- Konu Sahibi prensesimben
rabia hoşgeldin.öncelikle 2013 temmuz ayında yapılacak olan kpss sınavı kpss a grubu ve eğitim bilimleri için.eğer sen memurluk düşünüyorsan 2014 temmuz ayındaki kpss ye girmelisin.eğer bu detayları biliyorsan yazmam gereksiz olacaktır ama bilmeyen biri olabilir diye belirteyim.kpss a grubunda daha önceki mesajlarımda belirttiğim türkçe matematik coğrafya tarih ve vatandaşlığın yanı sıra muhasebe,hukuk,iktisat,işletme,yabancı dil gibi alanlarda var.a grubu kadrolar memur kadroları değil,uzman müfettişlik gibi mülakatla alan kadrolar.bizim bahsettiğimiz b grubu kadrolar olarak geçer ve bunlarda mülakat olmaz.puan 3 türünden diyelim 90 alırsın ve atanırsın.b grubu sınavı her yıl yapılmaz,iki yılda bir olur.2012 de oldu.şimdi 2014 te olacak.umarım anlatabilmişimdir.tabi ki yabancı dilin varsa ve iktisat hukuk da çalışacağım diyorsan 2013 te yapılacak olan sınava da girebilirsin engel yok ama dediğim gibi onlarda çalışacağın konular çok fazla ve mülakat yapılarak alınıyor.eğer sen memurluğu kastediyorsan önünde 6 ay değil 1,5 yıl var.rahat rahat çalışabilirsin.
merhaba hülyadem günaydın....
öncelikle nasılsın diyeyim?
ben bugün kitap siparişi verdim. cuma günü elimde olacakmış...
ihtiyaç muhteşem ikili(gk-gy konu anlatımlı set ve soru bankası seti)
öncelikle bununla başlıyım diyorum..
elimde geçen yıllardan. murat ve yargının konu anlatımlı kitapları da var,tabi onlar üzerinde baya karalama yaptığım için yeni almak istedim,ayrıca farklı kayynaklardan yararlanmak istedim tabiki...
,ve en çok ihtiyacın methini duydum... umarım doğru karar vermişimdir...
şimdi sana şunu sormak istiyorum....çalışmaya nerden hangi dersten başlamalıyım?
tarihim ve coğrafyam iyi değil.matematikten başlayıp,sözelleri sonraya mı bırakayım?yoksa hepsini bir arada mı götüreyim?:44::44::44::44::44: