- 9 Ağustos 2009
- 5.011
- 2.833
- 40
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
ahahah çok hoşuma gitti yazdıkların ben de hep dile getiriyorum bunu hatta benim şöyle bir iddiam var bi evim mobilyalarına bakarak o evin kaç yılında döşendiğini söylebileceğime eminim
hemen bi kaç madde sıralamak istiyorum son iki üç yıldır gözüme çarpanlarla ilgili:
* salon siyah-beyaz renkte. yemek odası beyaz lake arada siyah şeritleri var. koltuklar yine siyah gri beyaz renklerde ev sahibi kendince cesaret örneği göstermek istemişse mor da görebiliyoruz. fon perdeler gri ya da siyah üstüne simli keza halı yine beyaz üstü siyah desenli ve simli
* yatak odası yine modern(!) ama burda siyah beyaz değil kahve krem daha popüler.
* mutfak kırmızı hem de parlak kırmızı en cancanlısından. yani zevk meselesi demek düşüyor burda bana sadece yoksa bana kızanlar olabilir
* oturma odasında köşe koltuk ve yer varsa tv ünitesi yoksa duvara monte plazma
son dönemde ise avangarde modeller de baya popüler. uçuk pembeler, lilalar falan kullanıldığı zaman benim hoşuma giden bi tarz bu renkli berjerlerle süslüyorlar çocuklar duymasın'da gönül'ün evi gibi mesela fakat altın ya da gümüş rengi kullandıkları zaman kusacak gibi oluyorum
ayrıca bir de country modası başlamak üzere dikkat edin. benim her zaman hayalimdeki evdi ve kısmet olur da Allah nasip ederse evim bu şekilde olacak. country dekorasyonu özellikle bloggerların evlerinde sıkça görmek mümkün. bazıları orta gelir grubu bazıları ise üst gelir grubu dekorasyon örnekleriyle döşemiş evini tabii ki görsel olarak çok fark var.yalnız farkettim ki yeni yeni duran modernize edilmiş country bana sıcak gelmiyor. eski tarz, ahşap ve sade evler daha hoşuma gidiyor. bakalım umarım benim evim istediğim gibi olur da paylaşırım fotolarını :))
yalnız kimseye haksızlık etmek istemem bu işler biraz da ekonomiye bakıyor, herkes ister iç mimarla çalışsın istediği eşyaları alsın. benim kızdığım standartlarda hatta standart üstü para harcadığı halde kendi zevkini yansıtamayan birebir başkalarının evini taklit eden insanlar. bence her ev sahibine özel olmalı herkeste aynı mobilya olsa da eve kendi ruhunu katabilmeli. yine de ev sahibinin içine siniyorsa bize de güle güle kullan demek düşüyor
nasıl sevdim konuyu valla tebrik ederm, sıkılmadan okudum tüm yorumları
kesinlikle katılıyorum görüşlerinize, özellikle koskoca vitrin alıp içine bardak, kadeh vs koyanları hiç anlamıyorum. saygı duyarım, herkesin kendi seçimidir ama bana çok yapay geliyor.. en başında annem bundan 3-4 yıl önce sabah bi uyandım tüm salonu kırıp fırlatıyor bahçeye napıyosun anne dedim bişey oldu sandım, bıktım bu koca vitrinden ilk evlendiğimde kimsede yok bizim gelinde olsun diye almışlar koymuşlar hantal duvardan duvara tv ünitesi bile içinde olan bi vitrin.. kırdı attı bahçeye.. mobilyacı çağırdı, istediği modeli çizdirdi ve hemen yaptırdı. helal olsun dedm valla, meğer salonumuz ne kadar genişmiş de saçmasapan ne kadar çok şey varmış. toz yumağı hepsi.
ben şimdi yurtdışında yaşıyorum. burda ne zamandır gözlemlediğim bi moda almış başını gidiyor: country mobilyalar.. artık sadece evler değil cafeler bile bu tarz döşeniyor ve bayılıyorum resmen, çıkasım gelmiyor oturdukça oturuyorum o cafelerde.. huzurlu, dinginlik veren bi tarz, şaşaa'dan uzak, sade .. türkiyede de olsun istiyorum ve eğer ben türkiyeye döndüğümde evlenceğim zaman bunlar hala gelmemiş olursa, yurtdışından bilmem kaç milyara ağır koca koltuk takımları getirteceğime bunlardan getirtirim
insanlar ikilemde kalıyor diye gözlemledim ben türkiyedeyken.. aşk-ı memnu dizisiyle gelen rahat olmayan ama yüksek seviyede şıklık ve onun yerine içine gömülebilceğiniz rengarenk ve rahat koltukları olan spor tarz.. bu ikisi birbirine karıştı ve ortaya çok absürd evler çıktı diye düşünüyorum. iç mimariyle oldukça ilgiliyim.
dantel örtü vs olaylarına hiç girmiyorum bile
ben de kısmen katılıyorum... yani ayrı oda yapmak mevzusu bana göre değil salonumda otruyorum ben.. bazen komik geliyo dikdörtgen ufacık bir odaya köşe koltuk koyup karşısına da duvara bi plazma monte ediyolar sırf oda dolsun diye yahu o plazmaya o kadar yakından bakmayın gözleri bozar koskoca oda dururken ne gerek var...ama benim var gümüşlügüm vitrinim ben seviyorum bardak çanakdan ziyade güzel aksesuarlarla hoş oluyo bence tabi bu tercih meselesi tozlanmasına bakılırsa bi arkadaşımın evinde de kütüphane var salonda o da sevmez mobilyayı pek abi geçen gün elime bi kitap aldım bakmak için resmen üstünden toz döküldü ee yani evin tozlanmayanı olmaz bakımını yapmak da lazım yani millet kendi kendine toz alan eşyalar çıksa onlardan alcak nerdeyse üşengeçlikten... ama kimseyi de eleştiremem herkesin zevki hoşuma giden kullanışlı beni boğmayan eşyalar olmalı evimde misafirlerime ayrıcalık göstermeyi severim onlara özel tabağım bardağım elbette olur temizce ağarlamak isterim ama ayrı bir oda derseniz yok 2 çocuk annesi olarak temizlerim derli toplu olur benim evim herzaman misafirim de zaten evimi değil beni görmeye gelir...
bir de ben şimdiki evleri çok soğuk buluyorum içinde insan yaşıyo buranın demek zor valla sanki mağazada vitrini (ki bazen onlar bile daha sıcak oluyolar)gibi ..ofis tarzı evler benim zzevkime göre değil ben rahat juzurlu sıcacık bi ortam seviyorm...
iyi yapmışsın canım ne o öyle tabaktan bardaktan süsmü olur,hiç bir esteteğide yok ayrıca
yer kapalamısa ayrı dert,
odayı daraltıyor gereksiz yere=)
Bu konuya yorum yapan arkadaslarin ve konu sahibinin de evlerini gormek isterim merak ettim cok...Resim koyarsaniz cok sevinirim..
Bende seninle aynı fikirdeyim.Nefret ediyorum tabak çanak mutfakta durur ne işi var salonun ortasında vitrinde banada saçma geliyor.Evime ömür boyu asla ve asla almayacağım birşey.Birde yatak odasındaki makyaj masalarını çok gereksiz buluyorum ben asla oturarak makyaj yapamam ve o masadaki ayna çok gereksiz di çıkarıp attımAma masası işe yarıyor.
Tabi herkesin zevkleri farklıdır tartışılmaz.Ben bunları kendi evimde görmekten rahatsızlık duyarım yoksa herkes evini kendi zevkine göre döşemekte özgürBenim hoşuma gitmeyen daha bir sürü şey var ama ilk olarak aklıma gelenler bunlar.
bende senın yorumunu buyuk bir keyıfle okudum
absürd çıkan evler konusundakı görüşüne bayıldım,kesinlikle haklısın..
country tarzı yavş yavaş geliyor türkiyeye,istanbulda yasıyorum burdakı cafeler de artık bu tarzda dizayn hep,
ıkea ve mudo bu tarzlara uygun mobılyalar satmakta..ben evime kendi tasarımlarımdan çok sey ile dizayn edicem country tazrına yakın olcak ortası bıraz
farklılığı sevıyorum..resim okudugumdan sanatçı ruhumu kullanıcam evimde inş burda paylaşmak nasip olur
bu formu uzun zamandır takip ediyorum evleri inceliyorum bende hazırlık aşamasında yeni ev diziyorum..
yemek takımı denilen vitrin olay mesela almıyorum evime ve çevrem niye almıyorsun yeni gelinsin almadan olurmu vs tepkilerde bulunuyorlar...
alışılmış basma kaılp eşyaları dizaynı göremeyen insanlar farklılığa gelemiyorlar...
herkesin evi birbirnin koyası gibi...
misafir odası +salon..
aynı kaılıplarda hep..
misafir odasında illa yemek takımı vitrin ve içindeki anlamsız süs bardak tabaklar....
ben zaten anlam veremıyorum 2 oturma grubu olayına..
misafirler için özel oda dizayn edilme olayına..
koltuk takımı,vitrin,masa...
renkler modeller farklı olsada sonuç hep aynı...
farklılığa dair bikaç ev gördüm burda ve gerçekten çok beğendim bazı arkadaşların evlerini...
ben ilk basta amerikan tarzı 1+1 dairedemde oturacağım..
yeni dairmizde aldık 3+1
orayı kiraya vericez ve taksitleri bitince oraya yerleşicez inş..
ve salonum olcak sadece yine...
misafir odasına ayrılan geniş ferah odam salonum olcak..
diğer odayı çalışma odası tarzında dizayn etmeyı düşünüyorum yada güzel bir dinlenme odası tarzı farklı şeyler var kafamda..
sıradanlıktan çıkmayı çevremede aşılıyorum...
şu vitrin olayı tarihe gömulmeli artık..
yok misafir tabağı,yok misafir bardağı...
ne kadar masraf yapıyoruz misafirlere değilmi..
ama misafir gelincede çevremde göruyorum off poff stresler yapıyoruz..
hı bide şu duvar stkckleri..
bir başladı kaç evde aynı model duvar stikleri..
aynı model aynalar..
vs..vs..
kızlar ayağım kırıldı ve 40 gun bıyunca yatağa mahkum kaldım..allah beternden saklasın tabi ama yarın okullar açlıyo öğretmenlik yapıyorum ama başlayamıcam..
belkide sıkıntıdan oturup bunları düşünüp sizlerle paylaştım..
sağlığınızın değerini iyi bilin
fikirlerimi paylaştım sizlerle..
ben en çok çeyiz dizme eşya gösterilen gelin ertesilerine karşıyım tamam gelin gelinliğini giyip eşiyle dostuyla eğlenebilir,ama öyle insanlar varki bir şey eksik olmaya görsün hemen laf eder.Bizim toplumumuzda yeni evlenenler genelde herşey tastamam olarak dünya evine girmek istiyor.O yoğun düğün arefesinde insanın aklı o kadar dolu oluyorki eşya seçimleri de yanlış oluyor birde aileler karışıyor sonuç elde sonradan beğenmeyeceğiniz bi ton eşya .Halbuki ilk başta ihtiyaç olan eşyalar alınsa daha sonradan ayrıntı eşyalar alınsa hem daha çok gezerek hem de indirimlerden,kampanyalardan faydalanırız.