Evli dayım en yakın arkadaşıma yazıyor

Simdi durum anlasildi. Evet aslinda kiz arkadasinda bi kusur yok. Yani illa kiza suc atanlar olmus ama sanki erkek tarafi yazinca hiic sucu kabahati yok. Ne degisik kafalariniz var ya kizlar. Dans etmesi belki garisenecek bi durum ama kiz ne diyor, xocuklugumdan beri tanisiyoruz vs. diyor. Gerci ben yine de dans etmesini dogru bulmam. Cunku sonucta karsidaki erkek, kiz ne kadar baba gibi gorse de farkli yani. Kiz bunu dusunememis olabilir. Burada kizin degil, dayisinin art niyeti var oluyor.

O yuzden kiza suc atan kafalarinizi degistirin bence.

Konu sahibi arkadasim, bence sen de kesinlikle yengene bahsetme. Soyleme. Bos yere uzulmesin. Evet yasanilan sey, hos bir sey degil. Sonucta bu kisi senin dayin, annenin kardesi. Annene durumu citlat ha bana kalirsa da kiz arkadasin sanirim abi diye yazmis ya, buradan belki dayin bi seyleri cakmistir. Eger en ufak bi adim daha gelirse dayindan kiz arkadasina karsi, hemen annene soyle.

Annen de dayinla konussun basbasa. Ama yengene duyurmayin bence. Kadin uzulmesin. Arkadasina da soyle, dayini feysbuktan engellesin hic vakit kaybetmeden. Ayni sekilde whatsapttan da engellesin. Dur bakalim, bir daha yazacak mi diye bekleyip de dayin da "aa bak beni engellememis silmemis demek ki biraz daha ugrasayim" diye dusunur. Kiz arkadasiniz her yerden silip engellesin.

Eger yine dayiniz tarafindan bir aranma mevzusu olursa, annenizle durumu paylasin. Sen de ortamda olabilirsin, ya da sdece annenle dayin konusabilir.

Kiz arkadasiniz eger kesin bi sekilde net durus sergilerse, dayiniz bir cacik olmayacagini anlar. Ama oyle whatsapptan cevap vereyim falan filan. Olmaz. isi uzatirsiniz dayinizin aklina da karpuz kabugu dusurmus olursunuz.

Evet maalesef dediğinde çok haklısın. Bu tarz beklenmedik durumlarda herkesin ilk aklına gelen "ateş olmayan yerden duman çıkmaz" veya "dişi köpek kuyruk sallamadıkça" gibi ifadeler. Üstüne basa basa arkadaşıma güvendiğimi söylememe rağmen, en başından bu yana bütün yazışmalarını bana okutmasına, dayım yazar yazmaz hemen bana haber vermesine rağmen onu suçlayanlar, inandırıcı bulmayanlar olmuş. Face den yazanın yengem olduğunu sanması vs size belki inandırıcı gelmiş olmayabilir ama durum bu, çocukluk arkadaşımın doğru söyleyip söylemeyeceğin, veya karakterini bilecek durumdayım şükür. Asıl saklasaydı o zaman tuhaf olurdu. Oysa o başından beri bana anlattı, üstüne üstlük benim onu babam gibi gördüğümü bildiği için benim hayalkırıklığım ve üzüntüm onu daha da üzüyor şu anda.

Face den silip watsaptan da engelleme olayını biz de düşündük ama bu çok daha tuhaf olur gibi geldi. Sonuçta benim düğünüm vs var, e bu insan benim çok yakın arkadaşım. Muhakkak evimize girip çıkacak. Dayımlarla da çok yakın oturduğumuza göre tekrar yüz yüze gelme ihtimalleri fazla. Anlamamazlıktan gelip abicim vs diyerek, face e sık girmem falan diyerek diyaloğu kesmesinin daha mantıklı olduğunu düşündük.

Bu arada yeni bir durum var arkadaşlar, arkadaşım az önce söyledi.
Dün dayım bizdeyken en son "Selam" yazmıştı, arkadaşım da "Selam x Abi" diye cevaplamıştı. Dayımdan cevap gelmiş: Öğlen numaranı emin olmak için arayan bendim ama duymadın."
Arkadaşım: Abicim ben bilmediğim nolara bakmıyorum kusura bakma. Ablama çok selamlar."

Bunun üzerine dayım herhangi bir şey yazmamış. Artık eşek değilse anlar. Yetti vallahi...

Ben anlayamiyorum gercekten. Neden arkadasiniz acikca bu kisiye haddini bildirmiyor ya? Tanista olsa, yakininiz da olsa gercekten taciz derecesine varan bu mesajlara neden hala goz yumuyorsunuz inanamiyorum. Hayir cikacaksa ciksin ortaya. Neden korkuyorsunuz etrafa, cumle aleme rezil olmaktan mi? Siz boyle devam ettikce dayiniz o arkadasinizin pesini birakacak mi? Onun biraksa baska birine saracak belkide. Belkide sizin yuzunuzden baskalarinin cani yanacak ilerde. Sirf bu durumu ort pas etmeye calistiginiz icin.

Kusura bakmayin ama bu durumla gerekli sekilde basa ciktiginizi dusunmuyorum. Kimseler duymasin gormesin kafasiyla hareket ederseniz daha cok beklerseniz. Ailemde benzer bir durum biz de yasadik. Yegenine cinsel tacizde bulunabilecek bir dayi vakkasi. Fakat durumu ortaya cikarttik ve ailenin butun ilisigi kesildi bu kisiyle. Ne biliyorsunuz dayinizin ilerde bir gun hop diye oylesine yolda arkadasinizin karsisina cikmayacagini.

Ozur dilerim bu isin onunu almazsaniz en az dayiniz kadar suclusunuz. Yengeniz de bu insani zerre haketmiyotr.

Arkadaşın yalan söylüyor basbaya dayının isim soyadını yengen sandım falan,çok saçma

Kullanmayan insanlar arkadaşlarını eşlerinin sosyal hesapları üzerinden takip edebilirler.Doğal bir durum bu.

Kız gayet saygılı bir şekilde cevap vermiş,gelmiş durumu da arkadaşına bildirmiş.Kızın suçlu olduğu hiçbir konu yok bence.Kalkıp dans etmesi de kızın hatası değil aslında eğer dayısının niyeti kötü değilse hata değil.Ama en son arkadaşınız gayet güzel bir cevap vermiş.Bundan sonra cevap yazmaz anlamıştır herhalde dayınız.

Evet durumu anlayabildiğinizi ben de sanmıyorum. Dayımın yaptığını zerre onaylamıyorum ancak birisine musallat olacak veya ilerde pat diye karşısına çıkıp rahatsız edecek birisi de değil. Sizin durumunuz çok farklıymış. Kaldı ki çok değer verdiğim bir insan, şu anda çok büyük bir hayal kırıklığı yaşıyorum ama bunu aleni bir biçimde ortaya dökerek yuvanın yıkılmasına dahi gidebilecek bir olaya sebebiyet vermek istemiyorum. Sizin için köprüleri yakmak çok kolay olabildi belki ama bu insan babam bizimle ilgilenmezken ilgilendi, desteğini bir gün olsun esirgemedi. Şu anda bir yanlışın içinde ama bu yanlıştan minimum zararla nasıl çıkabiliriz onun derdindeyim ben. Eğer ilerlerse, Allah korusun, hepimiz önlemini almayı iyi biliriz ama arkadaşımın bu yazdıklarından sonra mesajı almayacak biri değil kesinlikle. Israr edeceğini düşünmüyorum, umarım öyle olmaz.

Yengemin de bu olanları zerre hak etmediğinin farkındayım, zaten annemle konuşmak istememin sebebi de bu. Eğer olaylar ilerlerse bir şekilde durumu ona veya dayıma açacak konuşacak kişi o olmalı, ben değil. Bunca yıllık dayı-yenge-yeğen ilişkimiz saygı sevgi çerçevesinde yürüdü hep. Yüz göz olmak istemiyorum.

edit: Madelief e cevaben...

Dayınız arkadaşınıza bir daha selam verdiğinde siz orada olmasanız bile arkadaşınız "ne olsun işte falanca abi, biz de katrina_89 ile sohbet ediyorduk" deyip kendinizi beraber çektiğiniz bir fotoğrafı gönderse? Sanki o an yan yanaymışsınız da bunun da konusu açılmış gibi olsa. Hani şöyle ikinizin de hoşnutsuz hoşnutsuz baktığı bir özçekim gibi bir şey...

Herhangi bir mesajına öyle fotoğraflı bir cevap alırsa bunun nasıl bir tepki olduğunu anlar bi zahmet, kelimelerden daha etkili olabilir.

Belli ki dayınız andropoza girmiş. O yaştaki erkeklerde kendini kanıtlama çabası kendinden küçük baynlara yetebiliyorum havası olduğu için böyle davranıyordur muhtemelen.Bence önce annenizle konuşun olay dallanıp budaklanmasın. Sonra da siz gidin dayınızla uygun bir üslupla konuşun. Ayrıca bir bayanın bir erkekle dans etmesi ona yüz verdiği anlamına mı geliyor. İlginç.Arkadaşınız düzgün bir kız şüpheniz olmasın.

Valla degil arkadaşımın dayısı kim olursa olsun haddini bildirir cevabını yapıştırır heryerden de engellerdim düpedüz asılıyor adam ar duygusundan yoksun bi dayınız var yazık o efendiliginin altında neleri gizlemiş üzücü bi durum hemde çok üzücü ama arkadaşınız da artık lütfen abi filan diyip cevap vermesin kibarlıkta bi yere kadar!!!

Bundan sonra arkadaşım hiçbir şekilde cevap yazmayacak zaten. En son demesi gerekeni gayet güzel bir biçimde dedi. Ablaya selam diye bitirdi. Zaten dayımdan da cevap gelmemiş. Umarım daha da gelmez.

işletmenin sonunun kötü yerlere varmasından korkuyorum. çünkü belli ki dayım sohbet etmeye hevesli. zaten arkadşıma yeterince rezil oldum. o her ne kadar senle ne alakası var dese de benim en yakınlarımdan biri bunu yaoan ve ben de kendimi sorumlu hissediyorum...

anladım. siz de korkuyorsunuz anladigim kadarıyla, bu olay sizi cok sarsmış ve bu konu hakkında daha çok şey öğrenmek istemiyor ve olası gerçeklerden korkuyorsunuz. haklısınız çok zor bir durum, güven ve saygının böylesi hassas bir konuda sarsilmasi, bir sır taşıyor olmak. belki de bu olayı şimdilik aklınızın bir köşesinde bulundurup bundan sonra dayinizi gözlemlemek ve başka bir şeyden şüphelendiginiz zaman konuyu birilerine açmak daha iyi olur.

anladım. siz de korkuyorsunuz anladigim kadarıyla, bu olay sizi cok sarsmış ve bu konu hakkında daha çok şey öğrenmek istemiyor ve olası gerçeklerden korkuyorsunuz. haklısınız çok zor bir durum, güven ve saygının böylesi hassas bir konuda sarsilmasi, bir sır taşıyor olmak. belki de bu olayı şimdilik aklınızın bir köşesinde bulundurup bundan sonra dayinizi gözlemlemek ve başka bir şeyden şüphelendiginiz zaman konuyu birilerine açmak daha iyi olur.

çok doğru ifade etmişsiniz...şu an için sadece annemle konuşacağım. ne adım atar veya atar mı bilemiyorum ama bu yükü tek başıma taşımaktansa hayatta en güvendiğim kişiye anlatarak belki biraz rahatlayabilirim...

Eğer o yazıları yazanın dayın olduğundan eminsen şunu diyebilirm dayın andropoza girmiş. Erkeklerin orta yaş krizi çok pis oluyor cidden abuk sabuk şeyler yapıyorlar.

Evet, beynini kaybetmiş birinin yapacağı hareketler eğer bu andropozsa. Bazen diyorum kötü düşünme belki sohbet edip dertleşmek istedi diye ama dünyada insan mı kalmadı sohbet etmek için? Benim en yakın arkadaşım? Yeğenine anlatma ihtimalini hiç mi düşünmedi?

Annenizle konuştunuz mu bu gece konuşcağınızı söylemiştiniz

Evet konustum.sok oldu, benim.en basta verdigim tepkiyi verdi, art niyet yoktur dedi.ama butun yazismalarini gosterdim.sonuc olarak bekleme karari aldik.en ufak bir konusma daha olurss ona gore hareket edecegiz

Bu arada yengem de biseyler sezdi mi nedir iki gundur feysten guvenle ilgili yazilar paylasiyor. "Guven dedigin gözyaşı gibidir, gozden dustu mu bi daha yerine gelmez." Vs...

Evet konustum.sok oldu, benim.en basta verdigim tepkiyi verdi, art niyet yoktur dedi.ama butun yazismalarini gosterdim.sonuc olarak bekleme karari aldik.en ufak bir konusma daha olurss ona gore hareket edecegiz

Bu arada yengem de biseyler sezdi mi nedir iki gundur feysten guvenle ilgili yazilar paylasiyor. "Guven dedigin gözyaşı gibidir, gozden dustu mu bi daha yerine gelmez." Vs...

Ah ya anlamıyorum bu erkekleri daha da anlayamayacağım sanırım. Düşündükçe evlilikten soğuyorum ya dünyanın çivisi çıktı cidden. Allah yardımcınız olsun umarım dayınız aklını başına toplayıp daha da ileri gitmez.

X