Evlik ve ev :(

gulo47

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2009
22
1
Merhaba arkadaşlar biraz bu konuyu tartışıp ölçüp biçmeye ihtiyacım var. Kısaca anatiyorum. 2 ay sonra Düğünüm var ve nişanlımın Babasi alacağımız ev icin biraz nakit vericek. Cok fazla kredi çekip faiz ödemiyelim diye benim ailemde nakit para verip yardımcı olucak daha sonra elimiz rahatladığında onlarada odiycez. Krediyi nişanlımın Babasi cekicekti dolayisiyla babasının üstüne olucakti ev. Simdi ailem Biz nakit para vericez ama ev cocukların ütüne olsun dedi ve gerekirse krediyi de bizim Kızın üstüne çekelim dedi. Aileler anlaştı Bi sekilde ama suanda nişanlıma tartıştık bu konu Yüzünden. Benim ailem Hırsız mi niye boyle Yaptılar falan diye. Senin ailen Şart koyuyorsa bende Şart koyuyorum. Nikah yapılmadan tapu işlemi olmiycak diyor. Sadece inada bindirdi işi nişanlım biliyorum gözü mal da olduğundan degil. Bende dedim ki zaten ikimizin üstüne olucak ev nikah la ne alakası var ki. ama yok nişanlıma gore fark ediyormuş. Cok Karmaşık seyler. Ya Saçma sapan mevzulardan kavga eder olduk. Ve 2 ay kaldı

Son düzenleme:
gözü malda değilse madem senin üzerine olmasına neden laf ediyor?
bence ailen haklı.
burda kaç defa okuduk kayınpeder kaynana üzerine evi olup da o kendi evinde söz sahibi olamayanları.
bir de ailen de para verecekmiş yani.
yalnız kredili eve ortak tapu olur mu ki?
evlendikten sonra kimin üzerine olursa olsun ortak oluyor mallar da öncesini bilemiyorum.

Bankaya sorduk krediyi çeken kişinin ismi olması gerekiyor o Şart ama ortak da oluyormus yani ikimizin ismi üstüne.
Simdi nikah olmadan ikimizin üstüne yapılsa bi farkı varmi bunun ? Yok benim bildigim. Yani ortak tapu olucak. Evlendikten sonrada ayni sekilde ortak olucak. Yani soy ismim Değişiyor diye ve benim kızlık soy ismim ile tapu yapıldığı icin ben ayrıcalıklı değilim ki yine ikimiz ortak hersey. Yanlış mi biliyorum ?

aileniz iyi demiş çocukların üzerine olsun ev diye karşı taraf kabul etmiş, o zaman sizde nikahtan sonra tapuyu alın, boşuna tartışma çıkarmayın

Aynı durum yakın akrabama oldu.aileler yardım etti bir miktar.gerisini damat konut kredisi çekti. Aileler galiba 20 ser verdiler ortak tapu yaptılar nişanlılar yüzde elli hisse sahibi şeklinde tapu çıktı. Aileler miktar az ise ihtiyaç kredisi çeksin o zaman sorun olmaz.

Nikahtan sonraya gerek yok tapu söyle çıkıyor mesela ali yılmaz yüzde elli
Ayşe Coşkun yüzde elli.sadece ali yılmaz konut kredisi çekse de ortak tapu cikiyor isterseniz.aileler de ihtiyaç çeker az miktarda faiz çok oynamaz.ali yılmaz da kredi çekmiyorsa herkes birleştirir parayi yine gider tapuda ali yılmaz ayşe Coşkun diye tapu çıkar yani.

sanki senin babanın üzerine olmasın benim babamın üzerine olsun demişsin gibi davranıyor nisanlın...
ikinizin ailesi de yardımcı oluyor ve sonucta ev sizin.. bu durumda tabiiki sizin üzerinize olacak onun babasının üzerine olması sacma..

Madem fesatlık arıyorlar o zaman babasının üzerinde olmasında arasın fesatlığı.
Babanıza katılıyorum ev sizin üzerinize olmalı ya sizin ya eşinizin.

Onların demesi lazım gelinimiz yanlış anlar diye.yani öyle düşünmeleri lazım. Ayıp olur gelinimize ve ailesine diye.hic alttan almayın. Senin ailen de yardım ediyormuş bir de.etmeseler bile ayıp yani.bi yardım edilecek neymiş tapuda adım yazsın. Hiç alttan almayın hiccc.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…