• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evli kalmaya deger mi?

Zehracik38

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2011
42
0
36
Almanya
Merhaba hanimlar,

cok bunaliyorum, aklim kalbim karma karisik,bana ne olur akil verin.ben 22 yasinda, 4 yillik evli, üniversite eczacilik ögrencisiyim, almanyada yasiyorum. esimle 6 sene önce tanistim ve ikimizde birbirime cok cabuk asik olduk. ben o zamanlar cok saftim, onu hemen hayatimin erkegi cocuklarimin babasi olacak adam bildim,zaten ilk ciktigim erkek oldu o. birbirimizi hala deli gibi seviyoruz ama ayriliga dogru gidiyoruz maalesef. esim arap asilli ve bu yüzden gercekten cok büyük zorluklar altinda evlendik, ailem beni red etti, 3 ay boyunca hic yüzüme bile bakmadilar. ben bu iliski icin gercekten cok cok, o gencligin verdigi saflik ile de, fedakarlikta bulundum. ama esim basindan beri herseye : "yok bu bana uymaz su bana uymaz, bu bizim kültürümüzde böyle degil, su benim prensiblerime uymaz. sen biraz daha fedakar olsana, bak bu türklerdede var, cogunlukla kadinlar fedakarlik yapar. vss." der. esim cok bencil ve hic bir problemde uzlasma yolundan gitmez, taa en basindan beri. bu yüzden ve kültür farki olur diye ailem zaten karsi cikmisti bu evliliye. ama benim canima tak etti artik, hep ben isteklerimi geri plana atmak zorunda kaliyorum ama bunu hic hak etmiyorum. benim üniversitem evimizden 130 km uzaklikta, haftada en az 3-4 defa sabah saat 4 de kalkip 5 de trene binip üniversiteye gidiyorum, aksamda saat 8-10 arasi anca eve geliyorum. bu durum tam 4 senedir böyle sürüyor ve ben cok yoruldum, hep derslerden geri kaliyorum, bütün gün ayakta zor duruyorum yorgunluktan sonra birde eve geliyorum ev isleri ve yemek var , o erkek ya o yüzden hic elini bile sürmez =( .bu durum niye böyle ? cünki esim önüne sunulan hicbir alternatifi kabul etmiyor. beni hep yakinda oraya tasinacagiz diye yillardir gecistiriyor ve cok yoruluyorsan seni okumaya zorlayan yok diyor. ama karar aldim ekimde üniversitenin ögrenci yurduna tasinacagim ben. bana eger gidersen artik karim olmaktan cikarsin, bosarim seni diyor. simdi hep kötü yanlarini anlattim esimin biliyorum, ama inanin cok iyi yönleride var, iyi bir insandir, ve ben ona cok alistim , cok seviyorum, ayrilmak istemiyorum. ama giden hep benden gidiyor yillardir, o hic bir konuda rahatini bozmaz , bir adimda ben atayim demez. ya yazi uzun ama anlatmak istediklerim icin cok kisa oldu. herhalde kendimi tutmasam bir roman yazacak kadar anlatacaklarim var. lütfen yorumlarinizi bekliyorum bana objektif bakis acilari lazim.

arkadaşım ben ikinci evliligini yapmış bir kadın olarak sana diyorumki asla ve asla kendinde ödün verme hic bir erkege deymez kocan seni sevseydi hep ben hep ben demezdi senin icin herşeyi yapardı iyi düşün hic kimse vazgecilmez degil:44:

yok ben gayet net anladın her zamanki gibi karşımızda bencil bir koca onun halini görmeyen eşi var bu erkekler neden böyle ya anlamıyoru

ne kadar desemde bende yapamam asla ama ne kadar kendinden bişiler verirsen karşı taraf öle alışıyo ve hep bunu bekliyo malsef... sen en başından alttan almasaydın o alcaktı yada orta nokta bulncaktı ama işte biz kadınlar yapamıyorz... tumese'ye katılıyorum eğer seni sevseydi gerçekten o kadar yorulmana kayıtsız kalmazdı en basitinden. 4 sene diyosun 4 senede hiç mi üzülmedi bu adam senin o kadar yollarda olmana üstüne ders bide evde iş.. bu snede geçti bu senede geçti diye diye unutturcak sana.. valla kimse sana boşan boşanma diyemez canım o yükü alamaz bence ama benim fikirlerim bunlar..

yurda yerleşmek istemen çok normal. ama boşarım demesi çok kaba ve saçma.. düzenini bozmak istemiyosa sen okulunu bitirene kadar haftasonları birlikte oturursunuz sen yurtta kalırsın ne var ki bunda.
boşarım diye gözünü mü korkutuyo acaba.. sen de boşanmayı göze alıp rest çeksen belki kıymetini anlar.
Allah yardımcın olsun

evet kimse icin güzel canını sıkma cocugun varmı bilmiyorum ama yoksa eger evliligini iyice düşün taşın bidaha bu yaşlarını bulamıcaksın:44:

Merhaba hanimlar,

cok bunaliyorum, aklim kalbim karma karisik,bana ne olur akil verin.ben 22 yasinda, 4 yillik evli, üniversite eczacilik ögrencisiyim, almanyada yasiyorum. esimle 6 sene önce tanistim ve ikimizde birbirime cok cabuk asik olduk. ben o zamanlar cok saftim, onu hemen hayatimin erkegi cocuklarimin babasi olacak adam bildim,zaten ilk ciktigim erkek oldu o. birbirimizi hala deli gibi seviyoruz ama ayriliga dogru gidiyoruz maalesef. esim arap asilli ve bu yüzden gercekten cok büyük zorluklar altinda evlendik, ailem beni red etti, 3 ay boyunca hic yüzüme bile bakmadilar. ben bu iliski icin gercekten cok cok, o gencligin verdigi saflik ile de, fedakarlikta bulundum. ama esim basindan beri herseye : "yok bu bana uymaz su bana uymaz, bu bizim kültürümüzde böyle degil, su benim prensiblerime uymaz. sen biraz daha fedakar olsana, bak bu türklerdede var, cogunlukla kadinlar fedakarlik yapar. vss." der. esim cok bencil ve hic bir problemde uzlasma yolundan gitmez, taa en basindan beri. bu yüzden ve kültür farki olur diye ailem zaten karsi cikmisti bu evliliye. ama benim canima tak etti artik, hep ben isteklerimi geri plana atmak zorunda kaliyorum ama bunu hic hak etmiyorum. benim üniversitem evimizden 130 km uzaklikta, haftada en az 3-4 defa sabah saat 4 de kalkip 5 de trene binip üniversiteye gidiyorum, aksamda saat 8-10 arasi anca eve geliyorum. bu durum tam 4 senedir böyle sürüyor ve ben cok yoruldum, hep derslerden geri kaliyorum, bütün gün ayakta zor duruyorum yorgunluktan sonra birde eve geliyorum ev isleri ve yemek var , o erkek ya o yüzden hic elini bile sürmez =( .bu durum niye böyle ? cünki esim önüne sunulan hicbir alternatifi kabul etmiyor. beni hep yakinda oraya tasinacagiz diye yillardir gecistiriyor ve cok yoruluyorsan seni okumaya zorlayan yok diyor. ama karar aldim ekimde üniversitenin ögrenci yurduna tasinacagim ben. bana eger gidersen artik karim olmaktan cikarsin, bosarim seni diyor. simdi hep kötü yanlarini anlattim esimin biliyorum, ama inanin cok iyi yönleride var, iyi bir insandir, ve ben ona cok alistim , cok seviyorum, ayrilmak istemiyorum. ama giden hep benden gidiyor yillardir, o hic bir konuda rahatini bozmaz , bir adimda ben atayim demez. ya yazi uzun ama anlatmak istediklerim icin cok kisa oldu. herhalde kendimi tutmasam bir roman yazacak kadar anlatacaklarim var. lütfen yorumlarinizi bekliyorum bana objektif bakis acilari lazim.
canım ben sana sadece şu tavsiyede bulunucam sakın ama sakın okulunu bırakma kocayı bırak okulu asla o senin asıl geleceğin ve çok güzel bir bölüm yurtdışında koşulları nasıldır bilmem ama türkiyede bunu kazanabilmek için gerçekten ama gerçekten çok zeki olmak gerekir. Sana helal olsun diyorum ve sakın vazgeçme diyorum. İnşallah eşin biraz sana uymaya çalışır en azından çabalar belliki sen onu çok seviyorsun ve vazgeçmek istemiyorsun. ama sana kesinlikle okulunu asla bırakmamanı tavsiye ederim.eş bulunur aşk bulunur ama gelecek için belli zaman vardır kaçırırsan yakalayamayabilirsin.

Canim zaten basindan beri sadece senin fedakarliklarinla bu iliski yurumus ama bu yuku cok uzun zaman omuzlarinda tasiyamazsin yalniz basina.Bugun olmazsa yarin bu evlilik biter bu sekilde.Evlilikte ne kadar birbirini seversen sev,hep omuz omuza olmazsa,yurumuyo.Tabiki esin cok iyi bi insan olabilir ama bu,durumu kurtarmiyo maalesef.Bence sen al karsina ciddi ciddi konus,eger degismezse fikri,kendine yazik etme,gelecegine de !

arkadaşın dedigine katılıyorum işini ve okulunu bırakma ben ayrıldıgımda babamın bana tek doru sözü şu olmuştu her şeyi bıraka bilirsin ama işini bırakma:49: dogru söze nedinir

canım ben evli değilim bende üniversitede okuyorum seneye bitecek ama evlilik okurken aklımın ucundan geçmedi sen niye bu kadar aceleci davrandın 18 yaşında evlenmişsin o bir hata üstelik arap aranızda kültür farkı da var okurken evlenmek çok zor yaşayan arkadaşlarım var üstelik senin şartların daha da ağır okulunun bitmesine az kaldıysa biraz sık dişini bu kadar sene katlanmışsın yoksa sen öğrenci yurdunda eşin evde tek başına nasıl bir evlilik olacak

ah bu aileler hep haklı çıkmak zorunda mı? aşk kazansa herşeye her farklılığa rağmen:75:

yaşın genç hayat toz pembe sana bencilliğine katlanıyosun şimdilik.ya sonra? yıllar sonra.özellikle de daha da fedakarlıkların sayısını arttırdıktan geleceğini ona göre şekillendirdikten sonra:85:

sen akıllısın yapman gerekeni zaten biliyosun.mantığının sesini dinle:87:

mirkanın dedigi gibi gencsin daha neler gelir gecer daha hayatında bir an önce yolunu ciz bence senden bitane daha yok bu dünyada

bazi sorulari yanitlamak istiyorum: esim evde yalniz kalmicak, cünki 4 hafta önce kaynanam ve kayinbabamin üst katina tasindik, kira ödememek icin, esimde daha ögrenci bu kaldigimiz sehirde okuyor. benim bölümüm maalesef burdaki üniversitede ögretilmiyor. bana hep su üniversitem bitsin bak az kaldi tasinacagiz diyor, ama bunu coook uzun zamandir diyor. benim bu konuda sabrim tükendi, cünki ben 2,5 yildir üniversiteye gitmeme ragmen cok yavas ilerleyebiliyorum, cünki ders calisacagim vakti yolda geciriyorum, nerdeyse hergün gidis gelis 6-7 saatim yolda geciyor, hele birde kisin o sogukta tren ya gelmiyor ya gecikiyor, sabahin besinde beynim donuyor. benim herif beni tren istasyonuna birakip kendi geri sicacik yataga dönüyor=(
sonrada bana durmadan erkeklik gururu diyor, halbusiki ben onun icin ailemden , dügünümde takilarimdan, kina gecemden, türkiyemden vazgectim

bazi sorulari yanitlamak istiyorum: esim evde yalniz kalmicak, cünki 4 hafta önce kaynanam ve kayinbabamin üst katina tasindik, kira ödememek icin, esimde daha ögrenci bu kaldigimiz sehirde okuyor. benim bölümüm maalesef burdaki üniversitede ögretilmiyor. bana hep su üniversitem bitsin bak az kaldi tasinacagiz diyor, ama bunu coook uzun zamandir diyor. benim bu konuda sabrim tükendi, cünki ben 2,5 yildir üniversiteye gitmeme ragmen cok yavas ilerleyebiliyorum, cünki ders calisacagim vakti yolda geciriyorum, nerdeyse hergün gidis gelis 6-7 saatim yolda geciyor, hele birde kisin o sogukta tren ya gelmiyor ya gecikiyor, sabahin besinde beynim donuyor. benim herif beni tren istasyonuna birakip kendi geri sicacik yataga dönüyor=(
sonrada bana durmadan erkeklik gururu diyor, halbusiki ben onun icin ailemden , dügünümde takilarimdan, kina gecemden, türkiyemden vazgectim

ona söyle kadınlar türkiye de erkeklik gururu gibi eften püften bir lafla erkeklerin hegomanyası altında yaşamayı redediyor.arapları bilmeyiz ama biz çoktan haklarımızı aldık eşit koşullarda yaşamak için direniyoruz.sende diren ve hakkın olanı al

cocugum sorulmus, yok cocugumuz, cünki bir türlü güvenemedim bu iliskiye, icimden bir ses : ömür boyu böyle mutlu olamazsin diyor hep. ama o kadar emek verdigim bir iliskiyi ve cok alistigim kocamdan ayrilmak cok zor geliyor.

Bir tek şey söylüyorum canım sakıııın okulunu bırakma.Asla ama asla.Her türlü fedakarlığı yap bu oklu bitir.Çünkü gerçekten güzel bir bölümde okuyorsun.Ben amanyaya geleli 3 sene oldu.orada mesleğimi bıraktım geldim.ama gerçekten çok daha iyi bir okulda okusaydım asla burada olmazdım.Bir şeylere karşı koyabilimek için hayattta bir yanımızın güçlü olması gerkiyor bunu unutma.Benden abla tavsiyesi.

Merhaba,
bende almanya´da üniversite okuyorum ve evliyim. Hem okul hem evlilik gercekten sabir isi, ama imkansiz degil.
Keske evlenmeden önce esinle anlassaydin, en azindan ev islerinde yardimci olsaydi sana.
Bazen bende cok bunaliyorum, baskalarina özeniyorum eslerini kollarina takip ev ev geziyor, biz hicbirini yapamiyoruz cünkü bos zamanlarimda ders calismam gerekiyor, tez yazmam gerekiyor, sunum hazirlamam gerekiyor vs. vs. Böyle cok bunaldigim zamanlarda temelin hikayesini hatirlatiyorum kendime, esim anlatmisti banada: Temel 8 dagin 7 sini asmis, sonra offf ben cok yoruldum deyip geri dönmüs.
Derslerinin bir kismini tren´de calismaya calis. Bende otobüste ders calisiyorum, tabi oturacak yer bulursam :))

cocugum sorulmus, yok cocugumuz, cünki bir türlü güvenemedim bu iliskiye, icimden bir ses : ömür boyu böyle mutlu olamazsin diyor hep. ama o kadar emek verdigim bir iliskiyi ve cok alistigim kocamdan ayrilmak cok zor geliyor.

Benden sana tavsiye canim, okulun bitip meslegini eline almadan cocuk düsünme.

Arkadaşım; fedakarlık karşılıklı yapıldığında bir anlam kazanır. Eşin ne hiçbir şeyinden ödün versin, ne de senin yaptıklarına saygı duysun.. Ne rahat..

Eşin seni biraz düşünseydi yurda geçme mevzusunda, "ne oldu bir sıkıntın mı var? çözelim. bunun için ayrı kalınmaz." gibi şeyler söyleyip çözüm yolları arardı.

Ayrıca; erken evlenmeyi bir hata olarak görme sakın. Bence 18 yaşındaki bir evliliğin, 30 yaşındaki bir evlilikten bir farkı yok. Birisinde çok gençsin, diğerinde de yaşın ilerlemiş ve doğurganlığının düşüşe geçtiği bir dönemdesin. Hataysa ikisi de hata.. Çok genç evlenmişsin, yanlış yapmışsın diyenlere takılma.

Ben de erken evlendim. Şuan hem üniversitemi hem de evliliğimi birlikte götürüyorum. Eşler karşılıklı anlayışlı ve saygılı olduğunda her şey yürüyor..

Back