Evli Hanımlar Nasıl Birikim Yapıyorsunuz?

bunu hiç duymamıştım.geçen yıl çağrı merkezinde çalıştım,işimi seviyordum.araştıracağım, çok sağolun...

ne demek rica ederim inşallah çocuklarınız için güzel bir gelecek sağlayabilirsiniz kolay gelsin :)

Her ay ufak ufak bozukluklar bile olsa muhakkak kenara koyuyorum ve hisse senedi alıyorum. Uzun vadeli yatırım. Altın döviz gibi bozduramazsın hem evde hiç güvenli değil hırsızlık bakımından. Alıyorum kağıtları kafam rahat. O borsadaki senetlerin en az 10 senesi var. Hem ekonomiye de katkısı olur. Ülke ekonomisi dönsün sıcak para olsun piyasada. Dimi ama...

Bir de bireysel emeklilik deneyebilirsin. Ayda 100 tl kadar vereceksin. Orada birikecekler mis gibi. İlerde normal emekli aylığının yanında bir de bu bireysel emekliliğe yatırdığın yerden emekli aylığı gelecek. O kadar bekleyemem dersen dah önce de çekebilirsin. Ama bu tür yatırımlarda sonuna kadar beklemek en iyisi oluyor. Faizini kazancını kırmamış olursun.

Bende dusunuyorum bu tarz bir birikim ama cesaret edemiyorum hiç.bireysel emekliligim var benimde hem kendime hem ogluma yaptim.odemelerinide hic esimi karistirmadan yapiyorum.mutfak harcliklarimdan.daha dogrusu sigarayi biraktim onun parasini kenara koyup onunla oduyorum.yanliz acaba yanlismi yaptim 100-100 iki ayri bes yapicagima 200 lira tek hesabami yatirsaydim daha mantikli olurdu karar veremedim

nikah şekeri yapan yerlerle anlaşın verdikleri adete göre size ödeme yapıyorlar yaşadığım yerde birçok kadın bu şekilde çalışıyor
bende yapıyorum ama bir yere bağlı kalmadan kendim evde yapıp satıyorum blog açabilirsiniz
ya da face üzerinden bir site açabilirsiniz
kiranızın olmaması iyi en azından ayda bir çeyrek parası biriktirseniz bile faydası olur

Son düzenleme:
bu arada şeker hamurlu kurabiye pasta işi maliyetli canım
ben baya masraf etmiştim malzemeleri almak için
getirisi iyi ama hamile ve çocuklu bayan için pek uygun değil.birkaç ay sonra bende işsiz kalıcam bende dşünüyorum tek maaşla nasıl geçinilir diye ama Allahım büyüktür bir kapı kapar bin kapı açar Rabbim

ayrı ayrı daha iyi değil mi
hem oğlunn kendi adına bir birikimi olacak
harika yapmışsın

ayrı ayrı daha iyi değil mi
hem oğlunn kendi adına bir birikimi olacak
harika yapmışsın

Oğlum için ayrıca birikim yapıyoruz eşimle.bana ait birikimim olsun istemistim.hayat ne getirir bilinmez.calismiyorumda ustelik.besi ben ilerde olurda ihtiyacim olursa en azindan birini bozarim diye dusunerek yapmistim acikcasi.ama sonra esim keske bir hesap yapsaydin dosya masrafin daha az olurdu deyince kafam karisti.neyse hayirlisi.bu kadari bile yoktu aslinda aklimda.altin hesabina heveslenmistim birara bankaci kiz verdi bu fikri.allah razi olsun kendisinden iyikide dinlemisim.yoksa coktaaan harcamistim.pek para tutamiyorum ne yazikki.

Son düzenleme:

keşke her kadın sizin kadar bilinçli olsa
hem oğlunuza hem kendinize şimdiden birikim yaptınız ve hala ne yapsam diye araştırıyorsunuz
belki ilerde işe de girersiniz
kendi paranızı kazanırsınız.
ben de şu anda çalışmıyorum, ama en büyük isteğim işe girmek
kpss hazırlanıyorum, ama kpss oluncaya kadar gireceğim bir işe.
zaten artık kimse mezun olduğu işle ilgilenmiyor, kim ne iş bulursa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…