Yani su zamana kadar ne dediysem oluyo ama nisanlimla hallediyoruz ailesi cok dahil olmuyo maddi kisim haric. Annem istiyo ki gelinim deyip beni tepesinde gezdirsin ilgilensin her hafta arasin sununu hallettin mi desin. Ailemi arasin dunurum nasilsinizi desin. Bi'hafta arasa obur hafta aramasa bak aramiyolar diyo. Bugun kayinvalidem beni aradi mesela anlatiyorum annemin tepki "hic bizi aramiyolar". Annem maalesef koyde evlenip Istanbul'a gelmis haliyle erkek tarafi, kiz tarafi muhabbeti cok dönüyo evde. Karsi tarafta tam tersi cocuklarimiz evleniyo herkes yapabildiğini yapar modunda. Gecen haftada ben evlenirken 3 takim elbise almislardi bunlar sana almiycak galiba diyodu. Halbuki nisan bohcasi yaptik her istedigimi aldi nisanlim.
bizimkiler 13 aylık nişanlılık sürecinde sadece bayramda aramışlardı, evlilik hazırlığı süresince ise 1 kere bile gelmediler, düğünde günü birlik gelip gittiler, el gibihiç takmadım tam tersi işime geldi, karışan yok diye sevindim. sürekli arasalar, her şeye karışsalar anneniz bu seferde ona söylenirdi.
Annenizi hiç dinlemeyin siz.
Bırakın mesafeli olsunlar.
Her hafta aranmak gidilip gelmek de nedir yahu.
Bu sefer de suyu çıkar.
Korkularınıza gelince çok normal.
Bende öyleydim.
Acaba yapabilir miyim diye her evlilik arefesinde insan düşünür.
Kasmayın kendinizi bu kadar.
Olduğunuz gibi olun.
Ayyneeeen. Dengeyi nasil kurucam bilmiyorum resmen kadin nasilsin dese niye sunu da demedi diye takacak.
Mesela bizim şehirlerde farklı.Cok tesekkur ederim inanin bunlari duymaya cok ihtiyacim var. Inanilmaz gerginim. Hani anne sozu diye bi'olay var ya bazen diyorum acaba annem mi hakli benle bizle ilgilenmiyolar soguklar mi cidden diyorum. Ama kimle konussam bizde de boyle diyo.
Yani bi'de ben aliskin degilim oyle olsalar bogulurdum kesin. Zaten cok cabuk samimiyet de kuramam. Benden 13 yas buyuk evli gorumcem var mesela annem diyo ki kiz bekler sen kucuksun ara yakin ol. Yahu niye yakin olmak zorundayim ki ben mi sogugum acabaaslında şu forumda en çok aranılan özellikte bir aileymiş
ne aldığına karışmayıp gençler halletsin modunda olmaları çok iyi gelip kafanızı karıştırsalar daha kötü
neyse
bence şükredin
ayrıca sürekli sürekli aranmak ne bileyimgereksiz br düşünce
anneniz abartmış
önemli olan sizsiniz
Aynen zaten sıkısti mi biz kiz tarafiyiz diyo. Nisan sonrasi onlara gittik bi'de cok yakin komsuyu da goturdu. Komsumuz abuk sabuk konustu insanlar da bozulup ona gore cevap verdiler. Ben de dedim ki siz soyleseniz insanlar bozulmazdi belki ama elalem soyledi dedim. Onlar karisamazmis kiz tarafiymisiz biz komsumuzu goturduysek bizmisiz gibi cevap vermelilermis.yaa annen kız tarafı diye nazlanmak istiyor, anne senin bu söylediklerinden dolayı ben doluyorum nişanlıma patlıyorum, aramız bozulacak artık söylenmesen de. o zaman korkup susabilir
Diger konunda da aynı seyi söyledim. Sen o adamı sevmiyorsun bence. Aşk,tutku,heyecan hiçbiri yok.Arkadaslar merhaba.
Eski üyelerdenim ancak uzun bi'ara verip yeni bi'kullanici adiyla tekrardan kendimi burada buldum. Konuya gireyim hemen. Allah nasip ederse 2 ay sonra evleniyorum ancak inanilmaz yipranmis hissediyorum kendimi...
Ailemizde ilk evlenen cocuk benim haliyle acemiler bizimkiler ancak bazen cok yoruyolar. Annem hemen yakinlik kurar haliyle karsidan da boyle bekliyo. Surekli aransin, gelinsin, konusulsun istiyo. Olmayinca basliyo yok soyleler yok boyleler. Sizde de boyle mi her hafta aileler konusuyo mu ya da gerek var mi boyle bi'samimiyete? Kayinvalidem ariyo kizim, oglumla halledin su su islerinizi, ben hallediyosunuz diye aramiyorum diyo annem basliyo yine vay efendim seni hic arayip ilgilenmiyolar
Zaten evlilik vaktim yaklastikca ufaktan evliligin ustesinden gelebilecek miyim diye bi'korku da geldi surekli kendimi tartiyorum dogru karar mi, dogru vakit mi, hazir miyim... Bu korkularim da normal mi mesela bilmiyorum.
Nisanlimdan yana zerre korkum yok ama annem okadar cok elestirecek sey buluyo ki ister istemez ailesine karsi "acaba mi" oluyorum.
Bu konularda biraz deneyimlerinize ihtiyacim var...
Komşunun ne işi vardı ki,zaten aileler yeni tanışıyor?Aynen zaten sıkısti mi biz kiz tarafiyiz diyo. Nisan sonrasi onlara gittik bi'de cok yakin komsuyu da goturdu. Komsumuz abuk sabuk konustu insanlar da bozulup ona gore cevap verdiler. Ben de dedim ki siz soyleseniz insanlar bozulmazdi belki ama elalem soyledi dedim. Onlar karisamazmis kiz tarafiymisiz biz komsumuzu goturduysek bizmisiz gibi cevap vermelilermis.
Mesela bizim şehirlerde farklı.
Bayramdan bayrama konuşurlar arada cumalaşmak için arar kayınvalidem tamam.
Gerek de yok zaten.
Ha başka konularda annenizin dediği doğru olabilir.
Ama bu gelme gitme arama konusunda yanlış.
Düşünsenize zırt pırt sizi arasa kayınvalideniz naptınız ne ettiniz ne aldın ne sattın nereye gittin dese sıkılmaz mısınız ya.
Bizim akrabalar cok kopuk bu komsumuz da annemin kizkardesi gibi isteme gunu de oz teyzem gibi ilgilendi sagolsun. Annem de dedi ki biz acemiyiz sen oglan evlendirdin bilirsin bu isleri bizle gel, kadin zaten tek geldi. Ama o da gelininden cok cekiyo maddi konularda o da basladi mi orda ben ele gune karsi yaptim gelinime onlar da bizim kiza yapcaklar onun neyi eksik. Bizde adettir taki konusu acilir ama "biz kizimiza sukadar takabilecegiz, siz cocuklarimiza nekadar destek olabileceksiniz" tarzinda. Bu komsu teyzem kalkti kizimiza ne takcaksiniz dedi cok alakasiz bi'yerde insanlar da elimizden geleni yapacagiz sormaniza ne gerek var ki dedi. Bu olay da buyudu ben yerin dibine girdim.Komşunun ne işi vardı ki,zaten aileler yeni tanışıyor?
Annenizi bazı konularda siz yönlendirmelisiniz.
İnanin ondan yana hic suphem yok ama boyle annem konustukca sinirlenip adama patliyorum cok alakasiz şeylerde. Onla da paylasmak istemiyorum evdeki konusulani ben sisiyorum.Ahh bu anneler.. Niye evlatlarinin huzurunu kacirir ki.. Kimsenin doldurusuna gelmeyin, nisanlinizin size karsi davranisi en önemlisi gerisi bos..
Sanirim konulari karistirdiniz? Ben ilk defa konu aciyorum.Diger konunda da aynı seyi söyledim. Sen o adamı sevmiyorsun bence. Aşk,tutku,heyecan hiçbiri yok.
Ve sen evliliğe hazır değilsin.
Evlenme.
Sizi zor durumda bırakmışlar.Komşunuz oğlunu evlendirmiş ama demek ki yol yordam hala öğrenememiş..Bizim akrabalar cok kopuk bu komsumuz da annemin kizkardesi gibi isteme gunu de oz teyzem gibi ilgilendi sagolsun. Annem de dedi ki biz acemiyiz sen oglan evlendirdin bilirsin bu isleri bizle gel, kadin zaten tek geldi. Ama o da gelininden cok cekiyo maddi konularda o da basladi mi orda ben ele gune karsi yaptim gelinime onlar da bizim kiza yapcaklar onun neyi eksik. Bizde adettir taki konusu acilir ama "biz kizimiza sukadar takabilecegiz, siz cocuklarimiza nekadar destek olabileceksiniz" tarzinda. Bu komsu teyzem kalkti kizimiza ne takcaksiniz dedi cok alakasiz bi'yerde insanlar da elimizden geleni yapacagiz sormaniza ne gerek var ki dedi. Bu olay da buyudu ben yerin dibine girdim.
Hayir ailem bide para pul derdinde de degiller ben rahat edeyim istiyolar nisandaki altinlarim bile oldugu gibi duruyo ama karsi tarafa dillendirince cirkin duruyo bence.
Of zaten o dolduruyo bence. Gecen annem nisanlimi ovuyomus ilk goruste isindim, kizimi uzmez gozunun icine bakiyo falan o da diyomus ki cok guvenme evlenmeden belli olmaz bu isler. Annem diyomus yok yok icim rahat o hala cok rahat olma diyomus. Derdi ne anlamadim. Yanimda konussa agzina tikiycam da lafi huyumu bildiginden yanimda yorum yapamiyo.Sizi zor durumda bırakmışlar.Komşunuz oğlunu evlendirmiş ama demek ki yol yordam hala öğrenememiş..
Aa çok pardonSanirim konulari karistirdiniz? Ben ilk defa konu aciyorum.
Ben 1 yil nisanli kaldim, esimin babasi hayatta degildi.Kaynanam desen yasli esimin abileri yengeleri istemeye geldi.1 yilda 2 defa anca aramislardir yanimada bayramda 1 defa gelindi.Anneniz abartiyor bnce.Arkadaslar merhaba.
Eski üyelerdenim ancak uzun bi'ara verip yeni bi'kullanici adiyla tekrardan kendimi burada buldum. Konuya gireyim hemen. Allah nasip ederse 2 ay sonra evleniyorum ancak inanilmaz yipranmis hissediyorum kendimi...
Ailemizde ilk evlenen cocuk benim haliyle acemiler bizimkiler ancak bazen cok yoruyolar. Annem hemen yakinlik kurar haliyle karsidan da boyle bekliyo. Surekli aransin, gelinsin, konusulsun istiyo. Olmayinca basliyo yok soyleler yok boyleler. Sizde de boyle mi her hafta aileler konusuyo mu ya da gerek var mi boyle bi'samimiyete? Kayinvalidem ariyo kizim, oglumla halledin su su islerinizi, ben hallediyosunuz diye aramiyorum diyo annem basliyo yine vay efendim seni hic arayip ilgilenmiyolar
Zaten evlilik vaktim yaklastikca ufaktan evliligin ustesinden gelebilecek miyim diye bi'korku da geldi surekli kendimi tartiyorum dogru karar mi, dogru vakit mi, hazir miyim... Bu korkularim da normal mi mesela bilmiyorum.
Nisanlimdan yana zerre korkum yok ama annem okadar cok elestirecek sey buluyo ki ister istemez ailesine karsi "acaba mi" oluyorum.
Bu konularda biraz deneyimlerinize ihtiyacim var...
Ben 1 yil nisanli kaldim, esimin babasi hayatta degildi.Kaynanam desen yasli esimin abileri yengeleri istemeye geldi.1 yilda 2 defa anca aramislardir yanimada bayramda 1 defa gelindi.Anneniz abartiyor bnce.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?