• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmeyi düşünen genç kızlara abla tavsiyesi.

Ben 39 yaşında 17 senelik evli bir ablanız olarak diyorum ki,sakın ha sakın eşinizin ailesi ile,değil aynı evde aynı sokakta bile oturmayın.biz aynı binada oturuyoruz bu da yetmezmiş gibi eşim babasının yanında çalışıyor.ve biz eşimle ne kadar iyi anlaşsak da her sene büyük bir aile kavgası çıkıyor (daha doğru babasıyla kavgalar çıkıyor)en sonuncusunu bu cumartesi yaşadık.illa bir anne babayla yaşayacaksanız kendi anne babanız la yaşayın.

Edit:kendi anne babanız la yaşayın derken hiç evlenmeyin demek istedim.evlendikden sonra onlarla yaşayın demek istemedim.yanlış anlayanlar olmuş.

Ayyyy ablacım aynı sokakta değil aynı ilde bile değiliz ne benim ne eşimin tarafıyla ama şu elimizdeki alet ( telefon) olduğu sürece her an burnunun dibindeler İnan bana. Bık bık bık tavuk gibi. Daha dün elti kişisi yaş olarak bi 9 yaş büyük benden aylar sonra aramış aranız nasıl diyo ilk bunu mu sorarsın aman Kavga etmeyin sesinizi yükseltmeyin niye soruyorsun anlamadım yenge ama Allah'a şükür aramız güzel dedim hmm tamam diyo bu kadar belli etmeyin mutsuz olmanızı istediğinizi bari ya

5 parmagin 5 i bir olmuyor :KK66: benim esim yakin kriterlerde ama kardesiyle gorusmuyoruz
İns gonlune gore bulursun.

Bence once este bitiyor bu durum, der noktayi koyarim.

Birde gozukara baglanmayin , gercekleri gorun , bekar arkadaslarim.
Tabii ki orası öyle, ben espri olsun diye öyle dedim:)

Evlenmeyincede olmuyor
Evde kaldım diye başa tülbent bağlayanlar var
Hiç karışmam evlenmek isteyen
BUYURSUN!

Ben 39 yaşında 17 senelik evli bir ablanız olarak diyorum ki,sakın ha sakın eşinizin ailesi ile,değil aynı evde aynı sokakta bile oturmayın.biz aynı binada oturuyoruz bu da yetmezmiş gibi eşim babasının yanında çalışıyor.ve biz eşimle ne kadar iyi anlaşsak da her sene büyük bir aile kavgası çıkıyor (daha doğru babasıyla kavgalar çıkıyor)en sonuncusunu bu cumartesi yaşadık.illa bir anne babayla yaşayacaksanız kendi anne babanız la yaşayın.

Edit:kendi anne babanız la yaşayın derken hiç evlenmeyin demek istedim.evlendikden sonra onlarla yaşayın demek istemedim.yanlış anlayanlar olmuş.
Bilmiyorum ya bizim de evlatlarimiz var. Kaynana gelini gelin kaynanayi cekemiyor. Cok ucu acik bir konu. Kaynana gözü ile degil de insan gözü ile mi baksak acaba. Benim de var evladim. Kim istemez ki evladina yakin olmak. Bilmiyorum pek iyi gelin oldugumu söyleyemem ama zaman zaman da insanin esini cekip almasi yine de pek dogru gelmiyor bana. Kimse ailesini yoksayamaz

Ciddi misin ya,bak ben 17 senede bunu anlamışım.oglunu okutmamış ondan ayrı bir işte çalışıp meslek sahibi olmasına izin vermemiş.evi yaptığı araziyi iki evladı sayesinde aldığını kendi söylemiş bir adama şükran duymak mantıklı değil bence.ayrica biz zaten çizdiğimiz sınırların aşılmasına engel olduğumuz için sorun yaşıyoruz.
Ne iş yapıyorlar
Neyi beğenmiyor mesela
Genç ve tecrübesiz falan mı buluyor yoksa kusur bulmak mı derdi

Benim fark ettiğim bir şey var.Ama bana mı öyle geliyor,bilmiyorum.Kadının ailesi genelde daha yumuşak,insaflı karşı tarafa nazaran.Suya sabuna pek dokunmuyor.Torunlarını da erkek tarafının ailesinden daha çok sevip kabulleniyor.Yanlış mı düşünüyorum?

Ne iş yapıyorlar
Neyi beğenmiyor mesela
Genç ve tecrübesiz falan mı buluyor yoksa kusur bulmak mı derdi

Detay vermek istemiyorum belki tanıdık biri okur.ama mesele sadece iş değil.kayinpederin bencil ve karşı tarafa değer vermemesiyle alakalı
Zaten diğer çocukları, akrabaları yani genel olarak pek sevilmeyen biri.

ya iste bu karakter meselesi bizim dayılarda ananemle aynı binadalar ama dayım anasına ugrasmaz bile ki gelin ugrıcak dayımlar sormaz anne baba biihtiyacın var mı karıları ne derse bu bizimkiler suyunu cıkardı tabi orası ayrı her bayram gelinlerin annelerinde baska sehire giderler yengemler bizden haric bi akrabayı istemez gelsin diye ama kendi kızkardeseri hergun onlarda dayılarım bunları görmüyomu insan demez mi senede bi de bizim akrabalarda gelsin diye hayır bana göre davarlık resmen dayımların yaptıgı bak dersin ki alt katında ama anasıyla babasıyla ilgisi yok

diger örnegi veriyim babam la babannem arası 600 km nerdeyse bayramdan bayrama görürüz ama babam sürekli babam nasıl annem nasıl diye canımızı yer onlar geldimi bizi huzursuz eder annem mutfakyan cıkamaz zaten 10 cesit hergun yemek yapmaktan biz nereye oturcaz ne cvp vericez babam hep artıslık yapar

bak dersin ki 600 km uzak ama karakter meselesi 2 sinin ortası bi adam bulmak lazım

Benden de kızlara bir tavsiye evleneceğimiz adam sizin ailenizden maddi ve manevi düşük olmasın çok çok fazla da olmasın sadece bir tık fazla olsun birde sadece eşlerin uyumu değil ailelerin uyumu da çok önemli bir tavsiye daha sevgiliyken yada nişanlıyken çok kavga ediyorsanız sakın evlenince çok mutlu olacağınızı sanmayın son olarak evlenmiş olmak için evlenmeyin çok iyi düşünün ve anne babanızın sözünü dinleyin

Evlenin evlenin, herkes evlensin. Biz yandık siz de yanın:KK45:

Detay vermek istemiyorum belki tanıdık biri okur.ama mesele sadece iş değil.kayinpederin bencil ve karşı tarafa değer vermemesiyle alakalı
Zaten diğer çocukları, akrabaları yani genel olarak pek sevilmeyen biri.
Genelde maddi durumu iyi olan ailelerde erkek çocukları baba mesleğini yapar.Zengindir o :)
Çocuklarda paradan yana rahat olur
Memur maaşıyla geçinmek gibi bir durumları olmaz ama manevi yönü çok zor
Eşinize destek olup çocuklarınızı okutmaktan başka yapılabilecek bişey yok maalesef

Her kelimesine katılıyorum ... Benim elimde olsa aynı ülke de bile yaşamam ...

Benden geksin bunlarda
1/Aman haa eşiniz aile yaşantısında babanın ve ailesinin dışlandığı annenin ve ailesinin pofpoflandıpı bi ailede büyümüş olmasın ben babam ve ailesi gibi dışlanmamalıyım bilinç altı ile size yok yere çektirir
2/biz harijayız mükemmeliz mıdundaki aşlelerden uzak durun
3/aşksız olmaz aşk olmayınca hiç bir şeyi unutmazsınız
4/en başta mesafeli olduğunuzu çevrenizdeki herkese kabullendirin mesafe iyidir
5/yaşıcam görcem modundan çıkın biraz çevrenize bakıp yaşamadan yol alın
6/hayatta her şeyin bir yoku çözümü vardır yeterki mutlu olmaya odaklanın binşeyi 40 kere söylersin 41 de olur MUTLUluk çabasız olmaz

Back