. Bence bekar bayanlar babalarından kendısını kıskanacak kızları olan babalarla evlenmemeli .sizde bunu gördüm :)
AynenDedi zaten -ben boyleyim benı boyle kabul et diye . Bundan sonra kendıme yatırım yapacagım
sagolasın .sanırım bende pek ümit göremiyorum belkıde buraya içimi dökmek kendime haklı gelmek için sizlerden destek bekledıgım için yazdım .gecenlerde eşimin abisinin hanım laf arasında bana dedıkı (konu esimin ne kadar bonkör olduguydu ) eski esiyle evliliği bu yüzden bitti , yusuf (esim) ailesi yokmuş gibi hareket ediyor . En son demiş eski eşi büyük bir ev tut ben olmayayım bütün akrabalarını doldur içine her ay maaşını al getir onlara o evde bi ömür mutlu mesut yasayın diye " bu duyduklarım benı büyük bi mutsuzluğa itticok üzüldüm bunları hak etmiyorsunuz. herseye ragmen tutumlusunuz sabirlisiniz helal olsun. dışarıdan bakinca düzelecek bir evlilik göremedim maalesef, zararin neresinden dönseniz kâr. ola ki cocugunuz oldu bu yasanan durumlar size kat kat batacak. maasiniz turkiye kosullarinda az bir maas ve çoğunu krediye veriyorsunuz gençliğiniz geçiyor istediklerinizi yapamadan. kardeşim harap etme kendini bu adam icin daha fazla, seni anlamıyor anlamayacak. Allah yardımcın olsun
Konu sahibi boşanıyor da ben mi kaçırdım orayı?
Dünyanın binbir türlü hali var. Her zaman her şey olabilir.
kimseyi kırmadım inanın .sadece dertlesıyoruz burada .dogru cevaplar arıyoruz .Benim annem ev hanımı, ananeme sırf mutlu olsun diye bin beşyüz liraya telefon aldı geçen aylarda. Babamdan izni geç sormadı bile. Ya da bir şey sağlığa iyi gelir demişler. Suplement gibi. Her ay kacyuz liraya onu alıyor . Aynı zamanda bir mağara astıma iyi geliyormuş. Oraya tatile gönderecek ananemi.
Bu arada ananemin kendi evi var ama yılın belli aylarında bizde kalıyor. Annem çağırıyor ısrar kıyamet.
Babam mi?
Evde çok rahat edemiyor ama asla bir laf da etmiyor, suratını düşürmüyor.
Ben böyle bir ailede yaşadığım için sizi hatalı buldum. Düşünüyorum da babam telefon olayında laf etse evde büyük bir kriz çıkardı... Bence canınızı sıkmaya çalışın .Gün gelir siz de kendi ailenize yardım etmek durumunda kalirsiniz. Belli olmaz bu işler. Kalp kırmaya gerek yok
Benden size tavsiye, hakkında bu şekilde düşündüğünüz adamlarla evlenmeyin. Boşandığınızda kendi ayaklarınız üzerinde duramayacaksanız evlenmeyin, evliyseniz boşanmayın. Evliliğin içinde kendinizi sürekli garanti altına almaya çalışacak ve rahat hissedemeyecekseniz evlenmeyin. Bu düşünce yapısıyla mutlu bir evliliğiniz olmasının pek mümkünatı yok çünkü.
Benden sana da tavsiye, kimseyi tanımadan akıl vermeye kalkma. Kimse hakkında bir iki yoruma bakarak peşin hükme varma. Kendini de sürekli garanti altına almaya çalış burası Türkiye. Sende Türkiye de bir kadınsın. Türk erkeği ve onun ailesi denen olguyla karşı karşıyasın. Evlendiğin zaman sadece erkekle değil ailesiyle de evleniyorsun. Hayat sizin hayalinizi kurduğunuz o pembe panjurlu evden ibaret değil.
Hayatınızda başarılar. Bu size son mesajım. Kimseyle polemiğe girmek istemiyorum. Kendimce konu sahibinin içinde olduğu duruma yorum yapıyorum. Kimse benimle aynı fikirde olmak zorunda değil. Tek bir doğru yok herkesin doğrusu kendine.
Evet nerden bildinizBir de ben sorayım: Aslan burcu mu eşiniz??
Tesekkur ederım ,yazdıklarınızı yanlıs anlamadım , acıksozlu olusunuzu sevdım . Bazı yorumlara kızdım ,insanın elınde degıl ,tanımadan etmeden yazılan bazı şeyler insanı öfkelendiriyor , ama buraya yazanında buna hazırlıklı olması gerekıyor , Hakkınızı helal edin.. son olarak pembe panjur hayalım olmadı hiç aksine azı karar cogu zarar diye baktım hayata . Damı akan bi evim olsaydı da bugün bunları yazmamış olsaydım keşke ..Benden sana da tavsiye, kimseyi tanımadan akıl vermeye kalkma. Kimse hakkında bir iki yoruma bakarak peşin hükme varma. Kendini de sürekli garanti altına almaya çalış burası Türkiye. Sende Türkiye de bir kadınsın. Türk erkeği ve onun ailesi denen olguyla karşı karşıyasın. Evlendiğin zaman sadece erkekle değil ailesiyle de evleniyorsun. Hayat sizin hayalinizi kurduğunuz o pembe panjurlu evden ibaret değil.
Hayatınızda başarılar. Bu size son mesajım. Kimseyle polemiğe girmek istemiyorum. Kendimce konu sahibinin içinde olduğu duruma yorum yapıyorum. Kimse benimle aynı fikirde olmak zorunda değil. Tek bir doğru yok herkesin doğrusu kendine.
Bizim evde besliyorum bir tane :)Evet nerden bildiniz
11 senedir birlikte yaşadığım adamla 6.5 yıldır evliyim. Ailesi ailem, ailem ailesi. Evet ailelerimizle de evlendik hatta ailelerimiz de evlendi. Kocaman bir aile olduk. Kendimi garanti altına alma gereği duymuyorum çünkü aramızdaki sevgi bitse ve ayrılma kararı da versek birbirimizi kazıklamaya çalışacak insanlar değiliz, öyle insanlar olsak evlenmezdik muhtemelen ya da birbirimizi seçmezdik.
Siz nişanlısınız gördüğüm kadarıyla. Bu bakış açısıyla zor ama umarım sizin de en az benimki kadar mutlu, güvenli ve keyifli bir evliliğiniz olur.
Ha bu arada siz ve sen ayrımını yapmayı öğrenmeniz de gerekiyor, abla tavsiyesi.