Evli , nişanlı, sevgili... tecrübelerinizi paylaşır mısınız :(

Arkadaşım bazen sürekli ilgili olmak bile insana batabilir. Demek ki adamın psikolojisi bozulmuş . tabi alttan al ama her tartışmanın sonunda sen arama niye böyle oldu diye sorma bosver o seni arasın.
İlişkide gurur önemli bir şey. Haklı olduğun zaman seni kırdığında sen arama. Düzeltmeye çalışma ona düşünmesi için fırsat ver.
Ben asker yolu beklemedim. Ama uzun ilişkiler bazen bir yerde takılabiliyor, yol ayrımına girilen noktalar olabiliyor, duygusal olmaktan vazgeç biraz daha mantıklı davran . Örneğin telefonda ağlama , senin güçlü durabildigini görsün.
Kaybetme korkusu bittiği zaman bazı erkekler odunlasabiliyor maalesef

Ben bugüne dek yediğim kazıklardan şunu öğrendim.

Önce kendi değerini bileceksin.
Sonra değerli olacaksın.

Ön koşulu sağlamadan ötesini bekleme.

Ki haklıyken bile alttan alan taraf olarak o koşulu çöpe atmış bulunuyorsun zaten.

Stresli bir yerde mi askerlik yapıyor? Ya da komutanları cok mu stres yaratan tipler?

Bunlar birleşince evet psikolojisi bozulmus olabilir, ne kadar zamanı kaldı bitmesine?

Az kaldıysa biraz daha sabret bak bakalm sivilde de aynı durumda mı. Ama daha varsa 1 kere bi sert çık bakalım sen ne yapmaya çalışıyorsun diye, arama da barışmak için aklı başına gelsin.

Ama ülkenin durumu göz önünde tutulursa da su durumda askerlik cidden psikolojik olarak yıpratır. Allah hepsini korusun tüm pisliklerden.

Annen elalemin bikli oglunun kahrini cek diye doğurmadi seni. Sevgi bir yere kadar taviz tavizi dogurur hemen birak bu tutumunu bence

Alttan aldıkça altta kalıyosun işte.
İşin sırrı şunu kabul etmekte:Seninde duyguların var, sende bir insansın, üzülüyosun- kırılıyosun...
Bunları neden görmezden geliyosun ki.
O nasıl ilişikinin bitmesinden/yıpranmasından korkmuyosa sende ona göre davran.
Askerde olması neyi değiştirirki, bunlara alıştırırsan askerden döndüğünde de yine aynı şekilde devam edecek.
Ki oda "askerdeyim ve beni bekleyen herşeyime sabreden biri var" mantığıyla vicdanıyla hareket edebilirdi.
Tartışmalarda haklı olduğunu düşünüyosan onu savunmaya devam etmelisin ki anlasın kararlı olduğunu.
Her dediğini yaparak, kendini ezdirerek, oldugun karakterin dışına çıkarak değerli olamazsın.
Nede olsa bir gün sende değişecek kıvama geleceksin...
Kendi değerimizi kendimiz belirliyoruz anlayacağın.

Sepetle
Askerse asker
Herkes yapiyor askerlik ( istisnalari saymiyorum )

Askerdeki adama niye telefon acip aglarsiniz ki...
Zaten ortalik kotu, adam neyle ugrasiyor senin derdine bak. Biraz duyarli olmani tavsiye ediyorum. Askerlik bitince zaten nasibinizde varsa devam edersiniz. Konusursunuz her seyi. Simdi bu kadar sıkmanın hiç bir anlami yok. Bazen erkeklere aciyorum.

Asker yolu bekledim. Telefonda kesinlikle üzüntülü bir şey paylaşmazdım, moral olurdum elimden geldiğince.
Ama bir kaç kez alttan alıyorsam, bir diğerinde uyarırdım.

Kendine bağlama, değerli olma... Bunlar zaten çok yanlış bir yerden olayları ele aldığını gösteren söylemler.
Önce kendinize bi değer verin, gerisi gelir.

Back
X