evli olupta KPSS ye çalışmayı başarabilenlerr...

haklısın.öğretmenlik yapmak için onca yıl okudun.ben çok güzel puan alsanda alım çok az olursa puanın emeğin boşa gitmesin diye memurluk düşünür müsün demek istemiştim yoksa kendi mesleğini yapman en güzel olanı.

kpss ile ilgili soruları sorunları,çoğu kişi bilmiyo,yani nerden hangi kaynaktan çalışcaz,kaç net yapmak lazım,nasıl çalışmalıyız,kadrolar vs... vs....
bu konularla ilgili bilgimiz ne yazıkki az, bunları bilmeden de insan motive olup ders çalışamıyo,yani neye çalıştığımızı bilmiyoruz..
sen bizelere bu konu da da yardımcı olursan çok memnun oluruz....

öncelikle ben kamu mezunuyum sadece b grubuna çalışmak istiyorum,alan yapamam tek başıma...
bunun için bana başlangıç için kaynak tavsiyesinde bulunur musun?

bence de öncelik kendi mesleğin olmalı.... inşallah ta olur cnm...

canım ben ayrıntılı açıklayacağım ama önce matematiğin iyi mi temelin sağlam mı bilmem gerekir.ona göre yazacağım.

matematiğim çok kötü değil,ama çok iyi de değil...
çalıştığım takdirde güzel yapabiliyorum...

benim en büyük sorunum tarih
:44::44::44::44::44::44:

bir de şunu sorucam ben internetten kitap siperişivermek istiyorum. güvenilir ve uygun bi site var mı bildiğin?

Sınavda 120 soru var.cumartesi sabah sınava gireceksin.soru dağılımı şöyle:
30 türkçe
30 matematik
30 tarih
18 coğrafya
12 vatandaşlık (6 soru hukuk 6 soru güncel bilgiler.bazı yıllar 8 soru hukuk 4 soru güncel bilgiler)
4 yanlış bir doğrunu götürüyor.o yüzden bilmediğin boş kalmalı.kesinlikle öylesine işaretleme yapmamalısın.önce kitap yapılarından bahsedeyim.konu anlatımlı kitaplar var,sadece soru bankası olan kitaplar var ve hem konu anlatan hem de soru bankası olan kitaplar var ve en son cep kitabı denilen özet bilgileri içeren küçük kitaplar var piyasada.konu anlatımı kitap çok önemli.ben tek kaynağa bağlı kalmayı istemedim.3 farklı yayın evinin setini aldım.set dediğim 5 kitaptan oluşuyor(türk/mat/coğ/tarih/vat)yediiklim vardı,yargı vardı,ihtiyaç vardı.bu üçünü harmanladım.tarih ve coğrafyadan özetimi son ay kendi notlarımdan tekrar ettim.pratik oldu.
Türkçe için özet çıkarmaya gerek yok.sınav ezberi değil muhakeme gücünü ölçüyor.bol bol soru çözmelisin.gözün uzun paragraflara alışmalı.kitap okuyan biriysen seni zorlamaz.başta kelime bilgisini sonra cümle bilgisini ve en son paragraf bilgisini ölçüyor.anlatım bozuklukları,deyimlerin anlamları,yazım ve noktalama işaretleri gibi konuları zaman zaman kitaptan tekrar edersen iyice oturur.
Matematik sayılar,problemler,bilinmeyenli denklemler,mod,permütasyon kombinasyon,işlem,fonksiyon,geometri gibi lise 1 matematik düzeyini tekrarlıyorsun. matematik altyapın iyi olduğundan sınava bir sıfır önde başlayacaksın çünkü sınava giren adayların en başarısız olduğu dal bu alan.hergün 50 soru çözmelisin öyle öyle hız kanacaksın.yoksa haftanın bir günü 200 soru çözmenin anlamı yok.
Tarih ilkçağ tarihinden başlıyor türk tarihi Osmanlı tarihi ve inkilap tarihi ile noktalanıyor.en ayrıntılı alan bence bu alan ve kardeşin 30 da 30 yaptı.heheehe.konu özeti çıkardım.sonra yanlış yaptığım soruları konuların altına ekledim.kitaplar bitince yaprak testleri bitirdim en son internetten araştırma yapıyordum.mesela 2.dünya savaşı konuysa hemen internette tarih yazılarını okuyordum.genel kültürüm de çok arttı.iyi geldi.
Coğrafya 7 bölgemiz ve ayrıntıları üzerine kurulu.bakır nerede çıkar,hangi ilin nüfusu az,kırmızı toprak nerelerde bulunur,endemik bitkiler gibi bana göre çok zevkli konuları var.hiç sıkılmadım.
Vatandaşlık genel hukuk bilgisi var.o ezberlenecek.anayasa değiştirilirse takip edilecek.en son basım kitap almalısın.güncel sorular içinde hergün haber dinlemelisin.türkiye büyüme hızı,vize hangi ülkelerle kalktı,milli sporcular vss.
Kitaplarımın bir kısmını online aldım.sınavsepeti.com dan 1 haftada geldi.çokta memnun kaldım valla.

birşeyi eklemeyi unuttum.deneme testleri oluyor.mesela pegemin 120 sorudan oluşan 10 tane sınavı bir poşette satılıyor.sınava 2 ay kala ben konuları bitirince kendime evde deneme testleri yaptım.işte her yayın evinden aldım dediğim buydu.bir sürü deneme testleri satılıyor piyasada.onları aldım.kimisinde 10 tane test var kimisinde 20 tane test var.saatini kuracaksın.sınava sanki gerçek sınava giriyormuşsun gibi gireceksin.belki anlattığım şeyler komik geliyordur ama öyle.120 soruyu verilen sürede bitirmek zorundayım demen lazım.yoksa süre sınırı olmayınca zaten herkes o soruyu düşüne düşüne çözer.böyle işte:)))))))))))

maşallah sana. hangi bölümden mezunsun?

selam kızlar
size birşey sormak istiyorum
ben bu sene iktisat bölümünden mezun oldum
kpss ye girmek istiyorum
fakat hiç bir bilgim yok
a ve b bölümleri oluyor sanırım
bana yardımcı olurmusunuz?
şimdiden teşekkürler

hukuk mezunuyum.hazine avukatı olacağım kısmet olursa.

canm benim süper anlatmışsın....
gayet iyi anladım..
şimdi anlattıklarından sonra şuna karar verdimben öncelikle hemen bir ihtiyaç modüler konu anlatımlı set alıyor ve bismillah deyip başlıyorum en geç 1 haftaya....
ve her zaman seni rahatssız edicem bundan emin ol...
kpss konusunda donanımlı ve tecrübelisin çünkü...
çok ama çok teşekkür ederim....

ayrıca bölümün de süpermiş hani... umarım hedefine ve fazlasına ulaşırsın.........

sağol canım Allah razı olsun...aslında 2. el baksam mı ama şimdilik başlangıçta 2010 ihtiyaç modülere baksam olmaz mı sonra yavaş yavaş bulurum belki???tamam derse başlayınca önce matematikten başlıcam ki hiç mi hiç temeli olmayan ben sana soru sorarak sıkmam inşallah..biraz baktım nete millet önce matematiğe çalışın sözeli sonra yaparsınız diyor ki haklı da..inan 2010 dan bu yana ne değişti bilmiyorum açıkçası.........(( bayağı cahilim bu konuda..dersler değişti mi eklendi mi ne var ne yok haberim yok...(((ağır bi hamilelik doğum derken tamamen koptum dünyadan gündemden....ama sana ve senin gibi yardım ruhlu arkadaşlara sorarak çözecem inşallah...önce evi bi temizleyim kaç haftadır temizleyemedim gelen giden hastalık derken...

canım eline sağlık güzel anlatmışsın...bi de benim gibi takıntılı dönüp bazı cümleleri bi daha okuyan için hızlı okuma kitabı aldım aslında önce bunu bitirip okuma hızı kazanmam lazım..
hızlı okuma kitabı okuyan var mı kızlar bide hafıza tekniklerini yapan?benim gibi unutkana şart...unutkanlık için dualar Allah ın isimleri var aslında onları okumalı sık sık ve ona göre beslenmeli ....

geldim siteye kızlar.sizi yalnız bırakır mıyım hiç.kpss kitaplarından eski basım olanlarda işe yarar elbette.mesela türkçe aynı matematik aynı.ancak matematikte bu yıl fonksiyon sorusu sordular ilk kez.o yüzden yeni kitaplara bu konu da eklenmiştir.tarih ve coğrafya kitapları 2010 2011 ve 2012 kpss lerde çıkan bilgilere göre tekrar tekrar düzenleniyor.istiklal marşıyla ilgili detay soru sormuşlardı mesela kitaplarda yoktu sonradan eklendi.coğrafyadan karadenizi kalkındırma projesi ile ilgili soru sormuşlardı kitaplarda yoktu sonradan eklendi.demek istediğim buydu işte.yoksa her kpss kitabı az ya da çok sizi geliştirir.oku özetle onlarıda.ama 2013 yılı gelince mutlaka onlardan da edinmelisin.
hızlı okumayı geliştirme kitabı hiç okumadım.yararlı olabilir bilmiyorum.türkçe sorularında kilit nokta diyelim 10 cümlelik bir paragrafın ana düşüncesini istiyorlar senden.yazar burada ne demek istedi ya da neyi kastetmedi diyorlar.geçmiş on yılda kpss de çıkan tüm soruların toplandığı kitaplar var.onu edin ve sınava kadar 3 kere çöz.ösym neye önem veriyor hemen anlayacaksın.
sevimli renkli postitleri duvara yapıştırarak matematikte formulleri ezberleyebilirsin.ben öyle yapmıştım.tarihte isimleri yazabilirsin.ders çalışmayı zevkli hale getirir.
her gün ders çalışmalısın.on dakika bile olsa o masaya oturmalısınız ki alışkanlık olsun.sonra ders çalışmayınca vizdan azabı çekiyorsanız doğru yoldasınız.hepsi olacak90 alacaksınız.ben sitedeyim bir saat daha.soru sorabilirsin istediğin kadar canım.

Merhaba arkadaşlar bu başlık benim dikkatimi çekti çünkü tam beni anlatıyor.Ben evliyim ve 1 yaşında bir kızım var ve de KPSS'ye hazırlanmak istiyorum buradaki yorumlar çok hoşuma gitti ve hatta 2013 kpss cafe ye bende üye olmak istiyorum ama oradaki herkes eğitimden sınava girecek. Bense iktisat mezunuyum.Bebekle çalışmak çok zor olacak ama mecburum 9 yıldır çalıştığım şirketten doğum sebebi ile çıkartıldım.Artık özel sektörde çalışmak istemiyorum.Sınava çok çalışmam gerekiyor kendime bir yol, bir plan çizmem lazım ama çok sıkıntılı bir insanım doğru düzgün konsantre olamıyorum.Bana da yardım edin kızlar motiveye ihtiyacım var 6 ay gibi bir süre varken çalışmam lazımmm ama nasıl?????????????

rabia hoşgeldin.öncelikle 2013 temmuz ayında yapılacak olan kpss sınavı kpss a grubu ve eğitim bilimleri için.eğer sen memurluk düşünüyorsan 2014 temmuz ayındaki kpss ye girmelisin.eğer bu detayları biliyorsan yazmam gereksiz olacaktır ama bilmeyen biri olabilir diye belirteyim.kpss a grubunda daha önceki mesajlarımda belirttiğim türkçe matematik coğrafya tarih ve vatandaşlığın yanı sıra muhasebe,hukuk,iktisat,işletme,yabancı dil gibi alanlarda var.a grubu kadrolar memur kadroları değil,uzman müfettişlik gibi mülakatla alan kadrolar.bizim bahsettiğimiz b grubu kadrolar olarak geçer ve bunlarda mülakat olmaz.puan 3 türünden diyelim 90 alırsın ve atanırsın.b grubu sınavı her yıl yapılmaz,iki yılda bir olur.2012 de oldu.şimdi 2014 te olacak.umarım anlatabilmişimdir.tabi ki yabancı dilin varsa ve iktisat hukuk da çalışacağım diyorsan 2013 te yapılacak olan sınava da girebilirsin engel yok ama dediğim gibi onlarda çalışacağın konular çok fazla ve mülakat yapılarak alınıyor.eğer sen memurluğu kastediyorsan önünde 6 ay değil 1,5 yıl var.rahat rahat çalışabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…