Evli dayım en yakın arkadaşıma yazıyor

Ah ya anlamıyorum bu erkekleri daha da anlayamayacağım sanırım. Düşündükçe evlilikten soğuyorum ya dünyanın çivisi çıktı cidden. Allah yardımcınız olsun umarım dayınız aklını başına toplayıp daha da ileri gitmez.

Merak etmeyin bu evlilikle ya da erkeklerle ilgili degil. Sadece kaliteli insan/kalitesiz insan ayrimini iyi yapmak lazim secerken :KK66:

tamam kabul normalde de meraklıyımdır ama bu konu çok karışık geldi bana ne olacak, dayının niyeti neymiş merak ediyorum bir yandan da umarım iyi niyettir diyorum kendi içimde pek inanmasam da yaş farkı çok değil 18 yaş
Konu sahibinin son mesajına bakılırsa kötü şeyler oldu galiba. Çözüme kavuşsaydı eğer neşeyle anlatırdı. Dayı niyeti gerçekten bozmuş galiba.

Yaşananlar çok kötü..Tüm sayfaları okudum..Arkadaşınız en son gerekli cevabı vermiş ve annenize de durum intikal etmiş..Yapılacak bir şey varsa anneniz devreye girer..Yengenize üzüldüm ben..Yazık kadına..

Ayrıca burada "medeniyetten anladığınız bu mu" tarzı yorumlar yapılmış..Kişinin fikri neyse zikri de odur..
Benim ailem kadar yakın dostlarım babamla da dans etti, dayımla da, eniştemle de..
Annemle ablam da fotoğraflarını çekti..Evet bu medeniyettir, içinde fesatlık barındırmamaktır. Kızının/yeğeninin arkadaşlarını kendi evladı, kendi yeğeni gibi görmektir.

Konu sahibesinin dayısı bambaşka bir olay..Bu olaydan yola çıkıp içinde fesatlık barındıran genellemeler yapmaya gerek yok.

Son düzenleme:
Kızlar son 2 saattir elim ayağım titriyor, ne yapacağımı ne düşüneceğimi hiç bilemiyorum. Biraz uzun olacak ama olayın tamamını anlatmaya ihtiyacım var.

Dayım 20 yıllık evli ve 2 çocuk babası. Benim annemle babam ayrı, biz de dayımlarla çok yakın oturuyoruz. Onu hep babam gibi görmüşümdür. Sessiz sakin kendi halinde, dürüst, evine yuvasına çok bağlı bir profil çizmiştir her zaman. Benim için efendiliğin, adamlığın simgesi gibiydi adeta. Olayı baştan almam gerekirse; bundan 2 gün önce nişan törenim oldu salonda. Çocukluk arkadaşım da ordaydı. Canım ciğerimdir. Hatta öyle ki ailemin masasında oturdu bütün gece. Gece esnasında hep beraber oynadık güldük eğlendik. Bir ara dayım ve eşiyle beraber, arkadşaım ve ben dörtlü karşılıklı oynadık. Derken ben dayımla bu arkadaşımın slow müzik eşliğinde dans ettiklerini fark ettim bir ara. Ama hiç garip gelmedi. Çünkü arkadaşım bizim evimize sık sık girip çıkan, dayımla da eşiyle de çocuklarıyla da muhabbeti olan birisidir. Ve allahı var asla falsosu olmamıştır bu zamana kadar. Dayım da adeta bir baba gibi davranmıştır bana da kardeşime de bu zamana kadar. Bizim çok arkadaşımızla tanışmıştır. Yanlış bir şey olabileceği aklımın ucundan dahi geçmezdi. Zaten yengem de oradaydı ve medenice karşılamıştı.

Bugun o arkadaşımla buluştuğumuzda benle bir şey konuşmak istediğini, ne yapsam diye çok düşündüğünü ama en iyisin,in bana anlatmak olacağına karar verdiğini söyledi. Meğer dayım nişanın ertesi günü onu face den eklemiş. Profilinde yengemle ikisinin resimleri olduğundan arkadaşım yengemin eklediğini sanmış hatta, ortak face hesabı sanmış. Yazışmaları ise şu şekilde:

Dayım: Hemen de kabul ettin bakıyorum :)
Arkadaşım: :))) hep online ya ablacım telefonda
D: Nasılsın bakalım, nişan yorgunluğunu atabildin mi?
A:çok güzeldi herşey. abim de sen de.çok kalabalık da değildi güzeldi.
D: X, watsapptan yazabilmek için telefonunu yazabilir misin, belki ara sıra konuşuruz da.
A: (burda arkadaşım nosunu veriyor.) "Senin telin bende var X Abla, kurdeleler için Y seni benim telimden aramıştı ya" da diyebilirdim bu kısımda ama salak kafam unuttum yengenin bende nosu olduğunu dedi arkadaşım.
A: Al ablacım. Ben de çok sevdim seni , aileni, X teyzemler ayrı zaten (benim annemim adını veriyor burda.)
D: Sanırım bir yanlış anlaşılma var Z ben. Bu yanlış anlaşılmadan kimseye bahsetmezsek sevinirim :)
D: Dediğim gibi telini verirsen arada watsaptan sohbet ederiz.

Arkadaşım bunun üzerine hiçbir şey yazmamış. Ben en başta dayım eklemiştir ne olacak ki diye yaklaşırken watsaptan muhabebt yazılarını okuyunca çok kötü oldum. Gözümdeki o doğruluk abidesi yerle bir oldu adeta. Şu dünyada böyle bir şey yapacağına en son inanacağım insanlardan biriydi kendisi. Hala farklı düşünmeye çalışıyorum ama sanırım herşey ortada. En son arkadaşımla ortak aldığımız karar üzerine o "Kusura bakma Z abi. Ben watsap pek kullanmıyorum. Face mesajlarını da sık kontrol etmem. Herkese selamlar." yazdı. Cevap olarak dayım hala "Selam X." yazıyordu. Hiçbir şekilde cevap yazmayacağı konusunda anlaştık. Ama bu durum benim canımı inanılmaz sıktı.

Dışardan bakıldığında arada tartışmaları olsa da büyük bir aşkla ve severek evlendikleri yengemle güzel bir birliktelikleri var gibi duruyordu. Ki bu kız da benim dostum, yediğimin içtiğimin ayrı gitmediği, beraber büyüdüğümüz bir insan. Diğeri de baba yarım. Hiç kimseye anlatamıyorum. Tek umudum bir daha yazmaması, bu olayın böylece kapanması ama ben nasıl doğal davranacağım dayıma karşı hiç bilmiyorum. Sizce bu durumu annemle paylaşmalı mıyım? Bu yük bana çok ağır geliyor.
vay be,burada okuduğum konular yüzünden artık en yakın akrabalarıma bile sapık gözüyle bakıcam.sanki münir özkul yüzlerinin altında nuri alço saklıyorlarmış gibi geliyor bana.ama maalesef tüm bunlar hayatın gerçekleri sanırım,her ne kadar kabul etmesi zor olsada.
ben olsam kimseyi karıştırmadan dayımla birebir konuşurdum,yok mok demesine ihtimal arkadaşından yazılan mesajların resmini çek.

dayımı bende yakalamıştım bi bayanla gezerken olacak ya işte namazında nitazındaydı oysaki çok zor bi durum yengenin bilmeye hakkı var ama ne olursa olsun ben bi şekilde öğrenmesini sağladım zaten biliyomuş:-( sanırım sizin yengenizde şüpelenmişki öyle şeyler yazmış çok zor bi durum gerçektende

Gecikme için kusura bakmayın arkadaşlar, anca kendime gelebildim. Halen yaşananların etkisindeyim...
Size anlatmadığım bazı gelişmeler var dayımların bize geldiği akşamla ilgili, o yüzden herşeyi toparlayıp eksiksiz aktarmaya çalışacağım.
Bu olayı ilk öğrendiğimden beri nasıl davranmam gerektiğini kestiremedim, büyük şok yaşadım biliyorsunuz. Anneme dahi 3 gün sonra anlattım. Yengemle açık açık konuşmadım. Fakat içimden bir ses tamamen sessiz kalmanın olayın üstünü örtmek olduğunu, yengeme haksızlık anlamına geldiğini söylüyordu. Bir de üstüne üstlük dayımın hep beraber oturduğumuz akşam telden haberlere bakıyormuş gibi yaparak arkadaşıma hala selam yazıyor olması tepemin tasını iyice attırdı. Bir de yengem nişanlımın kendisini ve dayımı eklediğini söyledikten, bunun üzerine konuştuktan sonra dayım olayı normalleştirmek için "Hani şu arkadaşın X vardı ya, o da beni eklemiş." dedi bana birden...Onun bu rahatlığı, bak nasıl da normal tavırları beni iyice serseme çevirdi. Yengem birden bir hışımla "Öyle mi?" dedi sadece.Nasıl bir sonuç vereceğini bilmesem bile o akşam "Hadi hep beraber nişan videolarını izleyelim." dedim. Amacım yengemin bir şeyler fark etmesini sağlamaktı. Her ne kadar arkadaşımla dayımın dans ettiklerini yengemin bildiğini düşünsem de, belki gözden kaçan bir şeyler vardır, hep beraber ailecek izlerken ne göreceksek görelim diye düşündüm. Nişan videolarını baştan sona izledik. Dayım slow dansların olduğu bölüme geldiğinde "Geç oldu hadi kalkalım." dedi. "Bu videoları bitirmeden kalkmak yok dayı." dedim şakayla karışık. Ve izledik.

O gece dayımla arkadaşım tam iki şarkı boyunca dans etmişler. Absürd bir durum yok danslarında filan, arada konuşmaları var. Önemsiz konularda havadan sudan konuşur gibiler. Ancak yengem daha ikisinin dans ettiğini görür görmez "Bu dansın rövanşını alacağım X bey!" dedi. Meğer o akşam onların dans ettiklerini bilmiyormuş. Fark etmemiş. Oysa ben bildiğini sanıyordum. Ortlaığı buz gibi bir sessizlik kapladı. Annemle anneannem videodaki bu kısımlar esnasında dikkati diğer kişilerin üzerine yoğunlaştırmaya çalıştılar. Diğerleri hakkında yorumlar vs yaptılar. Video izlendi ve sonra kalktılar o gece.

Derken dün gün içinde dayım annemi aramış. Akşam yengemle bu olay yüzünden çok kavga ettiklerini, yengemin kendisiyle konuşmadığını söylemiş. Havayı yumuşatmak için de annemle beni çaya davet etmiş dayım yemekten sonra. Ben hiç gitmek istemedim açıkçası. Dayımın havayı yumuşatma girişimlerine alet olmak istemedim ama annemin ısrarı ve merakımdan ötürü gittik. Yengemin morali çok bozuktu ama bir şey olmamış gibi davrandı. Derken bir ara , annemin telde konuştuğu ve dayımın da çocuklarla tv deki bir dizi hakkında yorum yaptıkları esnada yengem bneni mutfağa çağırdı. Kapıyı kapattı ve "Biz dün akşam dayınla çok büyük kavga ettik, bak." diyerek parmağını gösterdi. Yüzüğünü takmıyordu.

Çok uzun ve duygusal bir konuşma yaptık arkadaşlar. Özetle durum şu ki, yengem o kadar kişinin içinde, ailenin yanında dayımın onu hiçe sayarak kızla uzun uzun mutlu mesut dans etmesini kaldıramamış. Ve bu ilk değil dedi. İlişkimizde onun pek çok şeyini tolare ettim ama bu beni çok yıprattı, kaldıramadım çok ağır geldi dedi. Cumartesi günü nişanlımın ailesi hepimizi ailecek yemeğe davet etmişti, o davete gelebilecek kuvvette kendimi hissetmiyorum ama sen de benim için çok değerlisin, bilemiyorum dedi. Bunun hakkında konuştuk. Ağlayarak anlattı bütün bunları. Sarıldım. Ben de ağladım. O sevdiği adamın sadece genç bir kızla nişan gecesi 2 şarkı boyunca herkesin içinde halinden hoşnut dans etmesi yüzünden ağlıyordu, bense dahasının olduğunu ona anlatamadığım için. Vicdan azabından...

Belki o anda dayımın yazdıklarını, gün içinde aradığını vs söylesem o anda evlilikleri bitecekti...Yüzğünü biel takımadığına göre öyle olacağı kesindi zaten. Buna sebep olacak gücü kendimde göremedim. Yapamadım arkadaşlar. Şu anda vicdanım hiç rahat değil ama o anda o gücü kendimde göremedim işte.

edit: bu arada dayım arkadaşımı feysten silmiş. o akşamki kavgalarından sonra etekleri tutuştu herhalde. eğer dayım arkadaşımın son mesajı üzerine tek bir cevap dahi yazsaydı o zaman kesinlikle yengeme anlatırdım.

Belki o anda dayımın yazdıklarını, gün içinde aradığını vs söylesem o anda evlilikleri bitecekti...Yüzğünü biel takımadığına göre öyle olacağı kesindi zaten. Buna sebep olacak gücü kendimde göremedim. Yapamadım arkadaşlar. Şu anda vicdanım hiç rahat değil ama o anda o gücü kendimde göremedim işte.

edit: bu arada dayım arkadaşımı feysten silmiş. o akşamki kavgalarından sonra etekleri tutuştu herhalde. eğer dayım arkadaşımın son mesajı üzerine tek bir cevap dahi yazsaydı o zaman kesinlikle yengeme anlatırdım.

bence anlatma yuvaları yıkılır, zaten dayın gereken dersi almış. Tedbirli davranır artık, olay çok büyümemiş sen de üzerini ört ve unut.

lakin bir yanlışını daha görürsen aile büyüklerinle yine oturup konuşursunuz bu sefer dayın da orada olur.

bence anlatma yuvaları yıkılır, zaten dayın gereken dersi almış. Tedbirli davranır artık, olay çok büyümemiş sen de üzerini ört ve unut.

lakin bir yanlışını daha görürsen aile büyüklerinle yine oturup konuşursunuz bu sefer dayın da orada olur.

bir halt etti onu da yaptığına yapacağına pişman oldu bence. umarım öyledir. ben nişan videosunu izletmesem farkında bile olmayacaktı yengem. en azından bunu yaptım.

Senin ne kadar zor bir durumla karşı karşıya olduğunu anlayabiliyorum ama en doğru cevabı sen kendi vicdanında vericeksin : sen yengen olsan gerçeği bilmek istermiydin yada ispat edemediğin sadece hissettiğin her gecen gün büyüyüyen bir şüpe içinde kıvranmayımı tercih ederdin .. Yuva bozulmasın mı biryalanı nı yaşasın mutsuz hayatına devam mi etsin bu kadın yoksa hayatı ile ilgili srçim yapmayı hak ediyormu ?

X