ama doğum kontrol hapları onu geçirdi, hiçbir zaman fazla kanamam olmadı genelde 2 gün, çok nadir 3. gün olur. ayıptır sorması doğum kontrol hapını niye bıraktın?
iyi haftalar kızlarrrben de evliler kervanı diyorum
bu arada tam konusuna denk gelmişim bu kadar olur.. acaba aramızdan ilk kim hamile kalacak diye düşünürdüm, umarım o ben değilimdirpko var, hap kullanıyorum (gerçi bir ara antibiyotik içtim ve o ara ek korunma yöntemi kullandık), test de yaptım, hatta regl de oldum ama üstüne olma diye bişey varmış beni şüphelendiren ne peki; göğüslerim patlicak gibi şiş, aç olmadığım zamanlarda dahil yemek düşünüyorum ve mümkünse yiyorum, üstümde acayip bir yorgunluk var hep orda burda uyuyakalıyorum psikolojiktir belki de dimi kızlar? evet evet kesin öyledir, inşallah yani
Yani inşallah öyledir. Bende de pko var hap da kullanmayı istemiyorum. Sürekli bir tereddütler içindeyim; adet dönemi de pko dan dolayı düzensiz olunca... her belirtiyi yanlışa yorabiliyor insan :-/
Herkeste neredeyse var bu meret ya bende senelerdir uğraşıyorum Rabbim hiçbirimizi evlat hasretiyle sınamasınbu ay hasta olduğumda inşallah gideceğim sonuçta şuanda düşünmesekte 1 sene sonra rahat hamile kalmak isterim onun için tedavi sürecini öğrenmem gerek her doktor başından sallıyor resmen senelerdir doğum kontrol hapı kullanıyorum
amin canım, git tabi 1 seneye kadar istiyorsanız. ama benim doktorun dediği 1 sene falan deniyosun olmazsa tedavi deneniyor o yüzden içini ferah tut genciz sonuçta, yaş ilerledikçe zorlaşıyor.. ben de bıktım doğum kontrol haplarından ama en azından vücudum çalışıyor gibime geliyor gerçi pko da her regl yumurtlamak değilmiş falan filan. amaaaannn boşver yaaa
Yani aslında 1 sene sonra falan hamile kalmayı düşünüyorum hamileliği hesaplarsak 2-3 seneyi buluyor ama işte deniyor denediği an hamile kalma ihtimalinde var o zaman erkenden olacakbir yanımız ertelemeleyim Allah korusun sorun çıkar uğraşırsınız zaman kaybedersiniz diyor bir yanımızda para yok yapacak birşey yok bekleyeceksiniz diyor Pko tuhaf bir hastalık çok fazla kişide görülmeye başladı ben ergenliğe girdiğimden beri uğraşıyorum sürekli zayıf durmak zorundasın ama hastalığın getirisinde bu yok kilo çok zor veriliyor ve çabucak kilo alınıyor tabi zayıf ola pko hastaları var istisnalar hep vardır
kaç yaşındaydın canım? ben 25 yaşındayım eşimle aramızda çok yaş farkı olmasa bekliycem 30a kadar, hiç istek yok içimde, bi de maddiyat beni de düşündürüyor, ev kredisi başlayacak birkaç aya en az 5 senelik çekeceğiz, çocuk fln olsa masraflar artcak vs vs ay ne gerek var yaaa bi sürü kişi var çocuk yapan/yapacak olan onları severizben biraz bencilim sanırsam hiç keyfim bozulsun istemiyorum
kaç yaşındaydın canım? ben 25 yaşındayım eşimle aramızda çok yaş farkı olmasa bekliycem 30a kadar, hiç istek yok içimde, bi de maddiyat beni de düşündürüyor, ev kredisi başlayacak birkaç aya en az 5 senelik çekeceğiz, çocuk fln olsa masraflar artcak vs vs ay ne gerek var yaaa bi sürü kişi var çocuk yapan/yapacak olan onları severizben biraz bencilim sanırsam hiç keyfim bozulsun istemiyorum
Bende 25 yaşındayım eşim 29 yaşında bizimde maddiyat sorunumuz var ev kredisi 10 yıl ama 3 yıl sonra birazı düşecek ona verdiğimiz parayı işte çocuğa veririz 2-3 seneye rahatlarız diye düşünüyoruz ama zaman geçiyor ve korkuyorum pko yüzündenşuanda aman olsun seveyim güdüsü bizde de yok anca borçları ödemeye çalışıyoruz ama olmayınca üzülürüz
Amin canım inşallah bu işler yaşa falanda pek bakmıyor aslında nasibimiz nasılsa onu yaşayıp göreceğizEe ben ne yapayım 30 yaşındayım + pko :) Bence endişelenmek için vaktiniz çok bayanlar. Hayırlısıyla olur inşallah istediğiniz zamanlarda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?