Evli olup, Kocası Askere gitmeyen var mı:(?

benim görümcem 20 yaşında bu şekilde evlenmiş kocasıda 20 yaşındaydı ünv. falan oda okumaya çalıştı bitiremedi hemende bir çocuk yaptılar, sonra koca askere gitti 15 ay, kiradada oturuyorlardı, herkesin hayatını sıkıntıya soktular. bu şekilde yapılan evlilikler sorumsuzluk , düşüncesizlik ve hayalperestlikten başka birşey değil, aileler nasıl onaylıyor aklım almıyor. görümcemin kendiside bu 15 ay içinde çokk sıkıntı çekti, benim fikrim bence daha fazla vakit kaybetmeden gitsin askerliğini yapsın , össye girmesi kazanması 4 yıl kalmadan okuması bunlar gerçeğe çok daha uzak bence. bu sıkıntıyı nasıl olsa çekiceksiniz, bence daha fazla zaman kaybetmeyin.

ben annemlerde kalmayı düşünüyorum zaten her haftasonuda kayınvalidemlere gidecekmişim,eşim öyle diyor,küsmesinler diye mirmirmirmir
sonuçta hangisinin yanında rahat edeceksen orda kalmalısın,

bizde de aynı sorun var kızlar. çok kafama takmıştım ama genelkurmaydan açıklama geldi hemen olabilecek bir olay değil tek tip askerlik diye. eşim kasım'da gitmeyi planlıyor. ikimizin ailesi de ankarada olduğundan ben kendi evimde kalmayı planlıyorum. zaman zaman gider kalırım belki her iki tarafta da. ama yalnız kalmamak için onların ara ara gelip kalması daha iyi çünkü 14 aylık bir oğlum var ve evden uzakta düzeninin bozulmasını istemiyorum. Allah hepimize kolaylık versin bu konuda çok zor. ınşallah herkesin eşi kısa dönem yapıp döner bir an önce...

neden öyle düşünüyorsun
galiba eşiniz askerligini yapmıs
eger yapmıs olmasaydı böyle konusmazdınız.neyse herkesin kendi fikri sonucta
napalım bizim de böyle sorumsuzluk düşüncesizlik üzerine kuruldu evliligimiz elden bişey gelmiyorsengözlerimebaksanab

"Tek tip askerlik için çok erken"...

Yaşasın , yaşasın , yaşasın... hihoyyyt opuyorumnanaktan

herkesin hayatı kendine öncelikle. kimsenin yaşadığı şartları bilmeden bu şekilde atıp tutanlarda bence kendi pek bilmeyen kişiler. evlilik başlı başına bi sorumluluktur. bunun neresinde sorumsuzluk düşüncesizlik var anlayamadım. insanlar illa 30-40 yaşında elinde bastonla mı evlensinler. bu durumda olan arkadaşalara bende dahil allah yardımcısı olsun.

valla elinde mesleği olan ve akademik kariyer yapmaya çalışan insanlar askere hemen gidemiyor benim eşim de ben istememe rağmen gitmedi ama yüksek lisans yaptı ben de yaptım şimdi de doktoraya devam edecekti ama askerlik araya girecek mecburen sorumsuzluksa sorumsuzuz demek ki gerçi arjadaş sanırım maddi imkanları olmadığı için askerlik yüzünden 15 ay başkalarına yük olan insanları kastediyor alınganlık yapmayalım mesela eşim askere gitse benim maaşım zaten bize yeter ben yalnız da kalırım ayrıca 5 sene büyükşehirde yalnız başıma yaşadım üniv. okudum kim kaldı yanımda hiçkimse şuanda da kalırım ama kaynana milleti adamın yakasını kolay kolay bırakmıyo Allah aşkına eve kötü niyetli biri girse beni kaynanamı koruyacak ahı gitmiş vahı kalmış aslında boşyere bi bardak suda fırtına koparıyolar eşi ölen kadınlar ne yapsın kimin yanına gitsin saçmalık yani bu

mrb kızlar bende aynı durumdayım.ama askerlik 12 ay olursa evlenmeyi düşünmüyorum.kaynanamla annem aynı şehirde ben farklı şehirde olcam evd etek bırakmazlar bu defa bir oraya bir buraya o geldi o gitti der kafayı yedirirler bana. en iyisi 1 yıl daha beklerim kafam kulağım rahat olulr.sizce kızlar en mantıklısı nemirmirmirmir

kesnlikle askerliğini yapsın öyle evlen burnundan getiriyo kaynana milleti benimki enbaştan askere gidince ben senin yanına yerleşirim dediydi

canım yüz göz olma bekle derim

demi valla milletin eşi askerdeyken anlettığı şeyleri duyuyorum
korkuyorum birde çocuk faaln olursa
o zman tam mahvolurum

tabikide bekle.1 yıldan ne cıkar ki.en azından evlendikten sonra kulagın emin oturursun kocanın yanında.ben gibi diken üstünde oturmassın-tatlicadiarzu-

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…