• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evli erkek meselesi

Dini nikah kıymışlar ama

Dini nikah resmî nikah olmayınca geçerli değil mi biliyor musunuz dini nikahınız olmadan resmî nikahla da zina yaparsınız gunah diyoruz ya gunah değil
Dinen soruyorsanız dini nikah gizli kıyılmaz ,gizli kıyılan nikahın hükmü yok..etraf biliyormu 2, kadın, kuma oldugunu annenizin.. Zaten layık bir ülkedede 2.eş resmiyeti yok annenizin sıfatı yine metres üzgünüm.

Aslında sizinle bu konuda konuşmak istemiyorum ben yapıcı olmaya çalıştıkça siz yıkıcı konuşuyorsunuz ve yazdıklarınızın bana bir faydası yok
Haklısınız dogru söyleyeni dokuz köyden kovarlarmış ,siz annenize pay çıkarmak istiyorsunuz öyle bir dünya yok, anneniz bir metres bunu kabullenin ona göre hareket edin.dahada yazmıycam zaten hayırlı Akşamlar

Sizin rahatsiz olacaginiz noktalardan biri de, annenizin o adami hayatiniza ve planlariniza dahil etme çabasıyla oluşur.Bu sizi cok rahatsiz eder.Bunu baştan annenize belirtirseniz o konuda hassas davransin.Durumu öğrenip kabullendiginiz yanilgisina duserek yanlis adimlar atmasin.

Haklısınız dogru söyleyeni dokuz köyden kovarlarmış ,siz annenize pay çıkarmak istiyorsunuz öyle bir dünya yok, anneniz bir metres bunu kabullenin ona göre hareket edin.dahada yazmıycam zaten hayırlı Akşamlar
Siz benim yazdıklarımdan ne zaman anneme hak verdiğimi gördünüz pardon ama bir insanın annesi katilse çocuğa gidip sürekli senin annen katil mi demek lazım bu mu doğruluk çok sevdiğim bir laf vardır dürüstlükle dangalaklık arasında çok ince bir çizgi var

Sizin rahatsiz olacaginiz noktalardan biri de, annenizin o adami hayatiniza ve planlariniza dahil etme çabasıyla oluşur.Bu sizi cok rahatsiz eder.Bunu baştan annenize belirtirseniz o konuda hassas davransin.Durumu öğrenip kabullendiginiz yanilgisina duserek yanlis adimlar atmasin.
Benim Zaten kabul etmeyeceğimi biliyor devam ederse hayatımdan çıkarmam ancak arama tabii ki mesafe koyarım İstanbul gibi bir yerde bir basıma düğün bu kadar yaklaşmısken ayrı eve çıkamam zaten

Siz benim yazdıklarımdan ne zaman anneme hak verdiğimi gördünüz pardon ama bir insanın annesi katilse çocuğa gidip sürekli senin annen katil mi demek lazım bu mu doğruluk çok sevdiğim bir laf vardır dürüstlükle dangalaklık arasında çok ince bir çizgi var
Yazmıyım diyorum ama dayanamadım sen git bu sözleri bir zahmet sıfatı belli annene söyle,

Herkese hakettiğini söylüyorum ben Allah’a şükür dogruyu yanlışı ayırt edecek kadar aklım var kimseden de çekindiğim bir şeyim yok

Herkese hakettiğini söylüyorum ben Allah’a şükür dogruyu yanlışı ayırt edecek kadar aklım var kimseden de çekindiğim bir şeyim yok
Kusura bakma çok sinir oluyorum bu aldatma olaylarına ve bu olaylara çanak tutanlara
...gece gece biraz fevri davrandım galiba ,senin bir suçun yok sonuçta bu olayda, boşver ne halleri varsa görsünler sen sıkma canını kendi hayatına odaklan, ..

Kusura bakma çok sinir oluyorum bu aldatma olaylarına ve bu olaylara çanak tutanlara
...gece gece biraz fevri davrandım galiba ,senin bir suçun yok sonuçta bu olayda, boşver ne halleri varsa görsünler sen sıkma canını kendi hayatına odaklan, ..
tesekkür ederim aslında kimse aldatılmasa herkes verdiği sözde dursa ne güzel olurdu

Söyledim benim basıma böyle bir şey gelse üzülmez misin dedim o da evlendiğinde kocanı elinde tutamazsan tabii başkasını bulur en büyük suç o kadının aldatılmalı hakediyor diyor anlayamıyorum hiçbirsey
Yuh ya toplumdaki şu zihniyeti anlamıyorum arkadaş hep bunu empoze ediyorlar kadına ve erkeğe. Kadın kocasını elinde tutacak. Başlarım nefsi kadının elinde tutulmaya mahkum erkeğin erkekliğine. Bu ne biçim iş ya Allah buyuruyor ki mümin erkeklere söyle gözlerini haramdan korusunlar ve mümin kadınlara da söyle gözlerini haramdan korusunlar. Bu ayete karşı toplumdaki Bazı insanlar buna en yakınlarım da dahil kocanın nefsi başka kadınlara kaymasın Süslen püslen diyor. Yok ya arkadaş. Benim kocam utanmayacak bakacak dışarda süslenmiş güzel kadınlara bende evde tuvalete gitmeye bile fırsat bulamazken oturup makyaj yapcam süslen cem ki kocamın gözü başka kadınlara kaymasın. Adam olsun da bakmasın. Bu zihniyeti değiştirecek olan kadındır çünkü yetiştiren kadındır. Annenize de bu dünyanın bir de ahiret boyutu var hatırlatın derim. Ah almasın. İki çocuğun ve o eşin ahını almasın. Zina yapmasın. Hayasızlıktır bu sevgi değil.

Allah yardımcn olsun,annenede hıdayet versin..Cahilde değilki,görmüş geçirmiş bir kadın. Ne söylesen havada kalacaktır. Başına bir durum gelmediği sürece,yada adam vazgeçmediği sürece durum devam edecek belliki.meydana çıktığında nişanlı kızından utanmayıp,birde savunduğuna göre ne yapsanız boş

Çok elit bir çevrede yaşamıyorsa annenizin metres oldugu bir duyulursa bundan sonraki yaşamında,kimse annenize iyi gözle bakmaz ve hakkında iyi şeyler düşünmez ve tabiki zamanla bu konu sahibinede yansır illaki.
Elit çevrede yaşamayanlar için toplumumuzun harika bir çözümü var biliyorsunuz: İmam nikahı. Bunu yapsalardı adamın karısı bile size kadar gelmez, durumu kabullenir, otururdu. Eskiden resmî nikah olmadan imam nikahi kıyılamazdı. Şimdi o zorunluluğu da kaldırdı sağolsun erkek egemen zihniyetli devlet-i âlimiz. Sorunu bu şekilde çözebilirler!!!

Bence ortada tek bir şey var paylaşılamayan: adamın parası! Kadın da, adam da, anneniz de çıkarları doğrultusunda hareket ediyor. Kadın, maddi durumu iyi olan kocasını bırakmak istemiyor, gurursuz ve onursuz biri(buraya kocam beni aldatıyor diye başlık atsaydı, herkes ona “ne bekliyorsunuz, boşanın gitsin”derdi!), anneniz adamın parasını yiyor aşığım ayaklarıyla, adam da parasıyla satın aldığı kadınların ve hayatın keyfini sürüyor! Derdini de niye size yüklüyorlar ki??? Tezgâh kurulmuş, tıkır tıkır işliyor. Umursamayın bile, kendinizi üzdüğünüzle kalırsınız!!!

Annenizin yapmis oldugu ciddi bir hata.Ama kalkip annenize yakistirmalar yapmayacagim cunku insan kinadigi seyi yasamadan ölmezmis bu kadar cirkinlesmeye de gerek yok zaten..Sadece hayatiniza birilerinden bagimsiz yön cizin özellikle maddi anlamda kimseye bagimli olmayin.Annenize ne söyleseniz bos senelerdir vazgecemedigi sürdürdügü bir birliktelik var.Sadece en azindan bu birlikteligin resmiyete dökülmesi adina tepki gosterebilirsiniz.Evlat olarak vazifenizi yapmis olun siz varsin hatali yanlis o olsun..

Son düzenleme:
Koskoca kadına ne diyebilirsiniz ki...

“Aşık olmanı, hayat arkadaşı arayışında olmanı anlayabilirim ama bu kişinin evli bir erkek olmasını anlayamıyorum. Kendi haysiyetini düşünmüyorsan beni düşün en azından” diyebilirsiniz belki.

Dini nikah kıymışlar ama

Dini nikah resmî nikah olmayınca geçerli değil mi biliyor musunuz dini nikahınız olmadan resmî nikahla da zina yaparsınız gunah diyoruz ya gunah değil

Haaa tamam o zaman hersey yolunda dagilin arkadaslar. Dini nikahlari varmis......

Size kac kisi demis evde büyük olay cikarin, evden gitmekle tehtit edin, gerekirse gidin, aile büyüklerine anlatin, seni silerim asla yüzüne bakmam diyin. Ama sizin cvp degismeksizin ayni: evden gidemem, annemi silemem..... baska nasil tavsiye verelim? Adamla konusun karisini cocuklarini biraksin annene nikah kiysin mi diyelim? Tam olarak nasil bi yorum bekliyorsunuz?

Umarim o kadin davulla zurnayla annenizin nasil bir kadin oldugunu yedi düvele duyurur, anneniz insan icine cikamayacak sekilde kalir yiktigi yuvanin vebalini ceker. Burda annenize yakisan cok güzel sifatlar var ama malesef yazamiyorum. Ha bunu kisisel bi saldiri olarak görmeyin esini aldatan ve aldatilmaya sebeb veren herkes icin ayni bu düsüncem. Yani aynisi o adama o adam gibi insanlara ve annen gibi insanlara gecerli

Haaa tamam o zaman hersey yolunda dagilin arkadaslar. Dini nikahlari varmis......

Size kac kisi demis evde büyük olay cikarin, evden gitmekle tehtit edin, gerekirse gidin, aile büyüklerine anlatin, seni silerim asla yüzüne bakmam diyin. Ama sizin cvp degismeksizin ayni: evden gidemem, annemi silemem..... baska nasil tavsiye verelim? Adamla konusun karisini cocuklarini biraksin annene nikah kiysin mi diyelim? Tam olarak nasil bi yorum bekliyorsunuz?
Ben bu mesajı resmî nikahsız dini nikah geçerli olmaz diyene verdim ben de biliyorum ikisinin birden önemli oldugunu

şu cuma saatinin yüzü suyu hürmetine Allah annene akıl versin yaptığı yanlışın pişmanlığında yaksın ,o adam olmayan şerefi haysiyeti yoksun da pisliğinde boğulsun annen olmasa başkası olacak hayatında belliki evindeki helalini gözünden çıkarmış onursuz.

Back