dün sizle derdimi paylaştıktan sonra,nişanlım aradı msnde görüşelim diye,tamam dedim ama önce bişeyler yemek istedim.odadan tam çıkıyordumki salondan annemle babamın benim hakkımda konuşmalarını duyunca çıkmadım,dinledim...keşke sağır olsaydım,duymasaydım.
annemle babamdan soğudum:' (( bunlar benim annem babam mı?
onlarda bu kadar nefret besleyecek ne yaptım,o kadar kötü birimiyim ben:' ((((
diyolog aynen şöyle:
annem:lanet olasıca kime çektiyse...çok yüz verdik buna keşke okutmasaydık.ortaokulu bitirip,otursaydı evde,sonrada birine verirdik,evlenir giderdi...
babamkuması bi yerde iyi oldu,yoksa talibi çıkmazdı,gösterişli bi kız değil nasılsa,bide ev kızı olsa kim alırdı(kendimi övmek için söyleiyorum ama ben çirkin bi kız değilim,minyon tipli,bebek yüzlüyümdür ve çevremdekiler çok beğenir.ama babamın güzellik anlayışı upuzun boy,sarışın mavi gözler.ben beni çirkin bulduğunu ilk defa öğrenmiş oldum).Allah tan kendisine biraz bakıyor,süsleniyor
annem:evlenince görürüm ben onu.o zaman anlayacak değerimizi.bu kesin boşanır.başına buyruk bu..hele bi ekmeğini eline alsın,en ufak ters hareketinde bu evi terkeder,ayrılır kocasından,kendi başına yaşamaya kalkar.
babam:çok çektirmese bari çocuğa.
annem:banane bundan sonra ne hali varsa görsün...bıktım bunun okul masraflarından,para dayanmıyor.evlenip gitsinde yuvasını bilsin
kızlar inanın bu lafları duyduğuman beri kendimde değilim ben:' ((((((((
o an gözüm karardı resmen...ölecğim sandım....
ev üzerime üzerime geliyor...dersanem 9 da olduğu halde sabahın 7 sinde çıktım evden,akşama kadar oyalandım,sırf bu eve olabildiğince geç geleyim diye...
ben bu kadar yük olduğumu bilmiyordum.kendimi sığıntı gibi hissediyorum...harçlık bie almadım.1,5 lirayla gittim geldim,korkuma onu bile harcamadan tüm gün aç kaldım...
bu lafları duyduktan sonra nişanlıma msj atıp msn de(görüntülü) konuşamyacağımı rahatsız olduğumu söyledim ama sezdi bişeyleri,mutlaka görmek istediğini söyledi.
gözlerimi sildim.açtım msn mi.ama hiç tutamadım kendimi gözlerimden sessizce yşlar boşaldı......
öyle kötü olduki onunda gözleri doldu,anlatmam için ısrar etti bende nişan hazırlıklarının stresi dedim ama inanmadı elbette...
ısrarları onucu ağlaya ağlaya anlattım.yukardaki diyoloğu tamamen anlatmadım ama.
sadece masraflarımda dolayı ailemin benden bıktığını,yük olduğumu söyledim,bunun bana çok dokunduğunu...
inanın verdiği cevabı duyunca çok mahçup oldum ağladıkça ağladım:
-bitanem nlur üzülme,onlar senin annenle baban,öyle demek istememişlerdir,emin ol seni çok seviyorlardır.bu ara nişan azırlıkları,kurban falan derken bunladıklarından öyle demişlerdir bi anlık sinirle...kıyamam ben gülüme,ağlama bitanem kalbime ok gibi saplanıyor,bak ben varım.ben hep yanındayım,her ihtiyacını fazlasıyla ben alırım,yeterki sen üzülme,o güzel gözlerinden yaşlar akmasın.
iyi niyetli svdiğim sadece anlattığım kadarıyla böyle teselli etmeye çalıştı beni.halbuki esas nedenini bi bilse...niye böyle gözyaı döktüğüme hak verirdi.
kamera karşısında durmaksızın 3 saat ağlamışım.bitanem öyle üzüldüki,kamerayı kapattığımızda benim için Yasin okudu(Allah razı olsun ondan).
sık sık beni kontrol ettiarayark gün içinde.Allah tan o var...inanın nişanlımda olmasa ben kaldrıamazdım bunu.
hala kulağımda çınlıyor dünkü o konuşmaları...
az evvel geldim eve,odama çekildim hemen.annem tv izliyordu salonda.bakmadı bile.bu kadar mı değersizim,bu kadar mı çekilmezim ben...
nefret değil içimdeki....ama çok kırldım.benim canım kanım dediğim ailem bile böyle diyorsa,ben kime sığınacağım...öyle çaresiz ve yalnız hissediyorumki kendimi.
ne olur bana dua edin olur mu?
şu 7 ay su gibi geçsin...keşke zamanı ileri sarma imkanım olsaydı.
ah aahh iyilik yapalım derken insanın gözünü çıkarıyolar,güya iyi evlat yetiştirecekler bu düşüncelerle nasıl iyi aile olacaklarsaa
canım ya nolur üzülme teselli edecek kelimem yok bi taraftan ailen onlar ama bi taraftanda sen üzülüyorsun allahım 7 ayını hissettirmeden geçirmeyi nasip etsin bir an önce kavuş sevdiğine
inşallah eranayefe...
inan içim yanıyor.
ilk defa kendimi bu kadar,yalnız,çaresiz,sığıntı gibi hissediyorum...
bu lafları hakedecek kadarda mı kötüyüm ben....
artık kendimden şüphe eder oldum
bundan sonra onlara nasıl davranacağım,ne yapacağım hiç bilmiyorum....
arkadaşlar merak ettiğim bi soru var,özelliklede evli bayanlar cevaplarsa çok sevinirim.
aranızda bekarken kendi ailesiyle geçinemeyip fakat evlendiğinde eşiyle arası çok iyi olanlarınız var mı?
yani kendi ailesiyle anlaşamayan,kendi kurduğu yuvada da geçimsiz olur diye birşey var mıdır?
benim ailemle yıldızm pek barışmıyor(iyilerdir sağolsunlar ama pek anlaşamıyoruz...)
yapı olarak sinirli biriyimdir.evlenince bu geçer mi?ya da azalır mı?
nolur bunun mümkün olduğunun örneklerini verin bana...inanın içim içimi yiyor...
nişanlanmak üzereyim ama şu düşünceden kendimi alamıyorum:
'ailenle anlaşamıyorsun,eşinle çocuuklarınla nasıl anlaşacaksın..?'
dediğim gibi sinirli bi yapıya sahibim(çok değil ama ani parlamalarım oluyor bazen).
nişanlım çok iyidir ve ona haksızlık diyormuşum gibi geliyor...
lütfen bana eşimle,çocuklarımla mutlu yaşayabileceğime dair ümit veren yaşantınızı,deneyimlerinizi anlatın: (
inanın buna çok ama çok ihtiyacım var....inanın...
not:nişanlımla aram Allah bozmasın çok iyi.tek sorun ailemle anlaşamamam
ve birşey daha...normal hayatta çok sevilen,cana yakın bi yapım vardır.bu sinir,hırs sadece aieme karşı böyle...bunu nasıl geçirebilirim ben?
dün sizle derdimi paylaştıktan sonra,nişanlım aradı msnde görüşelim diye,tamam dedim ama önce bişeyler yemek istedim.odadan tam çıkıyordumki salondan annemle babamın benim hakkımda konuşmalarını duyunca çıkmadım,dinledim...keşke sağır olsaydım,duymasaydım.
annemle babamdan soğudum:' (( bunlar benim annem babam mı?
onlarda bu kadar nefret besleyecek ne yaptım,o kadar kötü birimiyim ben:' ((((
diyolog aynen şöyle:
annem:lanet olasıca kime çektiyse...çok yüz verdik buna keşke okutmasaydık.ortaokulu bitirip,otursaydı evde,sonrada birine verirdik,evlenir giderdi...
babamkuması bi yerde iyi oldu,yoksa talibi çıkmazdı,gösterişli bi kız değil nasılsa,bide ev kızı olsa kim alırdı(kendimi övmek için söyleiyorum ama ben çirkin bi kız değilim,minyon tipli,bebek yüzlüyümdür ve çevremdekiler çok beğenir.ama babamın güzellik anlayışı upuzun boy,sarışın mavi gözler.ben beni çirkin bulduğunu ilk defa öğrenmiş oldum).Allah tan kendisine biraz bakıyor,süsleniyor
annem:evlenince görürüm ben onu.o zaman anlayacak değerimizi.bu kesin boşanır.başına buyruk bu..hele bi ekmeğini eline alsın,en ufak ters hareketinde bu evi terkeder,ayrılır kocasından,kendi başına yaşamaya kalkar.
babam:çok çektirmese bari çocuğa.
annem:banane bundan sonra ne hali varsa görsün...bıktım bunun okul masraflarından,para dayanmıyor.evlenip gitsinde yuvasını bilsin
kızlar inanın bu lafları duyduğuman beri kendimde değilim ben:' ((((((((
o an gözüm karardı resmen...ölecğim sandım....
ev üzerime üzerime geliyor...dersanem 9 da olduğu halde sabahın 7 sinde çıktım evden,akşama kadar oyalandım,sırf bu eve olabildiğince geç geleyim diye...
ben bu kadar yük olduğumu bilmiyordum.kendimi sığıntı gibi hissediyorum...harçlık bie almadım.1,5 lirayla gittim geldim,korkuma onu bile harcamadan tüm gün aç kaldım...
bu lafları duyduktan sonra nişanlıma msj atıp msn de(görüntülü) konuşamyacağımı rahatsız olduğumu söyledim ama sezdi bişeyleri,mutlaka görmek istediğini söyledi.
gözlerimi sildim.açtım msn mi.ama hiç tutamadım kendimi gözlerimden sessizce yşlar boşaldı......
öyle kötü olduki onunda gözleri doldu,anlatmam için ısrar etti bende nişan hazırlıklarının stresi dedim ama inanmadı elbette...
ısrarları onucu ağlaya ağlaya anlattım.yukardaki diyoloğu tamamen anlatmadım ama.
sadece masraflarımda dolayı ailemin benden bıktığını,yük olduğumu söyledim,bunun bana çok dokunduğunu...
inanın verdiği cevabı duyunca çok mahçup oldum ağladıkça ağladım:
-bitanem nlur üzülme,onlar senin annenle baban,öyle demek istememişlerdir,emin ol seni çok seviyorlardır.bu ara nişan azırlıkları,kurban falan derken bunladıklarından öyle demişlerdir bi anlık sinirle...kıyamam ben gülüme,ağlama bitanem kalbime ok gibi saplanıyor,bak ben varım.ben hep yanındayım,her ihtiyacını fazlasıyla ben alırım,yeterki sen üzülme,o güzel gözlerinden yaşlar akmasın.
iyi niyetli svdiğim sadece anlattığım kadarıyla böyle teselli etmeye çalıştı beni.halbuki esas nedenini bi bilse...niye böyle gözyaı döktüğüme hak verirdi.
kamera karşısında durmaksızın 3 saat ağlamışım.bitanem öyle üzüldüki,kamerayı kapattığımızda benim için Yasin okudu(Allah razı olsun ondan).
sık sık beni kontrol ettiarayark gün içinde.Allah tan o var...inanın nişanlımda olmasa ben kaldrıamazdım bunu.
hala kulağımda çınlıyor dünkü o konuşmaları...
az evvel geldim eve,odama çekildim hemen.annem tv izliyordu salonda.bakmadı bile.bu kadar mı değersizim,bu kadar mı çekilmezim ben...
nefret değil içimdeki....ama çok kırldım.benim canım kanım dediğim ailem bile böyle diyorsa,ben kime sığınacağım...öyle çaresiz ve yalnız hissediyorumki kendimi.
ne olur bana dua edin olur mu?
şu 7 ay su gibi geçsin...keşke zamanı ileri sarma imkanım olsaydı.
yapabileceğin hiçbirşey yok canım gel arada buraya dertleşelim içini boşalt onlar ailen yanii
konuşalım konuştukça rahatlarsın yapabileceğin tek şey bu sanırım
Allah razı olsun canım,dünden beri ilgileniyorsun zaten,çok sağol,çok iyisin....
inan şu 7 ayın geçmesi için neler vermezdim.
insanın kendisini fazlalık gibi hissetmesi ne kötü bişeymiş...
ben ailem beni çok seviyor,çok gurur duyuyor sanıyordum...
ama adeta kin kusuyorlar.canım yanıyor....
Nişanlına bunları anlatarak hata yapıyorsun. Bir anne baba evladına bu şekilde düşünmez. Seni yargılamıyorum ama bütün bunları dusundurtecek bişi yapmıs olmayasın. Sadece sen suçlu değilsin ve sadece ailende suçlu değil! İki tarafta suçlu bence. Onlar senden bekledıklerı evlat vasıflarını goremedıgınde yaptıklarının fazla oladugunu dusunup boyle konusmuslardır herhalde. bunların hepsı varsayım sadece tabi. Aılenın ıcını ne kadar bıle bılırız kı. Ama ben burda tek taraflı bır suc olduguna ınanmıorum
arkadaşlar merak ettiğim bi soru var,özelliklede evli bayanlar cevaplarsa çok sevinirim.
aranızda bekarken kendi ailesiyle geçinemeyip fakat evlendiğinde eşiyle arası çok iyi olanlarınız var mı?
yani kendi ailesiyle anlaşamayan,kendi kurduğu yuvada da geçimsiz olur diye birşey var mıdır?
benim ailemle yıldızm pek barışmıyor(iyilerdir sağolsunlar ama pek anlaşamıyoruz...)
yapı olarak sinirli biriyimdir.evlenince bu geçer mi?ya da azalır mı?
nolur bunun mümkün olduğunun örneklerini verin bana...inanın içim içimi yiyor...
nişanlanmak üzereyim ama şu düşünceden kendimi alamıyorum:
'ailenle anlaşamıyorsun,eşinle çocuuklarınla nasıl anlaşacaksın..?'
dediğim gibi sinirli bi yapıya sahibim(çok değil ama ani parlamalarım oluyor bazen).
nişanlım çok iyidir ve ona haksızlık diyormuşum gibi geliyor...
lütfen bana eşimle,çocuklarımla mutlu yaşayabileceğime dair ümit veren yaşantınızı,deneyimlerinizi anlatın: (
inanın buna çok ama çok ihtiyacım var....inanın...
not:nişanlımla aram Allah bozmasın çok iyi.tek sorun ailemle anlaşamamam
ve birşey daha...normal hayatta çok sevilen,cana yakın bi yapım vardır.bu sinir,hırs sadece aieme karşı böyle...bunu nasıl geçirebilirim ben?
canim anne baba hep haklidir hep iyidir kutsaldir onlar bizim kulturumuzde zorla beynimize kazinmis seyler
ama herkes hata yapabiliyor ben onlarin davranisini gercekten cok haksiz ve hatali buldum cok uzuldum gercekten canim. sevdikleri icin yapiyorlar vs demeyecegim. su an seni elestiriyorlar hatali buluyorlar diyelim ki bastan sona kadar hep sen hatalisin, senin cocugun olunca bir anda kisilik degistirip mukemmel mi olacaksin bu mudur. yani sen hatalisin demiyorum. aileden hep kusursuzluk, kayitsiz sartsiz sevgi bekliyoruz aslinda icten ice ama kisilik meselesi bunlar ebeveyn olmakla hep hakli olunmuyor. ailen gercekten bu konuda yerden goge kadar yanlis diye dusunuyorum ve de kiniyorum.
sana gelince malesef bu yasa gelmis iki insani degistiremeyecegine gore yapacak cok birsey yok diye dusunuyorum. sonucta ailemizi secemiyoruz ama esimizi ve arkadaslarimizi secebiliyoruz. sen annen ve babana aldiris etmemeye calis biliyorum cok zor ama en azindan suna emin ol sen derdini anlatsan da anlamayacaklardir. bu laflari kendi cocuklari icin soyleyebilen iki insandan lutfen daha fazla birsey bekleme. annen baban oldugu icin saygi goster evlenene kadar he de sus. gel buraya bizimle paylas derdini canim bize anlat hem rahatlarsin.
evlendiginde zaten artik kendi ailen olacak onlardan kopacaksin. onlarla arana biraz mesafe koyarsin canim cok sik gorusmezsin. zamanla zaten tum yaralar kapanir, unutmazsin ama etkilemez de artik. belki gunun birinde senin mutlulugunu gorup de hakkinda soylediklerinden dolayi utanirlar, veya sen onlara hatirlatip utanmalarini saglarsin. oyle veya boyle canim sik disini birkac ay lutfen. tepki verirsen iyice kotulesir durum, dugune kadar idare ediver onlari hayatim..
Ayrıca ben olsam, gecerdım aılemın karışısına. Anenn baba geçen gun bu konusmalarınıza sahıt oldum ve cok uzuldum. Bu konusmalar karsısında şunu şunu hıssetım(ne hıssetıysen artık). Aıle ce cocuklar bırbırlerınden beklentı ıcınde olurlar. Sızın benden benımde sızden beklentılerım vardı mutlaka. Ama bunu karsılıklı yerıne getıremedık kı bu konusmalara şahıt oldum. Bugune kadar bağı saglam anne baba ve cocuk olamadık ama bundan sonra olamayacagımız anlamına gelmıyor.
Ben bundan sonra daha sakın olmaya calısıp sıvrı ve fevrı taraflarımı duzeltmeye calısıcam. Biliyorum evlenıp gıttıgım yerde de bu basına dert acacak bu yuzden bu huylarımı sızınde yardımınızla duzeltmek ıstıyorum. Tabı kı huy bu anıden duzelemem ama zamanla bana anlayıs goısterırsenız daha mutlu olur... Gb bır konusma yapardım.
burası dertllerimizi en rahat anlattığımız yer eğer derdine azıcıkta olsa yardımcı olabilrsem ne mutlu bana
emin ol bende aynı şeyleri yaşadım biraz farkla ama evlenince dünyam bambaşka oldu
annem ahh anneciğim ben evdeyken böyle davransaydı hiç evlenmez dizinin dibinde otururdum herhelde
7 ay kolay geçecek ve sen kendi yuvana kavuşacaksın ama o zaman içinde kör, sağır ve dilsiz olacaksın ki en zararsız şekilde atlatn
sonuçta onlar ailen ve hayatında hep olacaklar ve inşallah benim gibi hayatın olur
ama baktın evlenince değişmeyecekler o zaman arayı biraz açarsın olur biter
sana yanlış tavsiyelerde bulunmak istemem
ALLAH EN GÜZEL DUYGULARI YAŞATSIN CANIMMMM HEP MUTLU OL
ben buraya takıldım
sadece ufacık bir tavsiye aileni üzme evlenince eşine ve eşinin ailesine iyi davrandıkça kendi annemi babamı neden üzdüm dersin ve bu vijdan seni üzer..
ben buraya takıldım
sadece ufacık bir tavsiye aileni üzme evlenince eşine ve eşinin ailesine iyi davrandıkça kendi annemi babamı neden üzdüm dersin ve bu vijdan seni üzer..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?